за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 111
  • 961
  •   1
Отговори
# 900
С питанията за капки за нос се сетих, че имам едно шише Калпол, отворено след слагането на първия Пентаксим, значи преди 8 месеца и половина. Дали още може да се ползва? Не си пазя опаковката и не мога да проверя какво пише. Съхранявам го в хладилник.

# 901
  • София
По-добре купи ново...по принцип моята доки ми казваше, че какви да е лекарства не е добре да се държът дълго отворени...а повече от половин година си е доста вече...та по-добре смени го със ново запечатано, пък дано изобщо не ви се налага да го ползвате Wink

Иначе сега разгледах нашия но на бутилката и кутията няма оказание такова...а опътването не го пазя изобщо....

# 902
  • София
за съжаление не съм ползвала калпол, та нямам идея, но доста дълго е бил отворен и наистина по-добре не рискувай Peace
капките за нос са вече в нас и капах, много беше кисел горкия. на тях пише че са годни 7 дни.
мисля че на всички правени тр да пише колко е годността Peace

# 903
  • София
Вашите какви са?
По принцип ако са калгол, те са готови само ги разреждат и от тогава важат 7 дни...докато другите бъркани са от разни ампулки и неща ги бъркат...т.е. съвсем забъркани, та нямат етикет дори камо ли срокове...трябва да си питаш просто...

# 904
  • София
ейнджълче, не знам да имат име- по рецепта има 7-8 съставки, а на самия му етикет пише
коя е аптеката, кой е пациента, на каква възраст е, кога са произведени и докога са годни, но без име.  Rolling Eyes
аз лично си записвам върху всяко лекарство кога съм го отворила, особено тези за коки-  вместо да гадая и да се чудя 2 ли месеца 3 ли е отворено, просто си пиша, и аз изкуфявам понякога  Laughing

Капките, с които съм я лекувала преди това - се сменят от педиатърката.

и аз това забелязах за коки- не само за нос, но сиропа за кашлица например също го смени. Peace

# 905
Аз ползвам коларгол

# 906
  • София
Здравейте, имам един въпрос:

Бебето ще спи в нашата стая (живот и здраве Praynig), а на едната стена имаме огромна библиотека. Няма как да я махнем, но може да махнем поне книгите, да не събират прах... Според вас това нужно ли е?...

Мерси!  bouquet

# 907
нйемисля че е нужно да махаш книгите просто се стараи да не допускаш прах

# 908
Според мен книгите не събират толкова прах, колкото примерно килими, пердета и други такива. Аз моите книги не ги махнах.

# 909
И аз мисля, че не е нужно да се отстраняват книгите  Peace

Момичета, аз исках да ви питам една питанка!  newsm78

Моят малкият е много мързелив, не иска да стои по корем(дразни се и плаче в тази поза) и от там не може и да се обръща от корем по гръб и обратно. Никакви наченки за изправяне седнал да стои няма, не се набира имам впредвид.(не че бързам да го прави, де Embarassed) Трябва ли нещо да направя? На доктор да го водя или няма смисъл?

ПП: може ли в заглавието на темата да се слага ограничение във възрастта или примерно да е до 1 годинка. Децата все пак растат, няма да ме изхвърлите от темата другия месец , я!!!! Hug

# 910
За темата не се притеснявай и аз си пускам питания тук, пък моето дете е по-голямо. Има и още една тема за въпроси , когато не ти се пуска нова тема-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333653.0

За обръщането- моят син се научи да се обръща от гръб по корем на 5 месеца, от корем по гръб на 6, седна сам от легнало положение на 7 месеца и половина. По едно време баща му започна да го тренира да се обръща на леглото, обаче веднъж му удари главата в дървената рамка и аз забраних упражненията.

# 911
Здравейте кърмещи мами, имам следния въпрос. Замразила съм кърма за едно хранене и тъй като днес ми се налага да изляза с бебка за повече време ме интересува колко може да стои кърмата, след като е размразена. Ще издържи ли час, час и половина или трябва след размразяване веднага да се консумира. Питам, защото се притеснявам да кърмя навън, а искам да отида на фризор най-накрая Embarassed. Благодаря за отговорите.

# 912
  • София
ами по принцип кърмата се размразява като се вади от камерата и се оставя за през ноща в хладилника. после се ползва през другия ден. като се стопля на водна баня.....
Иначе - няма какво да се притесняваш да кърмиш навън...е сега е малко студено, но при фризиора можеш пре спокойно....или просто я нахрани точно преди да излезеш...така ще имаш спокойно време да тидеш и да се върнеш.

Аз като цяло просто не съм фен на замразяването на кърма...посл има един гаден вкус такъв метален....моя дребчо отказваше дори изцедена преди 2 часа кърма.....

# 913
  • София
Моят малкият е много мързелив, не иска да стои по корем(дразни се и плаче в тази поза) и от там не може и да се обръща от корем по гръб и обратно. Никакви наченки за изправяне седнал да стои няма, не се набира имам впредвид.(не че бързам да го прави, де Embarassed) Трябва ли нещо да направя? На доктор да го водя или няма смисъл?
При нас положението е абсолютно същото! На последната консултация (малката нямаше още 5 мес.) педиатърката ми вдигна скандал, че детето не може да се обръща Sad Това било признак за изостаналост в нервно-психическото развитие и било отпуснато  ooooh! Идеше ми да я удуша с голи ръце... Мъжът ми се избъзика с нея, че на следващата консултация детето ще прави тройно салто с превъртане  Mr. Green А малката е толкова жизнена и енергична! Когато протяга ръчички и я хвана, тя директно се изправя на крачета. Вече и шишето си държи сама, дори си го взима и си го слага в устата! Нашата лекарка много обича да слага децата в определени рамки и граници... Ами хубаво - не можем да се обръщаме, но пък правим други неща, които децата на нашата възраст още не умеят  Mr. Green

# 914
  • София
Абе това за лежането по корем - много държат на него. когато бяхме на ортопед малкия беше към 2 месеца тогава и пита по колко лежи по корем - казах, че хич, само ревеше по корем и изобщо не исках да го мъча....та доктора каза  да си ревял, но трябвало поне по малко да седи по корем.....та порева, порева моя бръмбър....и в момента, в който си отлепи главата и успя да я дигне..т.е. малко заякнаха мускулите млъкна и му стана приятно....и всъщност доста бързо стана - може би за около една седмица.....
аз по повече от мин-две не съм го оставяла да плаче...помагах му да си задържа главата за малко изправена...и общо взето наистина бързо стана...после вече и много лесно се научи да се обръща и в двете посоки....
Та не знам...може би е важно наистина щом и ортопеда държеше на това - и то Драганов, който по принцип е за това нещата да бъдат оставни да следват естествения си ход, а не да се насилват да правят разни неща....
Също е важно да правиш и гимнастика и масаж...има си даже упражнения за обръщане...
Но ако не може или не иска да седи по корем - няма защо да иска и да се учи да се обръща....явно ще му е неприятно на бебоче....

Общи условия

Активация на акаунт