Любители на котки - тема 12

• 32 718
  • 620
  •   1
Отговори
# 570

Момичета и в частност варненки, вие оставяли ли сте си котките на "хотел" докато ви е нямало за известно време? Вече мисля за новогодишните празници и съответно трябва да уредя мой Рижко някъде. Проблема е, че няма кой познат да го вземе, затова обмислям да го оставя някъде платено. Мислех си за стационар във ветеринарна клиника. Няма да му е приятно на Рижко сигурно, но при положение, че вкъщи няма да има кой да го храни и да му чисти за пет-шест дена, е по-добре все пак на стационар... Предпочитам Рижко да е затворен миличкия в стационар, отколкото без храна и въобще грижи. Вие имали ли сте такива ситуации?

Simple Smile   Rorrr, на мене ми се налага вече два пъти да оставям Лейзи на хотел. Първия път ни нямаше у нас 10 дни, а втория път ни нямаше 3 седмици, та...намах никакъв друг избор освен хотел. Аз избрах един хотел към една ветеринарна клиника в София /в Панчарево/. Знам, че в началото Лейзи отказва да се храни. Само стои и чака да я вземем сигурно, ама след 3-4 ден беше започнала да се храни. Вярно, че като я вземахме и двата пъти все си бе поотслабнала, но може би няма как да е по друг начин - сменя и се живота изцяло. И...все пак си мисля, че второто и ходене на хотел бе по-леко - тя вече бе ходила там.

Относно условията - в тази клиника котките са вътре в самата сграда и всяка котка е в самостоятелен бокс. Приблизителни размери - 100х60х80. Имат климатик /за нас това бе важно, че остаяхме Лейзи през летните жеги/.

Не, че е лесно да вземеш решение, но като решиш какво ще правите повече не се отрмози. Казвам го от личен опит. Рижко ще се справи    Simple Smile

Момичета, благодаря за топлото посрещане във вашата тема     bouquet   
Хубав ден от мен и Лейзи    Simple Smile

# 571
  • София
Колко струва престоя за един ден? newsm78

# 572
Колко струва престоя за един ден? newsm78

....в тази ветеринарна клиника, за която аз споделих, цената бе 10 лева, в които е включена и храната /Royal Canin тогава за котета от 4 до 12 месеца/. Освен, че бяха давали на Лейзи тази храна, понеже тя не се хранела в началото, та и бяха давали и храна от консерви и бисквитки, ама тя не хапвала изобщо в началото.
Когато пък отидох да я взема /първия път/ видях, че в бокса и имаше няколко играчки, а ние я бяхме завели без нищо допълнително. Може би и за това втория път бях по-спокойна - щом са се сетили да и дадат играчки, значи мислят за животните все пак    Wink

# 573
  • София
Цената ви звучи приемливо.
Аз очаквах 3 пъти по голяма.
Тази клиника се намира в Панчарево ли?

# 574
И аз съм се подготвила за тази цифра, 10 лв на ден е приемливо. Сещам се за Обединена ветеринарна клиника, там стационара беше мисля 10 лв на ден. Няма да е приятен престой, защото там има болни животни, клетките са малки... Но пък е по.добър вариант за Рижко, отколкото 5 дена сам вкъщи без храна и без да му е чистено. Това е абсурд дори, горкото... Предпочитам да стои в клетка, но да е нахранен и напоен.

Black See, ше чакам да ми дадеш контакти за тази клиника   bouquet

# 575
  • пак там
Но при положение, че няма никаква друга алтернатива, мисля, че хотел е най-удачно.

При моята хотелът въобще не е опция - тя се напишква от ужас още в асансьора, досега не съм успяла да я изведа навън, дори ветеринарката ни идва на крака.

# 576
Цената ви звучи приемливо.
Аз очаквах 3 пъти по голяма.
Тази клиника се намира в Панчарево ли?

Клиниката се казва "Син кръст" и е точно преди Панчарево. Ако си предтсвиш, че тръгваш за Панчарево и си на светофара с полицейската кабинка на Околовръстното, та от там в посока Панчарево, в дясно има един полигон на САБ /след бензиностанцията/ и веднага след него в първата отбивка в дясно завиваш. Още щом отбиеш и се вижда клиниката.
Мисля, че може да намериш и координатите на тази клиника в интернет. И се надявам цената да не е различна от тази, която аз знам    Peace

ах...сещам се и да сподела как излизаме от нас - слагам Лейзи в една раничка и затварям плътно ципа. После поставям раничката от пред на гърдите си, за да ме усеща добре. Имаше мяукане, ама втория път бе доста по-малко. Иначе и нашия ветеринар идваше у нас, когато е имало нужда, та да не излизаме навън    Simple Smile

# 577
Но при положение, че няма никаква друга алтернатива, мисля, че хотел е най-удачно.

При моята хотелът въобще не е опция - тя се напишква от ужас още в асансьора, досега не съм успяла да я изведа навън, дори ветеринарката ни идва на крака.

Наш Рижко е противоположност - от време на време го удрят лудите и иска да излиза. Дори наскоро писах, че го пусках навън - седеше на входната врата мяукайки да го пусна навън. Той е бил улично коте една година и не знам дали от това му се приисква да излиза, или защото вече възмъжава.

# 578
  • Варна

Измислихме му и име - Фокси, защото е рижав. Дано да не се изплаши много от пренасянето и новото място. Надявам се скоро да пиша и със снимков материал.

Ей, браво, значи нашият Фокси ще си има вече адашче във форума  Laughing!

# 579
Мога ли да те помоля, ако имаш възможност, да снимаш опаковането на саксиите, че на мен вече цветя не ми останаха  Cry

Eто:

На по-големите саксии слагам и второ, вътрешно кръгче. Връзките са цветарска тел - много лесна за слагане.
Против ровене могат да се сложат и декоративни камъчета върху цялата пръст, но те не позволяват изпаряването на влагата от пръстта и стои постоянно мокра. Може и мухички да хванат.

# 580
Искам да се похваля със собственоръчно направената ни нова къща - катерушка. Наложи ни се да и я направим поради наближаващия зимен сезон и затварянето на досега обитаемия от нея балкон. Целта бе да постигнем големи височини, за да намира спасение и покой от сина ни, който все още я счита за негова играчка. Умишлено сме я поместили до секцията, чийто таван ще освободим, за да може да скача и там.
Дизайнер съм аз, а архитект - мъжът ми.   bowuu bowuu

Ихааааа, направо ме изуми с тази катерушка! Очевидно имате въображение, търпение и сръчност в количество, което аз никога няма да имам!  Laughing Браво!

# 581
Искам да питам по-опитните майки с котки, свикнаха ли децата ви да не се занимават само и едиствено с котката през цялото време, когато са в едно помещение? Моят син го научух на много неща по отношение да не тормози котката и вече си играят горе - долу добре, но нон-стоп я пренася където е решил, хващайки я през задната част на корема, постоянно му се карам да я осави на мира. За това и направихме катерушката, през по-голямата час е горе и спи, но когато си играят, не мога да ги оставя изобщо сами. Не мога да го науча, че когато котката се е завряла някъде не трябва да ходи да я изкарва от там, вдигайки я за която част и докопа, а да стои настрани и да я чака.
Иначе когато си играят се забавляват добре и ако не е той, на животното няма да му е толкова интересно, но просто няма свободни моменти за почивка. В момента, в който котката прекрати играта и реши да си тръгне, той я догонва и я вдига в опит да я гушне и пренесе нескопосано, с което я тормози.

# 582
 AQ , напълно позната картинка. При мен са дори 2 малките хлапета, които тормозят котака. Лошо ми става пък като не могат да си го поделят и двамата дърпат Нико, кой каквато част е докопал от него. и непрекъснато се карам, наказвам ги. Затова и баща им се сърди, че заради котката все ги навиквам, но не мога да ги оставя да торомят животното. Въпреки, че го обичат, но явно не се усещат, че му причиняват болка.
на големия ми син му е тотално забранено да пипа Нико, но  си прави оглушки  - като не го гледам все му е в ръцете. Спасение няма.
Вие поне сте измислили все пак някакво решение - катерушката. ще има къде да се спасява котката  Laughing

# 583
  • Враца
хехех  AQ все едно слушам за игрите на мъжо с дребната, е в малко по - лек вариант...

Честито на всички новодошли от котешки и човешки род в нашият форум  Hug Hug Hug

все не ми остава време да пиша да се хваля с челядта си от животинския род, но за сметка на това редовно ви чета...да започна с дребосъците от село...големи дунди са станали...баба ми ги тъпче непрекъснато със саламчета, пилешки нещица и като капак си похапват и гранулки...не пропускат да ловят де що мърда което включва и малки мишленца, а ако не успеят сами дебнат един от старшите котараци (който е супер кротък и му се качват на главата) да хване мишка и тогава започва бясно преследване в стила "длъжен си да го дадеш на нас първо"...

майка им вкъщи не остава по - назад...в понеделник докато се чудех какво да сготвя (в почивните дни по цял ден тя е на двора, иначе прибрана на топло вкъщи)...та докато се поврътвах тя влетя в стаята видимо доволна с едно врабче в устата...то не бяха буболечки, скакалци пеперуди, но това вече ме изкара от равновесие...блажено си го тупна върху прането му горда от това което е сътворила...съответно въпреки че бях сигурна че тя си е хванала животинчето не ми се искаше да и го оставям да се размотава в къщата с него и и го изхвърлих...е  няма да ви казвам че до вечерта като ме види и се фръцне...доста сърдита беше...

иначе от към хигиената го докарваме, от два дни привечер докато мъжо прилегне да гледа телевизия застава на раклата над главата му, гушва го с лапа все едно е котенце и прилежно започва да го мие по косата...едната вечер беше старателно измит, а той беше и заспал...милия събуди се и вика темето ме боли и защо съм мокър...паднах да се хиля, защото се сетих кого съм видяла над главата му последно... аз си мислех че е временно, но същата процедура се повтаря вече трета вечер, за моята хигиена си няма и желание да обърне внимание, но виж за мъжооооо отделя поне по 30 минути вечер hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 15:47 от wb

# 584
  • пак там

Наш Рижко е противоположност - от време на време го удрят лудите и иска да излиза. Дори наскоро писах, че го пусках навън - седеше на входната врата мяукайки да го пусна навън. Той е бил улично коте една година и не знам дали от това му се приисква да излиза, или защото вече възмъжава.

Едва ли е от това. Моята също много обича да дебне кога ще оставя входната врата без надзор, но стига само до стълбището и после с плонж се връща обратно. Но тръгна ли да я водя някъде... ад... пък и е и сиамка - та си е направо диво животно в такива моменти.

Общи условия

Активация на акаунт