Къде спортуват нашите деца?

• 259 732
  • 2 058
  •   1
Отговори
# 675
Jilda благодаря за изчерпателния отговор. Май ще се насочим към Славия (може и да се засечем). Дано да имаме успех, че Дребосъчка има голямо желание, но е малко страхлива.

# 676
  • София
Всъщност на мене ми е удобна и Славия, по-точно не ми е по-далече от Зимния.  newsm78 Аз обаче си се интересувам от свободните пързалки. Графиците ги намирам, но цените - не.  Peace Кънки, както си казах, си имаме и аз, и малката (моите са на 100 години, та не знам още колко ще изкара пластмасата, ама засега не ми е проблем; а, и са за точене, ама и този проблем не ми е от вчера  Laughing ). Учител също засега не ни трябва. Само да няма някакво възрастово ограничение за свободните пързалки, т. е. да не би да не пускат деца под определена възраст. Абе, най-накрая май ще взема да звънна и на двете места. Иначе на Славия по- ми допада и че има сутрешна свободна пързалка.  Peace

# 677
  • София
Jilda благодаря за изчерпателния отговор. Май ще се насочим към Славия (може и да се засечем). Дано да имаме успех, че Дребосъчка има голямо желание, но е малко страхлива.

Ще се засечем на мантинелата тогава Simple Smile Рая още я е страх без мен и не дава и на Еми да я заведе в групата по средата...Иначе се държи и стъпва стабилно, но не ще да се отпусне. (три пъти сме ходили досега)

# 678
Jilda   Hug , само да попитам с какви дрехи се обличате за пързалката  newsm78 (извинявам се за спама, ама съм много невежа, през живота си не съм стъпвала на ледена пързалка)

# 679
Деца на 4-5 години - не са ли малки за пързалка  Thinking
Аз не бих рискувала. Да не говорим, че предпочитам спорт, който развива симетрично тялото, а тук се натоварват само краката и глезените.

# 680
  • София
Принципно не са.  Peace За тренировки ги взимат и на три. А и кънките не натоварват само краката и глезените.  Wink

# 681
На 3 - абсурд да го пусна - нито ми се вижда нормално на тая възраст, нито здравословно. И кое се натоварва друго при кънките  newsm78

# 682
Ето графика на пързалката на Славия.

http://www.kunki.org/news.php

Моето питане е за учител, тренировки или нещо подобно за абсолютно начинаещи дечица (моята госпожица е на 5.9 години) на Славия или Зимния дворец. Аз лично не мога да карам, но детето проявява интерес и се чудя как да сложим началото. Помагайте мили мами   bouquet

Прочетох по-назад за Славия, но ако някой има инфо и за Двореца ще съм благодарна

За Славия, отивате към 13ч. в събота и неделя, за да си вземете кънки (номерата на кънките са с около два номера над нормалния номер - примерно Рая носи 27 номер обувки, кънки й взимам 29). На касата казваш за кой учител искаш - знаех само за Еми и за това при нея ходи Рая. Оттам нататък, треньорката си поема децата и в началото можеш да влизаш на леда с детето и да го водиш покрай мантинелата, докато се престраши да се присъедини към групата.

За Зимния дворец, уроците са от 11ч., но повече не мога да кажа, тъй като ни е доста по-далече от Славия и не сме ходили. Предполагам, че цената няма да е кой знае колко по-различна, както и условията.

Избери си къде ти е по-близко и направо отивайте, възрастово ограничение за децата няма, на наша приятелка, момченцето е на 3г. и половина и е абсолютно начинаещо и няма проблеми на леда:)

Зимен дворец - всяка събота и неделя от 15:30 - Учебни групи, децата и възрастните се разпределят и по възраст и по възможности. Има възможност и за наемане на кънки. клуб Айс Блейд - Георги

# 683
  • София
Кънките са прекрасен спорт за развитие на вестибуларния апарат. При поддържането на стойката укрепват и мускулите на горната част на тялото (не колкото при акробатиката естествено). А и закаляването и профилактиката на респираторните заболявания не бива да се пренебрегват. Говоря и от личен опит - като дете съм тренирала плуване, за к. не съжалявам, но още тогава (трети клас) разбрах какво е да те боли глава зимата заради синузита (с него съм си имала проблем и преди плуването, де). След това съм тренирала и малко (година-две) кънки на Дружба (бившата Юнак). После сигурно ми се събират над 10 години по свободни пързалки...

# 684
Аз не съм от най- големите капацитети по въпроса, но доста попрочетох и разпитах, преди да реша да запиша малката на кънки. Плъзгащите движения, които се извършват, натоварват едновременно предната и задната част на бедрата и дупето, а усилията, които се полагат за  запазване на равновесие, държат "нащрек" всички мускулни групи и изобщо - тонизирането е пълно. Да не говорим, че това е една от малкото спортни дейности, които можем да упражняваме заедно с децата си и да се забавляваме едновременно с това.

Отделно, това е спорт който пасва идеално на деца индивидуалисти, които по-трудно биха се вписали в отборни дейности.

# 685
Здравейте пак, аз вече няколко пъти пиша за фигурното пързаляне. Нашето семейство изцяло е подчинило живота си на този спорт. Дъщеря ми започна на 3 год и полвина, от два сезона е картотекиран съзтезател към БФК. Вече има и по две, три тренировки на ден лед, отделно им се провежда обща физическа подготовка, има и балет, като неизменна част от фигурното пързаляне. Аз също съм спортувала, и мога да каже че не съм виждала по хармонично развити деца, за енергията няма да коментирам. А всичко започна на една свободна пързалка на Зимния преди 3 години. Не съжалявам за нито един момент който съм прекарала до мантинелата , за да я гледам как се учи.

# 686
Има достатъчно спортове, които може да се практикуват, заедно с децата.
Закаляване също се постига с достатъчно различни спортове.
Енергия има във всеки спорт, който се харесва на човек.
За хармоничното развитие - със сигурност има и по-добри варианти.
В тая насока - не виждам реално предимство на кънките. Напротив - лично на мен не ми допада идеята. Ама то затова има много спортове - всеки да си избере в крайна сметка.

Искам и да споделя, че съм разочарована вече - където и да попитам и то след като съм прочела, че предлагат нещо си за деца над 3 годинки - та се оказва, че всъщност са малко по-големи в групата и тн  Confused

# 687
Ама то затова има много спортове - всеки да си избере в крайна сметка.

Именно  Peace въпрос на личен избор

# 688
  • София
Точно, въпрос на личен избор и на избора не детето, разбира се. Аз държа да водя Рая на пързалката, тъй като имаше доста проблеми с горните дихателни пътища - ангини, бронхити, отити, извадена трета сливица и мисля, че мога да я позакаля именно на пързалката. И за плуване се бях замислила, обаче заради ушите, мисля че й е рано, а и нея определено я е страх от водата. А и тя определено е индивидуалист, на състезателните танци, примерно, не иска да се хваща по двойки, иска да си танцува сама.

За облеклото - задължително шапка и ръкавички, иначе обличам малката с потник, блузка, чоропогащник, панталонче, чорапки за оплътняване на кънките (нормални, не много дебели), жилетка и пухенка без ръкави (не е много дебела). Има и дечица, направо с грейки облечени, но ние си нямаме и затова така обличам дребната.

Относно спорта за деца на 3г., и аз мисля, че е рано, но пък си зависи и от самото дете и от развитието му. Рая чак сега я пробвам със спортове, преди 4г., въобще не съм се й замисляла. Но на пързлката наистина имаше деца, видимо под 3г., които се справяха страхотно.

# 689
Записвам се и .... не знам кога ще изчета цялата тема.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт