АПРИЛче ясленче ще става - вече време не остава!

• 22 718
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!
Дея и аз като Иленка съм за момченце, всички бременни около мен, на които не им се ядеше месо се сдобиха с малчугани.

Mr. Green Иха,половинката ще е мнооого щастлив Mr. Green

Иленка,Преслав ти станал голям сладък пакостни  Heart Eyes ,но горкичката ти Диди Sad,не е приятно така.Аз бих говорила с директорката,не е приятно въобще ,не с майката защото ще си навлечеш отрицателни емоции.

Вени*,имаш и моят глас  Grinning

Данче,моето предчувствие е същото,ама май не може да ми се вярва  Mr. Green,защото предният път имах усещане за момченце,ама тц  Mr. Green

Я кажете, децата спят ли със zавивки? Милена спеШе с 4увал но го сменихме с одеяло, оба4е тя не спи zавита  Sad  Таzи сутрин се събуди с ледени ръце и крака и посинели устни  Shocked  Не zнам какво да правя....  Confused  newsm78

Ужас е !Постоянно се отвива,а в чувалче не ще да спи  Tired,не знам какво да правя и аз  ooooh!

х_diabet_mama, Heart Eyes скоро бяхме в София,но много на бързичко,за ден.Обаче ще направим една разходка мислим към февруари  Grinning .
За лелката-мисля,че и да говориш с директорката няма да е от кой знае какво значение,понеже явно на въпросната жена това и е нрава,така е била преди,такава и ще остане,но пък е гадно  Tired

Смин,честито ви гадже  Mr. Green

# 76
Вчера бях на родителска среща.
-Казаха ми, че щом не му слагам памперси в раницата, значи няма и те да му слагат. Аз го похвалих, че се нааква в гащите, а те казаха да нося повече бельо тогава. А понеже го похвалих , че не се напишква по време на сън, той затова опика спалнята тази нощ, кански!!! Shocked Събуди ме и каза"Мамо, ако" /това е думата за всичко/ и аз скачам с търбуха, пък то защо да скачам, Ниагарския водопад се изсипал със страшна сила до мен  Thinking Не съм се карала, но бях железна - без чорапи няма да спи вече,  понеже се отвива и краката му лед студени.
Купих му Есберитокс за имунната с-ма, започвам да му давам от днес,  така до яслата след 10 дни ще е пил, надявам се това да помогне, похвалиха ми го.
-Биби не са разрешени, но няма как да ги махнем, а децата да реват, затова ще имат биби.
-Хремави деца и видимо болни нямало да приемат. Но ако им занесем бележка от ЛЛ, че детето е здраво или алергично - нямало да го върнат, защото лекаря носел отговорност Crossing Arms Аз ги попитах ако днес едно е алергично, а утре 3, след още ден са 5, това първото дали е било алергично, при което настъпи хилеж. Ами ние  , родителите, ние сме носели и морална отговорност. Представям си, един баща на близнаци попита дали не можело преди 7 сутринта да ги води  #Crazy Отговорност!Морал! Вярваме си...
-Членски внос за родителския ...какво беше...родителското настоятелство, 5 лв. Онзи същия пуфти. Една майка пита членски внос от 5 лв за семейство или за член от семейство Joy За един член, за един член 5 лв, не е нужно и двамата родители да са в настоятелството. Един баща попита ако скриел 100 лв от жена си не можел ли да ги дари по сметка - можел. Близначев пуфти. Председателката на настоятелството каза ако искаме да дадем /който иска да членува/ 15 лв за до края на годината, за да не си размятаме по 5 лв. Близначев тихо цвили, дали да не им дадял 50 /ехидно/ Голям купон ще падне, видяло се е...

# 77
  • София
Аги, хихихихи Joy

# 78
Големи веселби ни чакат от сега по родителските срещи. Какви бисери още ще има - да помним, и записваме  Naughty Mr. Green

За срещата - пишете адрес, моля!

# 79
  • София
Данче, става въпрос за барбароните, където ни беше коледното парти.

# 80
Рени, мерси! Аги предложи клуб Джиджо и мислех, че ще сме в него. Миналата година в Барбарони си правихме среща и Стаско беше на другия ден на ясла, старт завършил неуспешно и сега ме гложде суеверие  newsm78...

Иначе Станимирски 3ти ден е сополив, простудих го в понеделник, бяхме на рожден ден и понеже се намокри и го преоблякох целия, оказа се, че не нося гащи и игра само по панталон, на по-следващия ден го влачих под дъжда и ето го резултата. За капак личната ни лекарка, ми насажда /успешно/ чувство за вина, че ще го пращам на ясла и ще разболее "на 3тия ден". Така или иначе все не съм доволна от себе си, все се опитвам да се надскоча и като ми кажат такова нещо и ми умира душичката.
Затова пък - ходих до новата ясла - да не кажа голяма дума - хареса ми. Уютна, топла, светла, приветлива!, чиста!, директорката - винаги е в кабинета си и винаги върши някаква работа, около нея стоят мирно и почти козируват. Днес я заварих в кабинета на счетоводителката и послушах  Embarassed на вратата, в 15.30ч петък, кипеше яка, но не нервна работа. Сестрата, която е в яслената част - усмихната, мила, най ме впечатли, че май се сети, че познава Ст!!! това е било преди повече от 25 год, направо ме шашна. Педагожката на яслата - също много симпатична. Питах по колко време ще стои първите дни и тя каза, че ще се съобразят изцяло със свикването на Стаско. "Всяко дете било индивидуално!"- представяте ли си?! За пръв път срещам човек работещ с деца на това мнение.

