Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 45

  • 39 134
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 965
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИЯ-ДАНДАНИЯ!!!!
Блу, нека твоята сладка дъщеричка, бъде много здрава, весела, засмяна... Да прави много белички, с които да ви радва!!!!!   bigdance2 newsm59 bigdance2

# 91
  • Мнения: 1 491
silrai благодаря ти   bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИЯ  newsm59  bigdance2  bigdance2  ura  ura
Да расте здраво, щастливо и усмихнато дете и много да слушка мама и тати   bouquet

# 92
  • Мнения: 1 965
Имам едно въпросче, как бихте закрепили малка фигурка на 2 крака, така че да стои изправена върху тортата...идея си нямам може ли да стане,
Виж ТЕЗИ. Преди да ги изправя на тортата, сложих и по едно парче сламка. Малко по-дълго от клечките. Тоест, нанизах сламката върху клечките. Сламката е по-дебела и стоят по-стабилно. Трябва да ти кажа, че са доста големи и тежки. А, освен това под всяко краче има по едно мъничко парченце лепкава Варна за допълнителна сигурност. Добре ли обясних, или да пробвам пак.
Тандури, дефиницията ти за черния и  Embarassedбелия шоколад..... Shocked, нещо не можах да я дешифрирам.....
КОРНИ, браво на теб. Уникална идея. Силикона не ти ли се залепи за дантелата???
Аз съм си - Много добре си се справила!!!!

# 93
  • Мнения: 1 271
Честит рожден ден на Ниика-Данданиика!Да е много добричка и послушничка и мама все такива хубави торти да й прави!

Момичета, ако някой ми е писал на лични или тук и съм го пропуснала(ако до този момент не е получил линк от мен)-нека ми пише пак на лични, че нещо се омотах като пиле в калчища  Mr. Green

# 94
  • Мнения: 26
Честит Рожден Ден на Ния!Да радва много родителите си!

На всички тортите са невероятно красиви.Възхищавам ви се.Направо сте невероятни.
Rumya ето малко снимки от друг ъгъл.Aз малко се забавих с качването на снимки.

_Пепи_ Благодаря.Май засега правенето на тортички ще ми е хоби Simple Smile
destini Покритието ми е Захарен фондан за моделиране от първа страница.Взех че прибавих 1 с.л. маргарин и малко повече пудра захар за да не лепне.А вътре е тортата на Leo с рулата.Отгоре маслен крем и накрая фондана.

# 95
  • Мнения: 1 965
Светлане - Ако правиш Свекървения стол и имаш време, направи със пош в основата на всяка игличка по една мъничка бяло-кремава точица. Истинските кактуси имат такива "кичурчета". От всяко кичурче излизат по 2-5 бодлички.  Аз нямах време тогава и затова пропуснах. Виж за справка ТОВА и ТОВА

# 96
  • Мнения: 668
Мацки - вижте тоя сайт http://www.yoannacakes.com/index_files/cakes/big/kids/d31.html ! Е спокойно мога да заявя, че болшинството от нашите торти са в пъти по-хубави от тези показани тук.    Sunglasses Особено някои са , нямам думи, просто майсторици   chef .

ЧРД на Ния! Много да радва мама и татко, а на нея най-вече здраве и дълъг живот! Много любов, късмет и щастие.

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 11:42 от thedragonbg

# 97
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Честит рожден ден на Ния! Много здраве и щастливо детство и желая!
 Силрай, и на мен линк, моля  Praynig

Вчера тати имаше рожден ден и му направих тази тортичка

отгоре и разрез. Всъщност това е парфе, тъй като лятото никой не иска блатове Hug
Как правите шоколадови орнаменти - аз ги шприцовах на пекарска хартия и сложих във фризера предния ден, но докато ги сложа и почти се разтопиха без да ги пипам, а като пипна и направо ми оставаха по ръцете, а идеята беше да са по-релефно разположени Confused

# 98
  • София
  • Мнения: 2 649
брейййййййййй, страшна работа сте  Grinning Тамън се записах в предишната тема и след една седмица се връщам от морето и вие вече сте подхванали следващата тема. Нямам никакво време да чета подробно и съм минала всичко до сега по диагонал, защото от вратата ме подхванаха за още една торта кошница с цветя за сряда.
Поздравявам всички ви за чудесните торти, съжалявам, че не е поименно.   bouquet

# 99
  • Мнения: 1 965
Как правите шоколадови орнаменти - аз ги шприцовах на пекарска хартия и сложих във фризера предния ден, но докато ги сложа и почти се разтопиха без да ги пипам, а като пипна и направо ми оставаха по ръцете, а идеята беше да са по-релефно разположени Confused
Ти си ги направила на принципа на трансфера с шоколад. Първа грешка: Не слагай никога шоколад във фризер. Първо побелява и се развала вкуса, второ в момента в който го извадиш става здрав конденз и се топи за секунди.
Втора грешка: Поради горните причини, не можеш да разчиташ да "наместваш" орнаменти. Правят се предварително. Стратегията на разположение трябва да ти е супер ясна. Изрязваш хартийките около фигурите и директно с хартийката лепиш върху тортата. Нямаш право на много разместване и пипане.
Тортата ти е много сладка. Жив и здрав да е тати.

# 100
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ауууууууу, МНОГО МЕ ТРОГНАХТЕ, БЛАГОДАРЯ ВИ  newsm51 дето се вика, изненадахте ме  Mr. Green van444e  Hug

приключих с тортата Crazy, почерпете се с по парченце

снимката е линк към албума с всички снимки  Laughing

Kaili  Hug,
1. покритието спокойно можеш да го направиш по-рано, като го съхраняваш в хладилника, предварително хубаво увито в найлоново пликче.
2. преди употреба, първо загряваш леко в МВ, за няклоко секунди и размачкваш, за да се отпусне и да можеш да работиш. откъсваш си парченце, което искаш да оцветиш, боичката разтваряш в няколко капки вода, ако е на прах (аз лично ползвам ром), капваш върху тестото и яко месене, за да се получи цвета  Mr. Green
3. мисля, че кремовете ще попият добре, но все пак може да сиропираш с 2-3 лъжици, колкото да не е без хич, но не прекалявай

изчезвам, обещавам утре да се включа вече както подобава, само да мине днешния ден, първо ще изчета всичко пропуснато  ooooh!  Whistling

# 101
  • Мнения: 492
момичета, страхотни торти, не ви изброявам поимено, за да не пропусна някая  bouquet за всички!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИЯ ДАНДАНИЯ, в този специален за нея ден и желая цялато щастие на земята newsm59 тортата е повече от невероятна,  цветовете превъзходни,  изпълнението перфектно, направо ми легна на сърцето !!!

Silrai записвам се за линка!

# 102
  • Анкх-Морпорк
  • Мнения: 3 480
Здравейте,
Захласнах се по красотите, които правите!
Иска ми се да опитам и аз, но доколкото прочетох, готовата смес за моделиране се продава на големи разфасовки.
Има ли желаещи от София да си разделим?
И в какво го продават - кофа, плик, кутия?
Колко време издържа в хладилник?

# 103
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте,
Захласнах се по красотите, които правите!
Иска ми се да опитам и аз, но доколкото прочетох, готовата смес за моделиране се продава на големи разфасовки.
Има ли желаещи от София да си разделим?
И в какво го продават - кофа, плик, кутия?
Колко време издържа в хладилник?

Продава се на кофа, вътре е добре увита с найлон - 4.5кг е.
Издържа и извън хладилник, но добре увита около 5-6 месеца. Поне толкова пише като годност на самата кофа.

За подялбата се надявам някое от момичетата от Сф да се включи.


А сега да честитя рожденния ден на сладката Ния. Д расте здрава и послушна за радост на мама и тати.

blueeye®, тортата е страхотна - браво   bouquet

# 104
  • Мнения: X
Честит рожден ден на малката кукла и от мен!Много радостно детство,вълнуващо юношество и много, много щастие в живота!

Общи условия

Активация на акаунт