за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 126
  • 961
  •   1
Отговори
# 885
stelllla и tonkabonka , ако имах интерес да се обърна към вас, щях да съм го направила. така че, стига спам наистина  Laughing има тема номер 1 за желаещите да видят какъв беше замисълът на авторката.

# 886
абсолютен факт е обаче, че когато тръгне да пробива зъб и задника му става маймунски.

Доколкото знам, когато растат зъби, имунната система отслабва. Затова децата толкова лесно вдигат Т, зачервяват дупетата и т.н. Не е следствие от зъбоникненето, просто то предразполага към лесно разболяване и разни други неразположения.
И аз да приведа един факт от моя опит - в момента ни никне зъбче /първото - почти е пробило/. Със сополи сме от 3 седмици, от 2 дни със зверски зачервено дупе. Минахме 3 прегледа, издавах хиляди неща въпреки липсата на каквато и да е диагноза, 2 пъти изследване на утайка /кръв/ и един път на носен секрет - нищо - здрава като бик. А сега - защо текат сополи 3 седмици newsm78

# 887
Цитат
Да попитам нещо - дупето на бебка се изрина и зачерви страшно много, досега такова нещо не бях виждала. Забелязах, че се получи след избърсване с кърпичка Памперс с лавандула. Някои друг да е имал подобен проблем? Как го оправихте?

Пробвай с бадемово масло на Шпириг - Ексипиал. Нашето пламнало от подсичане дупе се оправи с него за нула време.
Ето линк: http://spirig.bg/excipial-bademovo_maslo.php
 Simple Smile

# 888
Много е хубаво това масло, да. Аз моя го мажа навсякъде с него и много добре подхранва кожата.

# 889
Цитат
Да попитам нещо - дупето на бебка се изрина и зачерви страшно много, досега такова нещо не бях виждала. Забелязах, че се получи след избърсване с кърпичка Памперс с лавандула. Някои друг да е имал подобен проблем? Как го оправихте?

Пробвай с бадемово масло на Шпириг - Ексипиал. Нашето пламнало от подсичане дупе се оправи с него за нула време.
Ето линк: http://spirig.bg/excipial-bademovo_maslo.php
 Simple Smile
и аз съм доволна от него

# 890
  • София
Момичета имам го това бадемово масло, при мен не помогна. Предписано ми е от кожен лекар. Пробвах с едно от онези кремчета, които се правят в аптека, с рецепта от кожната лекарка, с него стана. Но то е силно и лекарката ни предупреди не повече от 2 дена да се използва.
Въпрос към момичетата, ползващи такива правени кремчета - колко време им е трайността и как ги съхранявате - в хладилник или...?

Само немога да разбера защо stellla и tonkabonka продължават да казват, че някои друг се заяжда, като те започнаха. Ако модератор беше написал, че темата не е отчетна, щяхте ли да му пишете как се дразните от поста и че се заяжда? Едва ли... Както и не ми е ясно какво заяждащо има в думите "темата не е отчетна" и "темата е все по-далеч от замисъла си" А да не говорим, че ако не бях постнала сега щеше да има поне 2 страници само с "браво" и усмихнати човечета, и не видях благодарности в поста на stellla - минавам да се похвалим, тежим .... и сме високи.... - къде тук има момичета благодаря за съветите или просто благодаря? Когато не сте прави просто кажете извинете че спамя, просто исках да се похваля или нещо от сорта и всичко отдавна да е приключило.
simplyaven  Hug не се занимавай, няма смисъл и аз преставам.
Извинете за спама, надявам се на отговор на първата част от поста ми

# 891
  • София
Кремове не съм ползвала, но бърканите капки напримерса по 7-10 дни трайност....общо взето минимално...така, че по-добре не прави експерименти и не го пази. Запази си евентуално рецептата ако пак стане някой проблем един ден да маш под ръка....

А колкото за темата идеята и развитието й - да тръгна като нещо по-друго....но пък явно се насочи според нуждите, така че аз не виждам проблем....явно е имало повече нужда от такъв вид тема отколкото от онази, която беше в началото.....така че не виждам къде е проблема изобщо...
И това че след като имаше проблем момичето, се отчете, че всъщност нещата са ок...не правди темата отчетна....както ти като казваш че този крем ви е помогнал също не я превръща в такава...въпреки, че като цяло ужасно прилича на отчетните....само дето не пишат само родените едикжога си...а който си иска....

# 892
Мисля, че темата е чудесна и пиша най-често в нея ...
Точно съвети към майки с деца до 6 месеца си е или по-точно отговори на техни въпроси, защото в началото всички основни съвети бяха изписани.
Въпрос: имам ситен обрив по ареолата - възможно ли е да са гъбички, някой имал ли е такова нещо и дали е опасно за бебето?И всъщност да не би да е тръгнало от гъбички в устата му?
Ще питам и в кърмаческия.

# 893
  • София
Нямам нищо против, някои да каже какво му е помогнало, нали за това е темата? И въпрос има в моя пост, и казвам, че нещо ми е помогнало. Пак казвам, ако не бях пуснала този пост, заради който ще ме изядете, а той си е самата истина, сега щеше да има няколко страници с усмивки и поздравления, не мисля, че това е нуждата на темата. Това е начин някои хора просто да трупат брой мнения. Никой неможе да промени мнението ми затова. Да не говорим за други теми, които бяха доста приятни, но сега са изпълнени с ненужни страници с усмивки, което се отчита за брой мнение. В крайна сметка не съм модератор и не е моя работа, пишете каквото си искате  Peace

# 894
Въпрос към момичетата, ползващи такива правени кремчета - колко време им е трайността и как ги съхранявате - в хладилник или...?

Аз съм правила на два пъти по рецепта крем /ланолин, вазелин, витамин А и т.н./и двата пъти пишеше - трайност 2 месеца. Не съм го слагала в хладилник. Но лятото нещо взе да се променя консистенцията и замина в коша, преди да минат двата месеца.

# 895
meggle май Вие госпожо трупате мнения. К`ъФ ви е проблема, така и не разбрах. А Вие продължавате. Ако не сте Вие, всичко щеше да е минало вече. Crossing Arms

# 896
  • София
много актуален и за мен въпрос за правените капки- на коки хремата според педи вече не е от зъби и днес тр да си вземем едни правени капки за нос, ще попитам колко мога да ги съхранявам Peace

момичета, очевидно искате да се надприказвате, но си мисля че един е редно да отстъпи, което не означава, че е надприказван, а просто ще лиши и другите от това да четем такива постове, вече е излишно, смятам го осъзнавате Peace

# 897
  • София
За капките със сигурност не е повече от 10-14 дни....зависи кои са...даже за коларгела дали не бяха 7 дните....май 10....а и то количство много не остава за съхранение.
А и няма за какво капки да съхраняваш. Запази си рецептата само. Аз така вече с една рецепта 1 година си правя капки като ми потрябват и за мен и за него. По 6-8 лв са капките....няма защо да изветряват.....съхранявани за ...някога си в бъдеще.

# 898
  • София
На Дияна само веднъж съм и взимала "правени" капки, Коларгол. Само седмица могат да се съхраняват. Никога не съм капала капки за нос, независимо какви, повече от седмица.
В градината Дияна редовно след оздравяването си у дома, на 3тия ден в градината отново прихваща нов вирус. Капките, с които съм я лекувала преди това - се сменят от педиатърката.

# 899
  • София
аз съм капала едни и същи до 10 дни - именно бъркани - с адреналин и разни други неща в тях.....та те май до 14 дни могат да се пазят....или поне 10 без проблем...

Общи условия

Активация на акаунт