# 81
Браво Дан4е, това zву4и страхотно  Hug Стискам плаци Стаско да се оправи бърzи4ко и да не се раzболява ни на 3ти, ни на 33тия ден  Wink

Милена zа капак има и диария сега  ooooh!  А аz нямам глас.....страШна банда сме  Laughing

# 82
Здравейте,
Татянка, стискам палци скоро да се оправяте с Миленка.
И аз нещо покашлям и съм хремава - тази смяна на времето ни разказа играта.
Но плановете ни за почивните дни пропаднаха, така че мисля да присъстваме ако Симона не се разболее де, пък аз ще седя далеч от децата и вие ще ми я гледате Mr. Green

Данче, щях да ти кажа какво каза нашата сестра днес, но няма, че обичам като звучиш оптимистично Wink
Аги, а какво прави родителското настоятелство?

# 83

Предполагам 4е настоява  Mr. Green

# 84
  • София
Оу, Танче, много лошо така след отпуската точно!

Данче, супер, дано останат толкова загрежени и работливи и в бъдеще, а за суеверието..и аз съм суеверничса, ама...дано да го разбием и да не е тенденция!

# 85
  • София

Party Joy Party

Мисля, че се занимава с разни организационни въпроси!

# 86
  • София

Party Joy Party

Мисля, че се занимава с разни организационни въпроси!
Подаръци за Коледа, блажна боя за оградата на дг и такива работи - предполагам.

Янче
, какво каза вашата сестра? Кажи, защото моя болен мозък ги накъдря бетер Стивън Кинг. Макар, че нашата сестра каза много баавно и мииилооо " Може да се разболее, но може и да не се разболее, не е задължително да се разболее-ее!"  Mr. Green

# 87
  • София
Като да раздели ясленските групи по възраст на децата ли  Mr. Green

Нашата крещяща лелка днес беше много мила, но подозирам двуличие защото всички майки бяхме от вън и тя го знаеше.

Опита се да ми вмени, че Ани се сетила за мен 2 часа след като съм я оставила и преревала за малко, нито аз нито мъжа ми го вярваме  Crossing Arms ама нейсе, просто искат 5 дни да си я взимам на обяд, докато им разделят групите и докато Ани свикне с идеята, че ще си я взимам на обяд
Данич, тя вашата сестра  - цял Нострадамус, никакъв вариант не  е изпуснала  Joy

# 88
Ами първо питах дали има по-големи деца в групата -  Има.
Казах, че Симона се оплаква, че и е скучно и затова плаче, ако може просто да я запознае с другите по-големи деца, че тя изглежда не може да се ориетира. Нейните думи бяха - "Ами ние гледаме да са сухи, чисти и нахранени, за друго време нямаме, те ще се намерят сами".  А и два пъти извади другата Симона в групата, веднъж преди да ми доведе моята и следващия път след като вече я беше довела и се чудеше защо никой не я взема. Горкото дете гледаше толкова неразбиращо. Толкова по въпроса за индивидуалния подход. Но честно казано ги разбирам де. Да се надяваме, че по нататък нещата ще се оправят.

# 89
Момичета, по колко деца в група са вашите? При нас двете групи са с по 20 деца.  Това ми се струва добре, 20 деца с 3 жени. Наричат ги сестри и детегледачка. Няма лелки! Mr. Green
Директорката при нас също каза, че в зависимост от детето ще преценим колко време до обед, и кога да минем на цял ден.
Поетапно ще приемат дечицата, за да няма струпване на ревящи. Само това се притеснявам - коя тактика да избера. Моето да е от първите, или от вторите. Баща ми каза, че е по-добре да бъде приет от самото начало - така щял да е първа ревяща девизия и щели да са примерно 10. А след седмица ако го пусна,първите 10 пак ще реват, но тогава ще има и нови ревящи Thinking, т.е. детегледачките няма да са вече само с 10, а с 20 ревящи и неревящи деца. Те не могат да кажат "Ти не реви, че миналата седмица теб гушкахме, а тази седмица други са на ред" WhistlingИ аз сега много се чудя. Дали да не му пусна тази седмица изследванията за ако, за кръв и урина към кр на седмицата, и в един момент да се обадя и да попитам как е положението, колко са дечицата и така да преценя. И до обед да го оставям, да не свикне, че след обяда ще го взимам. Но пък може да се стресне , че чак в друго легло ще ляга, знам ли? newsm78 Абе аз ще го взимам на обяд. Ако някой ден отида и те са го сложили да спи безаварийно, значи ще изчакам да се наспи и нахрани и тогава ще го взема.
Таксата ни е 40 лв, можело да назначат по наше желание музикална, и ще доплащаме. Според мен е задължително, иначе какво развитие ще имат само с гърне и лъжица в ръката?
Родителското насточтелство събира парички Laughing, както и идеи как да ги харчи. Ако си член можеш да взимаш отношение по решенията. Така се получава обаче, че някои родители са в него, събират пари, спонсорства, а после парите естествено, че са за общото благо. И пак се получава, че някои "много заети с изкарването на пари и затварянето на зимнина" си правят оглушки, или се подсмиват под мустак, а после хората, които са се бутали, за да намерят облагите им дават и на тях. Не на тях де, на децата им. Ясно е, че така е нормално да става, но не смятам че е много етично.
Плувният басейн бил ремонтиран по програма на СО, за която е снесла инфо една майка, дефакто ето за това е настоятелството /юридическо лице/, за да подготви документи и да кандидатства за програма и да я спечели. Wink

Общи условия

Активация на акаунт