Мама лесно се не ста`е, но СЕПТЕМВРИйката от радост си сияе!

• 14 731
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Нели, ти си моят герой !!!   bouquet

такава съм пъзла понякога, че се чудя защо не се запиша за някое секцио, макар че няма повод до този момент за това. Не знам кое ме плаши повече  Embarassed  Whistling след това, което написа, направо се  Embarassed от себе си.

според мен не е "егоизъм", а героизъм Simple Smile  Hug и не мисля, че е лошо за бебо особено щом изрично не са ти го казали.

# 166
БЛАГОДАРЯ за подкрепата!!!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 167
Ку-ку!
Аз днес голямо обикаляне обикалях, свърших една камара неща, уморих се много и чакам бебо да тръгне да излиза... Ама той пак не ще и не ще!  Crazy

А през нощта не можах много да спя, че едни болки ме бяха лепнали, корема ми се втвърдяваше, но не мога да разбера... като се втвърди дали е от движенията на бебо или са контракции? Щото бебока много мърда. И си мисля, че може би той го предизвиква това, а не са родилни контракции примерно. Съвсем се обърках.
Е, дано пък тази нощ нещо да се получи!

Пожелавам на болните мами бързо да се справят с гадните вируси!  Hug

# 168
 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 честита рожба на криси.да тие жива и здрава малката и много да те радва.
аз още 2 в 1 .малката от време на време ме поритва по-малко и с леки и редки контракции ,но за сега още нищо.от вчера имам много силни болки в кръста и гърба направо ми се плаче от време на време.корема ме стяга и се втвърдява но за сега нема нищо.така искам да раждам вече ама неще да излиза.ей малката излизай вече че с бащати умираме от желание да те гушнем ааааааа кво се бавиш още  smile3513 smile3512.аз понеделник като ида при доки ще видя кво ще каже ако не се отеля дотогава  smile3532.днес само ям постоянно се тапча като прасенце.преди 10 минути ядох сега пак ще ям  newsm53 newsm03.ужас просто.сега ви оставям и отивам да плюскам после пак идвам.чао и поздрави и целувки.  love001  love001  Hug  Heart Eyes Heart Eyes

# 169
Моарейн, от контракциите е, според мен. Като имаш контракции и матката се свие, на бебо му става тясно и неудобно и започва да ритка и да се опитва да се намести. И при мен е така Simple Smile

# 170
Честито на новите мамчета от мен Simple Smile да са живи и здрави техните бебчета и да радват много мама и тати Hug  bouquet  bouquet

# 171
  • София
Здравейте!
Адиктед аз минала та седмица бях със същите оплаквания като твоите с твърдия корем и като ме прегледаха за разкритие нямах никакво само дето прокървих после и на следващият ден ходих до спешното Naughty
Днес ходих да ми мерят тоновете /аз ходя 1 път седмично/ и на видеозон.Бебчо е станал 3200гр.и е с идеални тонове /чук чук на дърво/Само,че видеозона ме изкара 1 седмица назад ,и че ще пренося 5 дена.За 1 месец сме наддали 1кг.Д-рката каза,че не вървяло едро,но като чета в една книга е 200 гр. повече за седмицата си.Лошото новина при мене беше,че д-рката ми другата седмица ще е 3 дена в провинцията и ,ако се зараждам не знам какво ще правя.Пък и тя не ми предложи нищо-каза ми спокойно няма да родиш тогава...Аз я питам ,ако се зараждам да не Ви ли търся, а тя погледна някакъв график и ми каза,кои са дежурни лекари тогава и да им се обадя.Е какво трябва да значи това...Ходиш цяла бременност при даден д-р да те следи ,спокоен си ,че имаш д-р,събираш пари и накрая няма на кои да ги дадеш...за да си спокоен.Дано да не е това моят кошмар baby_neutralПоне да ми беше предложила друг д-р.
Толкова се притесних,че едва не ревнах след прегледа.
Кажете ми какво да правя как да процедирам,за да съм спокойна.

# 172
Привет, мамчета!

Честито на новообебилите се мами. Да са ви живи и здрави рожбите и много да ви радват! Simple Smile   bouquet

Аз да ви се оплача днес какво ми се случи. Отиваме тримата с мъжа ми и бебчо да пазаруваме от Метро и на входа ни казват, че не можем да влезнем в магазина с количката, поради съображения за сигурност!!!!  Shocked Представете си, може би ще напълня количката с продукти и ще ги открадна ли или какво?! Можело да влезнем с бебето само ако е в кенгуру или в кошница?! Направо изумях!  #2gunfire Каква е тази логика не знам. Така се ядосах  #Cussing out,  че се врътнах и пред всички хора заявих, че няма да пазарувам от този магазин. Кажете ми това нормално ли е, по-принцип не се хабя за такива неща, но днес просто ми кипна. Ами ако няма кой да ми гледа детето и трябва да пазарувам сама?! Тогава какво по-напред да нося - да бутам количката с продуктите или да нося кошницата с бебо ....

А сега да ви питам и друго относно кошниците за кола за възраст 0-6 месеца. Нашата количка има такава кошница, която може да се ползва и към самата количка. Та питането ми е, понеже кошницата има една чупка - не е ли малко неудобно за бебето да се вози в нея. Нали уж новороденото трябва да стои с изправено гръбче. Четох из интернет едни мами казват, че може да се подлага възглавничка под дупето, други казват че нищо не трябвало да се слага, защото самия кош е проектиран както трябва за новородено. И вярно ли е, че бебето не трябва да стои повече от 2 часа в такъв кош?

# 173
Според една моя приятелка такива кошове са наистина само за макс. от 2ч употреба  Naughty Naughty.
Но, (въпреки, че си взех кош за новородено, такъв напълно равен точно поради горе-описаните съображения от neni), всъщност кошчета за кола са доста удобни, защото след 2рия месец, можеш да повдигаш детето и то да си гледа наоколо докато сте на разходка, а не да мрънка вътре в големия кош и да иска непрекъснато да го взимаш на ръце. Всеки вариант си има леки недостатъци, тва е. Аз лично, си взех нормален кош за новородено към количката заради зимата, защото реших, че зимата няма кво да се наддига в тия студове....ама пак ме гложди съмнението, че направих грешка, че не си взех кошче за кола, което се разгъва.

# 174
  • София/Русе
Честито на новите мамчета и от мен !!!

Стефина и аз днес си ревах след преглед, само глупости значи. всяка седмица ми правят запис на тонове, ама не са ме гледали на видеозон от един месец ???!!! много ме учудва това, направо ме притеснява, защото как се разбира колко расте бебето и горе-долу поне колко е голямо и в каква поза е и такива неща, дето нали уж определят дали може нормално раждане ... ама не успявам да попитам, някак твърде мило ме претупват с усмивка и не ми обясняват нищо и после ме е яд. та за твоя лекар, не мога да ти кажа как да постъпиш, но ти стискам палци всичко да е наред.
Принцеска, понеже става въпрос за токуда, а видях, че си там, теб какво точно ти гледат сега последния месец ? иначе, въпроса ти - ако си здравно осигурено лице, плащаш таксата избор на екип и таксата за бебето, според ценоразписа на локална регистратура, без значение къде си се следила преди това. и аз бях на друго място, не при тях.

# 175
Честито на НияНачева! Да сте живи и здрави!   bouquet

Аз съм още сополива, кашлюкам, боря разни силни контракции и вече не знам на кой свят съм.
Добре, че поне следобеда успях да се понаспя.

Искам да питам някой има ли новини от Мимолетка. Гледах в табличката на Шейли, че е днес с планирано секцио.

# 176
  • София
stefina, според мен 200 гр. не са от кой знае какво значение - и 3200 не е едро и 3400 - също. отделно много пъти сме обсъждали, че не може да им се вярва за това. на мен ми каза, че щял да се роди 3200, а след 2 седмици "в момента е над 4000"  #Crazy
а за лекарката - не се притеснявай  Hug аз не съм си избирала екип - вожното е Бог да е с нас и да ни пази  Praynig
Веееч   Hug

# 177
Здравейте!  Hug
Честито на всички мами, родили тези дни!!!    bouquet

И аз родих на 10 септември момиченце Сияйна- 2900 гр., 49 см, нормално раждане

(пратих смс, но сигурно се е запилял по трасето)
Ще пиша пак скоро и ще пратя снимки. Преди няколко часа ни изписаха.  Simple Smile

# 178
  • София/Русе
Димиии, честита ти дъщеричка !!! Да ти е жива и здрава и много щастлива Simple Smile)) Супер е, че си добре и вече сте в къщи с бебчето !

# 179
Как сме изпуснали такова събитие.... Честита ти щерка Дими, много хармония и щастие да внесе в живота ти!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт