Проектирай, ремонтирай!

• 61 169
  • 650
  •   1
Отговори
# 360
това на 3D Studio Max ли е правено ? Rolling Eyes
Не с Pro100.  Wink

# 361
  • София
Околовръстното разполагане на луните в дневната част не ми е много логично. Опитай се да с оветлението да подчертаеш различните зони.
Поздрави!

# 362
у нас е направено по втория начин който си показала,но над двете маси в хола/трапезарията има и централно осветление(всичко с отделни ключове).за кухнята мисля че ще ти е тъмно само с 4 лунички

# 363
  • София
Можеш да сложиш допълнителна лампа при мивката и плота в кухнята - само за работа... http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312195&pid=10841252 - не крушката, халогенната под шкафовете.

# 364
  • на брега на Дунав
Здравейте момичета. От доста време ви следя темата, защото аз самата се опитвам да визуализирам идеите си за нашия нов дом (все още недовършен).Тъй като апартамента който е част от 4 етажно блокче се строи на наш терен при проектирането на нещата ние имахме уж извесна намеса. Казвам уж защото накрая след много промени от страна на архитектката в крайна сметка готовия проект не отговаряше на едно основно мое изискване и това е голяма всекидневна с голяма кухня (под голяма имам предвид с достатъчно шкафове и място за кухненска маса , неща съвсем нормални за една хубава кухня). Апартамента е с квадратура позволяваща  поне 55 квадрата хол с кухня ,  но в крайна сметка нещата се сгъчкаха до заветните  43 квадрата. Кухнята уж ми е продължение на хола, но е 2,70 на 3 м като на едната дълга стена има тераса а на другата дълга има врата от към коридора. Просто ужасна комбинация. Но ето за какво става дума.
Това е част от оригиналния чертеж без промените:

На база тоя чертеж идеята ми бе банята да се присъедини към кухнята като се махнат стеничките помежду и часта от коридора която се пада пред банята също да мине към кухнята като само щеше да се направи стена за да изолира коридора.  Обаче накрая след като умувах и правих ужасно много варинати се оказа че всички стенички на тая прословута баня са носещи. На практика на чертежа стените в червено са носещи и немогат да се бутат. След тази промяна направих окончателния вариант, който ми се видя най-удачен (той е на снимиките по-долу), но  преди седмица  когато мъж ми отива на строежа вижда, че на източната стена е цъфнал един прозорец който архитектката е добавила в последния момент и на практика на нашия чертеж го няма.  Това е чудесно защото искам колкото може повече светлина, но на практика положението му напълно обърква плановете ми.
Това е чертежа с моята идея преди да разбера за прозореца, но съм добавила и въпросния прозорец за да се вижда къде точно е.

Ето тук има снимки 3D правени в Ално на база тоя проект . Това е само за ориентир кое къде би следвало да се намира, иначе като мебели няма да изглеждат точно така нещата. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349039&pid=10880452. Освен това едната стена с прозорците, където съм сложила трапезарната маса трябва да излиза поне още 50 см навън затова и масата е така врязана в прозореца), но вече не си спомням защо не успях да я разширя колкото исках, май имаше ограничения в самата програма. проекта ми съвсем не е кой знае какво, даже ми е доста обикновен макар, че исках да се поразчупят нещата, но само това успях да измисля  Confused
Дилемата ми сега е как да разместя отново нещата, защото ако останат така ще трябва да затворя прозореца. Имам нужда от идеи защото аз блокирах вече тотално. И ако има дори и малък шанс да не затварям прозорец бих искала да го използвам. Моля ако някой има идея да се включи да помогне.
Искам да поясня само някой детайли:
1.В случай, че махнем източния прозорец плана е  прозорците на всекидневната да са "френски' мисля че така се казват от пода до тавана, това беше идеята за да  се освети по-добре пространството  .
2. Задължително в хола трябва да има кът за компютъра ми. Това всъщност ми обрърква нещата, тотално, защото няма къде да го турна без да претрупам в някой ъгъл. Аз по прицип работя  в къщи и работата ми е свързана с компютъра. Двета деца са с мен у дома и цялото си време прекарваме във всекидневната , аз си работя а те си играят. Затова няма как компютъра да е на друго място.
3. Аз съм от старата генерация дето все още се блазнят от мисълта да има барплот  Mr. Green, та и него гледам да го има ако е възможно.
4. Задължително искам да има голяма трапезарна маса. Пространстовото до сега винаги ни е било проблем и като си поканим няколко приятели на гости се чудим къде да седнат ... много досадно и  неприятно затова искам в новия апартамент да има достатъчно голяма маса  Crazy.
Приемам съвети и предложения всякакви в крайна сметка ако трябва ще прежаля някой от изискванията си , че то понякога много хубост на едно място не става, но ако на някой му хрумне нещо интересно като решение ще се радвам да сподели. Благодаря ви предварително  Hug

# 365
  • София
Ако разстоянието от източния прозорец до малката стеничка вляво от него е поне 35 см, ще може да се запазят шкафовете с барплота - просто ще се издърпат до вратата на терасата. Така няма да се наложи да затваряш прозореца.
Друг е въпросът, че кухнята е разпиляна и групите уреди са много далеч едни от други.

