Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 44

  • 57 795
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 830
Елспет разгледай този албум , това ли е тортата за която питаш(  3-тата подред) http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804 Ако е тя малко трудно да дойда на рапорт в близкото РПУ , но мога да ти кажа каква е тортата  Mr. Green
 Фалшиво Тирамису по рецептата дадена от Танита . А и е фалшиво поради липсата на маскарпоне също така  Laughing
Тенкю баба. Точно нея имах прдвид.  coolcool   mrstraetz  Открадвам я веднага, още повече Тирамису не съм правила до сега.

Трябва най-накрая да си купя фотоапарат, че творенията ми остават инкогнито за голямата публика (лигав, лигав)

# 196
  • Мнения: 15
Момичета благодаря за милите думи и пожеланията!
thedragonbg изрязвах краищата с това : 

Последна редакция: ср, 06 авг 2008, 23:18 от Dianthus

# 197
  • Мнения: 492
ВАНЧЕ благодаря ти за отговора  bouquet

# 198
  • Мнения: 1 173
Елспет разгледай този албум , това ли е тортата за която питаш(  3-тата подред) http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804 Ако е тя малко трудно да дойда на рапорт в близкото РПУ , но мога да ти кажа каква е тортата  Mr. Green
 Фалшиво Тирамису по рецептата дадена от Танита . А и е фалшиво поради липсата на маскарпоне също така  Laughing
Тенкю баба. Точно нея имах прдвид.  coolcool   mrstraetz  Открадвам я веднага, още повече Тирамису не съм правила до сега.

Кради , кради ама вземи направи зайците по-хубави от моите ,че те на зайци не приличат даже  Joy
Ако ти трябва рецептата за това Тирамису пиши , иначе тука има доста добри рецепти за "истинско" Тирамису , момичетата ще ти дадат някоя.
 
Аз само набързо ще каже че чета всичко и на Ванчето материала за шоколада и за жели-бонбоните , и красивите торти на всички видях , ама от критика при тортите не мога да се запиша тук ( шегувам се , подготвям багажа за Флорида , дано не мине някой ураган  Mr. Green).
Поздравления за всички които сте майсторили. Аз спретнах едно Наполеонче с много крем на мъжо днес ,че все мрънка "от тези украси не ми правиш онази торта с многото крем  Mr. Green". Като се върна , ще спретна нещо по така  Wink

# 199
  • Мнения: 1 271
Ванче, много ценна роза си направила.Много готина, бе, моме!И цвета е бонбон.Нямам време за такива опити, обаче ти се възхищавам на постоянството.Много добре се е получило всичко.   bouquet

# 200
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета понеже и аз искам да правя правоъгълна торта, какви са стандартните размери на тортата за 25-30 парчета.

Виж на 1-ва страница- най-долу има примерни размери и брой парчета Wink

# 201
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
По шоколадовия въпрос имам пак питания към Ванчето или който друг е ползвал. С какво се маже тортата под шоколадовия фондан - пак ли маслен крем или може и друг? С какво се залепват украсите върху шоколадовия фондан? Какво го разтопява и какво не? Маже ли се с нещо отгоре за да е лъскав?

# 202
  • Мнения: 1 491
По шоколадовия въпрос имам пак питания към Ванчето или който друг е ползвал. С какво се маже тортата под шоколадовия фондан - пак ли маслен крем или може и друг? С какво се залепват украсите върху шоколадовия фондан? Какво го разтопява и какво не? Маже ли се с нещо отгоре за да е лъскав?

Не съм Ванчето, но на последната торта, под шоколада, тортата е шпаклована с маслено кремче, а калиите също ги залепвах с маслен крем, защото много бързах. Ванчето е казвала, че лепи с парченце от шоколада. За разтопяването не мога да ти отговоря, но като го разточваш на олио, то си става достатъчно лъскаво, няма нужда от допълнително мацане (поне при мен беше така)  Mr. Green  Дано да ти бях полезна  Peace

# 203
  • Мнения: 384
Благодаря за отзивчивостта и вниманието, момичета! Лек ден!

# 204
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
По шоколадовия въпрос имам пак питания към Ванчето или който друг е ползвал. С какво се маже тортата под шоколадовия фондан - пак ли маслен крем или може и друг?
За последните 2 страници го има писано 2 пъти.

