Преводи

• 60 024
  • 588
  •   1
Отговори
# 330
  • Монреал
http://www.youtube.com/watch?v=XnHYusY5uYI

Няма да говорим за качествата на песента, още по-малко за хореографията и танцовите умения на изпълнителите.
Фокусираме се върху заглавието.

Ама тия сериозно ли?  Rolling Eyes хахаххаха  Joy

# 331
  • Видин
Велики са просто  Crazy

# 332
Откакто оня ден по Националната телевизия бТВ преведоха forty eight(48) hours като 22 часа  Mr. Green , нищо не може да ме изненада!

П.П. Сигурно не съм първата, но не можах да изчета цялата тема, затова предлагам на вашето внимание следната (и поредната) национална гордост - http://vbox7.com/play:074e1b4f

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 20:59 от Cherveiche

# 333
  • Видин
Откакто оня ден по Националната телевизия бТВ преведоха forty eight(48) hours като 22 часа  Mr. Green , нищо не може да ме изненада!
Е как пък ги изчислиха 22  hahaha Joy

# 334
О, нямам представа как са ги изчислили. Имаше и още изцепки, не съм си ги записвала, но с мъжа ми доста се дивихме. Става дума за "Ченгето от Бевърли хилс". Смяхме се не само на Еди Мърфи...

# 335
Една от последните изцепки, за която се сещам беше в превод на субтитри на филма : "Жената на пътешественика във времето".
Там има една сцена, в която дъщеричката им хитро подмята, че вече намерила коледните подърци скрити... " in the closet", което съответно беше преведено като : "Аз вече видях подаръците в тоалетната."

# 336
  • Видин
Е то ако не в тоалетната къде другаде  Whistling Sick
Следя една тема за турски сериал - онзи ден преведоха определена дума като "гофрета", пък то се оказа, че "вафла" било .... Има разлика все пак  ooooh!

# 337
  • UK
А, ако гледате ЕйЕксЕн и производните му, там вече е просто гавра с всякакви видове езици и тн, изобщо не говорим за правописни грешки и тн, там има от всичко по много. Не знам кой ги превежда и как, но хич го няма.

# 338
В КАТ като ходих да си взимам книжката, плакат с бягащо след топка дете и кола. Надписът гласеше "Keep the child"
A какво ще кажете за "Approach the card" на автоматите в трамваите? Simple Smile

# 339

П.П. Сигурно не съм първата, но не можах да изчета цялата тема, затова предлагам на вашето внимание следната (и поредната) национална гордост - http://vbox7.com/play:074e1b4f

що бе, по-добре от Румяна Желева говори английски, по-уверен е някак hahaha  Mr. Green

# 340
It rain cats and dogs (ай да видим как ще го преведете  Laughing ).

# 341
  • Видин
Вали като из ведро  newsm78
Определено не валят котки и кучета  Whistling
А Камата е уникален - в началото се смях де, но после като размислих... човекът си има самочувствие и най-важното е че се разбират със журналиста  Crazy

# 342

Естествено, че вали кучета и котки. Но за всеки случай попитах Гугъл и той ми го преведе - raining много силно.

# 343

Няма да забравя как преди доста години една приятелка ми се обади да ме пита как да преведе "It's Raining Men" - по аналогия с кучетата и котките, решила, че има някакъв дълбок идиоматичен смисъл, който тя не схваща  Joy Даже точната и реплика беше: "На тия пък англичани какво още им вали?!?"  Joy

Хайде един поздрав за всички с добрата стара версия на Weather Girls

# 344
  • Belgium
А как ще преведете израза cut the cheesehahaha

Общи условия

Активация на акаунт