Ларедутска машина за хляб !!!

  • 31 238
  • 314
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 11 198
Ужас ! Пълен провал ! Тази рецепта явно трябва да се намали. До едно време всичко беше ОК, но като започна да се пече, започна да прелива, намазаха се чак реотаните, замириса на карамел. Ужас !  Embarassed Това което остана в машината определено е вкусно, но ... има вид на буламач.  Laughing Помагайте да нагодим пропорциите.

# 181
  • Мнения: 3 640
жгмъц, ще я пробвам тази чудесия първо с 1/3 от продуктите. Ако стане малко, ще пробвам да увелича според това колко е заело от съдчето.

# 182
  • София
  • Мнения: 11 198
жгмъц, ще я пробвам тази чудесия първо с 1/3 от продуктите. Ако стане малко, ще пробвам да увелича според това колко е заело от съдчето.

Пробвай и докладвай Simple Smile
Твоите рецепти винаги са ОК !

# 183
  • Мнения: 3 640
Да докладвам за фъча. Направих го с 1/3 от посочените количества на продуктите, но стана фъченце.  hahaha Ето го:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8456840
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8456840
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8456842

Но е мнооого вкусно фъченце, де. Страхотно! жгмъц, благодаря ти за рецептата!  Hug  bouquet

Утре ще го направя 1:1 с рецептата на жгмъц, само бакпулверът ще е на 1/2. И пак ще докладвам.  Peace

# 184
  • София
  • Мнения: 11 198
Sun, радвам се че ти харесва, жалко че аз не успях да го направя. bouquet
Дали проблема е бил в бакпулвера ?

# 185
  • Мнения: 3 640
жгмъц, бакпулверът е набухвателят в рецептата и за да прелее при печенето, единствената причина може да е той, ако идва твърде много. Останалите съставки ми се струват ОК, мисля, че ще стане с продуктите, както са, но вместо 1 пакетче бакпулвер, да е 1/2 пакетче.  yes

# 186
  • Мнения: 10
имам въпрос- съдът, в който се пече хляба с тефлоново покритие ли е???

# 187
  • Мнения: 3 640
lukara, да, включително и бъркалката.

# 188
  • Sofia
  • Мнения: 3 566

Козуначето е суперрр. Сега си хапвам 1/4 с кафенце, ммм. Разкош!  Grinning Само че следващия път ще сложа от всичко х 2, че сега от страх да не излезе от съда, съм си направила 1/2 козуначе.  Joy И плодовете ще ги сложа още по в края на процеса, защото всичките са паднали на дъното сега. Ето снимки:
http://media.snimka.bg/0584/007423529-big.jpg
http://media.snimka.bg/0584/007423530-big.jpg
http://media.snimka.bg/0584/007423528-big.jpg
http://media.snimka.bg/0584/007423531-big.jpg
Рецептата е от гърба на пакета готова козуначена брашнена смес на ТЕХРА (аз сложих от всичко по 1/2, но другият път ще спазя рецептата точно):

400 г козуначена готова брашнена смес
20 г мая (препоръчва се пресована мая)
40 г маргарин
130 мл вода
аромати (ванилия, лимон и др.)
сухи плодове или ядки

Налива се първо хладката вода. Добавя се брашнената смес, маята, маргарина, ароматите. Стартира се програмата (BASIQUE). Към края на месенето се добаят плодовете. 1 час след началото на програмата се поръсва с кристална захар.
След като изхвърлих 10 неуспешни козунака, изгоних машината на балкона да прашасва, но сега пак ми дойде музата и твърдо съм решила да направя козунак.
Sun, кажи ми ти рецептата направи ли я така както си е в оригинал, защото на мен 20гр мая ми се виждат множко и маргарина разтопен ли трябва да е и може ли да се замени с масло, също водата може ли и тя да се замени с прясно мляко или да не експериментирам.
Ще чакам да споделиш пропорциите за фъча и аз, че звучи доста добре.

# 189
  • Мнения: 3 640
Valeria, не съм правила козунака втори път. Фъчът е замислен за днес след, като ми се изпече селското хлебче.  Grinning Ще споделя какво се е получило.  Peace

# 190
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
А поне пакета с готовата смес имаш ли го, че моя се скъса и го хвърлих. Пише ли на рецептата колко гр/кг готов продукт става?
Твоята машина верно не спира  Laughing моето селско хлебче стана черно като типов хляб, това с готовата смес и никак не ми хареса.

# 191
  • Мнения: 3 640
В рецептата на пакета се упоменава само различно времетраене на подходящата програма - за робот с вместимост 500 г брапно и за робот с вместимост 600 г брашно.  newsm78

# 192
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Нещо хем не ми се жулят пак реотани, хем ми се яде домашен козунак, но не ми се ще и пак да се точа 3 часа на миризмата и накрая да извадя някаква тиклява топка.
Всички рецепти за хляб до сега които съм видяла са с 10гр мая, тук на тази тези 20гр ме смущават само, освен да направя половината количество и аз за проба пък да видим.
Твоя вътре като "истински" козунак ли беше, че моите само на аромат го докарваха и не се изпичаха хубаво, последния го пекох даже във фурната, само тестото месих в машината и пак не се получи.

# 193
  • Мнения: 3 640
По-скоро стана като кекс, но беше хубав.

# 194
  • Мнения: 3 640
Фъчът стана много, много сполучлив. Ето снимки:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8533348
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8533349
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8533346

А ето и рецептата (малко са променени, все пак, количествата):

Фъч

2 с.л. какао с връх
1 ч.ч захар
100 – 120  г масло
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 яйца
½ пакетче бакпулвер
½ ампула ванилова есенция
Програма: BASIQUE

Общи условия

Активация на акаунт