Есен вече наближава, а Февруарче се разшава VIII

• 17 056
  • 311
  •   1
Отговори
# 105
Десика, не са мои сините гащи  Mr. Green На бухтичката са. Представи си колко ще е сладко да си ми пророкувала.....ще видим!
Аз с работата се справям...даже забравям, че съм бременна понякога, но колегите много ме глезят. Като ми стане нещо все казвам, че е от хормоните. Веднъж една екселска таблица се побърка....ама наистина не можах да разбера какво й е.....и колегата ми вика: "Ми то и това е от хормоните".....Като отворих една уста.....Петърчо тържествено обеща никога, ама никога да не споменава Ексел и хормони в едно изречение.....
Забравих да ви кажа......снощи моя мъж ходи на мач. Забавлявал се с един баща с близнаци. Очевидно нашите падали, а пък на едното момченце му се играело, а баща му вика: "Как ще си играеш, не виждаш ли че падаме?! Като бием, тогава ще си играеш, сега мирно ще седиш  Mr. Green"
Естествено нашичкия се прибира и вика: "Искам син". Убедих го да не "връща" дъщерята, ако е момиче и че нищо не пречи тати да си я води на мачове  Joy

# 106
 Привет, бремелинки !  Flowers Sunflower

Надявам се днес всички сте спокойни и щастливи!

Jessika123, за мазането - те мацките казаха вече. Гърди, коремче (покрай пъпчето и паласките), бедра (отвътре и отвън), дупе, а аз бих добавила и сгъвките зад коленете, че и там съм виждала гледки.  Scream

Mecholana, относно кръщаването аз съм чувала, че не е на хубаво да се взема цялото име. Виж буквичка или звучене, или корен, знам ли, това по-може. Ама знам за едно семейство (мами, ако искате не четете, да не се разстроите), които си имаха момиченце, което почина. След това имаха второ и го кръстиха на първото... и то също си отиде, горкинкото.  Спирам с тъжните неща вече, обещавам.  boo  А иначе ние сме решири бебчо да е на името на свекъра ми - едно, че си го заслужава човека и второ, че името му е толкова специално, че няма начин да не окаже влияние на кармата на детенце. Аз даже и фамилията настоявам да му сменим и да стане като първото име. Simple Smile

Ricciewelcome !

Asprona, много сладка история! И ние сме така с нашия татко - той залага на момък, аз - на умница-хубавица. Ама да видим... Все някой ще познае накрая Simple Smile

Иначе, аз и днес се помотвам и пия течности като невидяла. До обяд се разхождах по институции - исках да съм сигурна, че всичко със социални и здравни осигуровки е наред (и така си беше) и че не са ми объркали пак фамилията някъде. След обяд чета списание ("Моята бременност", не е лошо никак даже) , пускам музика на бебчо и правим леки упражнения. Таткото ни днес е "командировка" до морето и вече нямам търпение да дойде утре и да си идва... In Love С тези отвратителните шофьори по пътищата го инструктирах да ми звъни на всеки час и да ми казва къде е и как е трафика.  angel

Хубав ден, бремелинки! И да папкате много плодове!  eat

# 107
Айде още сини гащи се появиха на хоризонта  Flutter

Аз се сдобих с тестерчета на Мустела и ги подхванах. Не мога да преценя дали има ефект, то ще се види по-късно, но попива лесно и бързо. Само че не съм много редовна - вечерите понякога заспивам ненамазана  Embarassed ама то не са глобули отдолу, мазане, зъби, грим, миене на чинии, пък аз се измарям като си помисля колко процедури ме чакат вечер преди лягане Tired

Момичета, аз също съм в графата на високия риск на БХС и в петък ще ходя на амниоцинтеза. Признавам си, че умирам от страх, но взех решение и прецених, че няма да съм спокойна нито миг до края, ако не изясня ситуацията  Praynig всеки ден се моля резултатът да е добър и проклинам този скрининг, който причинява хиляди притеснения на бременните жени с абсолютната си неяснота на резултатите. Знам, че и амниото крие риск, но каквото сабя покаже   Confused

За имената знам, че само първо родено детенце не е хубаво на починал роднина да се кръщава. Всеки си знае някакви поверия, най-важното е да следва своите собствени разбирания, за да се чувства спокоен  Hug

Когато бях бременна миналия път ходех на лекциите на сп. 9 месеца. Беше забавно, но общо взето ходехме за да се срещнем с мацките от отчетната ни тема и да побъбрим на по тортичка  Blush

Бухтичке, ти пък за какво лежа? Ако, разбира се, не ти е неприятно, сподели с нас в коя болница беше и какви са ти впечатленията. Аз миналия път бях в Св.София (бившата Тина Киркова) и сега пак мисля да отида там. Всички бяха внимателни и обстановката поносима.   

