Леле, колко са големи ОКТОМВРИЙСКИТЕ кореми!

• 16 019
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • София
аа не съм само аз будна! Аз съм в драма, днес пак бях на преглед и вместо да мерим бебето
/нали миналата седмица казаха, че изоставаме/ сега май се съмняват за пееклампсия, не че някой въощбе  ми казва нещо.
Та сега нито съм се успокоила от миналоседмичните притеснения, ами и още по-притеснена съм. Освен това ми вдигнаха Магнерота от 3х1 на 3х2, а аз бях чела че 36 седм. се спира, щото после нямаш комтракции.. хич не знам какво става, а и на всичкото отгоре ще се виждаме чак другата седмица в края, т.е. след 2 седмици и тогава ще си правим изследвания! Е направо съм в драма голяма..
Аз имам контракции само в кръста - нещо като болката при меструация, която е по-скоро тежест, обаче на моменти си става болезнена. Не знам дали някой ще разбере това обяснение, но по-добро сега не мога да родя.
Ето оплаках се.. ох, много ми е нервно и кисело тия дни

# 226
Леле, Еленце, сигурно много са те притеснили с тази прееклампсия. Направиха ли ти изследване на урината? А кръвното как е? Моят съвет е при всички положения да искаш мнението на още един специалист, че това си е сериозна диагноза. Искрено се надявам съмненията им за прееклампсия да се окажат грешни.
Изрових сега малко инфо какви симптоми има бременната с поставена такава диагноза, за да си направиш малка съпоставка за себе си:

- високо кръвно налягане– над 140/90mmHg
 - бързото увеличаване на тегло ( >1,5-2 кг / седмично )
 - нарушения в съня;
 - отоци в крайниците и лицето;
 - повишен белтък (албумин) в урината (протеинурия);
 - силно главоболие;
 -промяна в начина на виждане – замъгленост, двойни образи, временна загуба на зрението, чувствителност към светлина;
 - гадене и повръщане;
 - болки и чувствителност в горната част на корема.

Също от много майки знам (пък и двамата ми лекари казаха), че всяка бременна след като влезе в 9-ти месец се гледа всяка седмица от гинеколог и на всеки преглед се правят записи на тоновете.

Стискам ти палци всичко да е наред и недей да униваш  Hug

# 227
Добро утро! Снощи сте върколували до никое време и сега спите сладко  Simple Smile. Само аз се трудя добросъвестно от.....вече час и половина  newsm52. Колкото повече ми напредва бременността, толкова ми се увеличава и работното време   Crazy. Не съм се и наспала като хората, та сега ми е едно застреляно.....Фийл, изби рибата със заглавия  Hug. Въобще не съм се съмнявала във вдъхновението ти   bouquet
Лек ден на всички, приятни разходки, покупки и подреждане на бебешки кътове и стаи....сега се сетих, че Госпойцата сигурно вече брои варненските плочки и павета  Party

# 228
Добро утро и от мен   chef

alliss3 , защо казваш 90% -13 мес ?Ако говориш за 90% от заплатите, какво лошо има да ги дават  13 месеца, сега не ги ли дават 9 месеца newsm78

# 229
  • София
Добро утро в тоз ранен час и от мен Flutter
Адина, според мен Алис има впредвид, че това изменение и да го приемат, нас няма да ни огрее  Laughing
Еленце, що така с тоя магнезий бе? Да кажат и по-светнатите от мен, ама в 36-та седмица  newsm78, че и 2 седмици да го пиеш още преди следващия преглед Confused
Според мен, задължително се консултирай с друг лекар, за да си по-спокойна. А сега се сетих, да не би, щото бебчето е по-мъничко според тях, да са ти преместили термина? А контракциите в кръста? Да не са решили, че тръгваш да раждаш по-рано и да правят някаква терапия за задържане още малко? Уф и аз се вкарах в едни мисли, задължително да пишеш как си и всеки ден на отчет, да не забравиш, ейййй  Hug

Сев, родилните контракции си протичат като обикновенните такива, но с болка, която, както е казала Фийл ю, може да почне и доста по-късно.Поне на мен така са ми го обяснили. Но си мисля, че ще ги усетиш, няма как да ги пропуснеш, лежи и почивай повечко и стискай.

Изобщо на никой не давам да ражда преди 15-ти  Naughty Дръжте се девойки!

Фийл ю, заглавията отново са върха - благодаря  Hug

# 230
sisilia  ами за второто може да ме огрее  Mr. Green

# 231
  • Пловдив
Добро утро!

Еленце консултирай се и с още някой, въпреки че може още повече да те объркат. Но по-добре го направи, вместо да се измъчваш две седмици.

Севи, при истинските контракции има и болка и втвърдяване на корема. Започват като болки при цикъл и постепенно стават по-силни и по-чести. На мен поне водите така и не ми изтекоха.
Бъди сигурна ще разбереш, когато дойдат родилните контракции. Но още е рано - стискай, не че някой те пита стишкаш или не.

# 232
  • Варна
Добро утро,вчера ми се размина писането,щото нали пак тръгнах на дълъг поход, но се върнах не в добро състояние.
През цялата разходка,която хич не беше разходка,ами едно препускане с моя мъж така ми се втърдяваше корема, а за нещастие не бях с пола с ластик, ами нормална-и от притискането още повече ме наболяваше. Днес не ми се ходи особено, че малко се стреснах от болките

ХОдих и на ЖК, много са доволни лекаря и акушерката от състоянието ми-по техния кантар съм само +2кг и като им казах по колко километри вървя на ден....похвалиха ме(голям праз  Laughing ) и ме накараха да си навиря краката-нямах отоци, въпреки че беше 15ч следобед, хемоглобин и всякакви важни от изследванията показатели са ми много добри без грам хапченца .
Всъщнос аз имах изписан Сорбифер да пия,но нито веднъж не си го купих-само натюрель от манжата съм успяла да се ожелезя  Laughing

....сега се сетих, че Госпойцата сигурно вече брои варненските плочки и павета  Party
Няма, няма  Laughing-днес само на очен лекар трябва да отида да проверим дъната, и евентуално до някоя оптика да си харесам нови рамки,щото е сигурно,че ще се правят нови стъкла,но искам и старите да си запазя...ама тъй като гледам може и да откарам половината ден навън

Хайде лек ден, ако има  още работещи мами-по-бързо да минават дните до отпуската

# 233
ДУ на ранобудните!
С голямо закъснение и извинение, вече са качени и моите снимки от срещата миналата седмица  Blush
http://www.oktomvri2008.snimka.bg/album.php?album_id=278898&pid=7337768

Моля, ако в суматохата съм объркала нечие име и физиономия, да ми прости и да се коригира сам Simple Smile
Мен днес ми се спи много тъпо, защото снощи след веселие колата сдаде багажа и се наложи да я преместя на по-безопасно място, пък да се прибера с такси. И тая сутрин от тъмни зори се ококорих.
Вчера най-сетне си внесох болничния в счетоводството, ура! - не че от това следва край на професионалните ми задължения, де.
Фийл Ю, заглавията са трепач! Ти си наш'та десета муза!

# 234
  • София
Добро утро! Hug

Аз ще пропусна срещата, защото така и не се записах, а и колата не е в мен и Плиска ми е много далече.
Чакаме да разказвате и да кажете кой колко пици е изял. Wink

Аз днес до следобяда съм без Сонята и имам пак куп домашна работа да свърша. следобяда ще ходим на гости при едни познати с бебче на 9 месеца и са ми приготвили от неговите дрешки.

Нещо тоя прах Сано се изпари от магазините. И аз не мога да го намеря. Ще трябва бързо д а проверя в Пикадили.

Хубав ден на всички.

# 235
Здравейте сладурки Simple Smile
 newsm10 много готинки заглавия за темичка  Laughing
филмчето за къпането е страхотно Simple Smile
 newsm68 бебочка много радости щастие страхотен съвместен живот и сладко бебче  newsm67
ехе днеска пак ще има среща на шкембенца Simple Smile
приятен и весел ден Simple Smile

# 236
Добро утро, хубавици!   bouquet
Черпя ви с една "млечна торта" Joy! И с малко закъснение искам да поздравя девичката Светли и госпожа Бебочка Wink!

# 237
  • Бургас
Добро утро Красавици!  bouquet

Алис ама ти сън не спиш,само бачкаш.
Ей вземи и почини малко.

Тони най-вероятно си се преуморила.Днес като я караш по-леко и утре разходките са твои. Peace

Еленцето мила и моя съвет е да се консултираш с още един лекар,за да има поне две мнени.

Сев повечко почивка душко.Това ти трябва и спокойствие.

Адинка снощи по новините го казаха това за 13-те весеца,ама е само предложение засега.

Сисилия аз се надявам,ако го приемат и нас да ни огрее.Нали така стана и когато приеха майчинството да е 90% за 9м.-имаше мами който успяха дори само месец-два да го взимат,но пак е нещо.Та имаме някакъв шанс стига да го приемат.

Фиил сладурски заглавия. bouquetАз съм за майтапчииските.

Параходче дано проблема с колата е дребен и го отстранят бързо и ти излезе евтинко. Peace

Рени приятно гости да нацелуваш дребосъка от една камара лели.  love001

Шики благодарско за тортата.Само се чудя от къде да я почна.Дали от лявата или от дясната цицка. newsm62

# 238
Добро утро, сладурки! Днес смятах да поспя до по-късно след вчерашното ми "скитосване" из форума, ама не би. Точно в 9.00 ч. взеха да косят градинката до блока, която пък е точно под спалнята. Та днес от рано съм на линия, ама ще зачезна май по някое време за следобеден сън.
Благодаря на всички, които са ми отговорили за контракциите.  bouquet
На всички мамита - работещи и неработещи - пожелавам лек ден!

# 239
Добрю тру и от мен!
Фийл - просто заглавията са върха, поздравления Peace
Еленцето - бих опитала с още едно мнение, определено не бих се ттормозила 10 дни или колко и в повечето случаи се получава, че са преувеличили лекарите, но задължително и аз те заклевам да пишеш какво става Hug Praynig
Иначе на всички с добре преминалите прегледи едно голямо БРАВО, все такива новини да ни носите Hug
Аз в четвъртък съм на преглед, да видим какво ще ни кажат и на нас.
Оставям ви за малко че работа ми се отвори, то и народа в София вече е хайларипи  Sad, кога ли ще мога да се присъединя newsm78, следващата седмица надявам се, дотогава всички тука 2 в 1 Hug

Общи условия

Активация на акаунт