Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 127
  • 316
  •   1
Отговори
# 255
Важно е да се къпе детето, защото с водата се отмива и отрицателната енергия, която е насъбрало през деня, впечатленията и спи по - спокойно!!!

# 256
Абсолютно всяка вечер, дори и да е болна я къпя. Никой не може да ме убеди, че къпането е вредно. Като са малки може да не се цапат, защото само си лежат в креватите, но все пак къпането си е освежаване и изкарване на всякакви мръсотии, които се поемат от кожата и от въздуха!
А колкото до изсущаването на кожата от водата - ми както хидратирате дупето на бебето след като го измеиете при смяна на памперса, така можете и трябва да я хидратирате след като го изкъпете, както използвате "специален крем, който овлажнява кожата и подобрява естествения хидролипиден филм" за да му измиете дупето, така можете да го ползвате и за тялото, пък и никой не ви кара да ползвате душ гел, може и само с вода!
bubcheto, идеята е, че даже самата вода изсушава кожата и трябва да се избягва даже и мазането с уж велики и прехвалени кремове, които поддържат липидния баланс на кожата...ама няма как. Просто лично съм се сблъскала с проблема и затова коментирам. Единия дерматолог каза, че кърпичките са вредни и миенето с вода е по-малкото зло. Ако можело да не ползвам кърпички и да не мия дупето с вода...при което аз бях  Shocked  Зоната трябвало да се почисти с преварен зехтин или някакво бебшко олио. Това вече ми се вижда супер крайно. Споделям как действам аз, защотото с това всекидневно къпане докарах на бебето си проблеми с кожата и се видях в чудо, обикаляйки доктори и търсейки инфо от интернет и близки.
Разбира се, всеки решава кое е най-доброто за неговото дете! Peace

# 257
ДА всеки ден.

# 258
  • София
Абсолютно всяка вечер, дори и да е болна я къпя. Никой не може да ме убеди, че къпането е вредно. Като са малки може да не се цапат, защото само си лежат в креватите, но все пак къпането си е освежаване и изкарване на всякакви мръсотии, които се поемат от кожата и от въздуха!
А колкото до изсущаването на кожата от водата - ми както хидратирате дупето на бебето след като го измеиете при смяна на памперса, така можете и трябва да я хидратирате след като го изкъпете, както използвате "специален крем, който овлажнява кожата и подобрява естествения хидролипиден филм" за да му измиете дупето, така можете да го ползвате и за тялото, пък и никой не ви кара да ползвате душ гел, може и само с вода!
bubcheto, идеята е, че даже самата вода изсушава кожата и трябва да се избягва даже и мазането с уж велики и прехвалени кремове, които поддържат липидния баланс на кожата...ама няма как. Просто лично съм се сблъскала с проблема и затова коментирам. Единия дерматолог каза, че кърпичките са вредни и миенето с вода е по-малкото зло. Ако можело да не ползвам кърпички и да не мия дупето с вода...при което аз бях  Shocked  Зоната трябвало да се почисти с преварен зехтин или някакво бебшко олио. Това вече ми се вижда супер крайно. Споделям как действам аз, защотото с това всекидневно къпане докарах на бебето си проблеми с кожата и се видях в чудо, обикаляйки доктори и търсейки инфо от интернет и близки.
Разбира се, всеки решава кое е най-доброто за неговото дете! Peace
Абсолютно си права, аз наистина за 2 години и малко не съм я къпала 4 пъти заради ваксини и проблеми не съм имала никакви, за това и всички действаме на принципа проба-грешка!

# 259
Има много аргументи ЗА и ПРОТИВ къпането на бебетата всеки ден.
Ключът към спора е: че както всеки човек, така и всяко бебе си е отделен индивид, с отделни нужди и специфики. Така едно бебе може да се къпе 3-4 или по-малко пъти в седмицата или всеки ден! Както вече споделих, моите деца си ги къпя всеки ден и нямат проблеми - така че отново казвам, всичко е строго индивидуално!

Нека не превръщаме и тази тема в арена на безсмислени и злобни деспути! Всеки си има мнение според неговия опит. Не е нужно едните да се опитват да налагат светогледа си на другите!

# 260
Нека не превръщаме и тази тема в арена на безсмислени и злобни деспути! Всеки си има мнение според неговия опит. Не е нужно едните да се опитват да налагат светогледа си на другите!

202uu
Абсолютно си права! Всеки си решава колко често да къпе бебето си!  Grinning

# 261
До навършването им на по 6 месеца си ги къпех всеки ден...
...нищо не им стана нито на тях, нито на мен....
...вече ми се налага и по два пъти на ден да ги къпя...
....пак нищо им няма...оцеляват Peace

# 262
  • Варна
Когато беше новородена я къпехме през ден, тогава още не излизахме навън. После започнахме всеки ден.

# 263
Да, всеки ден. Изключение съм правила, когато детето не е добре. И какво значи докога? Мисля, че този навик е полезен и ще държа да се къпе всеки ден.

# 264
започнах да къпя през вечер,иначе досега всяка вечер с изключение на имунизацийте

# 265
  • Пловдив
Да къпя си я всеки ден и не бих и отнела искреното удоволствие да си цопка във водата. А кожата после хидратирам. Извинявайте, ама по другата логика, да почнем направо парфюм да им слагаме - нали във Франция затова са ги измислили - къпането е вредно и е веднъж годишно, ама миризмата трябва да се бори, че не е приятна Wink

# 266
  • София
Извинявайте, ама по другата логика, да почнем направо парфюм да им слагаме - нали във Франция затова са ги измислили - къпането е вредно и е веднъж годишно, ама миризмата трябва да се бори, че не е приятна Wink

Shocked Извинявам те, ама това е било през Средновековието, когато по нашите земи нашите баби въобще не са се къпали. Не виждам връзката с настоящата тема.

# 267
  • Пловдив
Извинявайте, ама по другата логика, да почнем направо парфюм да им слагаме - нали във Франция затова са ги измислили - къпането е вредно и е веднъж годишно, ама миризмата трябва да се бори, че не е приятна Wink

Shocked Извинявам те, ама това е било през Средновековието, когато по нашите земи нашите баби въобще не са се къпали. Не виждам връзката с настоящата тема.

Ами, въпрос на възприятия и асоциации. Моята беше такава - със Средновековието или модерното поведение тип "назад към природата", щото го е измислила добре...

# 268
Къпя я всяка вечер. Аз също се къпя всяка вечер. Нито тя, нито аз имаме дерматологични проблеми. Това изчерпва мнението ми по темата. 

# 269
Да всеки ден го къпя. Вечер преди лягане. И баткото също го къпя всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт