Щом СЕПТЕМВРИ наближи, мама с бебе ще кръжи

• 17 119
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
данип, лекарството за колики се казва Инфакол, но се продава само в Англия и Ирландия. Ако имаш познати или роднини някъде там поръчай им да ти пратят няколко шишенца, има лек малинов вкус и се капе с пипетка в устата преди хранене. Многократно е обсъждано по форума, че е най-ефикасното лекарство. Успех  Peace
бора, за тонове можеш да се запишеш по телефона или на регистратурата на първи етаж на място и ти дават талонче. Ако си по тел. като отидеш за часа пак трябва да си вземеш талонче. Процедурата по записването трае около 30 мин.

# 106
  • София
Стелче, по-добре съм, ама има още какво да се желае.  Sad
Момичета, имам питане относно козметиката - първо към каква марка сте се ориентирали (чувам добри отзиви за Себамед, Мустела и Бубхен) и какво смятате да купувате- аз се сещам за шампоан, сапун, олио, крем против подсичане, пудра. Нещо да пропускам?   bouquet
Дани, аз съм чувала добри отзиви за Лефакс. А ти направи ли си торбичка с костилки?  Wink

# 107
Още ли те боли бе мило?  Sad

# 108
sweetkids_mama, не ми е определил дата. Каза, че ще ме погледне още веднъж като направя изследванията. Но аз май усещам, че околоплодните води са намалели, защото сега корема ми страшно се деформира при движението на бебка. Ако това е показателно де...
Събота и неделя няма бебчета, май... Чакат те през седмицата, че докторите не работят през уикенда.  Wink Аз продължех с чистенето и шетането и след обяд. Дойде ми някаква сила, мотивация, огън направо!
А дали мога да пия Натриев цитрат? Имам детски сироп. Малко ми се гади. Даже много де. Аз нали съм зодия РАК, та всичко на обратно ми действа. В началото на бременността - НИЩО, а сега...
*Ирина*, аз съм взема Бюбхен. Страхотен нежен аромат! Няколко познати ми похвалиха именно това и аз се доверих. Сега чакам реакцията на свеки, че няма да мажем бебето с олио... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ама ще мълчи сигурно - де ще иде.
И един въпрос - в списъка от болницата, дето ми връчиха пише "крем за зърната на гърдите" Какво е това? В смисъл какъв да взема?
Хайде - лека и спокойна!!!

# 109
  • Варна
Не Стел, нямам признаци, а и докторката каза че може би ще си откарам до термин. Сега леко започнах да се притеснявам да не взема да пренося, че таткото ще е тук до 25ти  Crazy Ама той сънувал, че тъкмо дошъл и сме тръгнали да се разхождаме и мен ме хванали болките - все едно него съм чакала  Laughing Така че...
Точно сега си мислех как от няколко дена чувствам цялото си тяло едно подпухнало такова - ръце, крака, лице. Вече пръстени не слагам че не ми стават. И краката отичат ама не както досега глезените ами някак си отдолу - много странно. Ама предполагам, че така трябва да е в 9тия все пак  Sunglasses
Ирина, за козметиката видях че на Бюбхен има едни такива мънички разфасофки, които са идеални за да се пробва дали ще понесе на бебето. Мисля че ни трябват като за начало гел за измиване на коса и тяло, олио или лосион, сапун за измиване на дупето, крем против подсичане... За пудра честно казано нямам идея дали ни трябва и кога се слага  newsm78 Не съм много компетентна ама това е от проучванията ми досега  Crazy

# 110
  • София
Ирина - по препоръки оттук взех Себа мед - от аптеките Ремедиум - три неща мисля, че са оптималният вариант - мляко за тяло, пяна за баня и кремче срещу подсичане - миришат много приятно.
Доколкото разбирам за най-добри минават Себа мед и Мустела. С малкия ползвах Бюбхен и също бях доволна. 

# 111
Бора трябва ли да е пяна задължително. Защото на мен ми препоиръчаха гел, и аз това поръчах. Гел за измиване, олио за мазане и кремче за подсичане на Себа мед

Джул не зная защо, но и аз мисля, че така ще стане.

И да помрънкам малко, снощи както се прибирах с колата, 2 хлапета щяха да ме ударят челно, егати. Голям късмет извадих.- И на хлапетата нищо им няма. Само дето колата им нищо не ства от нея, че влязоха в една нива, но иначе влизаха директно при мен. Бяха и пили на всичкото отгоре. Мрън.

# 112
  • София
Джул, пудрата е за подсушаване- против подсичане, а при определени обстоятелства - и за пъпчето. Ама май наистина не е от първа необходимост.  Wink

# 113
  • Варна
Стел  #Crazy слава богу, че не са минали през тебе. Само такива емоции ти липсват сега  Naughty
За пудрата и аз май няма да взимам засега. Пък и си имам една на Нивея бейби с която се пудря след щавене  Mr. Green Крем за подсичане имам на Бочко и ще пробвам с него. А и тук във Варна имаме една аптека в която приготвят крем за подсичане по тяхна рецепта и приятелката ми е адски доволна от него - ще го пробвам.
Иначе и аз бях решила за Себа мед - но като видях тия малките на Бюбхен взех един гел за измиване и едно олио да ги пробвам. Само сапуна си взех засега на Себа мед.