По въпроса за лъскавина, ванчето съвсем наскоро отговори. Виж и дсертацията на тема шоколад преди 5 страници

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 10:58 от _Пепи_

# 205
  • Мнения: 1 965
Успях да добавя още две точки в "дисертацията"
ПОДГОТОВКА НА ТОРТАТА и ДЕКОРИРАНЕ ВЪРХУ ШОКОЛАДОВО ТЕСТО.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319166.msg8256545#msg8256545

# 206
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Благодаря на всички за критиките, напътствията и помощта! Не съм се обидила на никого за мнението! Бяхте ми много полезни!  bouquet  bouquet
С идеите на Корнишонка спретнах една напълно нова Попайка Wink По мое нескромно мнение като за първо човече се получи доста добре. Вътре човечето е шоколадово, облечено е с бързо съхнеща моделираща маса. Рисувах директно върху нея със сладкарски бои. Ръцете и косата са от моделираща маса. Не можах да ги направя от шоколад!
Тортата е готова и си чака собственика. Сега ми хрумна идеята че бих могла още неща да направя по нея, но вече е късно. Аз съм на работа, и няма как да ги реализирам.
Та ето я тортата! И следващите няколко снимки!
Бих искала отново да бъдете конструктивно критични! Много ми е полезно да чуя критични мнения, за да мога да си отстраня грешките!  bouquet

Тортата – вътре са пандишпанови платки, крема е тирамису с крема сирене – доста добър вкус се получи. Последния етаж е замазан над крема с маслен крем. След това е шоколадов чаршаф.
И аз да кажа за шоколада. Работих със шоколадов кувертюр , закупен от борсата. Много по – лесно се получи тестото от това което меся с шоколад.
Почти веднага стана. Много е еластично и меко.Работи се лесно. По мое мнение шоколада е почти идеален за малки не много обемни фигърки и за чаршаф за торта. Ще се завлека пак до борсата да купя от техния бял шоколад. Да пробвам как се работи с него. Ще опитам и цветя от шоколад да направя. Снощи нямах сили повече за експерименти!

# 207
  • Мнения: 1 965
Mimito - Моля те, приложи някаква снимка на етикет или нещо подобно. Кажи и две думи за разфасовката, цената, фирмата производител. Ако си споменала вече някъде.... пропуснала съм и се извинявам.  Confused
 И аз съм се решила да пробвам с кувертюр, ама тоя в МЕТРО излиза доста златен и не ми се купува оттам. Обещали са ми да ми вземат от едно място, ама ще е в края на Септември чак, като се върне човека.

# 208
  • Мнения: 4 358
Мимито тортата ти е станала много хубава Peace - мадамката се е получила много добре.
Само нещо ще си позволя да кажа,макар че никога не съм правила фигурки и едва ли аз трябва да се изказвам.
И в предната картинка ми се стори - малко са и дължички ръчичките май newsm78 и като че ли от врата почват.
Дано не ми се обидиш че въобще се обаждам Sick
Лилка - тортите ти са много хубави.Недей да ги криеш повече Peace
Ванче - браво.Намерих си начин да правя цветенца бец да се притеснявам за Е-та. От бонбонки и шоколад - ей че вкусно Heart Eyes

# 209
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Mimito - Моля те, приложи някаква снимка на етикет или нещо подобно. Кажи и две думи за разфасовката, цената, фирмата производител. Ако си споменала вече някъде.... пропуснала съм и се извинявам.  Confused
 И аз съм се решила да пробвам с кувертюр, ама тоя в МЕТРО излиза доста златен и не ми се купува оттам. Обещали са ми да ми вземат от едно място, ама ще е в края на Септември чак, като се върне човека.
Производите е Илчовски *94. Но не помня цената ,но май не беше много пари. Ще снимам довечера и ще покажа снимка  Peace
Говорих с борсата в малка разфасофак 1кг има само натурален деликатен кувертюр - този с който работих. Цена 3.70. Бял шоколадов кувертюр,карамел,кафяв,млечен има от по 5 кг цена 2.65 за кг. Ако като кажа цената те устройва мога да ти закупя и пратя  bouquet
Ако пък бял ти идва много мога да се включа към теб за проба  Peace

Общи условия

Активация на акаунт