Ларедутска машина за хляб !!!

  • 31 222
  • 314
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 3 640
Да похваля моя мъж как се справя сам с печенето на хляба си:

http://media.snimka.bg/0638/007532105-big.jpg
http://media.snimka.bg/0638/007532101-big.jpg
http://media.snimka.bg/0638/007532102-big.jpg

Той си прави бял, аз - пълнозърнест. Машината не спира.  Mr. Green

PP. Обзаведох и майка ми с такава.  Grinning Вече цялата рода сме й фенове на тази пекарничка.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 09:00 от Sun

# 121
  • Пловдив
  • Мнения: 332
Сън ,браво на мъжо !!!!   bouquet

# 122
  • Мнения: 3 640
anetka_ta, благодаря ти!  Hug

Между другото, той откри по-добрите пропорции на продуктите, за да се изпълни точно формата и да стане страхотно хлебче. Ето я неговата рецепта за основната програма (BASIQUE):

1 с.л. олио
200 мл хладка вода (отделете 2 с.л. от нея за маята)
400 г бяло брашно тип 500 (това количество важи само за обикновеното бяло брашно!)
5 г сол
10 г мая (жива)
2 г захар

Последователността на добавяне не продуктите е точно тази, като при маята слага захарта и отделената вода. Размива я добре и я излива дупка в брашното в противоположния ъгъл на този, в който е сложил солта.
След като извадите хлебчето, оставете го за 20 мин. да се охлади преди да го нарежете.  Peace

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 20:59 от Sun

# 123
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Браво на мъжа ти страхотно изглежда хляба който е опекъл, вероятно и вкусен е бил  Grinning
Мисля да я пробвам тази рецепта но се чудя дали да не заменя водата с мляко, някой пробвал?
А тези 400гр брашно с чашката ли ги мериш?

Хора кажете ми защо солта не бива да докосва маята ако знаете, защото аз по принцип правя много често питки и маята винаги си я разтварям в 1/2 чаша топло мляко, по лъжичка захар, брашно и сол и питката ми винаги е ставала страхотна не съм имала провал.

# 124
  • Мнения: 1 111
Valeria аз почти винаги вместо вода слагам прясно мляко или 1към 1 мляко и вода.Забелязала съм,че хляба е доста по вкусен,пухкав и също така кората не е много дебела и твърда.

# 125
  • Мнения: 3 640
..........
А тези 400гр брашно с чашката ли ги мериш?
..........

Брашното си го меря със ситото - разграфено е. Като това е, но на друга марка:

# 126
  • Пловдив
  • Мнения: 332
Добро утро !
Sun ,искам само да се похваля ,че правих селски хляб и многозърнест с готовите брашна ,които беше показала.
Станаха страхотни хлебчета!през целия уикенд машината не спря  Laughing Laughing Laughing

# 127
  • Мнения: 3 640
Браво, anetka_taHug Наистина много сполучливи и вкусни стават с тези брашна. Само да не си докараме излишни килограми с тези прекрасни хлебчета.  Praynig Blush

# 128
  • Пловдив
  • Мнения: 332
Sun, мисля ,че с тази машина битката с килограмите е изгубена ....но не и войната  Laughing Laughing Laughing

# 129
  • Мнения: 1 111
Момичета при мен почти винаги селския хляб става много бухнал и шуплест и залепва на прозорчето,което определено не ми харесва.При вас как се получава? Следващия път ще сложа по малко мая-1*5 кубче да видя как ще се получи.

# 130
  • Мнения: 3 640
Момичета при мен почти винаги селския хляб става много бухнал и шуплест и залепва на прозорчето,което определено не ми харесва.При вас как се получава? Следващия път ще сложа по малко мая-1*5 кубче да видя как ще се получи.

Ако слагаш точно 10г мая, няма проблеми, но е важно и количеството на брашното - за селския хляб: 250г.  Peace

# 131
  • Мнения: 2 047
  Момичета, помагайте. Засилих се да пробвам машинката, обаче срещнах следните проблеми -

 1. при поставяне на контейнерчето не се чува очакваното клик, но изглежда добре затегнато и не помръдва
 2. при поставянето на ножа също не се чува кликване, а ножа си се върви безконечно и се вади без проблем
3. при включване в контакта замигаха всички светлини, избрах програма cuisine като за първо включване , обаче светлините на вкл.\изкл. бутона продължават да си мигат, натискам го отново и загасва, обаче прави ли нещо всъщност ме съмнява...

Въобще ме няма по такива машинки, помагайте, моля!

   

# 132
  • Мнения: 240
Ами аз днес я получих и включих съответно. И при мен нещата са така, но си работи както трябва. Мисля, че това црак е само за по принцип. Ама по запознатите да кажат.
По-късно ще похваля или оплюя първия опит, стискайте палци. И да попитам когато програмата приключи пак ли сигнализира  Embarassed

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 17:36 от anninca

# 133
  • Мнения: 240
Сега да кажа и за нашия първи хляб - стана супер вкусен и си се опече както трябва. НО НЕ МИНАХМЕ БЕЗ ГАФОВЕ, аз като видях как се е подул и опира в капака, не спрях да му се чудя, накрая го поопипах и той ми се разсърди  hahaha и се посви малко. Ноо все пак си беше много добре, само от горе беше леко спъхнал. Много съм доволна. Сега си купих разни подправки и брашна, ще пробвам един хляб с маслини и сушени домати и кекс. По-късно пак ще докладвам, стискайте палци.
П.С. Sun направо си златна, без теб каква ли топка тесто щях да сътворя   bouquet

# 134
  • Мнения: 311
Моля ви дайте линк към тази машина, търся по код ама не става
Благодаря Ви   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт