Уест мийтс Иийст на Олимпиадата или как 70 здрави BG тела в САЩ си търсят духа!

• 16 631
  • 304
  •   1
Отговори
# 75
  • Добрич
Честит Рожден Ден на Ели и от мен! Пожелавам й да е много здрава, много весела и да има безгрижно детство!   bouquet
Тандури, нямам идея какви са ви опасенията, но ще стискам палци диагнозата да не е сериозна!  Praynig Скорошно оздравяване на Елена, а на теб - кураж и сили, много сили!  Hug

# 76
Tandoori, честит празник и на теб и на детето ти!  Hug Винаги съм била на мнение, че рождения ден на едно дете е празник и на майката! Пожелавам ви много усмихнати моменти заедно. Стискам палци бързо да се реши здравословния проблем! fingerscrossed

# 77
Честит рожден ден на малката Ели  Heart Eyes. Тандури, да ти е здрава и усмихната, вярвам че всичко ще бъде наред  Hug

# 78
Честит рожден ден на малката Ели. Да е жива и здрава и да радва мама, татко и батко и да оздравява бързо  bouquet
Тандури Praynig Hug

# 79
Привет, привет!

Изпуснах темите, в които можех да се разпиша, та затова сега само ще честитя поводите на всички ви:

Зора, честита годишнина, още дълги години щастие ти желая!

Winx,  да ви е жива и здрава племенницата, да ви радва много!

Tandoori, щастливо детство желая на момичето ти! Вярвам, че краят на боледуването е близо.  Hug

sfkbfk, Ева, честито и безаварийно!

Сигурно пропускам някой, моля да ме извини, затова да се чувстват подравени всички с поводи за което!  Simple Smile

Atalanta, имам лична молба - видях леглото на дъщеря ти, и ако не представлява трудност и при възможност и желание, можеш ли да ми дадеш повече информация за него - по поръчка ли е, или не и каквото още се сетиш. Харесах го за дъщеря си, та... може и на лични, за да не товарим темата. Благодаря!

Момичета, стискам палци и за споделените проблеми.

Спирам да пиша, че клавиатурата запецва на З и М и не само. #Cussing out

Поздрави!

# 80
ЧРД на Ели!!!
 Тандури, дано всичко е наред.

# 81
  • При семейството си
Честит празник на Тандури и семейството и'! Да е жива и здрава дъщеричката! Пожелавам само хубави моменти, а всички други бързо да отминават.  Praynig

# 82
  • USA
Честит Рожден ден на малката Ели! Да расте здрава и усмихната и талантлива като мама!  newsm59

# 83
Честит Рожден ден, малка Ели! Слънчево детство пожелаваме!

# 84
Тандури ...много  щастливи мигове за малката Ели,да ти е много здрава!Дано пак имате лъжлива тревога Praynig

Еххх свърши Олимпиадата,тъкмо почна да ми харесва с пълна сила....хубав завършек ,наистина паметна Олимпиада!
Не разбрах само знае ли се вече къде ще е през 2012...за Лондон се говори за Сочи се говори....?!

# 85

Тандури , Честит Рожден Ден на Ели!

Да е много здрава, безгрижно детство, много игри и лудории за сладурката!

# 86
Не разбрах само знае ли се вече къде ще е през 2012...за Лондон се говори за Сочи се говори....?!

Лондон. В Сочи е зимната 2014.

bdbaloni на Ели

# 87
  • Чикаго / София
Честит Рожден Ден на Ели!

Да е здраво и щастливо дете!

Тандури, честит празник на цялото семейство, и дано тревогите останат само лош спомен!  bouquet

# 88
  • У дома
Тандури , много, много здраве, а след това и радостно детство на Ели!!! Дано не е нищо сериозно!

Марлела , аз разглобих бънка на баткото - едното за него, другото за Мая. За това изглежда по-различно. Отдолу е MDF вместо втори матрак, за да не пада от него.

# 89
Ехо, къде се изпокрихте всички?  Laughing

Бубка, от ваяма ли купихте билетите? Сега ги разглеждам и ми харесват цените, та исках да чуя мнения.

Сега да ви разправям за този дядо. Мисля, че изрових всичко, каквото имаше да се изрови, а то е доста в сравнение с информацията в БГ за същия човек. Та значи той е дошъл в началото на миналия век, заедно с по-голямата част от българите по оново време. Това са си били точно гурбетчии, повечето са идвали да работят тук по мините, почти изключително само мъже, които са искали да съберат малко пари за семействата си и да се върнат в БГ. Е да ама повечето от тях са поостанали са започнали семейства и тук. За този дядо не знаехме дали няма и тукашно семейство, защото е зарязал българското си такова и не се е грижел много за тях. Аз обаче не можах да открия брак тук или изобщо някакви роднини, на което се надявах. Открих обаче кога и как е дошъл, къде е живеел и работил, кога е станал американски гражданин и как и кога е починал. Само за точното място където е погребан не съм сигурна, защото има противоречиво инфо. Навремето са го издирвал чрез червения кръст и почти никакво инфо нямаше семейството и аз затова се бях амбицирала да намеря каквото мога. Оказа се, че тук абсолютно всичко се пази и има страхотна организация. Най-голяма работа ми свърши местната историческа организация, която има библиотека - там сам можеш да си се ровиш колкото ти дуща иска. Иначе релано тази цялата информация я има в общината по местоживеене. Има и един страхотен сайт: www.ellisislandrecords.org, който има инфо за влизащите имигранти от онова време, включително и копие от истинския манифест на кораба. Така може да се разбере към коя част от САЩ се е бил запътил човека.

Спомням си преди като споменах, че имаше и други хора с роднини тук, та ако някой се интересува пишете да споделя каквото знам за търсенето. На мен лично ми беше страшно интересно.

Общи условия

Активация на акаунт