Щом СЕПТЕМВРИ наближи, мама с бебе ще кръжи

• 17 122
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
И аз да се отчета за козметиката. Ползвах гел за коса и тяло - Мустела, Себа мед, като по-голяма Чико, Хипп, Саносан, Бюбхен, но от него ми направи зверски обриви. Сега скоро реших пак да го пробвам и пак се изрина цялата, та явно наистина е от него, защото преди не бях много сигурна. Аз мисля че е добре да се сменят шампоанчетата за коса, както и при възрастните. Омазнявам с преварен зехтин, най-добре и действа на кожата. Пробвала съм и различни олиа, но не беше добре. Мляко ползвам след като стана на година и половина и то само лятото. За зехтина, някой беше писал преди време, наистина замирисват дрешките на гранясало, но не докъто се ползват, а като се приберат. Аз сега като извадих да пера дрешките и се чудих защо така и се сетих, че явно от него, но като ги изпрах им няма нищо, пак си миришат на чисто.
Крем против подсичане - от този, който го бъркат в аптеката, за който Джул е писала  Wink Пробвала съм и на различните марки, но не ми харесаха. Друго... сапунче на Тео бебе и прах на Тео бебе, омекотител Силан бял. За памперси също съм пробвала повечето, най-много ми харесаха на хъджис, но в един момент почнаха да ми идват скъпички и минах на либеро, удобни са и попиват добре. С Памперс редовно пропускаха  newsm78 Та сега смятам да продължа с тези продукти, освен ако на кожата на бебка и понасят по-добре други марки. Но наистина с Мустела и Себа мед не сме имали никакви проблеми до сега. А пудра и на мен не ми се е налагало да ползвам, дори не ми е ясно в кои случаи се ползва  Rolling Eyes.
Сетих се още нещо за зимата ползвам кремчета против вятър и студено време, а лятото слънцезщитни /естествено/. Пробвала съм на Себа мед и Нивея, и двете ми харесват. Оф че дълго стана, извинете  Embarassed

# 121
Аз съм се спряла на Мустела  newsm10

# 122
  • София
Добрютро момичета! Ку-ку! 2 в1! Хайде на нашия месец септември - да мине бързо и леко с хубави безболезнени раждания и здрави бебчета, лесно закърмващи се!
Аз не сечувствам добре - цяло нощ ми се повръща, имам разстройство, през пет минути съм в тоалетната...малкия ме пита по едно време "Мамо, пукна ли ти се корема...", аз все си мисля, че ще изкарам до термин, ама напоследък взе да става трудно..
Тази седмица трябва всичко да си приготвя, че не остана служба! Само количковия проблем да реша
Всичко хубаво и чакаме новини и от вече родилите мами, а и от такива за които е съвсем скоро или е дошло времето!   

# 123
Момичета, влизам в ролята си на щъркелче, за да ви съобщя една красива новина. От вчера bremelinka вече е мама на юнак! Да и е жив и здрав! На всички вас желая от сърце леко раждане! Hug

# 124
  • София
Де е жив и здрав малкият юнак на бремелинка!
Как се казва?

Момичета, честит първи септември на всички нас!
Дай боже това, което ни очаква този месец, да бъде едно наистина красиво изживяване за всяка едно от нас. Една невероятна промяна!
Живи и здрави бебоци пожелавам на всички.
Любов, разбирателство и най-вече здраве.  Praynig

Стелче, милото.  Hug Добре, че е бил малкият дявол!

# 125
Честито на мама бремелинка да и е жив и здрав малкия сладур..много да радва цялото семейство!!!

Момичета вече и аз искам да раждам...спокойна съм че взехме всичко необходимо за малкото човече и ми се иска колкото се може по-скоро да се появи при нас!!!...отделно милото ще се връща във Варна в неделя и аз ще остана самичка newsm45...исками се да родя той докато е тук, ама не се знае...ще се напъвам пък ще видим...а всъщото време бебчо не спира да рида което сигурно значи че му е добре още и няма планове скоро да се появява Cry...

# 126
Добрутру, мадами!
Липсвах ли ви? Аз метлосвах по Европата като за последно - бяхме на кръщене във Франция. Добре, че беше близо до границата, та не ме беше страх, ако нещо стане, че ще стигнем навреме в болницата. hahaha
Много каталясах и влязох да прочета има ли новинки, но ме домързя да пиша.
А тази сутрин щерката гледа календара, вижда, че е вече септември, скочи, дойде до корема ми, гушна го и занарежда - Бебе, слушай какво, вече е септември, дойде ти месеца, не се назландисвай, ами тръгвай да излизаш, че нямам търпение да те гушна!
С един такъв тон, нетърпящ възражение  hahaha
А той Зрънчо се ошумолява и не дава чатлаци. Само дето се е смъкнал и усещам главата му вече в малкия таз.

Честито бебче на Бремелинка!  Мари Анка, дай подробности! Praynig

# 127
Честит син на мама Бремелинка!!!   bouquet
Иринче, присъединявам се към твоето септемврийско пожелание  Hug Praynig
jojo&vik, разбирам те за мъжа ти, защото се оказа, че моя няма да го има като се роди бебчо (втората половина на септември)  Cry Толкова ми е кисело и два дни само плача  Cry Джул, ти си с повече опит в разстоянията, кажи как се справяш  Praynig
А аз отивам на ЖК  и среща с лекарката, която ще ме изражда  Grinning Стискайте ми палци всичко да е наред  Praynig После ще мина на отчет  Wink
Да питам ще купувате ли отделна нощна лампа за бебчетата? Защото майка ми ме съветва освен нощната лампа за нас да вземем и една за бебо, която да свети по цяла нощ.  newsm78

# 128
Здравейте. Май има само едно ново бебче през почивните дни. Като гледам май всички с моя термин вече родиха. Аз явно ще си карам до последно.
За козметиката... С Виктор ползвах сапун на Тео Бебе и олио на Нивеа. Сега взех на Себа Мед и ще видим колко е добра. Иначе пудра ползвах само веднъж и не ми хареса. Страшно изсушава кожата. При подсечено ползвах Бебе Тан, но ми се е налагало само 2-3 пъти. Наистина най-доброто срещу подсечки е добре да се подсушава кожата при дълбоките гънки, които имат като малки.
Дани, за колики можеш да пробваш и Сааб Симплекс. Има ги по всички аптеки. Това бяха първите капки против колики, които взехме и на нас ни вършеха чудна работа, затова не се е налагало да изпробваме и други. Те се дават след кърмене с лъжичка, а може и както аз ги давах с биберона от едното шише. Виктор много го облекчаваха.

# 129
Добро утро и от мен!

Честито на новообебилите се мами!

Мен днес ми е малко криво, че малкия е за първи ден на детска градина... дано всичко е наред!

За днес имаме планирано бебе, което да ни е първото наистина септемврийско бебче... аз чакам вести от Вилистар, тя ми има телефоните, надявам се да звънне като се роди нейната принцеса, че нали ми е и единствената близка позната от форума и много се вълнувам! Вили, стискам палци всичко да е наред!

За козметиката - със Стени съм ползвала Нивея, Бюбхен... май още нещо, не се сещам какво в момента. В първите няколко месеца обаче го мазах само с преварен зехтин. Много съм доволна от това - не съм имала никакви проблеми с алергии, обриви и т.н. Нито пък от рода на изцапани или миришещи дрехи. Врътката е да ползвате само студено пресован зехтин (екстра върджин) от първа студена преса! Без примеси на втора преса или маслиново олио! На цвят трябва да е тъмно зелен и да мирише на маслини, а не на нещо мазно като олио. След баня масажирам до попиването му от кожата, което е голям кеф за бебето, поне за моето беше. Да е имало най-много някое петно на хавлийката или пелената над хавлията, но на дрехите категорично - не. Против подсичане и на вече подсеченонай-много ми е помагало кремчето на Нивея. Бочкото също става, но не и за много подсечено, по-скоро превантивно. На Бюбхен кремчето оставаше по-скоро по памперса, а не на кожата.

Памперси - на Памперс! Либеро, Молфикс и Наниа ни пропускаха!

За коликите съм давала Саб симплекс, които при сина ми нямаха никакъв ефект, и Еспумизан, които като че ли по-действаха. Пробвах да му давам и Бебинос, че много ги хвалят, но той не им възприе гадния вкус. Сега смятам от Гърция да си вземам Инфаколик, нали без друго сме на границата, не е проблем за час-два да се отскочи до там (без друго много хора си пазаруват лекарствата от ма вече, че е по-евтино).

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 09:26 от els

# 130
Ей момичета, наистина, нашият месец дойде!!! Да сме здрави и силни за да довършим с успех започнатото преди 9 месеца!

Честито на всички мами с бебечета, появили се през миналата седмица. bouquet

Питате за козметиката - вече от 10 дневен опит Mr. Green мога да кажа, че Себа мед беше верния избор за нас. От болницата ни изписаха с такъв обрив по дупето ooooh!, но само за два дни всичко отшумя (казаха че е от памперсите, там ползваха "Памперс"). Аз съм купила доста от продуктите на Себамед, но акушерката вкъщи каза да ползвам само по едно от серия за да може, ако се получи обрив да знаем от какво е. Имам предвид, че съм взела напр. сапун, шампоан и пяна за баня, но сега ползвам само шампоана, после ще мина на сапуна и т.н. От мазилата има олио, лосион и мляко, засега ползвам само млякото за тяло защото хидратира много добре. Кремът срещу подсичане също ни служи безотказно Peace.  Така че в крайна сметка ползваме един препарат за измиване, един за омазняване, мокрите кърпички за почистване и крем срещу подсичане.
Памперсите ни са Либеро, по препоръка на Ирини Hug Не мога да ги сравнявам с други, освен с Памперс, с които бяхме в болницата 5 дни и често пропускаха, а и както казах вече, получихме страшен обрив на дупето, но от Либеро-то сме много доволни.
Да ви се похваля, че имаме мнооого голям напредък с кърменето, така де, само на кърма сме  Laughing, въпреки че точен режим още не сме си създали, особено през нощта е голяма мъка, но това е малкия кахър, в сравнение с цедене 2 часа преди ядене с помпи и депресии дали ще има кърма за следващото хранене. АсеPeace Хрис ни беше нагости, показахме й образцово кърмене, беше много доволна от нас и ни успокои, че се справяме чудесно. Вече имаме две разходки в парка и едно кърмене в парка разбира се Laughing Ето ви малко снимчици.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7312970
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7312968
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7312966
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7312965
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7312872
Чакаме със свито сърце момента с прословутите колики,  Praynig дано да ни се размине по-леко....
Стискам палци на всички 2 в 1 и очаквам с нетърпение да се видим и да споделяме наживо, на по биричка така да се каже Laughing

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 09:29 от unique_v

# 131
  • София
Ванче,  Hug
Страшен бонбон.  Heart Eyes
Но и ти изглеждаш великолепно!

# 132
Иринка  Hug Heart Eyes, хайде искам да видя и твоята лъчезарна усмивка скоро  Heart Eyes

# 133
Честито бебче на мама бремелинка  bouquet
Ванче много добре изглеждаш за скоро родила жена и малкичт е голям сладур Peace
За козметиката аз ще ползвам Бюбхен
Стискам палци на Вилистар дано всичко мине както трябва
Аз съм добре като изключим безсънието

# 134
Честити бебчета на всички нови мами!!!  smile3525 newsm51
Аз искам да ви попитам - Прали ли сте предварително одеалата на бебетата и по-специално испанските одеала? Дали ще му стане нещо в пералнята  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт