Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 150
  • 316
  •   1
Отговори
# 105
Ако това за Англия и Италия е вярно... Sick! И как така "докога"...ами човек се къпе всеки ден цял живот,нали?  Peace

Вярно е за целия западен свят  Wink Защото е правилното! Не сте ли чели за верникса, за кожата на бебето...  Simple Smile И няма никаква връзка с всекидневното къпане на възрастен човек  Peace

# 106
  • Стара Загора
До 6-я месец я къпак всеки ден-сега 3 пъти седмично,а дупето всяка вечер

# 107
  • Кьолн
И аз къпя бебка всеки ден. При нас имаме режим на водата ,но пак не съм пропускала нито ден. Тя много обича къпането и за мен е удоволствие да я гледам как се радва във водата.

# 108
нямам време да изчета всички бисери, но естествено, че на Запад са простаци и миризливци! още по-вярно е, че и от медицина не разбират, има ли съмнение?

преди да се изкажете по повод англичаните, германците, италианците и т.н., прочетете, както е казала Блонди. а паралелът със смесителите в Англия е просто култов. и за това има разни неща в нета, но не е нужно да се затормозяваме с четене, можем просто да квалифицираме.

като новороден, естествено, че не къпех сина си всеки ден. сега го къпя всеки ден само и единствено с вода. с шампоан не повече от 3 пъти седмично.

и не пишете наизуст: на годинка се къпят всеки ден. колкото по-големи стават, толкова по-задължително е да се къпят всеки ден, че и по два пъти, когато се изцапат. некъпането всеки ден важи само за малките бебета!

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 08:12 от simplyaven

# 109
Може някои малки бебета да миришат хубаво на чисто и на бебе, ама моят синковец толкова много повръщаше първите 4-5 месеца, че беше някакъв кошмар. Ако не го къпехме всяка вечер представям си на какво щеше да мирише. Не мисля, че е навредило на кожата му 2-3 минутно обливане с душчето в мивката.

# 110
В тези жеги не виждам как ще я къпя 1 път на седмица (тялото), с почернели от пързалката крака и коремче! Само с мокри кърпички не става.

# 111
  • София
...и не пишете наизуст...
Tired
В това може да си абсолютно сигурна. Говоря от опит - за сестра ми и нейните две деца, която не само близо 40 години живее във Франция, ами е и медицинско лице (как само го обичам този израз, ама хайде). За малки бебета говоря, ясно е, че не говоря за шест годишни мърльовци, цял ден въргаляли се из двора. Къпането не е задължително да е всеки ден със сапун, шампоан и т.н.

# 112
нямам време да изчета всички бисери, но естествено, че на Запад са простаци и миризливци! още по-вярно е, че и от медицина не разбират, има ли съмнение?

преди да се изкажете по повод англичаните, германците, италианците и т.н., прочетете, както е казала Блонди.

...Не сте ли чели за верникса, за кожата на бебето...  Simple Smile И няма никаква връзка с всекидневното къпане на възрастен човек  Peace

Верниксът предпазва кожата на бебето докато е в утробата на майката, защото се намира във водна среда. Не знам да има някаква роля след раждането. Пък и след ежедневната бебешка баня, която най-често е без сапун, кожата се маже с лосиони, които я омазняват и предпазват.

# 113
Къпя детето си всеки ден, тялото и косата. Не мисля, че е редно това да се случва по-рядко и не разбирам хора, които едва ли не се възмущават, когато чуят, че си къпя детето всеки ден. Много ми е странно, защо някои си мислят, че за възрастните е нормално, а за малчовците не... или тези същите използват услугите на душа доста по-рядко от всеки ден...

# 114
Къпех го всеки ден,за него беше удоволствие.Рядко сме пропускали.

# 115
  • Sofia
Естествено, че я къпя всеки ден, мия и косата и ежедневно. През зимата смятам да започна да мия косата 2- 3 пъти седмично, а тялото пак всеки ден.

# 116
  • София
Да, всеки ден къпя детето, същото правех и когато беше бебе.

# 117
Всеки ден го къпем  Peace

# 118
Да,всяка вечер.Освен всичко друго и за да знае,че следва сън след това.И да,наистина в Англия не ги къпят всяка вечер.Мият ги с мокри хавлии,но на мен ми отнема повече време това,отколкото да я сложим в коритото и да я изкъпем.

# 119
Да, всеки ден я къпем, че и по 2 пъти Grinning

Общи условия

Активация на акаунт