Много снимки сте напускали, разгледах си ги с кеф. А нощните купони не ги пропускам, чета през телефона, но от там не мога да се включа. Само снимки не мога да гледам, та и аз агнешкото съм го изтървала, макар да бях на купона!
Аз имам един проблем и идея си нямам как да постъпя, но ако някой може да помогне.
Проблема е обсебващата любов на дядо му и баба му на Ивко ( свекърите). И друг път съм писала за това но вече се плаша. Знаете че нашите дядо и баба много го обичат и дават мило и драго за него. Когато е при тях детето непрекъснато го целуват, ама непрекъснато. И понякога му говорят странни неща, не знам умишлено ли или така им идва от вътре. Например ако Ивко се похвали че баба Ники (майка ми) му е купила бонбонки и те веднага казват - те не са хубави. Или ако Ивко е в тяхната къща и спомене името на някой от родителите ми и се почва атака: Ти нещо май се обърка, тука няма баба Ники и дядо Митко, тука е еди кой си и това няколко пъти. Свекъра е голям манипулатор на приказки, във всяка една ситуация, умее да убеждава ,макар и да не е прав. Или ако детето иска при мама, свекърва ми веднага съска: ЕЕЕЕ стига с тази мама, ела при баба, баба ще плаче, остави я мама. И така изпускат разни приказки пред мен, аз обикновено ги контрирам като чуя, но не знам какво става в мое отсъствие. Винаги като вземат детето и след това той се дърпа известно време от мен. Или ако му направя забележка, започва да реве и иска да ходи при баба Мими. Те са хора с възможности и му купуват всичко и го оставят да прави какво си иска - забележка там не се прави. Аз не мога да се конкурирам с нея и да го оставям да прави каквото иска. Но в такива ситуации реве за нея. Какво да правя как да постъпя?! Страх ме е че вече започна възпитанието да отива в грешна посока. А вчера вече беше върха на айсберга. След като се прибра след половин дневен престой у тях и ми каза че искал аз да умра и да отиде при баба си Мими. И това ми го повтори няколко пъти. Е, наистина дойде ми в повече и се разплаках, защото такива сцени имаме винаги след престой с майка му на Дидо, а като е бил с моята майка, няма такова нещо. Ивко като видя че плача, дойде да ме милва и целува. Едва ли осъзнава точно какво ми каза, но се чудя от къде се породи тази мисъл в главицата му. Плаша се! Дали често им го давам!? Взимат го у тях поне 2 пъти седмично и ако между другото успеят да изкопчат още по някоя по дребна среща им е добре дошло. Много не ми се иска да им го давам, но и те са баба и дядо и се затъжват. Често ли им гостува? Раздвоява ли се възпитанието на детето по този начин. Не знам какво точно се случва. Ситуацията за детски психолог ли е, за да разбера какво точно се случва в мое отсъствие. Имайте в предвид че Дидо няма никога да защити мен ,ако трябва да избира между мен и родителите си. Дори и вчера като се разплаках ми каза че преигравам, а на мен наистина ми стана мъчно да чуя нещо подобно от устата на детето си. Къде греша!? Знам че грешката е в мен, но къде точно!?
Радвам се че темата е към края си, че не искам този отчаян пост да се мъдри в началото на нова!

......уф,искам си топличкото,пък