за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 193
  • 961
  •   1
Отговори
# 810
Кръвта от раничка на гърдата ли е?
Не се вижда такава, но сега се сещам,че сутрина имаше коричка кръв на зърното и ямахнах. Съвсем малка, като точица. И сега не беше много, просто по струйката, която се стичаше 1на чертичка. После пък нямаше. Зърната ме понаболяват, затова ги намазах с кремчето на Авент.

Ние първите 2-3 месеца бяхме като залепени с мойта щерка и аз си мажех зърната с крем Лансинох всеки път след кърмене. Много ми помогна.
Доколкото знам може да се даде млякото, ако има малко кръв в него, но ти си решаваш Peace

# 811
Което ме навежда на мисълта - като суче детето от гърда, каква е гаранцията че суче само мляко? Убедена съм, че се е случвало не веднъж и не на едно бебе да суче и кръвчица заедно с млякото, особено при разранени зърна и т.н.

# 812
Всъщност Хедра каза, че не е проблем и аз и я дадох. Жал ми беше да я изхвърля. Но сега ме е страх да не се повтори. Преди малко  дреба яде, но и дадох от другата гърда и не се цедих. Дадох си малко почивка.

# 813
Здравейте!Из форума четох,че някои мами успокояват бебчетата си,които ги мъчат колики,със сушоар.Аз пробвах снощи,беборанката ми се успокои и спря да се свива,докато духах със сушоара над коремчето и,но когато спрях,пак започна да се сърди и присвива.А аз се притеснявам да я затоплям със сушоара за повече от минутка(че може и толкова да е нямало).Та въпросът ми е към мамите,които използват този метод.Колко време духате със сушоара над коремчето на бебчо?Благодаря предварително   bouquet
Според мен се успокоява от самия шум на сешоара. Пробвай да го оставиш да духа не към бебето. Примерно да го сложиш на леглото включен и вие да се гушнете легнали. Коремчето ще се топли от твоето тяло.

# 814
Да и аз съм слагала затоплена с ютия пелена да го успокои малко Wink
И аз така съм правила - при нас действаше! Peace
Мойта щерка се успокояваше само с нещо топло на коремчето. Имаме едно специално зайче, вътре със семена, което се нагрява в микровълновата и стои топличко поне около час. Слагах й го него на коремчето, след 5-10 мин се успокояваше и заспиваше. При нас само това действаше.
Иначе, сешоара определено е гениален.  Mr. Green Топлото им харесва на малките мишки, а пък шума ги разсейва и успокоява.

# 815
Здравейте!   Nature Sunny
Днес се регистрирах във форума  и още не съм прочела цялата тема (в процес съм ) затова се извинявам предварително ако повтарям нещо вече питано. Blush Кога се дава биберон залъгалка на бебето -  на каква възраст? Питам защото нашето мъниче  много мрънка и съде търси да лапа нещо (дори след хранене). Малкият е на 15 дни и е предимно на АМ Аптамил ( поради прекалено малкото кърма която имам... иначе и сучи колкото има  между храненията.)
newsm78

# 816
Здравейте!   Nature Sunny
Днес се регистрирах във форума  и още не съм прочела цялата тема (в процес съм ) затова се извинявам предварително ако повтарям нещо вече питано. Blush Кога се дава биберон залъгалка на бебето -  на каква възраст? Питам защото нашето мъниче  много мрънка и съде търси да лапа нещо (дори след хранене). Малкият е на 15 дни и е предимно на АМ Аптамил ( поради прекалено малкото кърма която имам... иначе и сучи колкото има  между храненията.)
newsm78
Здрасти добре дошла WinkАз дадох биберон 2 дена след като се прибрахме от родилното Hug

# 817
  • София
повечето мами дават още в родилното, за да свикнат бебетата, аз изтървах момента и така и не я пожела когато пробвах да я дам на месец май беше вече....но пък нямахме после болезнен период на отказване, което само ме радва Simple Smile))
Та мисълта ми е, щом даваш да суче между храненията - може да не поиска.
А мрънкането може да е от колики или да търси прегръдки и внимание....не винаги децата искат да джвакат нещо....и не винаги това ги успокоява.

# 818
  • София
Още в родилното даже слагат биба на бебетата, така че давай, щом смяташ, че иска и неможете да я избегнете

# 819
  • ул. "Мечтание"
аз не исках да давам биба, ако не се налага, но в още в болницата му натикаха в устата, да не им реве!  smile3515 примирих се криво-ляво и продължих да му давам. той не си я търси никога, но откакто него кърмя му давам по-често, да си задоволява сукателните инстинкти... но той по-скоро я ползва да си чеше зъбите... Laughing само като е поизнервен заспива с биба...

# 820
първият час в нас беше с биба

# 821
Личната лекарка ми иска "листче с термина на раждане" и картона, за да ми издаде третия болничен. Имате ли представа какво е това листче, защото аз нямам такова? Аз си общувам само по тел с нея, защото не мога да стоя пред кабинета и да чакам хилядите баби. Тя ми затвори, защото бързала и не можах да разбера. Утре до обяд трябва да вися пред кабинета на АГ, за да ми даде картона и след това трябва да си прекарам следобеда във висене пред кабинета на личната лекарка като малкият бебо къде ще стои през това време не е ясно .... и накрая може всичко да е напразно, защото нямам "листче".
Sorry, че съм малко извън темата, но се изнервих много  #2gunfire

# 822
  • София
Ами щом ще ходиш до АГ-то питай там и си поискай.
А бабите да не си луда да ги чакаш - с малко бебе си, за един лист да ти напишат - ако не те мине пред бабите лекарката - по-добре я смени....

# 823
Когато се прибрахме от родилния дом, му дадох биберон, значи е бил на 3 дена. Оттогава е пристрастен към биберона, но това не ме притеснява изобщо, важното е детето да е спокойно.

yani_cat, третият болничен се издава от педиатъра на детето и започва след като ти изтече болничният, който са ти дали от родилния дом. Общо болничният, който ти е за 45 дни преди раждането, болничният от родилния дом и болничният от периатъра трябва да са за 135 дни. Ако не си родила точно на термин, педиатърът ти издава болничен за различен брой дни в зависмост от това дали си родила преди термин или си преносила. Може би затова я интересува кога ти е бил терминът, но за какво и е това листче, може просто да те попита. Аз преносих, но педиатърката не ми е искала листче за термина.

# 824
Личната лекарка е и педиатър на детето. Това за 135 дни го знам, вчера ми изтече втория болничен. Аз родих 7 дена преди термин и първия болничен за 45 дни, който е до термина и втория, който почва от раждането и е за 42 дена се пресичат. Сега за колко дни трябва да бъде третия?

Общи условия

Активация на акаунт