за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 188
  • 961
  •   1
Отговори
# 825
Личната лекарка ми иска "листче с термина на раждане" и картона, за да ми издаде третия болничен. Имате ли представа какво е това листче, защото аз нямам такова? Аз си общувам само по тел с нея, защото не мога да стоя пред кабинета и да чакам хилядите баби. Тя ми затвори, защото бързала и не можах да разбера. Утре до обяд трябва да вися пред кабинета на АГ, за да ми даде картона и след това трябва да си прекарам следобеда във висене пред кабинета на личната лекарка като малкият бебо къде ще стои през това време не е ясно .... и накрая може всичко да е напразно, защото нямам "листче".
Sorry, че съм малко извън темата, но се изнервих много  #2gunfire

И на мен ми искаха такова листче, буквално си е листче, само че с печат  Crazy, взима се от гинеколога, който ти е следил бременността.

# 826
  • София
yani_cat личната трябва да ти сметне дните за 3тия болничен. Аз бях направила ксерокопия на 1вите два и й ги занесох. Да смята третия.

# 827
arkady, защо си мислиш, че имаш малко кърма? Бебчетата на 2 седмици не приемат все още големи количества и се засищат с малко...  Иначе, мисля че не е проблем да дадеш на бебчето биба, щом се храни така или иначе от шише. Ние се кърмихме и през първия месец не давах нищо подобно, за да не се бърка детето и да се научи да суче добре от гърдата. След като стана спец, дадох бибата. Наистина тогава беше по-трудно да свикне с нея, но пък аз нали съм упорито магаре. Сега си заспива почти винаги с нея и съм доволна, че я успокоява.  Peace

# 828
Има бибероно,които са 0+ и стават за новородени,така,че можеш да дадеш такьв.
Синьт ми до кьм 3-ят месец неискаше биба,а сега не заспива без нея Laughing

# 829
  • София
yani_cat личната трябва да ти сметне дните за 3тия болничен. Аз бях направила ксерокопия на 1вите два и й ги занесох. Да смята третия.
Точно така! Нашата педиатърка поиска копие на предишните два болнични, за да се ориентира. Или поне, ако са ти вписани в амбулаторната карта - така също става... Тя си е права да ги иска тези неща, защото ако обърка болничния - твоите разправии даже ще са по-големи от нейните после  Peace

# 830
  • София
и аз така направих. но все пак си виж броя на дните, да не стане грешка, че няма да видиш пари от нои, а те ако има грепка не се обаждат, просто не плащат Rolling Eyes

arkady, за бибата- има от 4 ден в болницата, но не мисля че му беше нужно. ако имаш възможност да избегнеш ,не виждам смисъл от нея Peace а защо наистина мислиш че имаш малко кърма- как го "премери"? newsm78

# 831
аз съм за бибата при заспиване само, поне докато порастнат зъбите, защото иначе започват да си смучат палеца (поне при нас така се получи). пък като израстнат зъбите, я махаш.

# 832
аз съм за бибата при заспиване само, поне докато порастнат зъбите, защото иначе започват да си смучат палеца (поне при нас така се получи). пък като израстнат зъбите, я махаш.
и аз така мисля да направя

# 833
  • София

не е задължително да си смучат палците - особено кърмените бебета...

# 834
  • София
Това за палеца гаранция никаква. Нели е с биба още от родилното и въпреки това от известно време си смуче палеца. Давам биба, тя я изважда с дясната ръка и държейки в ръка бибата си лапа левия палец и започва доволно да смуче. Биби съм пробвала най-различни, по-малки, по-големи, с различна форма, силиконови, каучукови, през деня гледам винаги, когато мога да й махна палеца и да й дам биба, но през ноща тя инстинктивно си засмуква палеца, което няма как да предотвратя. Така че връзка много няма с палеца и бибата.
Имам приятелка, която не дава биба и бебето й вече на 9 месеца, дори не му е хрумвало да си засмуче палеца.

# 835
и аз така направих. но все пак си виж броя на дните, да не стане грешка, че няма да видиш пари от нои, а те ако има грепка не се обаждат, просто не плащат Rolling Eyes

Ако грешката е само в броя дни, НОИ ще ти платят паричките, не се притеснявай. Те също си ги изчисляват. Просто няма да се минат и да ти платят повече hahaha

# 836
Мерси много за отговорите. Hug
За кърмата - в родилното преди да ни изпишат ни теглиха преди и след последното хранене и беше мръднал само с 10гр.; и след това при изцеждане горе-долу от 10 до 20гр кърма излиза. Затова му давам само когато мрънка между храненията. Иначе бибата рядко му я даваме - само когато много вземе да хленчи.

# 837
  • София

Ако грешката е само в броя дни, НОИ ще ти платят паричките, не се притеснявай. Те също си ги изчисляват. Просто няма да се минат и да ти платят повече hahaha

На моя приятелка й върнаха третия болничен, защото беше с 1 ден по-малко! Така че НОИ понякога са и великодушни  Mr. Green

# 838
Мерси много за отговорите. Hug
За кърмата - в родилното преди да ни изпишат ни теглиха преди и след последното хранене и беше мръднал само с 10гр.; и след това при изцеждане горе-долу от 10 до 20гр кърма излиза. Затова му давам само когато мрънка между храненията. Иначе бибата рядко му я даваме - само когато много вземе да хленчи.

Ами то в родилното и аз изцеждах толкова ... Те новородените не сучат много, пък и кърмата ти още не се е била регулирала, защо са ти го правили това пробно кърмене не знам  newsm78
В началото всички имат по малко кърма, после с постоянно слагане на гърда и цедене се увеличава.
Аз бях противник на бибата, но сега не съм. Когато е много нервен му я давам и си личи че много го успокоява, не виждам нищо лошо в това, че му помага да се чувства малко по-добре. Иначе той се опитва да си навре целия юмрук в устата.

# 839
Биба дадох още в родилния дом.До ден днешен се кърмим успешно,така че не смятам че като съм му я дала още в началото съм го объркала по някакъв начин.В момента я използваме само за приспиване

Общи условия

Активация на акаунт