Проектирай, ремонтирай!

• 61 097
  • 650
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, дайте идеи и за нашия ДТ. Това е проект, който лека полека правя, все търпи промени. Най-важното е да не гледате цветове и т.н. точно тук. Питането ми в момента е относно начина, по който леко преграждам холската част от кухненската, а именно чрез половината секция. Зад нея няма стена по принцип, с гипс картон е на проекта. За сведение ДТ е около 24-25 кв.м., в невидение сме са повечето неща с изключение на секцията, която сме купили от преди и трябва някак да се нагоди. А съм измислила проекта така, тъй като искам по голяма кухня, от колкото е тази на проекта. Дано да сте ме разбрали, дано да дадете мнение. Ако има нещо питайте, ако ви дойдат идеи за целия ДТ приемам с най-голямо удоволствие   bouquet

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282653

Мале, какъв съм заплес Simple Smile парола: 123456

Последна редакция: нд, 07 сеп 2008, 20:40 от Джиджа

# 151
Джиджа, албума ти е личен и иска парола.

# 152
Момичета случайно да знаете програм за разкрояване на мебелни  плоскости ?

# 153

Проекта на секцията е много хубав, но ако ми позволиш една лека "намеса":
- височината на ТВ-то ми се струва доста,
Поне така се вижда от проекта.
Монитора на компютъра дори е по-ниско като ниво от това на което е "качен" телевизора.
Струва ми се че няма да ти е удобно за гледане на ТВ на такава височина.

Според мен, би трябвало ТВ-то да е по-ниско от монитора на комп-а.
Ако го правя за себе си - така бих го направила, за това ми се искаше да ти обърна внимание на това.

Мисля си ще че е по-добре в долния ред вратички нещо да се промени.
Или по-ниски вратички и да "слезе" нивото на тв, или нещо друго да се промени в разпределенито.

Телевизора искаш да го поставиш в тази част на секцията, която е широка 30см, което автоматично предполага че ще е плосък, а не с кинескоп.
При това положение мястото което си предвидила за  ТВ ( 90/90 см. ) - на ширина е добре, но на височина е малко в повече, мисля че би могло да се намали малко, така че горната лавица, което е 20 см, да слезе малко на долу и да се изравни със лавицата от ляво. Някакси на мен поне по-добре ми седи.
Струва ми се че ще има доста "въздух" от нивото на тв-то до лавицата, а пък след това една лавица която ми седи малко "сбутана" над него.
На 20см, дори една книга няма да може да сложиш.

Бих те посъветвала да отидеш в някой магазин и да премериш габаритните размери на плоските тв-та на място. На едни приятели за малко да им се наложи да "режат" секцията, защото като сложиха тв-то на поставката, на косъм влезе.
И според тези размери да съобразиш размерите на отвора за ТВ-то.

Надявам се да съм ти била полезна, просто исках да ти обърна внимание на тези детайли.

Ще чакаме да пуснеш снимки от реализирания проект.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 12:52 от Rommi

# 154
  • Пловдив
Rommi, благодаря за критиката  Hug

Компютърът е на тази височина, защото столът, който ще е там е тип релакс - нещо подобно на това, но оранжев

Самият стол е нисък и така ще е по-удобно... Ще проверим точната височина на стола преди да дадем окончателно поръчката

А ТВ-то е там, защото ми писна щерката да се залепя на 2 см. от него и да му бърша дребни пръстчета  Mr. Green А живот и здраве пранираме още един дребосък в близките 2-3 г....  Laughing В сегашния ни апартемент е на 60-70 см. от пода и ни е ниска - в този проект е на около 80-90 см  Peace

# 155
Е, както се казва... значи всичко е под контрол. Wink Wink Wink

Сега вече виждам че си имаш основателни причини височините и местата да се тези и си съобразила тези неща в проекта.
Просто при нормален офис-стол нещо не ми се връзваха височините ...и за това се включих.

Пожелавам ти скоро да реализираш идеите си.

А, между другото къде ще ти правят мебелите по поръчка?

п.п.   Не мога да се сдържа и да не кажа че стола-релакс е трепач, прииска ми се и аз да си имам такъв ..... Grinning

# 156
  • Пловдив
  bouquet много благодаря отново

Ще реализираме проекта след 2-3 месеца, още чакаме акт 16 и ще правим ремонта по най-бързия начин

Секцията ще ми я прави една фирма от Харманли, собственост  на бащата на една съфорумка или един мебелист в Пловдив - зависи от офертите  Embarassed

Столът, който ние сме харесали даже е по-готин от този на картинката и е еко кожа  Peace Намерихме го на цена около 240 лв., в Икеа е 2 пъти по-евтин, обаче едва ли ще успеем да идем дотам  Rolling Eyes Мъжът ми каза, че офис-стол не иска вкъщи - по цял ден на такъв стоим - вечер искахме нещо по-удобно  Mr. Green

# 157
Столът, който ние сме харесали даже е по-готин от този на картинката и е еко кожа  Peace Намерихме го на цена около 240 лв., в Икеа е 2 пъти по-евтин, обаче едва ли ще успеем да идем дотам  Rolling Eyes Мъжът ми каза, че офис-стол не иска вкъщи - по цял ден на такъв стоим - вечер искахме нещо по-удобно  Mr. Green

Ако мога само да вметна, че към този стол най-добре ще ти върви безжичната клавиатура.
Казвам го от опит. И ние в къщи нямаме офис стол. Ползваме компютъра от фотьойла...и ми е много удобно със безжичните...

# 158
Добър ден ,момичета .Страхотни сте  Simple Smileпроектите ,които правите са невероятни .Имам голямо желание    и аз ,да се науча . От къде, мога да   сваля ,тази програма .Благодаря предварително .  bouquet

# 159
Laleva80  http://www.download.bg/index.php?cls=programs&mtd=List&q … amp;g=&order=
ако директния линк не тръгва,регистрирай се в сайта  http://www.download.bg

# 160
Здравейте, в момента изготвяме проект за строеж на къща. Проектанта ни даде първоначален проект, който можем да променяме и по който да даване идеи. Това което ме притеснява е, че имаме  на втори етаж стени които са  скосени на височина 1. 50 метра, при 45 градуса. не мога да си представя как ще изглежда това скосения. В интернет виждам снимки на страхотни жилища, които са  със скосени тавани. Може ли някой да даде снимка на подобно скосение от 45 градуса. Много ми хареса жилището по което работи Миоки /вече може и да го е завършила, защото поста е от месец август/, над дивана има скосение на тавана, но немога да преценя какъв е градуса на скосение.

# 161
  • Бургас
Бори,
......................."Вади" ми очите.

W - наистина се отказах от варианти на барплотове и от онзи "кютук"  Laughing . Много стеснява и без това малкото място. Идеята ми беше да не се вижда хладилника от вратата. Да, ама не!!!!! Хладилника го въртях, суках, ама за него в бокса място няма  Mr. Green /ако искам да си имам достатъчно плот и шкафове/. Варианта, за който си мисля е да го скрия с плоскости - все едно че е вграден или нещо друго - и аз не знам......... newsm78
Ако на някой му скимне идея - да я сподели.  Hug Hug
Също и за подредбата на мебелите - кажете си критиките....  #2gunfire #2gunfire
http://www.foto.bg/uploads//5192/dnevna1.jpg
http://www.foto.bg/uploads//5192/kuhnia.jpg

# 162

W - наистина се отказах от варианти на барплотове и от онзи "кютук"  Laughing . Много стеснява и без това малкото място. Идеята ми беше да не се вижда хладилника от вратата. Да, ама не!!!!! Хладилника го въртях, суках, ама за него в бокса място няма  Mr. Green /ако искам да си имам достатъчно плот и шкафове/. Варианта, за който си мисля е да го скрия с плоскости - все едно че е вграден или нещо друго - и аз не знам......... newsm78
Ако на някой му скимне идея - да я сподели.  Hug Hug
Също и за подредбата на мебелите - кажете си критиките....  #2gunfire #2gunfire
http://www.foto.bg/uploads//5192/dnevna1.jpg
http://www.foto.bg/uploads//5192/kuhnia.jpg

Вгради го в шкаф. Там където е сега правиш един шкаф без врата с размерите на хладилника (даже няма да е точно шкаф а две плоскости от страни и една отгоре, тоест нещо като П-образна рамка) и пъхаш вътре хладилника, а над него може да се направи шкаф с врата, който да стига до височината на съседния шкаф и така ще се получи сливане с останалата част от бокса. Малко тъпо го обясних, дано си ме разбрала.

# 163
Екстра го обясни според мен, Берушка Wink Така печелиш и още един шкаф от неизползваемото на пръв поглед пространство над хладилника, за рядко използвани неща.
А пък аз имам друго питане... кухнята по поръчка ли ще ти я изработят, защото и аз исках шкафовете да са ми Г-образно разположени, но има комин в ъгъла... видях, че и при теб има, а не съм виждала готови комплекти дето да паснат.

# 164
BORI, за мен по добре ще изглежда ако не скриваш хладилника, може само отгоре да направиш шкафче, но само толкова...Честно казано не виждам какъв е проблема хладилника да се вижда, но пък ти си знаеш как ще ти е най-добре  Peace

Момичета, бях пуснала линк с проект на ДТ, но незнайно как и защо 2 от снимките са изтрити  Sad  Все пак е останала 1, на която се вижда идеята ми за преграждане с част от секцията...Моля да споделите какво мислите  Praynig Странно е, че е видяна доста пъти, но никой нищо не коментира  Confused

Ето пак линка, дано не досаждам  Embarassed http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282653
парола 123456

Общи условия

Активация на акаунт