Отговори
# 180
Здравейте мили мами Hug
Резултата от днешната консултация след 2 дни разстройство и повръщане е 7300 и 70 см, при 7640кг и 69 см миналия месец. Очаквах да е вече към 8кг, а той отслабнал даже Sad, главичката е 44см (43см предния месец), а гърдички без промяна 43см.
Вчера за първи път му направих домашно пюре и много му хареса - картоф, морков и ориз, а днес само картофено пюре с малко масълце. На диета сме до края на седмицата, заради грипа.
А Боби как се буди през нощта, през 1/2 - 1 час, вече се чудя зъби ли са или е нещо друго, вече се съмнявам дали не е някакъв проблем с ушенце, някой знае ли е какви са симптомите, ако има нещо? Днес забравих да питам и утре май пак ще ходя при педката да ни види за всеки случай Whistling
Преди малко направи нещо ново - изправи се на 4-ри крака, на коленца и изпънати ръчички, много се кефи какво е направил и се смее с глас, като ме гледа мен как се смея Laughing
Пампита, много хубави снимки, какъв релакс само за малката кукла Heart Eyes И аз имам две приятелки на януарчета, които не са регистрирани при нас, бяхме заедно в Тина Киркова.
Честито на новите зъбчета Hug
svetlu6ka, много готино заглавие Simple Smile
Vania_84, и ние сме много приказливи, вече казва та-та, та-те, де-де, дя-дя, по цял ден го мамосвам, а мама няма.

# 181
  • до една звездичка
Дега, а как сте със зъбите? Мартина така ми отказваше твърда храна, когато предстоеше ново зъбче.

Нямаме Tired Няма и помен, никакви симптоми - не е подуто, зачервено, побеляло и т.н. Само чеше стръвно венците, ама тя и преди ака правеше  newsm78

# 182
Горско духче, аз правя дом.пюрета като смесвам няколко неща.Например:картоф,морков,тиквичка и зелена чушка.Накрая слагам и 2-3 капки зехтин.
Ханна, ето инфото за чушката,което бях чела във форума:       
Чушка
- Зелена: 6-7 м. (сред първите храни, но след захранване с 2-3 вида други зеленчуци)
- Червена: 8-10 м. (алерген - заради червения пигмент
Варианти за приготвяне
Пресните чушки се варят във вода или на пара - самостоятелно или с други зеленчуци.
Замразените чушки се слагат директно във вряща вода (за да се запазят витамините).
Готова печена чушка, вкл. замразена, също може да се добави към вече сварени зеленчуци.
Трябва да се обелят внимателно.)
И Вики още няма зъби,а и признаци не виждам,ама...когато-тогава Simple Smile

# 183
Аз чак сега смогнах да стигна до компа  smile3506

Aanet - такива зглобяемите за под има в Джъмбо. Има ги различни варианти.

Аз рядко правя домашни , но го правя по отделно и в бурканчета във фризера. После като давам правя различни смески.

Честити зъбчета на всички.

Лека и спокойна вечер на всички.  Hug Hug

# 184
Ох, и аз не мога да се ентусиазирам да правя домашни пюрета.Що така? Whistling Mr. Green

А Калина не ме дращи толкова много по гърдите, колкото се скубе докато суче. Ама страшна работа,не мога да я удържа. Ще остане без косица детето ми.  ooooh! Crazy

Честито на всички за всичко.  bouquet

Фили, пребихте ме с мерки.  Crazy

Айде лека. Heart Eyes

Малеее, къв пост написах, явно и мен ме е напекло. Mr. Green

# 185
matza83 моя бонбон имаше отит и постоянно си пипаше ушенцата, и ако искаш пробвай да го натиснеш съвтем леко на мястото вдлъбнато точно преди ушичките и самите уши трябва да пищи, трябва да е много неспокоен и лесно да се разстройва, но ти за всеки случай го заведи на лекар уши, нос, гърло doctor Лека нощ! newsm07

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 23:50 от millenita_g

# 186
  • София
А добър вечер.  Hug
Така както темите бяха по замрели, сега не мога ви прочета за един ден писане. Laughing Ами до края и вече забравих на кого какво щях да пиша. Embarassed Rolling Eyes
Косето стои стабилно в поза партер и се клати неистово по цял ден. Ама толкова бързо, че се чудя как смогва и такова хилене пада. Mr. Green Днес го сложих прав в количката докато седяхме по пейките...е казвам ви това дете подивя.  ooooh! Като все да се мята да скача, да вика ...едвам го удържам, и той не стабилен..мани-мани. И новата мания е...ровене в тая пуста чанта пред очите му дето му спира гледката при всяка разходка. Ама омешвая цялата.  Grinning Много е щастлив. Буди се и той често. Ами на нас и долните венци са ни подути около двете зъбчета. Shocked И други ли да чакаме скоро. Rolling Eyes

Горско духче даде ми страхотна идея, аз имам цели 2!!!! такива юргана. (така им викаме ние) Laughing

Хана а защо не минеш на млечни каши? Нищо, че имаш достатъчно кърма те са по-вкусни. Ако знаеш Косето днес как рита и блъска за кашата на Милупа с ориз и царевица (млечна е) Mr. Green. Все пак са вече големи и за такива, бях чела даже някъде и Косе Босе беше писала за това. Wink

matza83 за учшичките ако го болият ще е много неспокоен, ще посяга да си ги дърпа, ще си върти главичката много. Те болият, няма да изпуснеш ако го болият. Друго, може да го понатиснеш пред ухото до каналчето, ако го боли ще реагира, ама не само да се мръдне защото това може и от нежелание да е. Peace

А за домашните пюрета да питам...в какво ги варите? Аз имам една голяяяяяма тенджера под налягане...ама за 2 картофа сега. Thinking А и за маслото.....не е ли рано????  newsm78 Иначе и аз май съм от мързеливите в тази област. Embarassed Иначе днес дадох пуешко с тиква. Мисля, че определено му допада повече от простия зеленчук. Mr. Green

# 187
Пробвах да го натисна още одеве и никаква реакция и на двете ушички, да считам ли че няма проблем и да не го водя утре при педи newsm78
Миналата седмица имаше кръв в едното ушенце, незнам дали е от някаква пъпчица и сега от време на време се хваща за ушето и се почесва, незнам newsm78
А и момичета да ви се похваля в петък заминаваме с Бобчето и мъжа ми на море, хем ми се ходи, хем ме е страх да не ни хване пак гадния вирус Confused
А и да питам тези, които ходихте вече: в басейна на бебето от морската вода ли слагахте Embarassed

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 23:26 от matza83

# 188
dama аз варя в една малка тенджерка. Нарязвам на кубчета и заливам с вода колкото да се покрие. Докато се свари водата почти се изпарява. Ако тряба доливам по малко да не остане на сухо. После пасирам с останалата водичка. Аз не правя големи количества, само за 1-2 дни. не ги замразявам, държа ги хладилника в бурканчета от готовите пюрета.
Шушонимного ме изкефи твоята линийка. в моменат показва 7 и 10 и за двамата, само че едното е години и месеци, а другото години и дни Laughing
А нашата кака вчера да вземе да мъкне Мони и да я качва на дивана. Направо изтръпнах #Crazy. Оставих ги двете на пода да си играят и миех чинии, по едно време Мона се размрънка и отивам да видя какво става. Като поглеждем - Мони в другия край на стаята на земята, а Маги тъкмо я подхваща отново под мишниците да я вдига. Като и се скарах и тя почна да ми се оправдава, че Мони искала на дивана и тя и помагала да я покачи ама паднала. Shocked патам я как е паднала, а тя ми вика " ей така" и ми показвам как си седнала на дупето. Та в крайна сметка не разбрах със сигурно какво е станало, но предполагам че Маги я е влачила до там и като се е опитвала да я вдигне не е могла. Мона не плачеше, само мрънкаше, може би защото кака и я дърпаше, знам ли newsm78
Та внимавайте с по-големите батковци и каки, не се знае какво ще измислят. Laughing

# 189
matza83 Вероятно не са ушите и дано не са, но все пак го заведи на лекар за твое собстеювено успокоение да го видят малкия сладкиш за всеки случай Heart Eyes
Пропуснах одеве да споделя номерата на Миташки мятането на пода, почесването, пълзенето на коленца и ръчички, бърка в деколтето на баба си и под полата Mr. Green опитите да се изправя на решетката на креватчето му, хваща си крачетата и си ги тика в устата, абе бебешка му работа. И когато си играем е такъв веселушко, на мама усмивчото Simple Smile тука е позьорче http://www.bgphoto.net/photos/33543/o633542693278963173.jpg
Вече наистина лека нощ newsm46

# 190
  • тук и сега
Лелеее, най-после успях да ви прочета, много теми - малко време.

Ама много минирожденници, много зъбчета, много християнчета. Честито на всички.

Тони все още си няма зъбче, обаче е много кисел. Не иска изобщо да стои самичък, като ме види, че тръгвам към вратата, за да излизам и започва да крещи и плаче. Иска само да го нося и непрекъснато протяга ръчички да го взема, а когато е в мен ме гушка и стиска много силно. Та искам да попитам мамите с повечко "бебешки стаж", а и не само тях - защо така - заради зъбки ли, глези ли се или от нещо се е изплашил (от смяната на обстановката напр. - бяхме при бабите, с много "бавачки"), ще отмине ли? Много се чудя. Дайте съвет. Много трудно така бее, гледам го сама и нищичко не мога да свърша, все е в мен, всичко върша с него на ръце, пък и тежичък си е.
На всичкото отгоре спи съвсем малко, започна да се буди и през нощта и то по няколко пъти, отказва всякакви пюрета и каши, почти само на кърма е. От зъби ще да е това.
Изправя се вече в леглото и дори си се разхожда вътре - държи се за решетките и обикаля малко по малко. Не иска в никакво друго положение да стои освен изправено, а това още повече ме затруднява. Дъвче решетките, пада, става, направо.... Пак има синина, сега под окото то защото аз иначе го пазя и гледам   Blush

Днес бяхме при педиатърката - наддал е с около 350 гр (доста се учудих, мислех че ще е по-малко ) и с 1,5 см се е "удължил"Grinning. Хемоглобина му е 117.

И накрая да се похваля - Тони вече е батко, има си 2-ри братовчед. Жалко, че ще го видим чак зимата, защото е в Испания, но много му се радваме на снимки и по скайп.

Още нещо щях да казвам, ама ... стига, че много дълго стана.

Аз нещо май изпуснах и не разбрах какво стана с Тедсан и бебо.
Ще ме простите за дългия пост, ама и аз мъката да си кажа.

# 191
  • Варна
Добро утро!
ОТкога не съм писала и аз  Sad Нещо не мога да сколасам...
Фил, браво за мерките  Peace И на всички други наддали бебоци  Grinning
Веселушка, от зъби ще да е, Маги е същата.
Маца, от морската, да  Grinning
Невенска, и нашата кака прави подобни изпълнения, но Маги вече се усеща, и като не й харесва я бута или скубе за косата  Laughing

При нас нищо ново - от три нощи се буди само по веднъж за сучене, но толкова малко, на мен кърмата ми доста намаля. Все така сме с приспиването, държим се за ръчичка. Яде по 100-120 гр пюре/каша, но винаги със зор и занимавка. Мъжа ми ме юрка да давам вече човешки храни - по-смело с месото, попара, сирене, пресни плодове, аз се ослушвам или ме мързи, незнам  Sad Вчера изяде с кеф половин праскова  Grinning
Такива работи...

# 192
  • Пловдив
Добро утро!
Алекс и другите давали праскова - Обелвате я и я пасирате ли? Имаме много домашни праскови, а аз се чудя как и дали да и давам. То става нещо като много гъст нектар, който може с лъжичка да се дава. Така ли давате?
Веселушка, явно повечето бебета са станали такива (включително и моето). Нормално е - искат да са на ръце, да пипат, да попиват информация. Може и зъби да са .. мисля, че този период е труден, защото още не са подвижни пък стават любознателни. Та .. ще ги разхождаме, няма начин Simple Smile - Моята започва да крещи, да протяга ръце и иска до всичко да я доближа за да го пипне. Еми - слушам я, какво да правя  ooooh!  Heart Eyes
Шушони и Михаела се дере и скубе докато суче. Веднъж до кръв! И ушите си разкървява... Че и като се изпоти - много кофти  ooooh! Скубе, чеше се .. цялата мокра ..
dama, още малко и ще премина на млечни каши. Моята кърма противно на очакваното се увеличава! Тази нощ едва съм спала  Tired напрегнати са още като си лягам ...
Тъй че ако премахна кърменето към кашата може би ще получа облекчение (много внимавам да не образувам бучки, че в този период често стават)

# 193
Здравейте и от мен!
Аз пък да ви се оплача- Лъчи от известно време не иска в количка.Научил се е да протяга ръце за гушки и реве докато не го гушкаш.Не мога да отида на никаква разходка с него...Стоим пред в къщи и така. Дано да е временно,4е не знам вече. А по въпроса с юрганите и аз съм сложила един на пода и става джунгла  Laughing Навсякъде играчки и всякакви интересни за него предмети, лази на поразия - пълна лудница  smile3511 newsm30

# 194
  Здравейте и от нас Simple Smile

Ние сме на морето от няколко дни и ще останем до 01.09. Вчера цял ден откарахме на плажа. Там я храня, кърмя, сменям Crazy Постоянно я мажа със слънцезащитен крем. Стои само в количката и от време на време я разхождам на ръце и леко й топвам крачетата в морето.

Не смея още да я къпя изцяло или  да я слагам  в надуваем басейн с морска вода. Знам, че морската вода е доста полезна, но като си помисля колко е чиста сега с тези многобройни хотели около плажовете ooooh!  

Днес няма да ходим на плаж, защото ще е страшна жега.

Любов постоянно бърборка нещо, върти си езика и от няколко дни си отваря и затваря устата по време на говор като големите хора  Laughing

Като сме в апартамента само щъка с проходилката и много й се радва Grinning

Сега й давам главно домашни пюрета от екологично чисти (селски) продукти. Варя ги на пара.
Като остане повече го слагам в бурканчета във фризера, но бурканчетата ги слагам без капачка, че
веднъж ги бях по-препълнила повече и ги бях затворила по-добре и се спукаха Embarassed

Сутрин вместо пюрета й давам пасиран пъпеш и диня (пак селски). Много ги харесва Crazy

Давах й  пюре от ябълки и праскови (пак селски), пресни без да ги варя, само ги обелих. Но нали знаете, че ябълката и прасковата потъмняват и после акото й е почти черно.

Оказа се, че на пасатора ми са се изстъпили ножчетата. Започна да пасира по-едро и Любов не искаше да яде. Купих нов и сега всичко е ток Mr. Green

Още не съм въвела месо, попара, жълтък. Само глутен. Месо мисля да започна от другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт