Така голяма е радостта - да чуем АПРИЛСКИте сърчица!

• 15 156
  • 271
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,

Днес бяхме на ехограф и вече сме цели 22мм, неразположенията намаляват, така че, КУРАЖ, скоро и вашите ще намалеят  Wink

neobiatna и на мен пурви доктор, който ме прегледа в началото на 6 г.с. не можа да види нищо и даже ме уплаши, че ако не е в матката, може да е извън нея. Аз страшно се паникьосах и само час по-късно вече бях при друг лекар, който веднага видя точицата. Така че, не се притеснявай, понякога за виси и от техниката, но и от това колко е опитен доктора. Сигуена съм, че съвсем скоро освен точица, ще имаш и малко сърчице  Hug

# 76
Здравейте момичета,

Днес бяхме на ехограф и вече сме цели 22мм, неразположенията намаляват, така че, КУРАЖ, скоро и вашите ще намалеят  Wink

neobiatna и на мен пурви доктор, който ме прегледа в началото на 6 г.с. не можа да види нищо и даже ме уплаши, че ако не е в матката, може да е извън нея. Аз страшно се паникьосах и само час по-късно вече бях при друг лекар, който веднага видя точицата. Така че, не се притеснявай, понякога за виси и от техниката, но и от това колко е опитен доктора. Сигуена съм, че съвсем скоро освен точица, ще имаш и малко сърчице  Hug

Io io, 3дравей,а3 съм от новите имам едно въпросче към тебе
В 6г.с. това първи преглед ли ти е? 3астото а3 съм в 5г.с и доки ме вика чак след седмица. А а3 имам течение(нормално е бяло) и лека форма на някакви гъбички, кандида може би. Малко съм притеснена и се чудя дали да не го натисна да ме гледа по рано... newsm78

# 77
Здравейте и от нас.

Eli-G, много хубава новина. И все такива да ни съобщаваш. И по-полека с нервите. Naughty

Дея, дано кучето се оправи, че знам какво причинява една такава загуба.

Мария_, наистина е рано за ФМ. Аз мисля в Русе да си направя такава, но по-късно.

*MILADY* приятен път за Гърция и внимавай да не те друса много.   bouquet

# 78
Здравейте момичета,

Io io, 3дравей,а3 съм от новите имам едно въпросче към тебе
В 6г.с. това първи преглед ли ти е? 3астото а3 съм в 5г.с и доки ме вика чак след седмица. А а3 имам течение(нормално е бяло) и лека форма на някакви гъбички, кандида може би. Малко съм притеснена и се чудя дали да не го натисна да ме гледа по рано... newsm78

В 6 г.с. ми беше първия преглед,но сега вече сме в края на 9та г.с. По принцип термина ми за края на март/ началото на април, та днес ме регистрираха и на първ Ж.К.

Послушай доки, че виж мен как ме уплашиха в началото. Иначе за течението знам, че  е нормално и се дължи на образуването на тапата. Аз също имах доста обилно такова, но веше спря. Стига да не е много жълто и да не мирише, мисля, че няма от какво да се притесняваш.

# 79
Аз вече съм в 7 г.с.Кога се праввят първите изследвания?На мен ми казаха да отида в края на 3 месец,но ми иска да посетя и лекар във Варна, че ми е най-близо от големите градове.

# 80
 Здравейте, момичета Heart Eyes
Благодаря ви за хубавите думи, много сте мили   Hug
Единственото лошо е, че днес пак цял ден повръщам... Sad
Колегите ми се чудят, защо постоянно тичам до тоалетната...
Дано да се оправят работите, че нямам желание да влизам в болницата, както каза доктора. В събота ще вземаме Кико от Горна, но сигурно само мъжът ми ще отиде, че пътуванията хич не ми понасят сега.
*MILADY* весело изкарване в Гърция
Дея, дано кучето се оправи
Io_io,радвам се, че всичко е наред с бебо и е пораснал толкова
На всички мами лек и спокоен ден

# 81
  • Варна
Здравейте момичета!  Heart Eyes

При мен няма нищо ново. Зацапването продължава и аз продължавам да се притеснявам. При първта бременност нямах такъв проблем.

Не съм споменала до сега първата ми бременност е чрез инсеминация, а тази нормална не планирана, случайна и много желана.

Извинявайте за объркания пост, но много ми е притеснено и мислите ми са объркани.

Лек ден момичета!

# 82
toni_ilievaa , ако това ще те успокои по някакъв начин - и моето зацапване продължава, на моменти става по-черно, на моменти, по-бежово, изобщо разнообразие. Вече две седмици пия утрогестан и но-шпа и нищо не ми е повлиало, дори си мислех дали да не ги спирам в крайна сметка, щом не помагат. И аз при първата ми бременност не съм имала подобни проблеми, но какво да се прави, съдба. Много изчетох във форума, често срещано е това зацапване, така че според мен не се притеснявай излишно, спазвай си каквото лекарят е казал и всичко ще бъде наред  Hug.

# 83
  • София
Здравейте Simple Smile
Има ли мами от София, които са се записали на ЖК в Токуда. Аз много се чудя къде да ходя, хем искам да ми е близко, хем и да попадна на добри специалисти и още незнам къде да ходя като се върнем от Гърция.
За течението - някъде четох статия от някакъв доктор, че нямало нормално течение по време на бремеността и това ме озадачи. Но и аз знам, че ако е нормално безцветно и без мирис, значи няма притеснения. За мен притеснението е, че малко преди да забременея ми казаха, че ми е зачервена лигавицата и това не било добре и след прием на локален антибиотик нямаше подобрение и аз реших да поизчакам малко, а след това се оказа, че съм бременна. Дано това зачервяване да не било опасно, като съм забременяла  Praynig
За феталната морфология - и аз знам, че по-късно се прави
Milady, лек път и много хубаво да си изкарате. Ние пътуваме петък срещу събота, че дребната да проспи по-голямата част от пътя.

# 84

Аз съм си решила да си направя ФМ м/у 11 и 13 г.с. и не мисля, че е рано. Предлагам цитат от сайта на МЦ "Марковс"

Феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. синдром на Даун. Между 11-14 г.с. плодът обаче е твърде малък, което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността.

Наистина всеки решава сам дали да направи или не тези три прегледа в различни периоди на бременността. Когато бях бременна с Александър отидох на втори преглед след доказване на бременност в края на 4 месец  ooooh! Доктора ме изгледа все едно съм абсолютно безотговорна, нямах дори кръв и урина пуснати, а камо ли микробиология и цитонамазка.  Не съм пила и фолиева киселина, никой не беше ми казал. На пазара имаше точно две книги за бременност и почти нищо разбираемо в тях. Това, че Алекс е здрав и няма проблеми е късмет. Но пък сега медицината и интернет предоставят толкова много информация и възможности, добре е човек да се възползва от тях, поне според мен.  Wink

# 85

Наистина всеки решава сам дали да направи или не тези три прегледа в различни периоди на бременността.
И аз съм решила да ходя.
Знам, че първият трябва да е 12 седм. Ако ще ходиш във Варна, препоръчвам ти Балев, той е най-добрия специалист в това.
Приема в клиника Темелков, лошото е, че записването се прави само петък сутринта на място за следващата седмица, не може да запазиш предвартелно за точна дата.
Като записвам за себе си, мога да запиша за теб, ако искаш Peace
едит: сега видях, че твоят термин е 2 седмици преди моя, така че може да ти е късно

# 86

very nice  Heart Eyes  За д-р Балев и аз четох доста положителни отзиви, но точно поради начина на записване на часовете няма да се класирам там, поне за първия преглед.

Ако не е много нахално, ще се възползвам от предложението ти за втората ФМ  18 - 23 г.с. Тогава двете седмици разлика няма да са от такова голямо значение, както сега.  Peace

# 87
Кога се пускат първите изследванния? А как точно става записването при Балев?

# 88
Здравейте момичета  bouquet!
Добър ден мамита   bouquet
Ох, вече ще се гръмна  #2gunfire - сто пъти писахме в старата априлска тема, че има нова - и пак там пишат, абе все едно никой нищичко не е написал Crossing Arms Моля, кажете ми, нормално ли е това?!
Ще се оправят!Още са ошашавени.
Аз съм добре.Още ми се гади особено вечер.Иначе се чувствам много добре и щастлива, за разлика от първата бременност която изкарах в кълбо от нерви.Сега си пестя силите и нервите, защото не си заслужава, а и големия дразнител вкъщи го няма.
[
color=purple]Дея[/color], дано всичко с кучето се оправи!Губила съм куче и знам, че все едно губиш близък или част от себе си.За това ти пожелавам всичко да се оправи.
*MILADY* приятен път за Гърция!  [/color] [/b][/i]

# 89
Привет! Този следобед бях на втори лекар, уж с надежда за някакво успокоение преди почивката....Е, такова няма- плодното сакче расте, но расте и тази течност в матката (може да е кръв, може и да не е). Този ехограф ме изкара в 6 г.с (другият в понеделник беше на 4 г.с. и 5 дни) и докторицата потърси сърдечен ритъм, но нищо не се видя. Сега и това ли трябва да ме притеснява или наистина е рано още за това  Thinking Сега не ми стигаше другото, а ми и това  Tired
Иначе каза, че щом нямам зацапване и болки мога да пътувам (ама мен сега ме хваща страх от този път).
Мисля си, че май бях по- добре с първата си бременност, когато въобще не знаеш какво става там вътре- блажени са неосведомените май  Laughing

Благодаря ви за пожеланията, момичета!   bouquet Дано пътят наистина да е лек и най- вече безпроблемен  Praynig

Мария_ , да- права си, че фетална се прави около 12 г.с. Аз май наистина доста съм загубила тренинг...

sofy , аз мисля да ходя в Токуда евентуално за да се запиша за ЖК. Ще я водя успоредно там и при Щерев, живот и здраве.

Пожелавам на скорошно отминаване на тревогите на всички ви и повече (даже изключително и само) положителни емоции  Hug

Общи условия

Активация на акаунт