# 366
И аз така мисля Peace
По добре е там където ти е печката да сложиш и мивката за да не тичаш от едното място до другото.
А там където си сложила мивката спокойно можеш да си сложиш компютъра.
Стаята е достатъчно голяма за да се събере всичко и да ти остане много място.Няма нужда да затваряш прозореца

# 367
Корнишонка,
Вариантът ти е неудачен и разпилян:
1.Ще прескачаш компютъра,за да идеш до трапезарната маса.
2.Присъединяваш част от коридор,но без всякаква полза за помещението.Дори изяждаш стената,на която може да се сложи телевизора-срещу дивана.
3.Барплота ти яде от пространството-излишен е.
4.Ако можеш да си позволиш да унищожиш банята-направи я килер.Там може да се монтира автоматичната пералня и шкафове,които ще поберат почти всички едри съдове и продукти.

# 368
За стената съм сагласна-може да я остави половината без да е нарязана на колони и да си сложи телевизора.
Но за компютъра не виждам какво и пречи в момента както го е сложила за да отиде до трапезарната маса.(аз изказах друго мнение за него къде може да го сложи)
На проекта е показано че маха банята и го прави като зимник в който е сложила дори и хладилника.
За мен единственно мивката не ми се връзва че е там,много е на далече от другите уреди.
Аз също ще си слагам барплот.На мен ми се стува удачно мястото което е избрала
Е все пак всеки си има собственно мнение Peace

# 369
Не съм разбрала,че хладилникът е в "зимника".Ами това е още по-неудобно.Вадиш продукт от там-тичаш до мивката да го миеш,режеш го и т.н.Пак притичваш до хладилника да вземеш нещо...
Принципът на обзавеждането е да има най-малка ходова част и да се обособяват зони:зона готвене-хранене,зона работа,зона отдих.Затова казвам,че не е удачно компа да е по-близо до кухнята,а трапезарната маса по-далече.Не че е голяма беда.
В "долния ляв" ъгъл ва чертежа може да се обособи работен кът.А масата  да е правоъгълна.Ако сте двама или трима,спокойно може да се опре до стената-под прозореца.
А би могла да е и на мястото на бар-плота.Хем визуално ще отделя кухнята-хем ще ти е близо и удобно и няма да ти е жал,че нямаш бар-плот  Laughing.Ако се откажеш от него,разбира се.

# 370
Дааа Grinning
Това е че тя не иска да се отказва от бар-плота
Едно от условията и е да има Rolling Eyes
Когато ми остане малко време ще си пусна АЛНО и ще се пробвам да измайсторя нещо Peace

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 15:57 от tuiti

# 371
  • на брега на Дунав
Благодаря на всички ви за идеите и мненията, всяко споделено нещо ми е от полза със сигурност.  Hug
...
Принципът на обзавеждането е да има най-малка ходова част и да се обособяват зони:зона готвене-хранене,зона работа,зона отдих.....
W, напълно си права за това което казваш, това за мен също е оптималния вариант,  честно да си кажа и на мен нещата в кухнята са ми разпилени, но неуспях да измисля друго  Confused. Хладилника не му намерих друго място без да ме дразни положението му и без да изяде и без това малкото място за шкафове в кухнята, затова го мушнах в тая прословута баня дето нарекох 'зимник'.  Трапезарната маса исках да е до прозореца затова я  сложих там, но сега няма значение кое къде ще е защото и на двете места има прозорец, това бе варианта преди да разбера за допълнителния прозорец. Аз може би трябваше да пусна целия план на апартамента , защото това което не се вижда пак оказва влияние на решението ми.
В проекта има заложени 2 бани с тоалетна и отделно помещение само за тоалетна, освен това има още едно помещение което е 2,30 / 2,40 което е до спалнята и е предвидено за дрешник. Идеята за дрешник не е лоша, но пък  спалнята ни е 17 квадрата и спокойно мога да си сложа голям гардероб. Затова реших, дрешника да стане баня с тоалетна, едната баня да стане мокро помещение, а другата баня да стане "зимник", и остава  отделно една тоалетна.  Да си призная решението на архитектката според мен не беше добро за разположението на целия апартамент, но тя се съобрази най-вече с другите етажи където апартаментите са по-малки и затова така не се опълзотвори добре пространстовото при нас. Апартамента има 3 спални, две малки и една голяма те вървят на една редичка и се получава един коридор дълъг 9 метра  като половината е тесен 1,30 а другата половина е широк  2,20 като част от широката част е тая дето присъединявам към кухнята. издивявам че имам сума ти квадрати дето са ми коридор  Crossing Arms.
Иначе стената която съм нарязала на колони всъщност това няма да са колони, по друг начин ще е замаскирано там, но наистина няма да е плътна стена. Идеята ми за телевизора бе да е на колоната на източната страна, на височина защото хола е все пак над 6 метра, но сега като се замисля май ще е супер неудобно за гледане така. Оф, съвсем се обърках да си призная, отчаяно имам нужда някой професионалист да се заеме с тия неща, но за съжаление не можем да си го позволим и без това ще гръмнат сума ти пари за ремонт, затова тука се чудя и мая как да станат нещата. Знам само че исках всичко да е някак по-разчупено ама не се получава, не мога да го измисля и това е. Собствен дом чакаме вече повече от 8 години до сега все сме ходили по квартири, сега ни се отвори златна възможност и исках да си направим нещата както сме си мечтали, но не се получава. Не съм си представяла, че ще ми е толкова трудно да си планирам нещата. Кухнята винаги съм я искала просторна, аз съм върла кулинарка, ужасно обичам да готвя правя торти и питки, абе типичен домошар какво да кажа, имам толкова джунджорийки за кухнята че ако нямам достатъчно шкафове незнам къде ще ги слагам. Писнало ми е нещата ми да стоят в кашони и да няма къде да ги прибирам  Cry.
Ако изместя мивката до печката няма ли да са твърде близко едно до друго. Фурната съм решила твърдо да е на височко че е много неудобно ако я остава под керамичните котлони. Това предполага нещата да останат така както са на визуализацията в Ално само дето ще се добави и мивка. Незнам все ми се струва че няма да е удобно така иначе идеята за компютъра на мястото на мивката не е лоша. Обаче остава въпроса и за хладилника къде да го сложа него , все ще излиза напред пред плота защото е доста по дълбок, . Единственото място излиза че ще е където е допълнителната стеничка с барплота а ако изместя стеничката към терасата както ми предлагате за да запазя прозореца на практика хладилника ще влиза още навътре и така ще пречи и на врата на терасата, много сгъчкано ми става всичко. А иначе дето казвате пък всичко е разпиляно .... направо ще гръмна, а трябва да взема решение какво ще го правя, че скоро почваме да оправяме нещата а аз нямам идея кое как ще стане  Cry

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 18:04 от КорНиШонка

# 372
  • на брега на Дунав
Туити благодаря ти много, ако ти хрумне нещо ще е супер, аз също сега продължавам да си блъскам главата пак пред чертежите, ясно е че ще направя компромис или направо ще сменя стратегията иначе не виждам как ще станат нещата. Барплота хич не е кой знае колко важен наистина, но ще пробвам да го оставя поне него. Мойта мечта си е по принцип за кухня с "островна част", изобщо незнам дали така се казва, но предполагм разбрахте какво имам предвид, само дето мечтите не винаги могат да бъдат осъществени, затова минах на втори вариант барплот  Joy. Ама нищо чудно да го прежаля и него ако изникне някой супер изкушаващ вариант  Mr. Green.
Отивам да умувам пак  ooooh!

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 17:55 от КорНиШонка

# 373
КорНиШонка , какъв тип "остров" искаш - само с котлони или мивка ( не знам с кое от двете си  го представяш ?! ) или комбиниран с маса за хранене ?

Мисля , че не е невъзможно да имаш такъв остров !  Grinning

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 18:08 от ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨

# 374
  • на брега на Дунав
Диди, всъщност може би си представям 'островчето' да играе роля хем на маса хем на плот на който да мога да си приготвям нещата за готвене някакъв комбиниран вариант ми се върти .   Ако е с котлони или мивка може би за моя вариант няма да е удачно че ми трябва маса, а мястото е малко. Трябва да видя някоя снимка да покажа кое ми харесва може би като вариант за островче и въобще за кухня за да стана по-ясна. Видно стана, че хич не съм се справила с подреждането на нещата , явно гледам всичко което ми харесва да го има и затова става едно голямо нищо.  Confused. Сега ще потърся нещо да покажа като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт