Отговори
# 15
Чести рожден ден,Слънчи

Благодарим за новата темичка на Алекс,Духче и Ханна

Хайде и аз малко да попиша,че все не остава време.Както виждате по линийката нашия тати скоро ще се връща и вече нямам търпение.Искам дните да летят.
Вики е добре,нямаме зъбки още,т.е. сме беззъби баби Mr. Green,но сме кривички и почти се подава нещо отдолу.Хапваме детската кухня с кеф.Отначало не искаше да я погледне,но постепенно свикна и сега си ядем в стола за хранене и хапваме всичко,което дават.
За захранването,и аз мисля,че това не е състезание и всяка майка сама решава кога какво и как.Все пак това са нашите деца и кой друг да знае от какво имат нужда ако не ние.Трябва само търпение,че всяко дете е различно.
Ето няколко нови снимки
http://picasaweb.google.com/Vikialeksieva/eWGjFD/photo#5227431215215666834
http://picasaweb.google.com/Vikialeksieva/eWGjFD/photo#5229493138500042002

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 15:26 от Vania_84

# 16
Това е любимата игра на Мишето/ и на повечето бебета Simple Smile/    http://video.neogen.bg/user/tanyazlatanova/3cxzs1wj0s0qdk50q6gqk9j2u8pzq1yt/

# 17
  • до една звездичка
Привет Simple Smile
Честит рожден ден на Слънчоглед! Бъди здрава, засмяна и щастлива!
Да ви се оплача - с месните пюрета ударихме на камък! Започнах с пилешко - тц! Не го харесва и това е! Даже и на Гербер (на когото възлагах толкова големи надежди) не одобри пюрето. Ще продължа май със зеленчуковите и ще добавям по някое месно по-кротко и от време на време Sad Ох, сложна се оказа тази мисия ooooh!
Много ни е хубаво заглавието Hug Дано се сбъдне! Пожалавам да се сбъдне на всички!
ДесиТ, ние също имаме кожни проблеми - лекарката каза, че е екзематит и сега го лекувам (струва ми се успешно), след като опитах с неуспех какви ли не мазила...Ако мислиш, че мога да съм ти в помощ, пиши на лични Hug
Утре Стела ще стане Християнче!!! Така се вълнуваааааам Simple Smile)))
Усмивки и хубави емоции на всички пожелавам. Ще се включим пак със снимки  Wink

# 18
  • В полите на Пирин планина
Здравейте и от мен.
Моят Иван си има вече две зъбчета  Mr. Green За една седмица му изникнаха двете подред. Дано сега се поуспокои, че иначе по цели нощи се мята и не ме оставя да спя. Направо е ужасссс Rolling Eyes

Аз не бързам със захранването, но вече съм въвела доста зеленчуци и плодове - детето ги према добре, не е имало проблеми - Слава Богу - и продължавам така, без да робувам на някаква конкретна схема. Сурови плодове още не съм давала. Глутен - да. Моят син предпочита домашните пюрета, така че аз му готвя почти всичко. Рядко давам готово и тосамо

Приятен ден на всички.

Честит рожден ден на Слънчоглед!

# 19
Честит рожден ден, Слънчоглед! Много слънце, здраве, усмивки и любов ти пожелавам от все сърце!

Днес бяхме на среща на тема кърмене, организирана от РИОКОЗ. Останах много доволна, имаше доста майки с дечица, а и много бременни, което е страхотно Hug Поговорихме си, накърмихме си децата дружно и си тръгнахме, като си обещахме да правим и без повод такива срещи!
Иначе днес забелязах, че в тон със заглавието и втория зъб на Нелка се показва, още не е прорязал венеца, но всеки момент очаквам Simple Smile

Хубав ден на всички пожелавам! Hug

# 20
  • Бургас
Я да се запиша и аз на първа страница. Wink

Готино заглавие само дето ние още нямаме нищо. Mr. Green

Слънчи,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!

Аааа голяма краста тоя Ларедут.Тотално съм зарибена. Joy  Joy

# 21
  • Пловдив
Честит Рожден Ден на Слънчи!!!   bouquet
И от мен един слънчоглед за лъчезарното Слънчи!

Нямам много време тази седмица, че имам гости Simple Smile
За захранването - при нас върви много добре. Яде, отваря уста .. голям апетит към всичко.
Днес като я храних наобяд едно пюре от малките не и стигна, та отворих супата на Гербер да си довърши Simple Smile Нали много я обича, изяде и нея .. обаче както си яде, гледам че премрежва очи, но отваря уста. Като спрях да давам - гледам - тя СПИ!!! Голяма лакомия, дори когато и се спи  Laughing
Заспивала ми е във ваната, но да спи на стола за хранене го прави за пръв път  Laughing

# 22
Момичета, чао от мен. Ще пиша от канадско.
Радвам се, че се запознах лично с някои от вас и съжалявам, че не можах с всички, но има време!
Желая ви всичко най-най и доскоро, стискайте палци да мине полета леко и бързо  - 12 ч летене, ужас, лошото е, че Гого е само на ръце последните дни от баби и дядовци, защото им е мъчно, абе ....

И на мен ми е търсене - хем ми се прибира при мъжа, хем корена си е корен, няма начин, кръвта вода не става...

Чао , че ми се доциври.

# 23
Вале, лек път! Дано мине без проблеми и сътресения!  bouquet

# 24
  • Canada, ON
Привет и от мен в новата тема!

За захранването - не знам дали робувам или не на схеми, но определено се опитвам да следвам съветите на Косе Босе. След като някой толкова много е чел и е готов да сподели наученото, просто мисля че е разумно да се възползвам. Та така - захранвам "бавно" май, макар че на мен ми изглежда "нормално" Simple Smile
До сега съм въвела 2 зърнени храни и 4 зеленчука. Джулия за първи път ми се размръщи на храна - не хареса зеления боб нещо. Ще пробвам с друга марка (ако намеря). Иначе мисля, че се храни добре. За глутена - вече 10 дена давам овесена каша и от утре въвеждам ечемичена.

Още нямаме зъби.

esti, оправяйте се бързо!

Слънчоглед, ЧРД!!!

Алекс, благодаря за темата!

# 25
Здравейте в днешния хубав ден  Hug
Да се похвалим: тази нощ са ни пробили двете долни зъбчетааааа  newsm44 newsm44 newsm44 Още не се виждат, но драскат и... хапят  Laughing Надявам се вече да спи по-спокойно  Grinning
И още една щастлива новина: ще ставам леля през февруари newsm44 Урааааааа

Тази сутрин ни взеха кръв и урина - хемоглобина ни е малко нисък - 99  Rolling Eyes педиатърката още не е видяла изследванията. На вас какво ви казаха при подобни стойности?

# 26
Здравейте момичета,
Лек полет на НВ, дано всичко е по разписание, а малчо да е много послушен  Hug
Искам да споделя с вас нещо за яйцата. Сигурно сте чували за салмонелоза, много опасна и коварна болест, която се предава чрез яйцата. И не от самото айце, а от черупката. Та мой приятел, който е готвач в голям ресторант ми каза как да ги обработвам. В 3л. вода се слага 1 капачка обикновена белина и яйцата седят 5 мин. Но за едно яйце ми каза да сложа в чаша с вода само капка и да престои пак 5 мин., но не повече. След това се измива обилно под течаща вода. Майка ми е била домакин в детска градина преди много години и каза, че и техните готвачки са имали за задача да правят тази процедура. Естествено ако има от къде да си купувате така наречените диетични яйца (т.е. на по-малко от седмица и преминали през такава манипулация) е ок.
Надявам се да съм била полезна и се извинявам за дългото обяснение, но реших, че е важно да го знаете.
Поздрави   bouquet

# 27
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СЛЪНЧИ!
МНОГО СЛЪНЧЕВИ, СВЕТЛИ И ЛЪЧЕЗАРНИ МОМЕНТИ ТИ ЖЕЛАЯ!

НВ, Лек полет! Пък догодина...може да се видим   Grinning

Жоро от 2 дена не иска да лизне никакво пюре, нито каша, абе нищо от лъжица  newsm78 Млякото си пие.
Почнах да давам глутен и му давам да ръфа бебешки бисквити. Обаче какво прасенце става, не е истина  ooooh!

Забелязвам нещо странно при него. Той е кротко и спокойно дете, но като влезнем в лекарския кабинет почва да се дере като луд. Нищо не помага - нито залъгалка, нито гушкане. Едва го прегледаха последния път, ако изобщо докторката е успяла да чуе нещо докато го преслушваше. Иначе е станал 8200 и 73 см.

# 28
  • Троян
Здравейте момичета,
Лек полет на НВ, дано всичко е по разписание, а малчо да е много послушен  Hug
Искам да споделя с вас нещо за яйцата. Сигурно сте чували за салмонелоза, много опасна и коварна болест, която се предава чрез яйцата. И не от самото айце, а от черупката. Та мой приятел, който е готвач в голям ресторант ми каза как да ги обработвам. В 3л. вода се слага 1 капачка обикновена белина и яйцата седят 5 мин. Но за едно яйце ми каза да сложа в чаша с вода само капка и да престои пак 5 мин., но не повече. След това се измива обилно под течаща вода. Майка ми е била домакин в детска градина преди много години и каза, че и техните готвачки са имали за задача да правят тази процедура. Естествено ако има от къде да си купувате така наречените диетични яйца (т.е. на по-малко от седмица и преминали през такава манипулация) е ок.

Надявам се да съм била полезна и се извинявам за дългото обяснение, но реших, че е важно да го знаете.
Поздрави   bouquet

Аз знам че яйцата  трябва да се варят поне 15 минути,но честно казано не бих ги сложила в белина.малко ме е страх.Иначе Маги вече 3 пъти е хапвала по четвъртинка жилтъче,без реакция.

# 29
DesiT
И на нас хемоглобина е нисък.Предписахани капки желязо ''Малтофер" докторката ме пита дали и давам сокчета,а пак тя и вода не иска даже да пие.Също пита дали вече съм и давала желтък и месни пюрета,давала сам и пак е снисък хемоглобин Tired

Общи условия

Активация на акаунт