Колко време са адските болки при нормално раждане?

• 41 824
  • 141
  •   1
Отговори
# 105
При мен раждането беше предизвикана с хапче.От началото на първата контракия до края на раждането бяха минали около 3 часа.Това ми беше първо раждане.Спомнях си че адски много пищях и крещях, но като се замисля шиенето ме болеше също толкова много колкото и с амото раждане

# 106
Родих 4 часа след изтичане на водите,но адските болки бяха около 2 часа.

# 107
2 часа.
Успех и леко раждане!

# 108
Ето ги моите обобщения:
- Преди раждането да е отпочинала бременната, за да има сили да роди нормално и без усложнения. Ако е уморена може да се спука мехура, да изтекат водите и тогава да почнат контракции. Тогава е по-трудно.
- Естествено раждане не е съпроводено с нетърпими болки
- Адски болки има, ако има намеса в раждането с медикаменти - обезболяващи или окситоцин особено.
- Система с окситоцин прави болките нетърпими, особено ако е бърза капка / а те нашите докторчета  #2gunfireобичат бързите и насилствени работи/
- Човек, на който родилката да има доверие - мъж, майка, сестра, приятелка да придружава по време на раждането е много повече от епидурална упойка, разни хапчета за обезболяване и т.н химии
- Колкото по късно се предадеш в ръцете на докторите, толкова по малко ще ти траят нетърпимите болки. На второто дете отидох на 6-7 см разкритие и не успяха да ме измъчат до отчаяние.
- Мъжа трудно може да разбере раждащата жена, затова ако раждам трети път ще бъде при жена

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 20:05 от Mila6ka

# 109
# 110

- Система с окситоцин прави болките нетърпими, особено ако е бърза капка / а те нашите докторчета  #2gunfireобичат бързите и насилствени работи/
-
И аз все си мисля,че заради това не ме болеше много,на мен не ми сложиха система  с окситоцин.Но   

# 111
  • София

-

Да, при мен стана нетърпимо точно тогава. Около 4 часа трая. Нямах сили да напъвам от изтощение, че за разкош ми скочиха на корема накрая. Но мина.

# 112
Ще мине.Леко раждане ти желая и не го мисли много -така и така си вече на финала  bouquet

# 113
Аз не бих описала болките като адски,съвсем търпими са си.При мен бяха около 2 часа
и при мен не е имало адски болки
съвсем нормална търпима болка
УСПЕХ Hug

# 114
Аз отидох с 6 см разкритие и все още си мислех, че е фалшива тревога и няма да раждам.  Laughing
После ми боднаха системата окцитоцин, въпреки, че не я исках, но не смеех съвсем да се меся на лекарката.  Confused После последваха болки, упойка, напъване и се роди бебенцето ми. Heart Eyes Всичко това в болницата трая не повече от 3 часа, а на мен ми се стори много бързо.
При второ раждане би трябвало да родиш по-бързо! Успех!  Peace

# 115
Не се нагласяй предварително Peace Все пак раждането е и психологичен
процес и както си го нагласиш - така. Важното е да бъдеш спокойна и да
не ти пука.  Hug Hug Hug

При мен силните болки започнаха след 7-8см разкритие. И съдейки по силата
на болката и зачестяването на контракциите мисля, че на 9 и 1/2 ми сложиха
спиналната и всичко спря. След това родих за 15мин.

Пожелавам ти успех и не забравяй, че има упойки!

Hug Hug Peace

# 116
Май не трябваше да чета тази тема...  #Crazy

# 117
Май не трябваше да чета тази тема...  #Crazy
Нищо й няма на темата, не се настройвай отирицателно!  Peace Ето ти все пак тази да прочетеш: "Смешно" ли е раждането?  Laughing

# 118
При мен адските болки бяха около 4-5 часа. Но всичко се забравя. Grinning

# 119
Колкото мами са писали тука, толкова различни мнения ще прочетеш.
Така че не се натоварвай предварително. Съгласна съм с Лаура Мерсие , че всичко е психологическа нагласа. Hug

Общи условия

Активация на акаунт