Мама лесно се не ста`е, но СЕПТЕМВРИйката от радост си сияе!

• 14 723
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Димчеее  Hug Честито момиченце, да ти е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва  bouquet

Честито детенце и на Ния Начева! Много щастие за цялото семейство  bouquet

Нени, в Метро винаги е било така. Бебета пускат само в кенгуру, не защото ще напълниш количката, ами от съображение за сигурност, нещо да не падне от стилажите. То, не че не може пак да стане де Crazy

# 181
  • Варна
Димчооо, ех как ни изненада само  Hug
Честито ти бебче - да е жива здрава, много обичана и щастлива    bouquet  bouquet  bouquet

# 182
Честито на мама Криси и Дими!Да са ви живи и здрави слънчицата и цял живот да
 ви топлят с много любов!
Веч аз съм си тук 2в1.Бях писала по-рано,но явно си ме пропуснала.Накратко,върнаха ме последният момент да си раждам нормално ,за което много се радвам и сега си чакам.

# 183
Честито бебче Сияйна на мама Дими! Радостта в семейството ви да е безспирна!!!

bouquet  bouquet  bouquet

# 184
  • София
Честита дъщеричка на мама Криси!
Дими, каква приятна изненада- да ти е жива и здрава Сияйна!

Ако си пращала на мен СМС- не съм го получила.... Rolling Eyes

Принцеска, до термина обикновено се ходи един път в седмицата за запис на тоновете.

Нели, добре си постъпила, че си отказала секциото- при хубави води, плацента и пет дни до термина няма необходимост да се презастраховаш. Моята докторка от две седмици вече не може да измери главичката на бебето, по простата причина, че е завряна на изхода в таза.  Grinning Няма да се притесняваш- имаш още време, пак ще отидеш на преглед- ако възникне някакъв проблем, винаги може да се обърнете към секцио.  Peace

Нени, столчетата и кошчетата за кола са проектирани от 0 месеца, така че няма нужда да слагаш нищо допълнително.

Веч, дано се оправиш преди раждането!  Hug

# 185
Като ви чета, че още сте с коремчетата и направо не мога да повярвам, че моя корем го няма, а до моето легло сладко спи синчето ми!  Heart Eyes толкова е хубаво, желая на всички необебили се мами спокойствие и само позитивно мислене, скоро ще усетите какъв е смисъла на живота само като видите доволната усмивка на своята рожба, която благо се е напапкала  Peace

Аз съм идеално, вече свикнах да спя по 3-4 часа на денонощие и сега съм росна китка  Peace Ние се кърмим на около 2-3 часа..засега сме само от гърда, дано му стига на моя мишок Praynig Иначе давам да яде от едната гърда, после доизцеждам с помпата от същата. Другата не я пипам до следващо хранене и така - кръговрата на живота  Laughing
Не знам дали и другите родили мами правят така, нека споделят, ще се радвам  Hug

Иначе да ви се похваля с изцедената кърма храня моята сладка малка фъстъчка- племеницата ми Софийка  Heart Eyes Тя в неделя ще стане на 2 годинки, ужасно много се радва на бебето и го гали леко по главичката, голяма ми е послушана Hug

Хайде мамчета отивам да полегна за часче  Peace

Целувкиииии   bouquet

# 186
Привет Привет  и от нас Hug
Първо искам безкрайно да благодаря на всички вас за невероятните думи и пожелания за двечките Embarassed Hug!!!!Толкова ме развълнувахте !
По натам-специални целувчици от Мони!!Тя се опитва да раздава вече!!
И сега да видим как да започнем...Както сте предположили спах само 2 часа през ноща!Станах в 5 и процедирата е ясна къпнане обличане...в 7 бяхме в болницата аз трепереща а лист,таткото видимо спокоен!!Процедурите раждалите мами ги знаят...подготовки работи чудесии аз вече на прага на нервната криза със сълзи в очите!Оказа се че трите мами които бяха преди мен са родили през ноща спешно секцио и кой кой аз под ножа първак!!След 4 банки и продължаваща да се треса ме подхванаха и хайде на масата!!Дойде анестезиеолога/"аз съм доктор изотзадзе" Същия от консултациятат грамадната буримечка/обърнаха ме и ме боцна отзад-не усетих нито как ми сложи упойката нито нищо!Обърнаха ме и започнах да чувствам изтръпване!Моя док взе да ме маже ама аз не спирах"стига,усещам не ме режи абе усещам бе чуваш ли ме..."И такива ми ти спорове с доктора..сложиха ми катетъра/ихааа голям кеф след упойката/и докато се усетя започнах да чувствам дърпане!Ха наляво ха надясно натискае едно друго и изведъж сестрата каза "Ето ниии"и селд секунди чух едно мяукане!Анестесиолога се бъзикала че била момче!!Веднага я изнесоха да я мият а аз не спирах да питам кога ще ми я донесат!и когато това стана само чух "2900,47см обиколка на главата 33см"Показаха ми я а тя една мокра синя,и с толкова много коса,че си помислих че има грешка и не е моята мома!!Еее моята си беше!Целунах малката брадичка и я отнесоха да я види тати!!Разплаках се разбира се..как няма в такъв момент даже не усетих как се случва!По натам зашиването беше много кратко,изобщо цялата работа ми се стори мн кратка!Нямаше часовник и не знам колко точно!Отнесоха ме в реанимация и това беше!Болката дойде сле дполовин час но кракатта си усещах чак следобяда!А това треперене беше най гадно от всичко!Нямах нужда от обезболяващи отказах неколкократно но накрая ме натиснаха и ми надупчиха дупето сега ме боли от това само!!После ставането беше малко кофти че ми се жиеше свят.....
На другия ден в стаята,донесоха я,тати дойде видя ни и се започна одисеята със кърменето-зърата ми ся толкова плоски че все едно нямам а кърмата текна страшно...силиконовите не помагат грам!И сега се цедим и даваме от шише,но е по добре от нищо!!!
Вече нямам болки почти,утре мъжо ще ми сменя превръзката,че док го няма още-замина/в тази връзка от ОГРОМНО ЗНАчЕНИЕ Е ДОКТОРА ДА Е С ВАС ДО ИЗПИСВАНЕТОАз плаках за моя-дойде целуна ме гушна ме и замина на същия ден след операцията /
И така,мнго се вълнуваме,още не мога да се осъзная и си мисля,че онова майчинското не е в пълна сила проявено,но и това ще стане!!Търпение му е майката!!Да ми е живо и здраво детенце!!Банята мина успешно не плакахме много и се справих с обличане и вс подробности!!
Няма по-голяма емоция и щастие от това да видиш мъничкото човече расло в теб от една малка точица!есравнимо е!!!И сега се насълзявам като пиша!!!То е едно такова малко беззащично искаш да му дадеш всичко от себе си ако можеш и е нужно да си изтръгнеш сърцето за да е добре и доволно!!!Толкова се панирам когато плаче и се моля да не се случва често но знам че няма как да го избегна!!Тя е най-хубавата част от мен и в момента се чудя как съм живяла до сега без да я има наоколо!!!
Ето спирам че се разплаках от вълнение!!
Пускам снимчици първите са на бебка на 24 часа!!Дано ви харесва и на вас моята малка рошла за която мислеха акушерките че са я объркали с др бебе и се връщаха д апроверяват!!!Толкова тъмна пък аз светла
http://september2008.multiply.com/photos/album/40#46 пак не съм ги надписвала извинете ме  Embarassed
Да честитя и всички бебоци които се родиха тези дни!Живи и здрави и те и майчетата им!!!
П.С няма нищо страшно!!Явно всичкия страх го преживях предварително!!!Очаквах страдания и мъчения но нищо подобно не се случи!Да чуккна на дърво да няма проблеми по натам!!!Много съм горда със себе си-въпреки че родих секцио!!

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 23:23 от Mirkata_21

# 187
  • София
Мире, добра дошла   bouquet!
Днес си мислех за теб дали са ви изписали вече! Видях снимките- малката е бонбон, а ти, каквато си беше хубава и преди, сега си се разхубавила двойно!  Heart Eyes
Да ти кажа, мамите-първескини много се шашкат, като плаче бебето, обаче няма защо! Нищо страшно няма в бебешкия плач- или е гладно, или му е горещо/студено, или го боли коремчето, или....иска компанията на мама.  Wink Горе-долу, това са всички опции.  Simple Smile Обаче пустата му природа, измислила го е- ние да се шашкаме, пък бебо да е доволен, доволен и обгрижван.  Grinning

Когато имаш време, чуй се с Асето да те посъветва нещо за зърната.  Peace В библиотеката на кърмаческия форум има координатите и на други мами, които доброволно помагат със съвети за кърменето. Всяко нещо си има "чалъм".  Wink

Бизу, голям кеф, като го няма коремът, нали?  Wink СТрахотно е, като гледаш бебка до себе си и не спираш да се чудиш как досега сте живяли, без да се гледате очи в очи.  Blush

# 188
Здравейте скъпи момичета!!! Hug
Аз съм майка на 1 годишна принцеса и понеже бях с термин през септември,надникнах в темата ви! Wink
Много се развълнувах! Blush Особено като разгледах снимките! Heart Eyes
Все едно вчера Лизи беше ей такъв фъстък. Flutter
Нооо времето лети! ConfusedСега ми се иска пак да е малка и сладка,но вече е голяма и сладка! Wink
Искам да пожелая на всички новородени бебчета и мами много здраве,щастие и късмет! Hug  bouquet Hug
Наслаждавайте се на всеки миг с малките съкровища,защото времето наистина лети!!!
На все още необебилите се-кураж и леко раждане!  bouquet Hug

Нацелувайте малките бузки от нас с Лизи!!!

# 189
Дuмu, честито момиченце! Да ви е жива и здрава, много красива и чаровна! А на теб ти пожелавам бързо възстановяване и адаптация към новия живот Simple Smile

Мирка, добре дошли с малката сладурана. И аз гледах снимките на родилите се бебета.  Толкова са сладки и мънички  Grinning
Само да ги гушкаш и да им се радваш.

Ние сме добре. Ема има малко колики, а майка й забравя да й дава сиропа. Имаше и млечница, но се поизчисти вече.
Ние се кърмим и от двете гърди. Понякога седи по половин час на гърдите ми, понякога съвсем малко.  Не цедя. Вчера бях на родителска среща и Ема и баща й ме чакаха в двора на училището.  Срещата продължи твърде много. Над 2 часа. И гърдите ми започнаха да текат. А пък аз съм свикнала да нямам много кърма и не бях подготвена. Ема беше спала през цялото време. Баща й я е люлял в столчето за кола.  Беше я завил добре и тя си спеше Simple Smile В понеделник ще сме на тържество за първия учебен ден на батко й. Дано и той се вълнува колкото мен.

# 190
  • София
Дими   честита гаспожичка! браво на теб!
да сте много здрави и щастливи!
чакаме снимки, като имаш време и подробности  Mr. Green

Мирка - малката наистина е много сладка  Hug а разказът ти е страхотен, направо художествен  Heart Eyes

# 191
честита дъщеричка на дими Simple Smile

аз да се оплача - не мога да заспя... обикновено ми се случва към 3, но след като вече съм заспала, а днес сън не ме лови. не знам с какво да убия времето smile3515

елена, и аз не съм била на ехограф от 1 месец и доки каза, че няма нужда, когато попитах последния път. Ще ме гледат пак само ако пренося. Всъщност, ако мн настоявам, ще ме пусне преди това 2 пъти подред ме гледа.

дали няма още някоя мама късметлийка тази вечер ?

# 192
Мале, Дими, честито, мила! Да сте zдрави и щастливи и двете   bouquet
Егати иzненадата, наистина  Laughing
Мире,  Hug , малката явно ще прилича на таткото, а?
Мойта дребна до сега плака, цяла вечер... Сега уж спи, а дано... Давах капки, хранихме се сто пъти, абе...Такива работи, лека от нас, на раждащите и нераждащите още  Wink

# 193
Преди 4 часа се роди и нашият разбойник, топъл, лигав, мокър в моите ръце! 3800гр, 52см 
Кърмихме се, мирих ме се, взех си душ, пихме винце с акушерката и сега отиваме да си легнем с тати.

Подробности по късно!

# 194
Sheilaaa Честита ти рожбика, да ти е жива и здрава и многооо да те радва!!!Честито и на другите мами, които си гушкат съкровищата!

Общи условия

Активация на акаунт