# 114
  • София
Гел, пяна - все тая, да си призная къпане само с вода май си е най-добре - и мазане със зехтин, ако е суха кожата. Пък, ако детето не е с чувствителна кожа и простичък сапун бебе става и кремче Бочко. Това с козметиките си е индустрия и реклама, и без тях може. Хубавото е, че скъпата козметик мирише мнооого приятно, ама то и бебето самото ухае прекрасно Heart Eyes  
Виж пудрата ми се струва съсвсем излишно нещо.    

# 115
Те бебоците ще си покажат де. Но понеже май четох че пяната Била по-добра от гела.
Джул късметрийка излязох. Добре че и на хлапетата нищо им нямаше.

# 116
Аз съм се спряла на Себа Мед!!Не се блазня от тея много миришещите продукти!! NaughtyЗа какво ми е да ми мирише то неговата функция е друга!!А и Себа Мед също много хубаво миришка Hug
Имам гел за измиване-да питам гела става ли за коса и тяло или тябва отделно за косата да взема?? Не пише на опаковката newsm78Смятам да взема още-мляко за тяло,бебешкия сапун,кремче за подсичане/но на Бочко ще е,защото на Себа Мед много бързо свършвал ми казаха няколко мами/Пудра няма да взимам!!
Аз лично не мисля,че е добре да се редуват разлините марки козметика!да имам на едната гел,на друга мляко..и така си мисля,че може да си даде реакция кожичката!А и съм чувала,че бебчето си привиква към една и после се обрива ако ползваш друга newsm78Не зная дали е вярно обаче!!!Но мисля,че Себа Мед е подходяща,медицинска хипоалергенна а и на това отгоре на места е по-евтина от Бюбхен!!

# 117
Гледам, че обсъждате козметиката!Аз съм си взела на Себа мед по препоръка на една комшийка, която роди април!Напълно и се доверих на избора, защото тя работи в аптечен склад и със сигурност си е взела най-доброто!Аз си взех пяна за вана, самунче , олио и крем за подсичане!
За Бюбхен са ми казвали(продавачка в бебешки магазин), че голяма част от бебетата проявявали алергии от тях!Така, че ако решите да е тази марка вземете от малките тестерчета да пробвате първо!
За болницата съм взела бебешки сапун на арома и олио на нивея!Памперсите са ми на памперс, шишетата и стерилизатора на авент имам и едно стъклено на нук!Залъгалките също са ми на авент и сестра ми ми докара от Франция още 2-3 на нук!
Искам да ви питам вие от самото начало ли смятате да използвате козметика, защото аз си мисля първите поне 10 дена само с вода и зехтин!
Относно дали пяна или гел според мен няма разлика просто различните фирми си ги водят по различен начин!Например сапунчето на Себа мед се води блокче за измиване(или нещо подобно беше)!Също както крем за подсичане и крем за проблемни зони е едно и също!
Доколкото знам козметиката на себа мед е толкова хубава, че може да не ти се наложи да използваш кремче за подсичане!Себа мед няма гел, а пяна която се слага в коритцето, а за косата се използва сапунчето!За подсичането основно правило е да се подсушава много много добре бебчето и да не се забравя нито една гънчица!Комшийката ми сподели, че не и се налагало до сега да използва кремчето за подсичане!Хем и е лятно бебчето!

# 118
  • София/Търново
Момичета, а какво ще ползвате против хлебарки? Било то и като превенция...

# 119
  • София
Ехоооо,да взема и аз да попиша,че пак ще ме забравите. Laughing
Днес беше много натоварен ден.Обикаляхме по мебелни магазини да купуваме разни шкафчета и гардеробчета и легло за дребния търсихме.Той се съгласи,че щом ще става батко ще отстъпи кошарката си на бебето и ще спи на голямо легло.Проблемът ни е ,че сме на квартира и мястото ни е доста ограничено.Ще гледаме обаче да се сместим,като поразместим малко мебелите из къщи.
Ходихме и до Пигис Хаус.Купих дрешки за изписването и две пеленки-тънка и дебела.А и бикини си купих,благодаря че споделихте,че ги има там.
Ох,още доста работа ме чака,докато докарат шкафчетата,че тогава да пера и нареждам всичко за бебо.Дано да има търпение и да чака мама да подготви всичко.
За козметиката да кажа,че за Люси използвах Мустела.То и досега си я ползваме,де.Започнах с Чико,но от нея кожата му много изсъхна.Тогава ми препоръчаха сериата на Мустела за чувствителна кожа - Стелатопия. Ефекта беше поразителен и продължих да я ползвам,а по-късно минахме на нормалната им серия.Но децата наистина си привикват към един вид и не е добре да се сменят много,много.Както и памперсите е хубаво да са само на една марка,ако бебчо се чувства добре с тях.
А това,което ползвах в началото за Люси беше само гел за коса и тяло,олио и крем против подсичане.
Ще ходя сега да простра една пералня,един душ и в леглото.Лека нощ и утре само хубави новини.

Общи условия

Активация на акаунт