за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 202
  • 961
  •   1
Отговори
# 795
Мами,да ви попитам,когато давахте тиква на  вашите дечица,стомахчетата им разхлабваха ли се????Ние се захранваме и в двата дни когато , дадох тиква на бебка ака по 3-пъти и последното редичко.Направо ще се побъркам от притеснение. newsm78 newsm78
Не съм давала тиква чисто, а смес със морков или ябълка. Не мога да кажа, че е била разстроена.
А аз да се оплача - вечер ни хрипти нослето и тази вечер повърна млякото. Май трябва преди яденето да пръскам Стеримар-а, за да предотвратя подобни случки. Толкова ми стана мъчно - цялата в мляко, излиза и през носа, а тя лежи милата и ми се ухилила  Hug
И ние бяхме така и пръсках Стеримара задължително преди хранене, определено имаше ефект Peace
И ние сме така, ама тая работа с пръскането никак не е лесна - бебка се мята като обезумяла, сърди се и никак не дава да й пръскам ooooh!

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 11:53 от il84

# 796
тиквата става много вкусна като десерт с ориз и мляко (адаптирана) и по този начин се омекотява действието й.
друг вариант е с морков, ябълка, картоф (не е много хубаво) и каквото се сетиш

# 797
тиквата става много вкусна като десерт с ориз и мляко (адаптирана) и по този начин се омекотява действието й.
аз и за нас правя така,но с пр.мляко

# 798
  • Русе
 Здравейте!Из форума четох,че някои мами успокояват бебчетата си,които ги мъчат колики,със сушоар.Аз пробвах снощи,беборанката ми се успокои и спря да се свива,докато духах със сушоара над коремчето и,но когато спрях,пак започна да се сърди и присвива.А аз се притеснявам да я затоплям със сушоара за повече от минутка(че може и толкова да е нямало).Та въпросът ми е към мамите,които използват този метод.Колко време духате със сушоара над коремчето на бебчо?Благодаря предварително   bouquet

# 799
Аз използвах метода сьс сешоара WinkВечер имахме най-силни колики и е имало случей сьм го нагрявала по половин час и по вече.На най-слабата степен,от разстояние,през дрешките.От време на време обрьщах сешоара на друга посока,без да го изключвам(и шума го успокояваше).
Да живее този дето го е измислил Mr. Green

# 800
  • Бургас
Чувала съм, че за колики може да се слагат и затоплени компресите за гърди. Някой ползвал ли е този метод и ако може да обясни как става номера. Grinning

# 801
Чувала съм, че за колики може да се слагат и затоплени компресите за гърди. Някой ползвал ли е този метод и ако може да обясни как става номера. Grinning
Имаш предвид нещо затоплено на коремчето ли?

# 802
  • София
Моето бебе ревеше много от сешоара, направо беше много ужасена само, като го чуе. Аз правех метода с компресите, само че с пелени. Една тензухена\бархетна\памучна пелена (нашите са памучни) я гладя с ютията да се затопли хубаво, след което я слагах на коремчето върху дрехите. Определено имаше ефект Peace

# 803
Да и аз съм слагала затоплена с ютия пелена да го успокои малко Wink

# 804
И аз сьм пробвала това с пелените,ама при нас ефект нямаше Tired
Доки ми беше казала,че било хубаво нагрятата пелена да се слага още при храненето,преди да се появят коликите.Тоест да се избегнат,до колкото може Peace

# 805
Да и аз съм слагала затоплена с ютия пелена да го успокои малко Wink

И аз така съм правила - при нас действаше! Peace

# 806
Мами, кажете какво да правя. Както се цедях, защото детенце ми е поспаливичко и мързеливичко, заедно с кърмата тръгна и съвсем малка струйка кръв. После нямаше. Но сега не зная какво да го правя изцеденото мляко и как да дам на Ния да яде от тази гърда  newsm78

# 807
Кръвта от раничка на гърдата ли е?

# 808
Кръвта от раничка на гърдата ли е?
Не се вижда такава, но сега се сещам,че сутрина имаше коричка кръв на зърното и ямахнах. Съвсем малка, като точица. И сега не беше много, просто по струйката, която се стичаше 1на чертичка. После пък нямаше. Зърната ме понаболяват, затова ги намазах с кремчето на Авент.

# 809
  • Русе
 Благодаря за отговорите Hug 

Общи условия

Активация на акаунт