Проектирай, ремонтирай!

• 61 174
  • 650
  •   1
Отговори
# 375
Аз си представям нещо такова в твоята кухня , но с котлони.

# 376
  • София
КорНиШонка, ето варианти, не съм прочела последните ти 2 поста.

http://media.snimka.bg/2332/010918988.jpg - този варинат най-ми допада, така хем работния кът е отделен хем най-малко скрит от  останалата чат 

http://media.snimka.bg/2332/010918987.jpg

http://media.snimka.bg/2332/010918986.jpg - тук има местене на прозореца на тераса изток 

# 377
  • София
Вариант с остров - свободната му част е 90/105 см, котлоните могат да се центрират на показаната му къса страна.
Другият вариант е с барплот, без остров, но с мивка пред прозореца.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=309411&pid=10919037

# 378
Ето го и моя вариант , макар и не професионален , като на  bob_bs.Опитах се максимално да спазя размерите на помещението , за прозорците не съм много сигурна , както не се ангажирам с цветовете и формите на мебелите и стените , само разположение.Зимникът или килерът , може да стане едно доста полезно помещение.

# 379
  • на брега на Дунав
Момичета чудни сте ,  давате ми много интересни идеи за размисъл, определено започнах да мисля което е добре, че както бях блокирала тотално.
 Диди, Десем,bob_bs сега като гледам предложенията и на трите и виждам нещо което не съм споменала, а май е доста важно. Става дума за положението на отдушника където ще се закачи абсорбатора. Значи предвидили са го да е в ъгъла където на визуализацията на Диди е хладилника. Нямам идея как ще стане ако  печката не е на нея стена, в единия случай пътя ще е доста голям до отдушника което май не е добре за качеството на абсорбация, а при другия вариант където печката е на островчето ще трябва да се пусне през средата на тавана, пътя няма да е голям, но пък трябва да помисля как да се позакрие тръбата  newsm78. . Обаче на база това което ми предлагате нещо почна да ми изплува като идея и ще опитам утре да го направя в Ално за да ви покажа, да си кажете мнението. Струва ми се че може ако крадна идейки и от трите ви да стане нещо интересно, но докато не го разчертая не съм много сигурна за функционалността да не сгафя пак нещо.
Дано не ви досаждам , но наистина утре ще опитам пак да покаже нащо готово да видим как ще е  Mr. Green .
Отново благодаря на всички  Hug

# 380
КорНиШонка , тъй като моята мечта също е за кухня с остров и в момента строим къща , преди да направим проекта за стаите , отидох в Рилус.Там ми направиха безплатен проект за кухня.Няма никакъв проблем с абсорбцията , ако котлоните са по средата на стаята.Въздухоотвода се монтира под окачения таван , само че трябва да имаш нужната височина.Нашите тавани са по 3 метра , не знам при теб как е ? За мен лично островите са интересни , че съчетават мивка или котлони с мястото за хранене , иначе ми приличат на обикновена маса или някакъв плот за работа.Евентуално може да говориш с вик специалист и да изместиш мивката.

# 381
Хайде малко снимки и от мен Simple Smile.Не е професионално направено,но на бързо толкова Simple Smile
Имам да уча за изпит който е утре но това като че ли ми беше по интересно Laughing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349939
Надявам се да дам полезна идея  Simple Smile
Добваих още един вариант,като при него съм прибавила банята към помещението

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 15:45 от tuiti

# 382
КорНиШонка , все пак намерих и остров , само като плот - ето като идея , не като интериор !   Mr. Green

Все пак никой не знае по-добре от самата теб , какво искаш и как си го представяш , така че с интерес ще очаквам визуализацията ти !  Grinning

# 383
  • на брега на Дунав
Аз съм отново тук, малко неуспях да си доизкусуря проектите, ама поне долу горе направих някакви варианти на разположение на нещата.
Туити, благодаря ти за отделеното време, както разбирам ти е доста ценно щом учиш и за изпити наистина ти благодаря  Hug. разгледах внимателно и твоите предложениия. Значи тия с червената стена като гледам пак са на база моя проект, но едната стена на килера е махната нали така ..... ей това беше перфектния вариант за мен така става супер просторна кухня и с достатъчно място за всичко, но тъпите стенички на килера не може да ги махаме и това е. Колко ли не настоявахме да видят да ги редуцират максимално, защото до тоя килер е асансьорната шахта и там стените пак са носещи, та ставаха много шайби на едно място, но не ги редуцираха тия стени . Та затова си блъскам сега главата така  Sad.
Иначе пробвах да направя три вариации. И при трите компютъра е както предложи W на мястото на трапезарната маса на моята първа визуализация.
Това е първия вариант:

При него хладилника пак ми е в килера  Confused, а кухненската маса е вмъкната в нишата пред килера. То на практика мястот е 2,20 широко, но ми се струва, че може все пак да се сложи малка маса и 4-ри стола без да се блъскаме  стените. може би стеничката към всекидневната пак няма да е плътна за да не се затваря пак съвсем пространството.
Втория вариант е:

Тук всичко е като на вариант 1, но съм сложила хладилника в самата кухня. Все ми се струва обаче , че така много се затваря пространството, незнам на яве как ще е.
Трети вариант:

Тук съм ползвала идеята за островче  на Диди и Туити, само дето съм продължила отново плота към стената за да мога да сложа поне 1-2 шкафа долу. Диди благодаря ти за разяснението за свързването на абсорбатора към отдушника, не се бях сетила, че може под гипс картона да минава, но ..... не съм 100% сигурна обаче май стените са високи 2,50 м.  Thinking . новите строителства май масово ги правят не на 3 м. ами на 2,50 м. трябва да го проверя това, че не съм сигурна наистина. Разбира се и на трите варианта това е един вид само схема, няма представа какъв точно модел ще е островчето или пък самия плот ... сега нещата изглеждат супер постни и неизпипани, просто се опитвам да подредя някак зоните по подходящ начин а за детайлите ще мисля после.
Това измислих до сега, но продължавам да умувам. Ще гледам тия дни да отида и да видя как изглежда наяве, защото като се види на място ми се струва, че нещата ще изглеждат доста по-реални от тия визуализации.
Ето тук има повече снимки ина трите варианта. Под снимките пише кой коя снимка на кой вариант е: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=350579&pid=10947060
Диди, благодаря за снимката, харесва ми островчето, абе тия островчета под всичките им форми май съм им фен, но незнам точно как да обособя нещата и как точно да изглежда самото островче ако се спра на такъв вариант.... това ще е следващия етап как ще го мисля и него незнам. Сега поне да измисля разположението а после ще мисля и детайлите

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 16:26 от КорНиШонка

# 384
  • София
Аз съм за Втория вариант .
Късата стена е 2,0, моята кухня е 2,45 ш това разстояние имам шкафове и маса и не ми е точно между тях.
Остава ти 1,50 между мивката и стената с хладилника.
Третият вариант ми е много разточителна кухнята. Все пак там ще и работиш, децата ще играят, ще приемаш гости

# 385
  • на брега на Дунав
Desem, това си мислех и аз за третия вариант, пък и мястото на печката ми се вижда много аха аха и в самия хол, ама от друга страна ако го сложа от другия край където са столовете пак хладилника и мивката се отдалечават от печката , а нали това бе един от недостатъците на най-първия ми вариант. Но както казах аз продължавам да мисля, знам че накрая ще стигна до оптималния вариант и всички вие ми помагате много в това ми начинание.  Hug

# 386
По принцип не мисля , че е удобно хладилникът да е в отделно помещение , така че това не ми харесва в първия вариант.Другото в него , което не ми допада , е изолираността на плота с двата стола , чиято пък практичност ми се обезсмисля малко , от близостта на трапезарната маса.

Вторият вариант разбирам , че е като първия , с разлика местоположението на хладилника , значи само този минус отпада.

Третият вариант , като че ли е най-добър за мен , но и в него има неща , които не ми допадат.Вратата за терасата става изцяло обградена и всъщност се затруднява прекият достъп.Не ми харесва и че двата стола са в центъра на кухненския кът и трябва да ги обикаляш сновейки м/у котлоните , фурната , хладилника и мивката.

Но ти си имаш някакви съображение и каквото и да избереш , да си го направите уютно и хубаво !   bouquet

Ако апартамента беше мой , аз бих го направила по първия ми проект.Оформям си 3 отделни зони - дневна , работна и кухненска , същевременно разполагам с килер.Имам и остров , който максимално добре ми затваря триъгълника мивка , хладилник , печка и ми спестява ходенето.Същевременно в кухненската част мога да сложа и някакви витрини , които хем да имат декоративна функция , хем и да прибера нещо в тях.Телевизорът има добра видимост и от двете части.Оформя се работен кът с добра светлина и възможност за библиотечни шкафове.
Относно въздухоотвода - може да го затвориш само него и да оформиш някаква геометрична фигура с гипсокартон , за да се впише добре в интериора и така няма да е нужно да сваляш изцяло височината на тавана.
Островът бих го направила подобен на този , не толкова широк разбира се , но с такъв борд.Отпред бих го продължила с масата.Хем се отделя визуално котлона от масата , хем борда предпазва донякъде.

# 387
  • на брега на Дунав
Диди даваш ми прекрасни идеи, а снимките на тия островчета направо ми бъркат под лъжичката, особенно тоя последния с борда е супер хитряшки  Heart Eyes. Твоя проект ми хареса много, но има едно нещо което ми липсва и това е голяма трапезарна маса всичко друго е прекрасно, но наистина с масата няма да се раздели дори мъжът ми  въпреки, че ми е дал карт бланш да правя нещата както искам ooooh!. Сега пак оглеждам нещата и не мога да си представя къде бих я сложила. Столовете с масата на островчето гледат към всекидневната и присъствието на още една голяма маса ще е излишно  Thinking. Иначе за недостатъците на проектите ми съм на 100% съгласна , пак казвам проблема е че имам много изисквания явно и съобразяването с всяко едно то тях прави място за още един компромис. Лошото е че аз наистина в началото на проекта като ми дадоха чертежите на апартамента имах своята кухня мечта   Cry и всичките ми изисквания бяха спезени на макс, но като почнаха да слагат шайбите и всичко се обърна с главата надолу, затова сега ми е толкова трудно да преболедувам тия промени и ми е толкова трудно да се откажа от някой от нещата които съм искала. Но както усещам ще трябва да си подредя нещата по приоритет и ако ще правя компромис ще е с нещо което няма да ми е толкова важно.

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 17:13 от КорНиШонка

# 388
КорНиШонка , това с кухнята - мечта и шайбите ми е до болка позната история , пък и не само с кухнята !   Twisted Evil

В проекта аз съм се стремила всичко да е в мащаб и всъщност масата , която съм заложила не е малка - 2,20 на 1,10 заедно с котлоните е.Тъй като ти имаш място , спокойно може да я удължиш , ширината й ми се струва достатъчна.Другото , което може да направиш е , масата да не е свързана с острова , а само долепена.Така при нужда просто ще я издърпаш напред и ще имаш отделна трапезарна маса !

# 389
  • на брега на Дунав
Диди извинявай не  съм разбрала, че толкова дълга маса си заложила. Обаче тая идея за отделянето на масата много ми хареса, може би точно това ще направя като се замисля  newsm78. Мдааа много ми харесва идеята, определено си струва да се обмисли.
Няма да ви досаждам повече, ще помисля още малко и ще гледам да отида идната седмица на място да огледам терена, така може би по лесно ще ми се наредят окончателно нещата в главата. Като реша какво ще правя ще ви покажа пак Hug
Още веднъж благодаря на всички които така солидарно се включиха да ми помогнат  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт