Проектирай, ремонтирай!

• 61 160
  • 650
  •   1
Отговори
# 330
Абе нз да ли ще ми направи проект изобщо, защото кухнята ще я прави зет ми , който пък от 10 години работи в тази фирма, но ще ми я прави на часно за да не ми излезе мн скъпо (предполагам ме разбирате какво искам да ви кажа).Та за това искам да му кажа какво точно искам как го искам и той да го прави след работа.Но засега къщата е на  тухла, през уикенда сложиха дограмата и сега почват да прекарват ток и ВиК инсталации, сле дкоето да се измаже но все още е мн студено ще чакат края на Март и тогава с точните мерки ще правим кухнята но майстора иска още от сега горе долу да знае  концепцията  за да се пуснта вс ел и ВиК инсталации.

# 331
  • Шумен
Здравейте, момичета!
Имам нужда от помощта ви.
Пускам ви чертежи на новото ни жилище. Надявам се до 1 година да можем да го оправим и да живеем наистина в него.  Laughing
http://www.msm2005.snimka.bg/album.php?album_id=340169&pid=10740440

Та идеята ми за кухнята е да разбия стената между кухнята и трапезарията, но не цялата, че е носеща. Може би около 1метър ще се разбие, а другото ще остане. Мивката мислим да се измести на тясната стена, но незнам пък къде да сложа хладилника като заема малката стена с мивка и миялна машина, а до тях на голямата стена и пералня.  Печката на терасата. Мислех да махам вратопрозореца, но се замислям има ли смисъл.  newsm78 Мъжът ми все ме контри с това разбиване  Close и все е против. Да съм мислела как ще се отоплявала стаята с вкарана тераса.  Та се замислих и аз какво да правя. Има ли смисъл изобщо? Че тя и тераста каква е нестандартна.  ooooh!

Ще се радвам ако някой ми онагледи с проект бъдещият ми дневен тракт.
Ще може ли нормално да се събере маса за хранене до стената, която ще се разбива, зад вратата за стаята? Като че ли ще бъде доста тясно.
Приемам всякакви идеи от ваша страна.
 Heart Eyes

# 332
  • София
Kiva, не препоръчвам каквото и да било засягане на носещата конструкция на сградата. Запазването на стената ще ти даде необходимия гръб на масата за хранене. Колкото до приобщаването на терасата - кухнята е достатъчно голяма, а и като архитект съм против своеволната намеса по фасадата на сградата.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=309411&pid=10742106

# 333
  • Шумен
bob_bs благодаря.
Аз пак там смятам да бъде масата, като на мястото на стената сложа от тези шкафове-барплоти. Но се чудех дали няма да е тясно мястото зад вратата, което остава за седящите. А относно събарянето на носещата стена - говорихме с техническо лице и той каза да я съборим до половината, и то не изцяло до тавана, и да укрепим с нещо си (не запомних с какво, каза да му се обадим като съборим)  Embarassed. Ние сме последен етаж, така че пак няма какво да тежи толкова много отгоре.
Просто искам обширен дневен тракт, и не обичам да бъда заточена в кухнята сама.  Wink

# 334
KIVA  а къде ти е комина в кухнята и къде са ти по принцип тръбите за мивката  Rolling Eyes

# 335
  • София
kiva, може ли да пуснеш истински чертежи на цялото жилище ... сори ама тези са много кофти... и се учудвам че стена с дебелина 15 см е носеща 

# 336
  • Шумен
tuiti комина е в дъното на дясната стена, от която искам да бутам. Той си е само наш и не е от таван до земя, а само в горната част на стената около 40-50 см. На комшиите незнам къде е техния, но казаха, че техния не бил там.  Rolling Eyes Аз мисля печката да ми е на терасата, ако я усвоим и затова не се и вълнувам много за комина.  Wink А мивката в момента е на дългата стена, банята е зад малката стена. Ние ще сменяме тръбите, така че можем да ги сложим навсякъде предполагам. А изводи за пералнята има в ъгъла на голямата стена.
Desem ами това е чертежа. Ние сме мерили и чертали. Няма други чертежи. Като гледам чертежа сме писали, че е 18 см. Нямам представа колко дебела търябва да е носещата стена. Съжалявам, но нямам възможност и да отида до апартамента да меря пак, т.к сега живеем в друг град.   Confused

# 337
  • София
kiva, имах предвид строителните планове. Стаята, която посочена като хол е различна от дневната нали   newsm78
Както и да е Simple Smile
Виж аз съм на странта на мъжа ти - против бутане и усвояване.
- бих сложила врта на кухната така ще отделено, скрито и няма да се разнасят миризми., може да е с плъзгаща се врата.
- мястот до вртата е достатъно за маса и столове точно като са показани от bob_bs

# 338
  • Шумен
Desem апартамента е набор на мъжа ми и едва ли ще мога да намеря строителни планове.  Laughing А то и сега си има врата между трапезария и кухня, но аз искам да ми е по-широко и просторно. А точно заради миризмите мисля печката да е на терасата, дори и да махна вратопрозореца към терасата печката пак ще бъде доста далече от холовата част. В момента кухнята е и доста тъмна. Мисля си че като махна този вратопрозорец и се  избие част от стената ще бъде доста по-добре.  Mr. Green
Ооооооооооох какво ме чака като се започне същинският ремонт. С мъжо ще се избием.  ooooh!
П.С. Има отделна стая, която е била хол, но аз там го планирам за офис. Та затова искам да  нацвъкам повечко функции в едно помещение.

# 339
Ето на бързо нахвърлен един план.Като цъкнеш на снимките се увеличават Wink

# 340
  • Шумен
tuiti  много ти благодаря. Друго е да се види на картинка, не само в главата.  Laughing

Свалям АЛНО да се опитам и аз да понаправя нещо. С Kitchendraw не мога да направя няколко помещения заедно.  Rolling Eyes

# 341
То и с Ално не може но правя едно цяло и го разделям със стени.
Е да вярно е че като го видиш така е по добре Grinning
Не съм ти махала цялата стена само изрязах част от нея
А ти с коя програма си прави проекта за банята Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 18:07 от tuiti

# 342
  • Шумен
За банята с Kitchendraw, ама и там голям зор със стените. Червено черно бялата баня е с реални рамери и стени, но пък не можах да залепя плочки на допълнителната стеничка.  Mr. Green Голям смях. То затова си има специалисти по всичко.  Naughty Да ти направят всичко както трябва, а не половинчати работи като моята.  Laughing

# 343
# 344
2-рия вариянт ми харесва повече,може би заради прозорците...

Общи условия

Активация на акаунт