Проектирай, ремонтирай!

• 61 079
  • 650
  •   1
Отговори
# 225
Браво, Диди. Доста бързо се ориентира в мъглявите ми обяснения.
Радвам се, че съм била полезна.

# 226
# 227
  • София
Ej, ne moga da otkriq l\bimata tema...

# 228
Прехвърлих темата набързо, открих ценни съвети и се връщам обратно да чета  Peace

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 22:00 от Amica

# 229
Това с каква програма е правено? Страхотно е поднесено!

# 230
Мисля , че е с KitchenDraw .

# 231
  • Тук и сега
Привет на всички! Моля за мнение относно този проект - на хола специално.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5067871

Ако може някой визуално да го изобрети - ще съм безкрайно благодарна. Мислим кухнята да е там, където си е по проект, само че да е по-дълга от дългата стена, ако ме разбрахте. Някъде до средата на трапезарната маса. Самата трапезарна маса някак си да влезне в кухнята, в смисъл такъв, да е разположена не така хоризонтално, а вертикално на дългата стена.
Диванът ще си е пак там, само на стената срещу него ще има нисък модул с телевизор. Цветово кухнята ще е или дюс бяла, или дюс черна - все лак. Мебелите трябва да са бук и просто не знам всичко това как ще изглежда. Какъв паркет ще му подхожда. Дали ще ми хареса повече с бялата или повече с черната кухня. Ако на някой му се занимава, нека помогне, че сме пред голяма дилема.  #Crazy

Не знам само дали на снимката се виждат хубаво размерите на стаята newsm78

# 232
murzel , искаш дължината на кухненската маса да е успоредна на двете дълги стени ли ?И да се застъпва по тази дължина с част от кухненските шкафове ?

Нещо такова , с червеното начертано :

# 233
Момичета здравейте просто прекрасна тема. Приключваме със строежа и зидаро мазаческите работи и се започва голямото чудене и обзавеждане.свалих програмата на Ално и се опитах да направя варианти на кухнята но ще ги кача по късно ако някой иска. Исками се да си представя хола и спалнята с цветовете и обзавежданео което сме замислили, ако някой може да помогне ще съм мн благодарна и ако някой прояви интерс да помогне ще дам размерите и точно какво сме замислили.

# 234
Благодаря за полезната темичка.
Отдавна търся приятна и сравнително лесна програмка за проектиране.

# 235
  • Тук и сега
Диди, именно за нещо такова говоря. Ама ако можеш да го оформиш и визуално в двата цвята - черна и бяла кухня - ще е супер!!! Много съм боса в тези неща, хич ме няма с проекциите и дизайнерството.

# 236
Здравейте на всички! Горещо моля за помощ относно разположението на мебелите в спалнята и дневната!!! Praynig
Когато избирахме апартамента се влюбих в неправилните форми на помещенията, мислех си, че ще стане много интересно, но на практика се оказа, точно обратното. Вместо предизвикателство, се оказа по-скоро ядове, архитектите най-вероятно са следили очертанията на парцела и са се получили неправилните форми.

Нанесохме се в апартамента преди година, трябваше да го обзаведем за отрицателно време и останаха много неща за довършване. Е, настъпи този момент - някои от мебелите ще ги сменя, ще лепим тапети на отделни стени, нови пердета, абе напълно нова визия. Въртяхме по всевъзможни начини мебелите, но не се получава и не се получава. В недоумение съм  smile3555

Ето спалнята, малка е - има 1 остър, 1 тъп ъгъл, 2 прави:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10406575
Вариант 1: Неудобство е заобикалянето, за човека, който спи от вътрешната страна постоянно се удря в ръбовете. А и по принцип е хубаво от вратата да следва пътека за минаване, движението да е свободно, а не като влезеш погледът ти да се забие в леглото.
Вариант 2: Този вариант е при влизането в стаята леглото да е насреща. Може да се центрира леглото, но стената е крива и няма как да се опре таблата на леглото. Ако се опре, леглото се изкривява, ако спазвам правите форми, отзад се получава луфт.
Вариант 3: Същия, но местя гардероба, като обаче пътечките за минаване за двама ни стават по 40-42 см, което е безумно.
Вариянт 4: Единственото неудобство е, че леглото отива под прозореца и човекът в дъното му е малко тясно.

Ето и дневната - основния проблем е къде да бъде разположен телевизорът, по него вече се върти и канапето. На стената към балкона са разположени 2 прозореца и по средата е балконската врата, ако не беше такова разположението, щеше да се получи по-голяма зона за меката мебел, но уви. Вляво, където съм разположила масата мястото е доста тясно и не може там да се разположи меката мебел, защото ще се чувстваш като наказан в ъгъла. Кухнята вече  е даденост.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10406601
Вариант 1:   http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10406526  Имаме шкаф за ТВ, чиято горна плоскост се завърта и може да прилепне към стената или да се завърти за гледане на ТВ. Обикновено стои в разтворено положение и като влезеш в стаята първото нещо, което виждаш са кабелите на ТВ-то.
Вариант 2:  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10406530  При този вариант диванът е с гръб и малко пречи като влезеш в стаята.
Вариант 3:  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10406536   Този вариант е най-горещо исканият от мен, но за съжалениея най-малко приложимият, защото разстоянието диван-ТВ е прекалено малко (1 метър), а ако издърпам дивана назад,  пречи на минаването към балкона.

Това е! Направо вече място не мога да си намеря, защото го мисля отдавна, а само се въртя в кръг. Вие кой вариант мислите, че е най-удачен и ако ви дойдат нови идеи ще се радвам да помогнете. lovekiss

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 15:54 от Amica

# 237
murzel , мога по-скоро с ПРО100 да ти направя по-мащабен чертеж.Но ще опитам и с цветовете.Отсега ще ти кажа , че няма да изглежда така , а доста по-тясно.От вратата до холовата гарнитура да ти останат най-много 80-90 см пътека.Но ще видя !   Peace

# 238
  • София
За Amica:
Спалня: от гледна точка на простор леглото пред прозореца за мен е най-приличен вариант. Друг е въпроса с таблата на леглото, евентуални радиатори и т.н.
Дневна: ако барът не се използва за бар, а за шкаф достъпен от кухнята, ти предлагам разполагане на ТВ на него - ще е видим и от  двата основни къта.

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 15:04 от bob_bs

# 239
  • Тук и сега
Нещо не разбрах защо ще стане по-тясно...Такава е програмката ли?

По-скоро цветово ме интересува, а не като мащаб, не се мъчи с размерите. Цветово не може да си го представи пустата куха лейка. Черна кухня с черен в хола модул, паркет, трапезарска маса и столове - бук - как ще стои - ще ми хареса ли? Или черната кухня ако е бяла, а всичко останало като цвят си остане същото...ако схвана, че как го обясних...

Общи условия

Активация на акаунт