В Германия jodeln-уваме и тролеи сънуваме - тема 84

• 18 620
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Привет и от мен в този късен 4ас  Simple Smile
Не съм писала одавна,все не остава време!
Ние от 2 месеца сме в ново жили6те  Grinning,ей 6ирота направо се родихме тук!
diangeli ,живо и здраво да ти е мом4ето!6том се притеснява6 заведи мал4о на доки!Нека види как стоят не6тата!С моя син докато бяхме в БГ майка ми се оправя6е с бубата  Simple Smile (както казва Мимак) .
Димитър бе6е на 3 месеца ,като пристигнахме в Де и не съм я пипала,дребосъка сам си вър6и работата,дърпа я здраво! Grinning
А ето ние каква прахусмука4ка си купихме предния месец -AEG:

От Медиа Маркт е,струва6е някъде към 95 евро.Удобство е 4е не сменя6 торби.Dръжката може да се удължава и има о6те 4 приставки.

# 211
Гейче, модела в черно го има в Сатурн.За 45 евра. Ехее, вече се кефя. Гледам никой не си купува от вас прехвалените Vorwerk, дето за един чеп стават.
Мерси за отговорите.
Сесилия, едно е да е нормален пениса и да оставиш детето само да го оправя, друго е да е с отвор 1 мм,тогава и да дърпа, и да не дърпа нищо няма да постигне.

# 212
  • в сърцето на един мъж...
Ами Риено, начи ти решихме проблема Grinning И пари ще ти останат даже Mr. Green
За пишките - аз да си кажа - ние си я заголваме, забелваме по-малко, полекичка и от най-ранна възраст. Нямаме проблеми с това. Все пак трябва да се поддържа хигиената и няма как да го измиеш, ако не го забелиш поне малко. Така съм се разминала с тез екстри дето описвате.

# 213
Гейо, толкоз много ще останат,че ще забогатея. Да ми завиди човек.
Ти нямаш ли в бг скайп,че тук на чат го обърнахме  Wink

Фимозата не е нормално състояние според мен, не се заголва, ако искаш да спазваш хигиена- кожа под ножа.
И тук идва проблема с пълната упойка на деца под 2 години. Зор, майка , зор!
Ако някой чуе или разбере за някой хирург , който ще разреши проблема ни, моля на чистосърдечно да ми каже.
Дианджели , пуснах ти лично, но понеже се дискутира и тук проблема ще го публикувам >

"Недей си троши краката за термин. Може при следващото У да го покажеш. Лекарят ще ти каже, че е нормално.И ако няма възпаление , няма никакъв проблем. От физическа гледна точка. Обрязването е операция с козметичен ефект. И ако кажеш, че искаш да го резнеш, ще се опитат подобно на милион други неща да те разубедят. ЩЕ вкарат аргументи как той и като порасне може да се обреже, ако иска и прочие простотии. Немците развиват чувства към някаква кожа. Тук такива пениси не ги бутат.
Според мен , обаче фимозни пениси не растат и не се развиват нормално. На малкия например не е порастнал , ама никак, откакто съм го родила.А на други мои познати с нормални пениси, вече отскокнаха. Пък и не ме карай сега да се издавам колко мъже познавам с такъв  Wink Тоест горното твърдение е "научно" доказано.  Mr. Green
Освен това едно е секс, а друго е секс  с обрязан.Разбират ти германците от секс, ама нанай.. И понеже не искам сина ми да го кара на ръкоделство до края на дните си, както множество германци, няма да им се оставя да манипулират решението ми.  "

# 214
Ще ме умориш Joy Joy Joy
Ако и ме добавиш в скайпа, цена нема да имаш Mr. Green За да не чатим тук Wink

# 215
Риенски, да не ми обиждаш Форверка! Crossing Arms
Това е най-великата прахосмукачка! Peace
Не знам свекърва ти кой модел има, обаче моята не я заменям за нищо. Изсмуква де що има прахоляк и ми чисти килимите от косми като пушка.
Имат си сайт, можеш да им разгледаш новите джиджавки. Особено се кефя на опцията, че чистят килимите със специален прах и няма мокротии.
Дъртдевил нямам, някой ден може и да я пробвам.

# 216
Вече, не се засягай, но свекърва ми е палачорка. незнам какво е направила с нейната, но не бачка човешки...
Освен това да я смени тази срещу една супер лека за 100 евро ли беше или нещо такова, остави камикадзето. Ама тя не чисти, само я запушва и после я скрива в килера примерно...Първо трябва да я открия , после да я "поправя" понеже мъжа ми не разбирал от прахосмукачки - не бил учил за техник...и такива ми ти работи...

# 217
А така, прахосмукачките и на мен са ми интересна тема в момена. Ориентирахте ме беz да питам, мерси.
За пишките, аz съм я оправила още на 6мес., почти само точица беше. И zа мене не е нормално състояние, така не я оставям, ако ще не zнам кой да ми каzва  Crossing Arms . Сега уж девойка чакаме, но ако беше момче, пак същото щях да правя, както аz си zнам един вид. Пък те нека си каzват да не пипам..
Имам пак питане. Как се процедира след раждането със zаписане на детски доктор? Сигурно ние трябва да имаме иzбран? Или те също дават някоя идея от болницата.. Хич не съм наясно. Мерси ви  Peace

# 218
Деси, аз сама си го търсих. Ако имате приятели - питай те да те ориентират за някой. Или пък гледай да е възможно най-близо до вас.

# 219
Деси, дават идеи от клиниката. Но ти прегледай жълтите страници и се разходи още сега до кабинетите им, разгледай ги, виж кой ти е най-наблизо и кой ти пасва на разбиранията.

# 220
Добро утро!

Информирам четири от девойките тук, че току-що им изпратих по два диска. Дано сте дали верни адреси. Чакайте пощенските гълъби тези дни.

Желая успешна седмица на всички.

# 221
Като сме заговорили за здравни проблеми - нечие дете да е било с пъпна херния? Ясмин е с такава по рождение и 2г педката повтаряше - Nicht schlimm, nicht schlimm - а сега на У7 изведнъж каза, че трябвало да се оперира. Хирург би ми казал веднага, ама тя не препоръчвала на толкова малко дете - да сме изчакали до към 5-6г или ако се наложи преди това операция - да се комбинира.

Сега се оказа, че и Ноеми е пак с херния Sad

# 222
  • Германия
Темата за докторите и при нас е актуална.

Имаме здравна застраховка в Техникар Кранкенкасе и от две седмици се опитвам да изкопча от тях списък с докторите които мога да посещавам в нашето градче.
Големи малоумници са, всеки път ми отговарят че не могат да ми препоръчат доктор, аз не искам конкретен доктор искам списък и аз ще избера. ooooh!

Не ми е ясна цялата система, нито какво включва застраховката, нито дали трябва да се записваме при личен лекар??? newsm78
 Praynig помогнете ми с инфо.

# 223
nisilia

правилно са ти отговорили от ТК, няма нужда да ги наричаш малоумници. Немската обществена здравна система не работи, както искаш ти. Всички лекари, които работят с държавните застраховки, са длъжни да те приемат и обслужат. Отделна категория са тези, които приемат само частни пациенти, но това го пише обикновено на табелките или визитките им. Потърси в Гугъл къде ти е най-близкия лекар, потърси пак там Bewertung, след което се обади и си запиши час.

Застраховката ти покрива обикновено 100 % от услугите и голям процент от медикаментите. За по-специалните, т.нар. Wunschleistungen, лекарят те информира за обем и цена. Отделно е положението със зъболекарските услуги, по-информираните да ти кажат, след сблъсъка ми с една шлосерка вече не смея  да си правя зъбите в Германия.

Аз самата съм към ТК и досега нямам оплаквания.

# 224
Имаме здравна застраховка в Техникар Кранкенкасе и от две седмици се опитвам да изкопча от тях списък с докторите които мога да посещавам в нашето градче.
Големи малоумници са, всеки път ми отговарят че не могат да ми препоръчат доктор, аз не искам конкретен доктор искам списък и аз ще избера. ooooh!
Не ти дават желания отговор, защото явно се чудят какво искаш Wink не толкова от малоумие. Няма такова нещо като списък- тези лекари можеш да посещаваш, онези не можеш, щом имаш застраховка можеш да посещаваш всеки лекар, който си избереш. Записването при личен лекар не е задължително, но можеш да го направиш. На мен като ми дотрябва за първи път отидох при един и от тогава той ми е  Хаусарцт и всеки път при него ходя. Зъболекар и гинеколог пак така- заплюваш си един, обаждаш се за час и ако има възможност ти дават (понякога, особено заболекарите, са доста затрупани с пациенти и казват, че примерно до края на годината не приемат нови пациенти).
За това какво покрива застраховката ти можеш да прочетеш на сайта им, но основните неща се поемат в общи линии от всички каси.

Тук напримеш можеш да търсиш лекари в твоята околност...

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 11:22 от Biba Sparrow

Общи условия

Активация на акаунт