Чао мацки

# 108
GALL78, дано всичко да е наред.......мисли си за хубави неща и недей да се притесняваш прекалено. Сигурна съм, че всички страхове ще излязат напразни. Все повече се убеждавам, че постъпвам правилно като не правя изследвания, които не са ми препоръчани от лекар.
Недей да мислиш "Ами ако...." Може да ти олекне, ако запалиш една свещичка в църква......аз го правя всяка седмица и ми става по-леко. Човек явно преминава през такива моменти в живота си, когато има нужда да вярва, че нещо всесилно мисли за него и го закриля. Поне аз така ги разбирам нещата......Не мисли лоши работи, защото душицата  baby_neutral усеща, когато с мама нещо не е наред.
Усмихни се  Hug

# 109
  • София
Riccie добре дошла във февруарският отбор!  Grinning Лека бременност!   bouquet
Аз също съм чувала, че не е хубаво да се кръщава първото детенце на починали роднини. Щяло да вземе съдбата му, ако изобщо има нещо вярно в това.
Ние все още не сме мислили за име на бебчо, въпреки че вече знаем пола, но има време още. А свекървата само подпитва за имена. Няма да бъде кръстено на нея, колкото и да й се иска, защото свекъра ми е починал. За имената винаги ще има сърдити, но е важно да се избере хубаво име на детето за да си го носи със гордост.
Стискам палци на всички момичета, които имат проблеми!

# 110
Благодаря ви за мненията. При нас никой няма да се сърди, а и ние никой няма да питаме, по принцип не сме почитатели на кръщаването на някого, но моят баща и майката на приятеля ми починаха и той иска на тях, от уважение и почит. Не знам, много объркана работа...

# 111

Ей, мацки, забравих да ви питам нещо. Съпругът ми има рожден ден другата седмица - става на 31 (голяяяямото ми момче  Two Hearts ).  Обаче нямам никаква идея за подарък...  newsm78 Нещо съм се изчерпала напоследък, обикновено имам изобилие от варианти. От бременността ще да е.. Wink

Та, ще съм ви мнооооого признателна, ако споделите някакви оригинални идеи за подарък. Може би нещо, което вие самите сте прилагали на вашите половинки. Само с две думи за моето слънце - мрази вратовръзки, всякакъв вид бижута и много, ама много, мрази да се бръсне (т.е. всякаква козметика отпада); не пие и не пуши (т.е. без аксесоари); спортува активно тай бокс, ама е ужасно претенциозен относно екипировката и всичко, което съм могла да намеря и да задоволи изискванията му съм го подарявала вече; колани, портомонета и пр. вече са минали от ред. По принцип много харесвам идеята да се подаряват преживявания (масажи, скокове с парашут и т.н.), но отново стигаме до там, че каквото съм се сетила е било вкарано в употреба.

Още веднъж, момичета, давайте идеи, че положението е неспасяемо!  smile3538

# 112
riccie добре дошла мила, учудващо е че и в толкоз напреднал стадии имаме още нови хора и е мнооого приятна изненада да се множим така  Hug
 тони83 относно тези протеини за, който се притесняваш - отговарят за тва дали всичко с бебо е наред в гръбначния стълб ( спина бифида) и за коремната стена. Това е единия начин да се провери, другия е да идеш на някои добър ултразвук и да разгледат бебо добре там точно за тия нещица. Питай лакаря си да ти обясни и ако не му е добър ултразвука иди за собствено спокойствие някъде при "светилата" - Фемина примерно....Но не се притеснявай излишно, както многократно беше казано до сега тия резултати са статистика, аз затова и не се навих на амниоцентеза, особено след като двама от светилата ме успокойха, че е излишно и риска е малък.
 Относно мазането днес си купих някакво от мазилата на Мустела с двоен ефект  мисля да почна да се вапцам с него. Но като се знам колко съм сериозна маи така ще си седи. То аз си докарах стрий още от ученическите години от бързо отслабване и напълняване та какво ли ще пазя сега, но усещам вече че корема като расте и ме поразпъва кожата та поне да не боли.
 За имената - нашият ще е на свекър ми . Заслужава си го човека- добър и точен е. Стига найстина сините гащи да се окажат верни де, че нали си знаете винаги има шанс за изненада Simple Smile  hahaha

# 113
Мартеничка, може би машинка за подстригване? Моя мъж също много мрази да се бръсне, та с тази машинка си реши проблема веднъж и завинаги Grinning
Един от най-успешните ми подаръци беше хубав, водоустойчив, спортен часовник (аз купих на Рип Кърл)-наистина много му се зарадва и си го носи все още, нещо, което винаги върви-качествени маратонки или спортни обувки. Други идеи в момента нямам Grinning

# 114
Здравейте, бремелинки!  Hug
Най-накрая си купих този Палмър`с от ул. Цар Самуил №39, близо е до площад "Македония", оттам минават трамваи №10 и №12 по Алабин! Благодаря на мамата, която ни изпрати адресите!   bouquet
За БХС и аз трябва да ходя, обаче като ви слушам, май ще се откажа! Защо да го правя като резултатите са предполагаеми, а не точни и сигурни! Пак ще се консултирам с доки!  newsm78
Мартеничка за подарък няма нищо по-хубаво от романтичен уикенд! Хем ще си починете, хем ще се насладите един на друг! Но ти най-добре си го познаваш и знаеш на какво ще се зарадва, така,че големият избор остава за теб!  Успех! Grinning
GALL78 надявам се всичко да мине успешно и да имаш добри резултати от амниоцинтезата! Стискаме ти палци!  Praynig
Лека и спокойна вечер на всички!  wavey

# 115
Здравейте момичета, ходих днес във Фемина-огледаха хубаво бебка и не откриха никакви аномалии, въпреки че съм била с повишен риск на БХС. Докторката каза,че няма да правим амниоцентоза и аз се успокоих. Да не ви казвам какви кошмари сънувах цяла нощ и сутринта пълен парцал.
Десика  за работата -  аз от две седмици се върнах и вече доста се уморявам...а шефката се настроива за много работа следващите месеци преди да излезна майчинство, защото три месеца никои не се е постарал да ми търси заместник-много са зле.
Усмивки и прегръдки на всички:)))

# 116
Zitka ти беше с конизация нали? Аз искам да те попитам теб доктора гледа ли те още вагинално за всеки случай,тъй като моят доктор ми беше казал,че ще ме гледа , но онзи ден когато беше прегледа се ядоса,че съм ходила във Фемина и май забрави...
Незнам дали си въобразявам,но понякого ме боли долу и си мисля, да не е от конизацията и нещо шийката да ми се разширява?

# 117
бухтичка честити ти сини гащи и на тен.  stork-boyС пожелание за много здраво бебче  Hug

Asprona Може и да съм познала и вашето, ха ще видим. Дано е по-скоро  Simple Smile

Gall стискам палци мила всичко да е наред с бебко и ти да се успокоиш  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Мартеничка аз подкрепям предложенията на Yanast Точно такива бяха последните два  Gift на мъжа ми.

dorabella радвам се, че при теб всичко е наред и ти и бебчо вече сте по-спокойни.

Момичета искам да ви задам един въпрос. По принцип всички казват, че бремеността е най-хубавия перод от живота на жената, изпълнен с много положителни емоции. Вие поне до този момент чувствате ли го така?
На мен поне досега бремеността ми е съпроведена с непрестанна тревога и притеснение. Първо дали бебчо ще се задържи (защото почти всички мой познати преживяха мисед), след това се започна вадене на зъб, антибиотици, дисбактеризи, сега тия стрептококи.
Ха дано сега да ги изтреша и тия гадини и вече всичко да е наред. Да се наслаждавам и аз на лека и спокойна бременост и ритничетата на малкото сладурче  newsm32

# 118
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Сколасах и аз да се включа на средата на темичката Simple Smile
Първо - привет на новото мамче! welcome Хубаво е, че още мамчета се появяват. Желая ти лека бременност и много радост през цялото време!
Аз да ви кажа много се чудя дали усещам бебчо наистина.. newsm78 На единия ден си мисля, че ме почуква, на другия си трае и никакъв го няма Simple Smile) Ще чакам някой недвусмислен ритник и оттогава ще броя  Laughing Знам, че след първия ритник се добавя 4,5 мес. и това обикновено е датата на раждане. При 3 мои приятелки наистина сработи Simple Smile Сигурно е дрън-дрън, ама какво от това..
Gall78, и аз така бих постъпила, не дай боже! Аз моите резултати си ги чакам в понеделник и ми е едно такова под лъжичката... Дано не се лоши, че и аз ще трябва да минавам през това... Знам, че много мамчета не искат и да знаят, но аз съм си такава черногледка, че няма да имам мира до края на бременността... Стискайте палци да са наред стойностите! Praynig
Аз утре сметам да си пусна в Цибалаб един пакет "Бременност - мониторинг" Включва хемоглобин, левкоцити и стерилна урина. Имам голямо притеснение от бактерията "ешерихиа коли", тъй като 2 приятелки много пострадаха от нея и от това, че не я бяха открили навреме, а пък и ще си видя много ниския хемоглобин дали се е вдигнал от гадната Tothema  Sick Някой може ли да ме светне как се дава стерилна урина, има ли нещо по-особено? Никога досега не съм давала, имам контейнерче и знам, че трябва да е първата за деня, ама дотам са ми знанията, а в Цибалаб не им се обясняваше много много...
^desika^, и аз предимно се притеснявам и крещя по домашните Embarassed (а не съм такъв човек, ама сега съм яхнала метлата здраво), но напоследък със задоволство си поглаждам шкембенцето и май се усмихвам повечко... дано се отпусна скоро съвсем Simple Smile Пожелавам го на всички ни!
Хубава вечер от мен и извинявайте за дъъългия пост   bouquet

# 119

Общи условия

Активация на акаунт