Отговори
# 210

БЛАГОДАРЯ!!!! Още след малко пращам милото да купува и още тая вечер мисля да пробваме с масажа...  Crazy

# 211
Sheila за лентичката наистина незнам защо така!Пише 0 дни, а пък 39 седмица newsm78 Не бях обръщала внимание!А ще ми предизвикват раждане, защото плацентата ми вече е презряла и е доста калцирана и водите са ми намалели и е по добре за бебка да излиза!Още повече, че съм си я доносила до термина!Няма какво да чакаме повече в моя случай!Ако имах достатъчно води и ако плацентата ми беше по хубава, щяхме да изчакаме още 10 дни!

# 212
Шийле, мила не се кърмим на адаптирано мляко сме. Вчера ми започна коластрата или поне така си мисля - жълто е на цвят. Но засега е много минимално количеството. Спазвам стриктно съветите на Асето и се надявам скоро да имам достатъчно и да спрем АМ. А иначе мисля, че е запек защото 27 часа не се беше изходило бебето. А след термометъра акито е твърдо и си остава залепено за дупето. Оххх много е тежко да го гледаш да се гърчи и да стене.

Hug

# 213
Мишленце, извинявай, не знаех че е на АМ. Тогава може, но за това нямам съвет, не съм запозната.
А коластра си имаме преди да родиме всичките, тя не идва след раждането. Нали често слагаш беба на гърдата? Щом работиш с Асето, няма да те мислим  Hug

Мона, разбира се че ще стискаме палци! Много много се надявам да успееш с това водно раждане. Това ще си е направо постижение в България.

Жужа, явно нещо не е наред с лентичката.

# 214
Майчета, аз приключих с домакинстването за днес Simple Smile Направих царевичката във фурната, увита във фолио и задушена с копър, чесън и масло. Сега ще видим колко е ядлива. А за милото, нали е месоядно, сготвих супа топчета и той сега си дойде и като ги видя - каза, че били огромни!  Joy Е, да де, ама аз си спазих рецептата  - едно топче е една супена лъжичка кайма, но явно свеки ги прави по-малки и той наистина се изуми като ги видя! Каза, че му приличат на малки кюфтенца  hahaha
Нели, Дианченце, мерси, че ме подсетихте за маслото на Икаров. Още утре ще си го взема и макар и късно ще започвам с масажите!

# 215
Момичета,сложих снимки на малката в албумчето Laughing
Мона-успех,мила за водното раждане Peace
Иринии-честит ти рожденник HugДа е жив и здрав  bouquet

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 19:53 от uanda

# 216
Не е задължително да ти се появи коластра още по време на бременоста!По принцип даже тя се появава първите дни след раждането и тя най-добрата храна за бебето, защото нейната функция е по лесно да се адаптира стопахчето и всичко за бебчето!Една няколко дни след като родиш идва истинското майчино мляко-кърмата!
Флучия ти да не си объркала рецептата нещо!?Да не е пишело кафена лъжичка!?И на мен ми звучи така, че са станали огромни!Пък и ти докато ги правеше не ти ли изглеждаха по-големи!?Нищо всичко е опит и практика!Дано поне е станала вкусна, което по важно!

# 217
  • София
Туша и Рени, добре дошли!  Hug

Ирини, честит рожденик! Пожелавам ти да бъде най-добрият батко, да расте здрав и голям юнак!   bouquet  ura

Ходих днес до НОИ и си взех въпросния персонален код. Много бързо става  Peace.  Май ще трябва и аз да се заровя в счетоводната темичка за майчинството, защото почти нищо не ми е ясно.  Thinking

Аз направо се чувствам като половин човек вече.... Sad  Бебето страшно натиска надолу и като ходя, буквално имам чувството като че ли ще го изсипя.... ooooh! Старая се да гледам от положителната страна- мъжът ми и децата много се грижат за мен, прекарваме по цял ден заедно, наспивам се, почивам си.....много е приятно, но като ми дотежи така, се изкушавам да си пожелая тайно да се свършва вече. Пък от друга страна имам още време до термина и си казвам, че всеки ден, който бебчето прекарва в коремчето ми до термина, е от полза за него.... Confused Та така де, пооплаках се.  Wink

# 218
Шийле, коластрата я получих на 7 ден след раждането, вече си бях изписана . В болницата педиатърката, акушерките ме стискаха -доста болезнено бих казала- и те не вярваха, че не пускат нищо гърдите ми  Sad Бях се отчаяла съвсем и като се прибрах у нас започнах да пия лактогонен чай и хоп на втората вечер ЧУДО!!! Дано потръгнат нещата  Hug
Сладко мамче, за какъв персонален код става въпрос, май нещо съм пропуснала - счетоводно и аз съм гола вода. Не мога да изчитам всичко с бебо и ако има нещо важно сподели моля!

Hug Hug Hug

# 219
  • София
Сладко мамче, за какъв персонален код става въпрос, май нещо съм пропуснала - счетоводно и аз съм гола вода. Не мога да изчитам всичко с бебо и ако има нещо важно сподели моля!

Мишленце, става дума за персонален код, с който можеш на сайта на НОИ да си проверяваш цялата осигурителна информация- какви осигуровки са ти внасяни, кога са внесени и обработени болничните, както и всички изплатени обезщетения за болест или майчинство. Ходи се в централата на НОИ на бул. Стамболийски; на място се подава една молба и само с личната карта веднага ти го дават.  Hug

# 220
Бае ми се губи днес също  newsm78

# 221
А на мен Шматето. Да няма пак затишие пред бебешки валеж Flutter

# 222
  • София
Добра вечер! ДНес прекарах 7 чакса навън, пеша, из градинките, добре се чувствам! Бях при докторката, при която ще раждам, бебка е около 3 400, ниско долу е, съвсем скоро е момента според нея, плацентата е 2 към 3, зрее, но има още хляб в нея .... Разбрахме се за раждане без или с минимални интервенции /има си медицински термин за такова раждане, ама все не мога да го запомня/, мисля да се пробвам без упойка, ама може да ме хване шубето де, да не казвам голяма дума...
Трябва да почвам да преговарям позите, имате ли някакави линкове към сайтове за трикове за по леко раждане и от този сорт инфо?   

# 223
Влизам набързо да ви споделя, че утре ме приемат за предизвикано раждане!
 От записа днес се установи че съм с доста стягания и контракции, които могат да повлияят на кръвотока към бебчо и доки реши че утре в 8:00 постъпвам. Първо ще ми сложат някакво хапче, после система  Rolling Eyes Малко съм притеснена, но се надявам всичко това да е за доброто на моя син!  Praynig Praynig
Иначе имам разкритие само 1см.

Днес ходих на църква и се помолих утре всичко да мине леко и по най-добрия начин, стискайте ми палци милички, надявам се, утре най-сетне да чуя гласчето на слънчицето си!  Hug Hug

# 224
Ами с термини тези дни останахме аз, бизу и Гергана!Аз вече направо се начаках, но ако до събота вечерта не тръгне, ще ми предизвикат раждане!В този ред на мисли се сетих, че ми казаха, че първо сме щели да пробваме с някакви си таблетки, каито се слагали във влагалището!Някой чувал ли е за тях и знае ли нещо повече!Ако с тях не стане ми включват система..и така ще я мъчем нормално първо, дано поне така да тръгне, че хич не искам секцио!Бизу днес се отчете по едно време преди обяд, а Гергана последно мисля че вчера писа!

Ку Ку тук съм още и все 2 в 1. Чакам си всеки момент да е, имам и контракции но за сега не са силни и продължителни. Мисля че и тапата ми падна след прегледа онзи ден. Така че сигурно съм следващата на ред да раждам. Ако нищо не се случи до понеделник ще предизвикват раждането. С предишната ми бременност беше така преносих 4 дена и ме сложиха на система защото не исках да чакам повече.

Момичета да ви питам има ли изненади при някоя от вас за пола на бебето. Да са ви казали че чакате от единия пол пък бебо да е от другия пол или всички са родили очакваните бебета ? Не че това е важно, но пък ми е любопитно.
Успех на всички.
Рядко ви пиша защото винаги изоставам с четенето и обсъжданите въпроси поради голямата ни часова разлика и докато се включа то вече въпроса е обсъден и темата е друга.

Общи условия

Активация на акаунт