Отговори
# 180
  • Варна
Връщам се от консултация и някой мисли и въпроси се гонят из главата ми затова ще ви споделя да ми олекне.
Станали сме около 3 кг макар, че по сметки от ехографа е към 2800 гр, но докторката си прибави 200 гр от нея  Laughing Това ок, но главата ни е вече 10,5 см  #Crazy Чак докторката вика - ох  newsm78 И в същото време плацента свежа, бебо много леко се е смъкнал надолу, но все още достатъчно си е високо. Ще си откара до термина според докторката, че и ако го мине започнахме да мислим варианта..... Че таткото ще бъде тук до 25 септ. а по термин там ме водят 20 септ. и ще стане сложно.
Въпреки всичко докторката ме кара да пия тия дни малко Магнерот че нямало да я има до вторник  newsm78 За всеки случай... Аз честно казано май няма да го пия   Twisted Evil
Уф незнам - то божа работа кога ще тръгне. Но аз да питам за тоя диаметър на главата: Мамите дето вече родиха особено тия с нормално раждане - колко беше диаметъра на главата на бебчето ви?
Май желанието ми да раждам нормално ще ми излезе през .... оная работа  Mr. Green Ама не съм се отказала въобще де  Laughing

# 181
Майчета включвам се много набързо и четох малко диагонално...
За йода да кажа - ако имате съмнения че течението не е течение , а води капнете 1-2 капки йод и наблюдавайте реакцията. Ако света си стои кафяв - значе не са води, ако се промени цвета на зеленикаво син (или въоще ако придобие др цвят) - значи са околоплодни води. Аз си правих и си стои кафяво!

Сега отивам на преглед да видим как сме..

Желая много успех и леко раждане на Стон, Жужето и Пееща, виждам че натам отиват нещата..  Praynig Praynig

Ирини, честит 2ри рожден ден на прекрасното ти момченце! Все така радост да ви носи и да стане един послушен и гальовен батко на малката принцеска!  Heart Eyes

Цвети, радвам се че бебчо се е наместил удобно в правилната поза  Peace

На всички мами с неразположение и настинки - бързо оздравяване !!!

Мериям - Йосиф изглежда много спокойно и крсиво бебе!  Heart Eyes

Добре завърнали се на мамчетата вкъщи!  Hug Hug

Иначе за квартирните проблеми засега не ги мисля, искам само да родя спокойно..ще ми дойдат и те до главата скоро!  Crossing Arms

Лек ден на всички и дано имам добри новини за споделяне следобед  Peace

# 182
здравейте и от мен  Hug.аз миналата седмица бях на консултация и ми казаха че тежим около 3.00 кг.но съм притеснена защото д-р замина в чужбина и ще се върне на 11.09.08.вече взе много да ми тежи.корема малко ми е слязъл на долу и имам от време на време тъпи болки но си мисля че е от яденето.остават ми още 10-15 дни и се притеснявам  Shocked .вече започнах да сънувам как раждам или на 5 или на 9  Laughing макар че тези дати нямат връзка но знам ли  newsm78.надявам се всичко да мине добре  Praynig.дадаха ми едни вагинални таблетки уж да прочистели каналите и бебето да излезне през чисти пътища но дали са за това незнам  newsm78 .казаха че докато родя трябва да ги слагам а те са отвратителни  #Crazy .големи са колкото едно лукче даже и по-големи абе ужас Joy.на някоя от вас изписали ли са и ги.аз незнам защо ми ги изписаха като иследванията ми са перфектни  newsm78.ние вече усилено шаваме явно и е тясно и иска да излиза вече и аз искам да се оттарва ама още малко  hahaha .приятен ден на всички и честито на новите мами  Hug  Crazy

# 183
Айде беее нямаме ли бебета вече PartyИли на чужд гръб  Mr. Green!Стискам палци на всички които са се запътили към родилните домове!
Колкото и да чета за тези болнични нищичко не разбирам!!Колко ще взимам,90 процента от кое-от осигуровките или от заплатата на която се водя на договор!!Много ми е сложно!Ама ако са 90 от осигуровките значи ще взимам смешните 150лв hahaha JoyАз не съм се и надявала на повече!!Ама първо да видя дали изобщо ще ми превеждат някакви пари и тогава ще коментирам!И не ни е смешен закона ли!Смешен ни е и още как!!Всичко ни е смешно!Даваме луди пари за осигуровки и какво ли не и накрая нищо не ни се полага и навсякъде ни искат пари!Това ако не е смешно кое е ooooh!
За диаметъра на главичката на моята мома е 9см!!Не знам много ли е малко ли е newsm78Док каза,че всичко и е наред и се развива както си трябва!Ама има още 4 дни да расте вътре,после навън!
Иринии да ти е живо и здраво малкото пораснало момче!!! Hug
Аз се чувствам по-добре от вчера!!Но майка ми ме изнервя до краен предел #2gunfireПез няколко часа ми звъни и-"Айде бее няма ли контракции защо днес нямаш,кога ще тръгне това бебе,да излезе да се успокоя,много ми е притеснено!!"И аз само се чудя как да я успокоя!!Вместо тя мен ooooh!Знаех си аз че така ще стане!!Аз я знам какво иска-да тръгне бебка да се ражда за да не ме срежат!!Ама като не разбира/не съм и казала причините/си е нормално!Свекърва ми пък се уплашила,че съм лепнала този грип-да не станело нещо с бебето!!А това,че на мен ми е зле и така нататък никой не го интересува!!!Ето наоплаквах се!! Embarassed

# 184
Роси Ка, така де Лили Simple Smile, какви са тези вагинални таблетки? Напиши им точното име, моля те! А за отсъствието на лекаря не се тревожи излишно. И моят доки го няма, но и да се тревожа няма как да променя нещата! Затова спокойно и каквото Господ отреди!
Бижу, успех на прегледа! Моля те, пиши като се върнеш, как сте!
Аз също преди малко се прибрах от лекар. Записаха тоновете на бебинка и следващият ми час е за понеделник. Дадох кръв за изследването за кръвосъсирване и резултатите ще са готови също в понеделник. Дано всичко е наред Simple Smile
Ирини, ЧЕСТИТ ТИ РОЖДЕНИК!   bouquet Да е все така весело и усмихнато дете и да стане най-добрият и грижовен батко на малката принцеса! Аз днес реших да последвам примера ти със млечната царевичка. Взех от Кауфланд и сега ще я варя или може би ще измисля нещо друго с масълце или пък във фурната  newsm78
Шматароче, като бях в Кауфланд минах и през детското магазинче, за което ти писа! Видях евтините бели комплектчета. Освен тях имаше и нещо супер сладко - 10 малки лигавничета с Мечо Пух и Прасчо. За всеки ден с различна картинка. Цената е 9,80лв, но се колебая - много са малки самите лигавничета и не знам доколко ще ми вършат работа??? Колко са големи вашите лигавничета за новородени, защото аз съм взела две с размера на педята ми. Да не би да са огромни???

# 185
Здравейте, тумбаци;))
Благодаря ви за пожеланията!!!!!!!!!
Стискам палци на всички, на които им предстои да гушнат съкровищата си!
Кураж!  smile3525 newsm51
Честито и на всички мами! Да са ви живи и здрави бебоците и много, много да ви радват!!!!
Ние още се адаптираме с Марти. Целувки!

# 186
  • София
Juliko, сега си погледнах епикризата на раждането на Павелчо. Глава - 39 см.  Heart Eyes което ще рече диаметър 12,40 см.   Heart Eyes (а е роден 12 дни преди термин, за протокола - по нормален път  Peace)

# 187
Офф и аз да се отчета. Освен че, бебка си е наред, няма изгледи за скорошно раждане, май ще се преносваме...разкритието ми е направо никакво - 1.5см; нямам сериозни контракции или каквото и да било...А, да и нашата глава си е сериозни размери .....

Освен това, се уредих с гнойни сливици и съответно антибиотици........ свърши магията на бремеността - сладолед на макс без последствия..... ooooh! Ама по-добре сега аз да ги взимам тия антибиотици, отколкото после директно на бебка да ги дават, заради неизлекувана моя инфекция.....

Та така.
А, много мерси на Els за супер полезния сайт за НОИ  Hug

# 188
  • Варна
ИринаHug направо ме успокои. Явно докторката се опитва да ме шашне малко ама аз няма да се давам  Laughing Щото то ако си откара до термина с тия темпове на растеж на главата ще стане 11.5см което пак е по-малко от твоя случай  Simple Smile Нема се шашкам - знаех си че като споделя и ще ми олекне   bouquet

# 189
Здравейте момичета от мен и бебе Мариан
Честито на всички мами с бебета и на тези който вече са толкова пораснали че празнуват своя първи месец с пожелание за много щастие.
Ние сме си в къщи от неделя, чувстваме се перкрасно, кърмим се, спинкаме, да си го похваля нашето бебче много ни е кротичко дано и за в бъдеще да е така.
Сега да ви разкажа за раждането, което както може да се досетите беше голяма изненада за всички предвид ранното появяване на Мариан.
Първите болки, които усетих бяха към 23 часа отдадох ги на умора /същия ден с друга септемрийка правихме лек тур по бебешките магазини/ много важна подробност нашият татко беше командировка говорейки с приятелка по телефона усетих че започнаха да ми текът водите.
С нея отидохме до болницата и при прегледа се установи, че има 4см. разкритие. Процедурите при приемането ги знаете всички имах контракции на все по-къс период от време и когато вече си мислех че са ужасно силни доктора каза че само ми трябват
3 напъна и бебето ще се появи и така се случи. Нямам шевове мерките на бебчо ги знаете. Както казах и на Асето едно страхотно раждане без никакви проблеми и едно невероятно бебе.
Пожелавам на всички, които са в очакване на своите бебенца леко раждане и се насладете на момента въпреки болката тя е моментно явление.
 Hug Hug Hug Hug на всички до скоро

# 190
  • София
Juliko, 11,5 изобщо не е много - това са 36 см, една много нормална и често срещана обиколка на главичка! Имам спомен, че и Веч спомена за обиколка 38 наскоро, нормално раждане. Да ме поправи, ако греша  Hug
Рени, добре завърнала се. А на бебо Мариан - добре дошъл в отбора!  Heart Eyes

# 191
Здравейте и от мен!

Първо да честитя на Ирини рождения ден на баткото - да ви е жив, здрав и мнооого щастлив!

Да ве кажа и аз вече си мисля, че ще си остана бременна. Лошото е, че се бях нагласила /що ли, да ме пита човек/ да родя в понеделник на 1. Просто така го сънувах. Е, да ама не. Имам си днес разни болежки, пък да видим. Не знам вие как сте, ама така ми се спиииии, че мога и права да заспя и ми трябват по 10 минутки, за да се освежа. Пък и какъв апетит ми се е отворил - току що изядох 4 филии с масло и пълна чиния с ориз.  #Crazy Ама от пустите 4 кила отгоре не мърдам. Но пък преди 10 дни на консултацията беба имаше глава над 9 см., т.е. на нея всичко си й е наред и явно този апетит ми се е отворил само, за да мога да събера сили за раждането. Нямам търпение вече - може би защото тази неделя приключих с цялата подготовка и всичко я чака... Слушам родилите майчета вече натрупват стаж, пък ние  Crossing Arms
И друго - как сте вие с телефонните проверки - "айде бе, какво става - кога?". Да ви кажа срам ме е обаче не ги издържам вече Blush
Уф, наоплаках се.

ААААА, Флуч - викам си аз от снощи - яя, тази Флуч как се е разтърсила за тия малинови листа, пък аз ги имам и не пия - та взех, че се сварих. Да видим колко време ще изкарам.

# 192
Рени, добре дошла отново! Дай боже, всеки такова раждане!

sunnshine, добре завърнала се и ти!

Мирка, минималния размер на обезщетението е 220лв. Няма вариант да получаваш 150лв. И за размера му са важни осигуровките, да! За това е важно да се научите да си защитавате интересите и да настоявате да ви осигуряват на толкова на колкото се разписвате в края на месеца.

# 193
Благодаря момичета за топлото посрещане ще се опитам да пиша по-редовно, НО....
сложих и снимка на Мариан в албумчето
 Hug Hug Hug

# 194
Добре завърнали се на всички мамчета!! Hug
Аз се бях притеснила,че главичката на беба е много малка!!9см в диаметър са си 27 санта айде 28 а вие говорите за 36-38 и се поошашках #CrazyСпоред док всичко е нормално де Praynig
Елс аз съм по договор на 450лв от тях изчислихем за осигуровки 190 това какво значи!!От кои ще взимам процент от тези 190ли защото ако е от тях  SickА да уточня,че аз се водя само на договор не работя реално и не съм се подписвала никъде!! Tired
Имам въпрос към мамите излезли вече от болницата какво носихте за почерпка и изобщо носихте ли нещо и кога?  newsm78
не искам да правим панаири с черпни но не знам дали трябва да се носи нещо!В деня като се роди бебето или на самото изписване...че мъжо ще черпи е ясно ама ще си черпи приятелите newsm78

Общи условия

Активация на акаунт