Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 130
  • 316
  •   1
Отговори
# 165
От както се е родила  дъщеря ми всяка вечер я къпем без изключение, освен един-два дни заради ваксините. Косичката 2-3 пъти седмично, но телцето задължително, не виждам основателна причина да не е всеки ден, щом ние възрастните се мием всеки ден защо едно дете да няма същата необходимост, а и по мое мнение така се създават навици Peace

# 166
  • BG
То трябва да се вмирише това дете като не се къпе.Да всеки деня къпя,дааже ако пропусна къпане ще е по обясними причини и после ми е съвестно защо не съм я изкъпала.

# 167
То трябва да се вмирише това дете като не се къпе

Айде стига вече Stop Stop Stop

И аз мисля, че не става дума за НЕкъпането на бебето, а за къпане НЕ всеки ден. Първо има разлика, второ всеки си решава. Не къпя беба всеки ден, а през ден или два, но винаги мия дупето след голямата работа, почиствам с тампон напоен с вода вратлето и други гънки. Ами какво да ви кажа, не сме вмирисани Mr. Green Нито беба, нито ние. Като почне да пълзи, да ходи, да тича, ще я къпя и по два пъти на ден, ако трябва.

simplyaven, може да се направи една тема за това какви препоръки дават чужбинските доктори за отглеждането на бебетата, с линкове и т.н., който му е интересно ще чете.  Peace

# 168
може да се направи една тема за това какви препоръки дават чужбинските доктори за отглеждането на бебетата, с линкове и т.н., който му е интересно ще чете.  Peace[/b][/color]

И на мен ще ми бъде интересно. Аз определено съм за информираните решения, след запознаване с различни мнения по дадена тема. Затова имаме глави на раменете си. Обикновено златната среда е най-добре Peace

# 169
  • София
Къпя сина си всяка вечер (или по-вярно - те се къпят всяка вечер с баща си  Wink).
Къпем го вечер преди лягане, все пак цял ден се е търкалял по земята, точил е лиги, мазал се е с пюре и т.н.
Толкова е свикнал с банята преди лягане, че в редките пъти когато сме приопускали не е заспивал до посред нощите.
След като аз се чувствам добре след баня - предполагам, че и на дребен му е добре.  :peace
.... като новороден го къпех по-скоро за успокоение преди сън, за създаване на нещо като вечерен ритуал, отколкото, защото е мръсен.
Peace Сега вече къпането си е част от ежедневието (а и си е необходимо  Crazy)

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 00:11 от Impatient

# 170
И когато беше новороден и сега го къпя всяка вечер. Без баня се изнервя и не може да заспи. За мен е напълно естествено човек да се къпе всеки ден, независимо бебе ли е или възрастен  Peace

# 171
   Като съвсем мъничък(първите 2-3) месеца го къпехме всяка вечер - нещо като част от грижите на нови и много на сериозно вземащи се родители LaughingА и климата тук е   Nature Sunny, а беше лято...
   След това  сме пропущали 1-2 пъти  в седмицата, по най-различни причини.
   Никога не е било фикс -идея , че трябва да е всяка вечер, докато е новородено.
   След като започна да пълза , да ходи ивсички други екстри- разбира се че всеки ден ,а и повече ако се налага.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 20:04 от Dina767

# 172
Чета, чета и не вярвам колко ниска ни е хигиената... това да считаш за нормално да не къпеш бебето си всеки ден, особено след годинката, когато толкова се цапат, за мен е направо непонятно.  ooooh! А вие, майките, които си къпете децата през ден или два, колко често се къпете? Всъщност не ми отговаряйте, то на местата с повечко хора "ароматите" говорят.

# 173
До колкото знам и тук препоръчват педиатрите да не се къпят бебетата всеки ден...Което и за мен е непонятно...Разбира се,аз все още не мога да говоря от опит, но просто ми  е странно това прекалено завръщане към първоначалното и естественото, което тук правят...и за други области на гинекологията...тук говоря вече и от личен опит.

# 174
  • София
От 8 ия месец къпем главичката през ден иначе само тялото! Peace

# 175
  • Варна
Като новородена не съм я къпала всеки ден. Когато поотрасна и започна да лапа разни играчки да сяда и въобще да се цапа повече започнах да я къпя всеки ден. Наистина не откривам логика в практиката тип- " до годинката-всеки ден, след това по-рядко", но пък в крайна сметка, въпрос на лична преценка е. 

# 176
До една година я къпех всеки ден  а след това главичката не я миех толко често през ден може би или два .Дупето и тялото всяка вечер .

# 177
Извинете предварително ако някой се засегне от мнението ми, но чета чета и не мога да повярвам че и конфликт се поражда по темата. За мен идеята е че на децата /бебетата/ подрастващите и т.н. трябва да им се създават  навици, чрез който да избегнем появяването им да речем в теми от сорта "Номинации за муньо". Така или иначе решението си го взима всеки дали било информирано, традиционно или от невежество. Още веднъж извинете за мнението  Praynig

А за протокола да къпем се всеки ден в по студените месеци само косата по два пъти в седмицата.

# 178
Чета, чета и не вярвам колко ниска ни е хигиената... това да считаш за нормално да не къпеш бебето си всеки ден, особено след годинката, когато толкова се цапат, за мен е направо непонятно.  ooooh! А вие, майките, които си къпете децата през ден или два, колко често се къпете? Всъщност не ми отговаряйте, то на местата с повечко хора "ароматите" говорят.

И аз чета, чета и не вярвам как може да има толкова много неинформирани хора и толкова хора с явното нежелание да се информират.  Wink
Говорим за новородени в темата все пак, не за големи деца. Дете на годинка не е бебе  Peace

# 179
  • Бургас
Като беше бебе го къпехме всеки ден.Сега вече го къпя по два пъти на ден, а ако се налага и по три пъти защото ходим по пясъчници, на плаж, в градинката пред блока и целия става  Crazy.За година и девет месеца къпане сме пропускали само след имунизации.

Общи условия

Активация на акаунт