Отговори
# 60
  • Canada, ON
Мама Мечка, ти си въвела глутена май набързо???? Сподели какви са зърнените ти храни.
О, съвсем не беше набързо мисля. 10 дни въвеждам млечна овесена каша на Милупа. Започнах с 2, 4, 7, 10, 15 лъжички. После още 5 дни по 15 лъжички (което е около 35-40 грама). Днес (11-ти ден) дадох 2 лъжички млечна ечемичена каша пак на Милупа и мисля да давам по същата схема 2, 4, 7, 10, 15, като намалявам количеството на овесената (13, 11, 8, 5, 0 лъжички). След това мисля да почна редуване - един ден овесена, другия ден ечемичена каша по 50-60 грама за 6 дни, след това по70-80 гр. за още 6 дни. След това по 90-100 гр. Вече Джулия ще е на 7 месеца, ще е минал цял месец от въвеждането на глутена и ще помисля и за други каши. За сега освен овесена и ечемичена продължавам и с оризовата, като общото количество каша за деня е около 130 гр., колкото са и зеленчуковите пюрета, които давам.

Джулия все още не пълзи по класическия начин, влачи корема и май не се сеща да го повдигне от земята. Опитва се да сяда, но не е особено стабилна, ако няма за какво да се държи. Също иска да стои на краката си, но да има кой да я крепи под мишничките. Вече когато я гушкам за да се оригне трябва да съм права, щото иначе се катери по мен, изпъва крака и иска тя да е права, а на мен ми омаляват ръцете да я държа в тази позиция. Доста е палава в последно време. Доста трудно я обличам вече. И е нервна от време на време. Изпъва се, върти се, кара ми се... Явно и ние чакаме зъби, само дето не ги виждам.

*dega*, честито малко християнче!

И бързо да се оправят болните дечица!

# 61
  • Пловдив
Добро утро!   bouquet
Свърших с ангажиментите и вече отново съм на линия  Laughing
Честито християнче на Дега  Hug
katenok, може да е мъж кръстника разбира се, ти ще му помогнеш в обличането, защото ще си плътно до него  Simple Smile
Относно буйките - На нас ортопеда ни каза, че е добре да се проходи боса. Така се разпределяло правилно тежестта върху петичката и пръстите. Усещало се добре земята. После - буйки.
Още ни е твърде рано да купувам. То вярно, че есента ще се опитват да се изправят и ще е хладно, но .. щи видим.
За сега не сме отбелязали падане, но два пъти въпреки, че я пазя, когато пълзи по земята, си удари челото и нослето и плака  Cry Тъпа работа. Вие как така ги пускате?? Не им ли дрънчат главите? Направо незнам как ще я опазвам. Миша е доста бърза, шляпа навсякъде, замята ръце, крака .. смело действа .. Дано да се научи да пада правилно като започне да се изправя....
mond78, имаш си една спортна фина мацка  Hug Браво!!!
Яйца още не мисля да давам.
За зъбките - Само да кажа, че ако на някое бебче зъбчетата му са леко криви, не се притеснявайте! Нормално е и ще се оправят. Четох, че при кърмените бебета по-рядко се среща.

Хайде, това е Simple Smile  Hug

# 62
Момичета, моля, кажете от къде /в София/ ст Hugе купили малките прекарсни бели буйки и чие производство са? Благодаря ви Hug

# 63
Блуайс - буйките ги купих от щанда на Колев и Колев в Комсед (кв Гоце Делчев на Тодор Каблешков). Имат щанд и в МОЛ-а на Стамболийски. Има ги и на много други места със сигурност.

Ханна - явно и ортопедите са на различно мнение  Crazy

Монд - много сладурски снимки  Hug

# 64
Запис и от мен!
Напоследък повече чета отколкото пиша.

Анджи, буйките са страхотни. И аз ще купя такива, че имаме едни с цип дето все му падат.

Иначе знам, че ако е в проходилка трябва да е бос, но стпъва ли или ходи -  с буйки!

Последна редакция: нд, 10 авг 2008, 11:16 от assydi

# 65
  • Карлово
За буйките и прохождането - не мисля, че е чак толкова от значение с какво се прохожда. Плоскостъпието си е и наследствено. Вярно, че може да се предотврати в някаква степен. Аз също мисля да прохожда бос, или пък по чорапки-в къщи естествено, навън- с буйки. А и аз все още обичам да ходя боса /по асфалта  Laughing/, каква приятна емоция да чувстваш природата с всяка възможна клетка  Laughing

# 66
  • София
Здравейте и днес. Simple Smile
Нямам много време, така че набързо. Косето пищи в ръцете ми и не иска мирно.
А и готвя, оправям, че имаме майстор на др. апартамент и после обяд, вечеря....занимавка си е за чужди хора. Ми дано действат там с мъжо бързо чеееее Crazy с тоз ремонт.
Мама мечка, а кога ги даваш, сутрин или следобед? Толкова лъжички суха смес или готова кашичка?
Охххх хайде, че това дете ме умори. Whistling

# 67
  • Бургас
Здравейте. Grinning

Аз кво да кажа,пак сме болни.Първо беше Ясен с АБ и ангина.После Калин без АБ ама с бронхит.
Сега отново Ясен е с Т .Утре сме при педито отново.Аман от болести. ooooh!Дано прескочи Калин поне. Praynig

Относно буйките - На нас ортопеда ни каза, че е добре да се проходи боса. Така се разпределяло правилно тежестта върху петичката и пръстите. Усещало се добре земята. После - буйки.
Още ни е твърде рано да купувам. То вярно, че есента ще се опитват да се изправят и ще е хладно, но .. щи видим.
Ханна го е написала вместо мен. Wink

Монд,страхотна мацка си имаш.Много е сладка тази Ивка. Heart Eyes Hug

Калин още само се дупе и се търкаля нищо повече.Ама с толкова килца ще стане по-бавно. Embarassed Embarassed Аз не ,че и бързам де всяко нещо с времето си.
Баткото големия проходи рано и много падаше,Ясен беше по-предпазлив и се пусна на 13 м. Калин ще го видим. Blush

Дама много си се прекарала да храниш майстора.Ние само плащаме и не се занимаваме с осигуряването на храна.Ама това беше ,когато правихме ремонт де не е от скоро.

Аз още се ослушвам за глутена от скоро почнах месо да давам.Още сме само на пуешко.

Яйца скоро няма да въвеждам,нека стане хладно да мине и септември и тогава може би.За яйцата е нормално да се измият само  с веро или сапун и след това да се варят 12-15 мин.

Толкова от нас. Laughing

# 68
  • Canada, ON
dama, преди давах на обяд зеленчуково пюре (около 120 гр.) и за вечеря оризова каша (около 120 гр.)
Овесената каша (глутена) започнах да предлагам на закуска, като сега вече давам около 40 гр. каша (готова, не суха смес), като съответно намалих вечерята на около 90 гр. оризова. Увеличих и зеленчуковото пюре на 130 гр. и сега за деня се получава по около 130 гр. зеленчук и толкова каша - на два приема.
Като увелича глутеновите каши над 40 гр. ще ги преместя на вечеря, като ще допълвам в началото с оризова до 90 гр. За закуска ще почна да давам само оризова, за да запазя навика за закуска с каша (40 гр.) (Глутенът трябвало да се дава всеки ден първия месец, но само по веднъж на ден.)
От 7-ми месец мисля да добавя плодови пюрета към закуската, но това е друга тема вече... Simple Smile
Дано да не звучи объркано това обяснение...

# 69
Честито на всички които днес правят 7 месеца ,като нас.И ние още си нямаме зъбче, но има време ще излязат.
Иначе буйките на Анджи са страхотни и ние ще вземем от тях.

# 70
  • В полите на Пирин планина
Аз буйки още няма да купувам. Може би към есента, като захлади newsm78

Мисля да започна да слагам малкия на проходилка за малко като стане на 7 месеца. Нещо последните дни е много нервен и няма апетит. На мен ми се налага да работя в къщи и свекървата да го пази  Crazy, а тя не е много щастлива от факта и постоянно ме дразни с разни коментари. Направо на моменти едва се сдържам.  Crossing Arms
Ама какво да се прави като майка ми замина в София при сестра ми да пази племенничката за десетина дни. Ще се правя, че не чувам и толкоз ...
Одеве два часа не успя да го успи и накрая аз се заех, естествено ... Само повтаря - "И сега вече какво искаш ... Кисел си като оцет ... Голям ревльо си ..."

Ух, оплаках ви се, че иначе ще стане лошо ... #Crazy

# 71
Здравейте момичета Hug Скоро не съм влизала и докато ви изчетааа...
Бяхме малко на гости при мама и тате и Боби така падна от количката върху цимент на земята, че го водихме в бърза помощ. Не бях на себе си, направо сърцето ми спря като го видях да пада и после 1 час не мога да го успокоя миличкия Cry Цялото му носле беше надрано, ужас...
Относно яйцата аз ги мия със сапун и после ги варя 15 минути.
Утре ще почерпя Боби с попарка за закуска, дано му хареса!
Честити месечинки на бебчовците и честити кръщенета Hug
Incandescent, няма начин трябва да търпиш Whistling

# 72
  • София
Ох, тези свекърви ..., не искам дори да коментирам ...

Ние си имаме разбито оче. Птеби се в креватчето върху играчка сигурно, не знам как е станако, но като отидох имаше кръв на чаршавчето  Shocked и аз почти припаднах. Взех да звъня на мъж ми, да го оглеждам, а то милото плаче и ме поглежда - като видях кръвта от очето направо ... не помня дори. Но сега е добре, отстрани на края на очето му е раничката. И пак дивака само прав стои. Мислех, че се еуплашил, ама явно не осъзнава още.

И да питам на кои фирми има овесена каша? Търся и не мога да открия. Моля и мамите от София да кажат от къде ги купуват?

# 73
И аз да успея най-накрая.  Crazy

matza83, много неприятно, но вярвам че на малчо му няма нищо. Бързо забравят те, но ние не. Whistling

Incandescent, знам за какво говориш. От сега съм на тръни, че много скоро се връщам и аз на работа и свекърва ми ще я гледа през деня. Ще се правят компромиси,няма начин. Whistling

Буйки и аз ще взема като позахладнее малко, засега е рано.
Яйца смятам от октомври нататък да давам. Не мисля че я лишавам от кой знае какво, че да бързам сега в жегите. Rolling Eyes

Дега, честито християнче.  bouquet
мики,клои, много неприятно туй с децата, особенно като боледуват заедно. Confused

Ами толкоз засега, айде лека... Peace

Габи, няма да имаш мирна глава с твоя бандит  Confused Whistling Hug

# 74
Здравейте!

Ауу, габи, голям хайдутин си отглеждаш, напомня ми на моят Пресил Wink
Дано бързо му мине Hug

клои, микки, голям гърч и двете да са болни TiredПожелавам скорошно оздравяване! Hug

дега, честито ти сладко хричтиянче! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт