Акушерките в родилното ни чакат-скоро СЕПТЕМВРИйчетата ще проплачат!

• 13 901
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
Бае

Денче

Деска   Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 181
Деси, проблем с кърмата надали имаш Wink имаш проблем с главата Hug
Нормално е да ядат така. В крайна сметка това, което теб те интересува и е индикатор за достатъчно количество кърма са пълните памперси. Трябва да имате поне 4-5 добре напишкани за денонощие (т.е. пишканото в тях да е минимум колкото 4 супени лъжици течност, изляти в празен памперс), като поне три от тях имат акано (акото трябва да е поне с размер на монета от един лев, или да се събира в чаена лъжичка) Peace
За установяване на някакъв график бих ти казала да прочетеш статията - Компресия на гърдата (в подфорум Кърмене) и да я прилагаш по време на кърмене. Не оставяй бебето да почива повече от 30 секунди до минута на гърдата. Обикновено сученето протича така - в началото е бързо - сучат и гълтат. След две-три минути става по-бавно - сучат по-дълбоко 3-4 пъти и тогава гълтат. Следва почивка и пак няколко дълбоки суквания и гълтане. Е, тази почивка не оставяй да е много голяма. Можеш да щипеш бебето по ушетата, по раменцето или петичката.
Спането 4 часа след дозата адаптирано се обяснява с усилията на стомаха да преработи дългата кравешка верига. Просто си вкарала стомаха й в зверско приключение. И бебето спи, докато стомахът е ангажиран Peace Имаш късмет, че не е ревала от болки Peace Нормално кърмата се асимилира за час и половина до два и половина часа максимум Peace
Всъщност ако пампите ви са наред (пишкани и акани, както обясних) няма нужда да се опитваш да вкараш детето в някакъв график. Това ще стане от само себе си, когато му дойде времето Peace
Само, ако обичаш, изхвърли кутията мляко и живей, според бебето Hug

# 182
  • София
Дими, честит рожден ден! Желая ти чудесен празничен ден и много радости в живота занапред!  Hug

Мире, хайде, душко, късмет утре, ще те мислим и ще стискаме палци да гушкаш скоро сладкото бебче!  Hug

Деси, аз хич не съм човекът, който трябва да се обажда за кърменето, но от прочетеното мога да ти подхвърля няколко неща:

- колко време суче бебка, преди да задреме на цицата? Може би се мързеливи и одрямва, и не успява да стигне до т.нар. "задно мляко"- истински хранителната кърма, която навлиза в жлезите след 5-10 минути активно сучене. Затова се събужда толкова скоро и не успява да се засити.

-интервал от час-час и нещо между кърменията е съвсем нормално за начално кърмене. Колкото повече суче от теб, толкова по-добре за кърмата ти. Още е раничко да очакваш да се урегулират храненията на по-голям интервал.  Peace

- по-добре да потърпиш още известно време, преди да решиш да даваш добавка АМ. Кърми я колкото пъти иска, без да се притесняваш, и между 10-я и 14-ия ден от раждането я премери колко тежи. Ако е възстановила теглото си от раждането, значи сте на прав път и за момента не се налага допълнително да я дохранваш.

Горещо те съветвам да отделиш няколко минутки да прехвърлиш библиотеката на кърмаческия форум! . Статиите там са наистина страхотни- кратки, с ясни съвети и предложения. Много ще ти помогнат, гаранция!  Peace

(Междувременно видях, че и Асето ти е отговорила.  Simple Smile Надявам се да одобри написаното от мен  Blush. )

Асенце, радвам се, че се включваш, липсваш ни много като душа на компанията!  Hug Със сигурност ще ти бъде по-лесно, като тръгне Сияна на градина.  Peace

Виждам, че всички неродили в някаква степен ни тресат вече нервите.  Grinning Аз днес съм в спокойно и ведро настроение. Бяхме навън с дъщеря ми- тя се научи да кара колело без помощни и докато кръстосваше алеите, аз си бях седнала на дълбока сенчица с хубава книжка в ръка. Много беше приятно. Довечера ще се разтушавам допълнително с разходчица с мъжа ми. Ако са ми верни предчувствията за 12.09, тя май ще ни е последната самостоятелна за доста време напред.  Wink Стане ли тъмно, започва да ме хващат дяволите и ми става едно такова тревожно.  Simple Smile Много ми се иска да тръгна да раждам през деня и раждането ми да започне направо с контракции, а не както досега и двата пъти с изтекли води, но....божа работа, важното е всичко да мине благополучно!  Praynig

# 183
Ей, колко е приятно да ви видя обратно Деси и Асето! Вашите преживявания ми напомниха първата вечер след раждането на втората ми девойка. Тати и аз си говорим и сменяме пелена...поглеждаме се и викаме "Какво направихме!" и почваме да се смеем. Лесно се забравя този новороден период и сигурно с причина, иначе едва ли ще имаме повече от едно дете Wink
Но и това минава и скоро всичко ще си влезне в релсите и новите бебоци ще станат част от семейството, а не оста около която всичко се върти.

Деси, Асето го  е казала много хубаво. Хвърляй тази кутия и не се шашкай. АМ само проблеми ще ти донесе.

Суит! Голям кеф е това с колелото. Още си спомням как я пуснах моята и тя продължи да кара сама...с една огромна усмивка.
И моля, моля, моите нерви са си добре и хич не се бутам да раждам още Wink

# 184
Завърнахме се от селото. Все още 2 в 1, ама се чувствам като 3 в 1. И мен постоянно ме питат дали не са близнаци и дали доктора не греши.  Mr. Green На мен вече ми е забавно от тия въпроси. Иначе ми изтръпват не само ръцете, но и краката. Нямам въздух. Бебчето рита чак до подмишниците ми! Но не бързам с раждането... Искам да мине 15.09., защото аз съм родена през Юли и никога не съм имала деца за рождения си ден. Как се събират деца за парти като са още по селата?!? В момента при нас е като след война - все още деца няма около блоковете.
Честито девойче на БАЕ! Много радост и вълнения! Цял живот от приключения!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДИМИ! Най-страхотното прекарване ви желая!!!

# 185
  • София
И моля, моля, моите нерви са си добре и хич не се бутам да раждам още Wink

Joy

# 186
Честито бебчета на всички мами родили след мен (т.е. след 17 август)! Да са ви живи и здрави и да сучат здраво! Simple Smile
petka80 включването е много трудно вече за нас Simple Smile Аз поне едва успявам да си почина и да не гледам като изтребител. Моето бебче поне 5-6 часа на ден е адски неспокойно мисля от колики и направо ми иде да се хвърля през прозореца. Нищо не помага и така прехваления Infacol... Не знам как да се оправям с тези колики. Мислих и че може би не му стига кърмата ми, но прочетох тук там и по признаци установих , че не е това проблема.
Между другото аз съм си изработила режим на кърмене един път едната гърдата, следващия път другата. Правилно ли е?
И още един въпрос. Какво мислите за връзката между храненто на майката и кърмата, дали някой храни найтина се отразяват зле на кърмата, т.е. дразнят стомахчето на бебето после, или това важи за бебето склонни към някакъв вид алергия?
А колко бързо се забравя и бременност и раждане момичета... Така че не се бойте, както и да родите, всичко минава, то е някакъв миг в сравнение с грижите след това.
Ето ви и една снимка на бебе Крум!
http://september2008.multiply.com/photos/album/40#33
Леко раждане на всички чакащи мами!

# 187
здравейте мами.имам един неудобен за мен въпрос  Embarassed задължително ли се прави клизма преди раждане и какво представлява всъщност.извинявам се за въпроса но няма кой да ми каже.благодаря предварително  Hug.това лошо ли е ? smile3518

# 188
rosy_ka аз отидох в болницата с 5 см разкритие и ме питаха кога съм яла (бях яла на обед, а беше 18 часа) и доктора изрично каза да не ми правят клизма. Иначе клизмата е вкарване на вода в червото през ануса от което веднага ти се ходи по нужда и всичко извхвърча навън като при разстройство  Shocked нищо страшно   Grinning

# 189
Леле, надявах се, че няма да е толкова трудно след това  newsm17. Видях какво беше при мои приятелки, ама все си казвах - еее те преувеличават. Но щом опитни майки се оплакват... май е по-добре да се настройвам за реалността, придружена от двойно количество разстроени хормони  #Crazy

# 190
Мерси, Асе, Шейле, Суиткидс  Hug
Както винаги, много ме успокоихте. Да, ака на вско ядене и памперсите тежат. Няма да и давам от това мляко. А утре сме на първа консултация, та ще видим колко е наддала.
Петка, Пиаф го е написала, няма време zа авключване, наистина. Макар че ми е много гадно, свикнах с вас. Наистина дано скоро се регулират нещата, че да можем да влеzем в час.
още и по тлефона не мога да се чуя с приятелките си. Абе.. Та zа това и в кърмаческия не съм влиzала.
Ох, пак много целувки на всички, че следващия път кой zнае кога ще е   Mr. Green
На всички, които мислят да раждат, леко и щастливо пожелавам.
А, и Веч, Петка, айде, чакам и аz да донеса новини  Peace . За вас ще се включа на секундата  bowuu

# 191
Деска,слънце Hugабе и ние сме горе-долу така с кърменето Rolling EyesАз цедя с помпа след кърмене и давам с шише.Иначе не й стига само това,което изсуква SickА и като гледам с помпата как събирам 60,70 грама,просо е абсурд да разчитам,че тя ще може да го изсуче самичка.Да не би и при теб да е така newsm78
Мире-стискаме палци за утре PraynigИда не се страхуваш,ей Laughing
Момичета,имам въпрос-кожата на моята щерка започна да се бели,особено на ръчичките Rolling EyesВъпреки,че я омазнявам постоянно.На какво се дължи това?Не помня със сина ми да е имало такова нещо newsm78

# 192
Днес е ден на обебените мами  Heart Eyes Hug Ако знаете как ви се радвам  Heart Eyes Хич не се оплаквайте, защото знаем, че се справяте отлично  Hug Липсвате много  bouquet
Димче,  newsm59
На мен пък днес нещо не ми е ден. Хванало ме е разстройство Embarassed  Но май не е родилно, ами е от вчерашната вечеря  Sick Ще си покаже тази нощ  Joy
Сега трябва да се оправям, че съм на вечеря със свекитата  Crazy

# 193
Момичета, не съм ви чела подробно и хич не съм в час с новините.
Влизам спИциално да пожелая успех утре на МИРЕТО. Мире, мила, дойде и твоят момент. От кога си пишеш тука чинно, колко неща си ни споделила, колко трепети, тревоги, колко сълзи изрева....ето че идва най-хубавият момент и за теб! Прегръщам те и ще съм с теб утре в мислите си. Всичко ще бъде наред! Ще чакаме с нетърпение хубави новини  Hug

Аз съм си 2 в 1...а бебчо е високо и хич не му пука Simple Smile
Хубава вечер на всички и на който му е ред, да ражда в най-скоро време Heart Eyes

# 194
Хей сладуркииии много ви благодаря на всички!! Hug Hug Hug
Честито на мама БАЕ!!! да те радва много малката ти рожбичка!! Hug
Много е хубаво,че обебилите се мами днес са при нас!!!!Много ви се радвам да знаете!!!
Аз говорих с мама Дидка Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesДОбре са с малкия ми Теди!Тя е погълната изцяло с грижи по него!!Малкия сладур папка и расте Heart Eyesа тя няма време за форума,но скоро ще се включи!!!
Аз съм много развълнувана!Днес ми се наобадиха много мои любими хора Heart EyesА и вие ми отправихте прекрасни пожелания!!Всичко ще е наред с малкото ми момиченце и с мен вярвам го! Heart Eyes
Утре ще се гушнем макар и за малко!Толкова е вълнуващо не бих могла да го опиша това чувство на очакване Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт