Проектирай, ремонтирай!

• 61 063
  • 650
  •   1
Отговори
# 240
Не е от програмата , а от мястото , което имаш.На ширина 3,85 имаш 60 см  кухненски шкаф , после в частта , където се застъпват с кухненската маса , поне 80 см за стол - да го издърпаш и седнеш и да има малко място за минаване отзад.После 90 см маса и пак стол 80 см.Размерите изобщо не ме затрудняват , а цветовото изпълнение зависи и от помещението.Ако е тясно черното ще го затвори още повече.Пък и кухнята ти е в дъното , където няма прозорец.Само , че този момент със светлината не може да се види на проект.Предполагам , че и сега тази част от стаята ти е по-тъмна.
Ще ти го направя и в двата цвята , но за мен бялото е по-добро.

# 241
murzel,
Апартаментът готов ли е,или още се строи.Много разточително е проектиран относно коридора.Ами то 8 м2 си е цяла малка стая,за сметка на това банята е твърде малка.Би могло да се пипне,ако не е готово.

# 242
  • Тук и сега
Не е готов апартаментът - всъщност всеки момент го чакаме да вземе прословутия акт. Така че има възможност да се премоделира, но коридорае дълъг и някакси тесен - няма дори място за хубав голям гардероб. Да се чудиш къде ще си поберем земните якета и ботушите, а и всички останали вехтории, ама свирено. Да ме пита човек защо не си взех за тези пари тристайна панелка - място с кон да играеш.
Та, малко се отплеснах, какво предлагате за коридора???

# 243
За Amica:
Спалня: от гледна точка на простор леглото пред прозореца за мен е най-приличен вариант. Друг е въпроса с таблата на леглото, евентуални радиатори и т.н.
Дневна: ако барът не се използва за бар, а за шкаф достъпен от кухнята, ти предлагам разполагане на ТВ на него - ще е видим и от  двата основни къта.
bob_bs, благодаря ти!  Peace
За спалнята:снощи я разместихме под прозореца и няколко дни ще я гледаме така, да видим. Няма радиатор, който да пречи. Само ми изглежда малко накриво цопната така, з-то прозорецът не е симетричен спрямо таблата на леглото, амо то няма как всичко да е идеално.
За ТВ в/у бара: ще помисля. Дори мислех на стената от края на бара до чупката, само че се получава доста голямо разстояние диван-ТВ около 4-5 метра.

# 244
murzel , това ти направих.Напиши кое да променя , направила съм цветове по мое усмотрение.Относно форми , не се заглеждай много , няма богата библиотека програмата , а на мен не ми се занимава да качвам. Последната снимка е с всички размери и отстояния , може да ги засечеш .

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 22:01 от * *•● Диди ●•* *

# 245
  • Тук и сега
Диди, благодаря много! Горе-долу добих представа някаква, макар, че си представях пространството повечко. Диванът обаче ни е ъглов и мисля дългата му страна да е под прозореца, съответно и масата да е такава. Ако всичко което си правила е по мащаб, то значи наистина съм много зле с размерите. Мислех си, че ще има повече въздух в проклетата стая.

# 246
murzel , абсолютно в мащаб е.Затова и ти сложих последните две снимки , за да засечеш сама размерите.Една кутийка на пода е с размер 50/50 см , т.е. две са ти 1 метър.Големият диван е 2,10 , троен. Малкият е 1,40 , двойка.Дълбочината им я заложих малка - 85 см , моите са по 90-100 см.Масата за хранене е 1,20 по 60 см на човек на 80 см , което е малко , но не невъзможно.При така дръпнати столове до хладилника ти остават 60 см.
Не е толкова тясно , но със сигурност не е това , което си си представяла , гледайки оригиналния чертеж.Имай предвид , че удължаването на кухнята ти отнема от пространството.Както и ако я направиш черна в тъмния край на стаята , поне според мен , оптически ще се затвори още.

# 247
  • София
murzel, коридора ти не е толкова лош.
Има място за гардероб до врата (както е нарисувано на схемата), а в ъгъла между стената на банята и кухнята пак има място за шкаф, в който да са пералня и върху нея сушилня.
и в кухнята да минимизираш всики уреди, така че да заема минимално място: миалня на 45 см вместо на 60 2ка котлони вместо 4ка, максимално високи горни шкафове.

По мои изчисления свободната стена в холокухнята е около 2,35 (3.85-1.00/врата с запас/-0.50 /комин/)
печка           60 (котлони)
миална         45
мивка шкаф 60 / 50
хладилник    60
               --------------
                 2.25 /2.15
леле аз щях да си набутам всико нужно на тази стена, че и място за мини шкафче ще остане Simple Smile
шегата на страна може само хладилника да оставиш на дългата стена и пак да имаш достатъчен простор. Въпреки че аз бих сложила хладилника точно до вратата, а на късата стена само един шкаф с по тясна врата (част от пространството се крие от дълбочината на другите уреди ), за да може да  се използва всикото място.             

# 248
Момичета,незнам къде съм бляла и тази тема ми е убягнала.
Току-що пуснах нова тема,защото имам нужда от помощ за една всекидневна
В една стая е с кухнята и в нея трябва да сложа само компютър,диван,малка масичка и ТВ,което да се вижда и от дивана и от масата за хранене.
Много ме затрудни тази стая,ще са ми от полза всички ваши идеи.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10417642

# 249
  • Тук и сега
Всичко е ясно. В тоалетната до входната врата мислим да сложим пералнята и отгоре сушилнята. Поне засега това е идеята, но има вероятност и да са вградени в кухото пространство между банята и хола, както Десем казва. Ще сложим вграден гардероб в коридора, но няма да е дълбок за съжаление. Най-вероятно ще е огледален, за да се разширява оптически коридора.
Няма как да си побера всички кухненски глезотийки на малката стена. Това е абсурд. Ще трябва да е ъглова кухнята, но може просто да не я правим толкова дълга. Трапезарската маса е повече от задължителна. Две години сме яли на холната и повече това неудобство няма да си го причиня. Вградена фурна и два газови котлона отгоре. Исках и барплот, ама къде пусто newsm78
Иначе, диванът в хола е ъглов. Размерите са му същите, мисля, но заради ъгъла, стои по-прибрано. Дългъта му страна ще е под прозореца, а късата - съответно на дългата стена. Ще има ниска холна масичка, колкото за по кафе.
Дограмата е кафява. Врати още няма, но мислим да са венге. Кухнята - вече със сигурност остава цялата бяла. Не знам какви да направя модулите и трапезарската маса и столове - чудя се между бук и венге. Ламинат и теракот - бежави. Стената ще е шампанско с акцент кафяво - някъде. Диванът/ще го обличам/ бежав или кафяво - ще се преценява накрая.

Сега вече като ми видяхте идеите, чакам мнения и коментари да не стане боза, че ще умра.

# 250
murzel моя апартамент е почти, като твоя, но има някоя друга чупка. Хола ни е абсолютно идентичен с твоя, само има една чупка по различна.
Ето го целия апартамент. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=338957
За сега събирам само идейки за обзавеждането. Имам разни, само не мога да измисля детската. На чертежа се вижда коя е. Трябва да е с две легла, но да не е двуетажно.

# 251
  • Тук и сега
Да, апартаментите са почти идентични. Те вече новите така ги правят. Ще изчакам да видя как ще изобретиш твоята дневна да изплагиатствам нещо Laughing

А честно казано, по-лесно е когато леглото не е двуетажно. Нашата детска сигурно ще я оставим за наесен. Мисля двуетажно легло на буквата Г, като под горното ще има гардеробче. Долното ще е по дължината на скоса.

# 252
murzel   , ето в различни цветове и с малък бар плот.Не знам какво имаш предвид под шампанско , кафяво и бежаво , защото нюанси хиляди.Използвах от програмата цветове с такова наименование.За бар плота , като модел използвах моя.Тук  може да го видиш . Проблемът е , че остават 60 см между мивката и бар плота.Може до хладилника да се вмъкне едно шкафче с чекмеджета от 30 см , но тогава малко ще се намали пространството за трапезарната маса.
Другото , което имай в предвид е , че като залагах размерите за стаята , недогледах и не промених височината на тавана.Така както го виждаш в момента е висок 3 метра.Реално твоят ще е може би малко над кухненските шкафове.Вратата е висока 2,10.

# 253
  • София
murzel, аз бих подредила нещата така (започвайки от входната врата): хладилник, миялна, мивка, печка. Това обаче ако са точни размерите, ако остава място между мивката и печата бих сложила изтеглящо се шкафче. след това там където е колоната ако е с тези размери, които е на скицата бих направила шкаф с по-малка дълбочина така че да се израни място с другите неща от редицата според мен ще има в дълбочина място за MW.
Долен шкаф (плот) върху него може да си поставиш кафе машината, някъде на височината на очите да ти е MW, над нея пак шкаф
При тази подредба може кухненската маса да мине към стената и да имаш повече свободно място и да не се блъскаш в нея при влизане.

Съображенията ми за минимизиране на кухнята са, че помещението е общо и бих наблегнала на предназначението му на всекидневна. Ако работния плот ти е малко винаги можеш да оставиш/ползваш масата. Барплот не ти "предлагам", тъй като не ги харесвам - заемат място и ограничават местенето на мебели... а аз съм голям фен нещо да преместя от време на време

За хладилника до врата имам 2 съображения:
1. т.нар. технологично подреждане: внасяш продуктите и ги прибираш (хладилник), миеш ги(мивка), готвиш ги(печка).
2. съвсем наскоро попаднах на едно предаване (Перфектната вечеря) и там от входната врата госта попадан на кухненския плот. 
... т.е. ще се получи някаква визуално отделяне на кухнята от входната врата(в случая на хола), влизайки някой няма заставайки на врата да види мивката и тенджерите

за пералнята сушилнята до банята.
в старото жилище на родителите ми беше изпълнено така само, че по много елементарен начин: дупка в стената 2 маркуча и когато се ползваше пералнята единия се закачаше на чешмата, другия се закачаше на тоалетната (директно в чинията)

# 254
Аз не бих сложила хладилника до входната врата.Висок и с плътен размер , излизащ поне 60 см напред , означава , като отворя вратата да се блъсна в него.

Общи условия

Активация на акаунт