СЕПТЕМВРИ е от бебета дъждовен, за нас е месец най-любовен!!!

• 14 369
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Направо ми вдъхнахте надежда!!! newsm51 smile3525
Много ви благодаря!
Ами аз съм 1.64 см, тазът ми го измериха 18,5, а главата на бебето 100.3 мм, което било за 40 седмица и 5 дни. Бебето било над 3600 гр. Терминът ми е на 9 септември.
Аз до последно ще настоявам за нормално раждане, даже казах, че почваме нормално.
Притеснява ме, че плацентата ми е от месец трета степен калцирана и дали няма да има проблем за бебето. В смисъл докато реши да си излиза?!
Ох, много, много ви благодаря! Наистина ме успокоихте!!!
А това за чужбина дето не мерят вярно е така!

# 151
Вечерница сигурна ли си че говориш за 38 см диаметър???[/b] защото главата ще е по-голяма от на мъжа ми... а пък тя му е голяма!!!

Последна редакция: сб, 23 авг 2008, 22:27 от jojo&vik

# 152
Вечерница сигурна ли си че говориш за 38 см диаметър???[/b] защото главата ще е по-голяма от на мъжа... а пък тя му е голяма!!!
Не диаметър, грешката е моя! Обиколка имам предвид. Embarassed ooooh!

На последната консултация в сряда попитах точно за зрелостта на плацентата и моя доктор ми обясни, че тя няма такова голямо значение, докато притока на кръв по пъпната връв и в аортата на плода е наред. Затова се прави при нас задължително доплер.

# 153
  Hug Веч за секунда направо блокирах като погледнах линията която е пред мен 40 см. ...след това ме изби на голям смях даже се разплаках само като си представих бебе с такава глава... hahaha Joy  Crazy

# 154
Добре дошла Марго , тук е весело ще видиш!  Hug
Иринка радвам се че няма сериозни травми Павчо,то юнак без рана не може  thumbsup . Дано бързо се оправи  Praynig !
Мирка моята кума си води децата при една педиатърка( много е доволна),някъде срещу пазара "Иван Вазов". Смятам тази седмица да взема адреса и да отида да се запиша, ако искаш да ходим заедно.  newsm68

# 155
Само минавам да ви видя, че сте добре   bouquet  bouquet

Шейле изглеждаш фантастично  Heart Eyes

Иринка стискам палци всичко да е наред с детето  Peace

Относно тесния таз - ами на мен ми казаха, че няма никакъв проблем независимо, че бебо е голям.  Mr. Green ....  Naughty но майка ми е била със спукана кост с мен - била съм 3800 кг. а аз имам нейната структура. Вярвам обаче в преценката на доктора а и искам нормално раждане  Blush

Целувки на всички ... утре ще пиша повече.

# 156
Мога ли да попитам нещо - напоследък много ми тежи корема, ниско долу се появява болка понякога, контракциите не са болезнени, но ми докарват главоболие (нямам представа защо, но първо ме стяга главата и това е сигнал за контракция) и са около 20-30 на ден ... чувствам как бебето си вре главичката надолу и го усещам като пробождания  Grinning Grinning ... дотук нищо странно, но се притеснявам дали всичко това не предвещава скорошно раждане, а на мен ми е рано  Confused Какво мислите?

# 157
Бизу,  Иринка  Hug Hug Дано всички проблеми се оправят бързо  Praynig
Шейла страхотна форма  Peace
Емичка, добре сте си дошли с Рени   bouquet Успех с кърменето!
Марго, добре дошла    bouquet
... като погледнах линията която е пред мен 40 см. ...
hahaha hahaha hahaha

# 158
  • София
Люска, точно преди няколко дни се запознах с една мама в парка. Нейният бонбон е в 29-та при Гочева. Доволна е много жената. Освен това, ходела у тях зда мерене, теглене, ваксини, болежки, което е сериозен плюс, повярвай ми (вместо да чакаш пред кабинета за консултация, а във фоайето около бебо да има 20-30 болни от какво ли не дечица!).
В 29-та добра е и Бъчварова (преди много години ни беше районна и съответно педиатър на Симеон), но същата майки ми каза, че я е видяла да пуши на перваза в кабинета си  newsm78 и не знам...
Цвети, срещу пазара Иван Вазов - да нямаш предвид в квартал Иван Вазов - 14-та поликлиника?

# 159
Не знам точно, утре ще питам и ще кажа.

# 160
Иринче, много ти благодаря за информацията! Hug Ще я търся още в Понеделник да се видим и да го запиша при нея.
Лека нощ на всички. Аз май ще ходя вече да подремна след цял ден пране и гладене ooooh!

# 161
  • София
Не знам точно, утре ще питам и ще кажа.
Питам, защото ние сме там.
Лека нощ на всички  Hug

# 162
С този тесен таз в БГ много се спекулира. Тук никой нито мери, нито споменава нещо такова. На курса за подготовка за раждането казаха, че това е генетично заложено и през таза на всяка жена може да мине бебето, което расте в нея. По порстата причина, че ако майката е с малък таз няма как да се роди огромно бебе. Не знам колко е вярно, но има някаква логика във всичко това. Според мен природата си знае работа. Тя от къде да ще знае, че има възможност за цезарово сечение.

# 163
Охххх...
Влизам да споделя, че нещо става при мен май... Цял ден съм с болезнение нерегулярни контракции, но дотолкова болезнени и стягащи, че студена пот ме изби чак... От 21ч досега съм ходила 3 пъти до тоалетна и ... всичко много ми напомня ситуацията преди около 2 години. А и докторът ми го няма. Моля се да е нещо временно и бебка да постои още поне 10 дни  Praynig  Стискайте палци, момичета, че все още ми е дребна дъщеричката. Дано всичко отмине.

Не мога да не отбележа, че Нико е направо красив. Има спокойното и зряло излъчване на майка си. Юник  Hug
Адаш, аз  пак неразбрала... как така тромб са ти рязали?!? Нали говорехме за хемороиди и фисури. Тромбите са вътресъдови от съвсем различен характер образувания... За малкия ти бонбон - малкия дявол, въпреки че какво си изживяла и какви тревоги имаш - ти си знаеш.
Уанде, и аз точно се замислих вчера, че всичките ни майки са първескини.

Чакам мъжа ми да се прибере с лекарства за мен.

а коремните стегнации започват отново  Sad

# 164
здравейте бъдещи и настоящи мами, аз до сега само си седях и четях какво си пишете,но ето че и моя момент наближава и нещо ме подтиква да ви пиша. Благодаря на Бог че съществува този сайт и този форум,защото именно тук научих всичко което ме е вълнувало за бебчо и се надявам като се родим да намирам нужната ми информация както е било до сега. много сте мили всички, останете си такива.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт