Отговори
# 45
  • Карлово
Ето ме и мен. Прибрахме се едни ден по-рано от морето. И двамата болни от гадния летен вирус. Разстройство, повръщане, ужасия. Досега все Мартина ми е вдигала Т, но много по-страшно се оказа обезводняването. Дори с 40 градуса е била по-жизнена, отколкото сега. Вчера едва говореше, нямаше никакви сили. Но днес вече са по-добре и двамата, Марти си хапва вече, след 4-дневен глад, Ангел е все още на кърма само. Вчера като ги водих на лекар, се оказа, че само за деня са приели 21 деца с подобни оплаквания в детско отделение, защото в инфекциозно нямат вече места. Така че, пазете си децата!
Покрай болестта им нямах време да разопаковам багажа дори, днес цял ден едни перални, едно подреждане-чудо. А трябва да се стягаме и за сватбата на девера - другата събота е.  Grinning
Сега отивам малко да прочета как вървят нещата из форума

# 46
За буйките - не съм сигурна колко струват, но на кутийката им пишеше 24.99. А на нас ортопеда ни каза да ги слагаме щом е постоянно права. Тя не седи стабилно, но изправена стои много и като и писне започва да кляка и да става. За изпотяването на крачетата съм съгласна, че и без това индианското и име е "миризливия крак"  hahaha За сега поне се опитвам да съм повече права когато я държа, че да не се налага да ги обуваме постоянно.
Весел следобед ви желая   bouquet

# 47
  • до една звездичка
Днес и моята малка звездичка стана Християнче!:) Много слуша милата (да си я похваля:)), само дето се н..ка преди кръщенето, но добре, че мама го видя овреме, та "отстранихме" срама преди да ни оголят дупето в църквата  hahaha
Ух, мина! Бях се попритеснила малко покрай организации, вълнения, но, както казват - много шум за нищо  Whistling
Качих и аз малко снимки в албумчето:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=246694&pid=6844521

И ние имаме такива буйки. Струват ми се доста удобни, високи са и придържат глезена. Чакаме само да се поразхлади малко и да си стъпим по-стабилно на крачетата...

Дано се разхлади по-скоро  Praynig

# 48
  • София
Я са се разпиша,че по-лесно ви следя.

# 49
  • Бургас
Момичета, раскажете, моля ви, накратко, как протича обикновено церемония по кръщенето, никога не съм била (странно, но факт) на бебешко кръщене. Ние искаме Ксения да я кръщава един приятел на баща и, обаче гледам по вашите снимки, че кръстника (кръсницата) май трябва да обличат бебето, а той едва ли би се справил без нашата помощ Thinking. Чудно ми е, дали сега заради това. Дали има и други "минуси" в това кръстника да е мъж  Rolling Eyes.

# 50
  • Бургас
Извинявайте за спама, но едно изречение не го довърших...  Embarassed А то беше: Чудно ми е, дали сега заради това трябва да мислим кой да поканим за кръстница, вместо избрания кръстник?

# 51
Дама - 24.90 струват буйките. И на мен ортопедът ми каза, е трябва с буйки.

Дега - честито  Hug

Катенок - ще му помогнеш на човека като не може. И нашият кръстник ще е мъж, но той ще е справи без проблем.  Simple Smile

# 52
Katenok, когато искаш да си допълваш публикацията можеш да използваш бутона редактирай.

# 53
Ха добър ден най-после Grinning
Днес съм сама с двамата и явно съм загубила тренинг, щото ми се спря тока CrazyХубаво нещо са яслите Mr. Green
.....
Фили оплачи се на мен. Моите от 1 седмица са решили да ме пробват колко ми издържат нервите и на луда ме правят и вече съм на ръба #Crazy Или едното реве, или реват и двете. Да я питаш каката защо, и тя не знае, за солидарност с малката може би.
katenok Като сте решили да е кръстник, не кръстница, обличането не ви е проблем. Ти ше помагаш. Брат ми беше преди време кръстник на едно 40 дневно бебенце и си нямаше на представа какво да прави, но се справи чудесно. майката си го обличаше. дори на нашето кръщене папа каза аз да помагам, макар нашата кръстница да можеше да се справи сама.
*dega* Честито ти христианче! Разгледах всички снимки от кръщенетата и така се радвах на пухкави крачета на голите бебета, особено на Виктор. Тара5 да му нащипеш сладките кълчици от мен. Simple Smile
Микки бързо да оздравявате и всички други болни дечица и родители!
Ох, като чета за паднали бебета и цицини, сърцето ми се свива. Направо се чудя как моето се отърва без дори синка и цицина при нейното яко приземяване на асфалта. Дано няма други инциденти.
Обсъждате за варенето на яйца. Достатъчно е 12 мин за да се унищожи салмонелата, но мисля че в ресторантите използват белина, зашото не варят толкова много яйцата. Понякога трябва да са рохки и затова ги обеззаразяват предварително. Ако ние си ги приготвяме в къщи е достатъчно да ги варим добре и никога да не ползване счупени или пукнати яйца.
Хайде Валя откога те чакам да се завърнеш. Лек полет!

Последна редакция: сб, 09 авг 2008, 21:48 от nevenska

# 54
  • Пловдив
Здравейте и от нас ! Честито на християнчетата ! Май доста от вас правихте кръщенета . Ние още се чудим кога да е , но май ще остане за догодина .
Иначе при нас новото е , че Ива вече се изправя сама в леглото . И вече само това иска да прави . Стига до някъде с пълзене намира си опора и започва да се катери , докато се изправи и започва да се поклаща . Все си мислех , че е рано за тези упражнения, ама то и аз на 10 месеца съм проходила , та ще я видя моята грация  Simple Smile. Ето и снимков материал :
Първо я намерих така

А след малко така

Зъби няма , но очевидно доста я тормозят , защото заспива с рев и ожесточено търка всичко във венците си.
С яденето си е същата мъка -100-120 гр пюре на обяд, в 18.00 толкова каша . Неограничено кърмене денем и нощем и пак е 7 кила . Но все пак не се спира дори ие за секунда . В количката се вози само по корем , с лице към движението и няма сила , която да я накара да се обърне както трябва. Абе шило отвсякъде. Иначе за яденето , яде само определени пюрета , и то на избрани марки . От вчера разбрах , че е фен на броколи с ориз . От де се взе този префинен вкус , незнам  newsm7
Това засега , че много дълго стана .
Поздрави на всички и целувки на бебоците  Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 авг 2008, 21:02 от mond78

# 55
  • София
Хайде днес пак. Simple Smile
Ходих малко следобед да си разкрася....краката  Laughing Бях забравила какъв кеф ми доставя да ми масажират краката. От толкова грижи няма кой за мен да се погрижи. Wink Сега обаче ще гледам все на високо да си вдигам краката. Mr. Green
Микки ужасно неприятно. Оправяйте се бързо. Косето нали  и той изкара нещо ама в доста по-лека форма та те разбирам много добре. Тогава и Косето не искаше да суче даже. Cry А твоята хубавица ми е много сладка и така ми е тъжно за нея. Hug
*dega* Честито ти християнче.  bouquet
И ние май ще отложим за догодина защото нещо не виждам скоро да оправим ремонта та и за кръщене да мисляяяя..... Whistling ooooh!
Фил, невенска разбирам ви прекрасно. Hug
katenok и ние си имаме мъж за кръстник, няма проблем. Тъкмо ще го облече по...твой вкус (като му помогнеш) Wink.
mond78 7 кила ама като я гледам скоро и повече няма да ти кажи с това трениране. Mr. Green Спорти бебонка ще бъде. Laughing

Хайде, лека ви вечер. Hug

# 56
  • Варна
Да се разпиша и аз в този късен час  Laughing
Монд, Мони беше същото шило, на тези месеци се държеше права стабилно, на 10 проходи.
Микки, дано бързо се оправят, този вирус е голям кошмар  Sad Добре че ти си удържала фронта, да има кой да се грижи за дребните  Praynig
За крачетата и обуването - вкъщи е боса или с чорап в паяка, навън все още не сме пробвали. Най-вероятно ще трябва да й взема. Иначе Мони проходи през лятото със сандалки, не съм взимала буйки.

Днес Маги отново имаше акробатичен номер, този път се приземи по нос и очи върху ламината. Беше ужасно, половин час след това не можах да я успокоя. Носа й е подут и натъртен, отиде й кариерата на фотомодел  Grinning Заспа доста трудно, чак след като й капнахме капки в носа.
И забелязвам друго, което не ми харесва - много взе да ме търси и да реве ако не съм при нея, при положение че мъжът ми си е вкъщи. Айде днес го отдавам на падането и кривото й настроение, ама ако продължава, незнам... Хич не искам да се залепя за мен  Rolling Eyes

# 57
  • Троян
Аз да кажа че Маги от седмица вече си похапва грис,първо пробвах с попарка ,но нещо не я тачи много.като се върнем от морето мисля и овесени ядкада й дам,но със сиренце.Много се притеснявам с тези наши пътувания тази седмица как ще се отразят на Маги,дано добре Praynig

# 58
  • Карлово
Зверчетата ми вече са добре, дори успяха на няколко пъти да ме ядосат. И вече го правят в комбина.  Laughing Сега съм сама, че мъжът ми отиде на ергенско парти на брат си, другата седмица ще е сватбата и вече нямам търпение. Като знам колко е хубаво и празнично.
За кръщенетата - от постоянно отлагане и Мартина още не сме кръстили, затова мислим напролет и двамата наведнъж.
И при нас като Алекс, Мартина проходи септември и беше боса, ще трябва да се замисля за буйки. Ама той шишко не прави опити да стъпва сам, така че ще изчакам. Но днес успя да си вдигне дебелото дупе и направи първа "крачка" в пропълзяването.

# 59
Здравейте момичета,
Лек полет на НВ, дано всичко е по разписание, а малчо да е много послушен  Hug
Искам да споделя с вас нещо за яйцата. Сигурно сте чували за салмонелоза, много опасна и коварна болест, която се предава чрез яйцата. И не от самото айце, а от черупката. Та мой приятел, който е готвач в голям ресторант ми каза как да ги обработвам. В 3л. вода се слага 1 капачка обикновена белина и яйцата седят 5 мин. Но за едно яйце ми каза да сложа в чаша с вода само капка и да престои пак 5 мин., но не повече. След това се измива обилно под течаща вода. Майка ми е била домакин в детска градина преди много години и каза, че и техните готвачки са имали за задача да правят тази процедура. Естествено ако има от къде да си купувате така наречените диетични яйца (т.е. на по-малко от седмица и преминали през такава манипулация) е ок.

Надявам се да съм била полезна и се извинявам за дългото обяснение, но реших, че е важно да го знаете.
Поздрави   bouquet

Аз знам че яйцата  трябва да се варят поне 15 минути,но честно казано не бих ги сложила в белина.малко ме е страх.Иначе Маги вече 3 пъти е хапвала по четвъртинка жилтъче,без реакция.

Добър вечер!

А аз знам друг метод - черупките се търкат с хлебна сода  и после се мият обилно. Само се чудя как е по- добре - да се търсят домашни яйца или от магазина .От една страна тези от магазина са минали през някакъв контрол , а от друга домашните са по-хубави. newsm78

Лека и спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт