Ларедутска машина за хляб !!!

• 31 244
  • 314
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Sun, страхотен е станал, браво!  Hug
Аз май пропуснах да напиша, че има и глазура.  Embarassed
Равни части какао, захар и вода се разтварят на котлона и се намазва.
Ако имам време довечера ще го пробвам.

# 196
  • София
Отново фъча ми се провали. Мисля да не пробвам повече. Този път не изтече от машината, но остана неизпечен отвътре. А изглеждаше добре отвън ...

# 197
  • Sofia
Отново фъча ми се провали. Мисля да не пробвам повече. Този път не изтече от машината, но остана неизпечен отвътре. А изглеждаше добре отвън ...
Това като моите козунаци... аз пак пробвах и пак провал, вече се отказвам да правя козунак в машината явно не става или поне на мен не ми се получава.
Някой са си с късмет, получават им се нещата, при други каръци като мен до сега едно нещо дето да можеш спокойно да го сложиш в устата и да го сдъвчеш не се е получило.
Май ще правя само тесто за пица с машината и до там, но ме блазни все пак и фъча да направя.
Sun,много ли ще е нахално от моя страна ако те накарам да ми измериш според твоята рецепта една ч. чаша брашно да речем на колко мерителни чашки от машината се равнява, е вече започвам да си мисля, че и пропорциите не мога да нагодя като хората. 

# 198
  • София
Valeria, при мен кекса, тестото за пица и хлебчето се получават, но този фъч не та не...
Днес пак направих кекса, но му сложих 2 с.л. какао стана чудесен.  Wink

# 199
  • Sofia
Частна мелница да имахме пак нямаше да ми смогне на количеството брашно, което унищожавам с тази машина.  Crazy
Явно аз нещо бъркам в пропорциите или мъжа ми минава след мен и досипва, за да ме саботира или моята машина е сглобена от някой недоволен китаец, няма друг вариант просто.

# 200
Здравейте, и аз да се наредя при вас :
Искам да споделя какво измайсторих:
1яйце+мляко прясно+вода до около 150-170мл. MAX до 200
до 300 брашно
масло краве на око (сигурно към 20-30г)
1 ч.л. сол (моята сол не соли добре)
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. суха мая
Когато се меси хлебчето ако някоя от съставките (течната или сухата) е в повече се балансира с добавяне на другата Simple Smile понякога сипвам и 1ч.л. олио за да обере хубаво тестото и да не залепва по контейнерчето.
И така понякога хлебчето почуква на прозорчето, но не се опитва да бяга Simple Smile
то всъщност не е точно хлебче, а хлебопитка някаква, ама е вкусна, вкусна!

А искам да питам за фъч-а какво какао ползвате.?

# 201
  • София

А искам да питам за фъч-а какво какао ползвате.?

Ще пробвам рецептата.  Мерси, че я сподели Hug
За какото, не помня, стои в един буркан отдавна. Не се сещам даже кога съм го сложила там. Заплес.  Laughing

# 202
За какото, не помня, стои в един буркан отдавна. Не се сещам даже кога съм го сложила там. Заплес.  Laughing
hahaha
мдааа, често срещано явление !заплесването имам предвид...

# 203
  • София
hahaha
мдааа, често срещано явление !заплесването имам предвид...

И няма лек да знаИш.  Mr. Green

# 204
Направих проба за Фъч!!! Страхотен е!!! Благодаря за рецептата!
Добавих орехи и стана фантастичен!
Обаче ми се наложи да го допичам  newsm78 уж на  BASICUE е печено, с нещо може да съм прекалила.... На някой да му се е случвало?

# 205
  • София
Направих проба за Фъч!!! Страхотен е!!! Благодаря за рецептата!
Добавих орехи и стана фантастичен!
Обаче ми се наложи да го допичам  newsm78 уж на  BASICUE е печено, с нещо може да съм прекалила.... На някой да му се е случвало?

И при мен не се доизпече, от вътре си беше тесто направо.

# 206
 А по въпроса с печенето ... хляб като пека пък ми се опича повечко - става една дебеееела коричка и е малко по-тъмна от необходимото, според мен... та го вадя по рано и го увивам в кърпа леко напръскана с вода.

# 207
  • София
Хляба се изпича хубаво, на мен си ми харесва коричката.  Wink

# 208
Явно при мен е повеко, защото от цялото миниатюрно хлебчче половината е коричка  Joy Аз много обичам да хрупам, ама нещо има недоволни в семейството  Laughing следващият път ако го оставя да се доизпече до края на програмата ще го снимам да го покажа , какво негърче вадя Simple Smile

# 209
  • София
Ти по коя рецепта го правиш това хлебче ? На мен ми се получаваше такова малко и неугледно хлебчето по рецептата от книжката на машината. Пробвала ли си рецептата на Сън ? Това хлебче изпълва целия съд, дори веднъж ми се лепна на капака. Става страхотно изпечено и много вкусно.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт