"Скоро аз ще бъда булка, а пък МАРТ ще люшкам люлка"

• 15 581
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета! Четох бая стари теми по въпрос който много ме вълнува! Ще ми правят зъбите-имам кариеси и един счупен зъб! Аг-то ми каза че АРСЕН-ът бил вреден. А зъболекарката ми каза ,че това са пълни глупости и няма никаква опасност за бебето!
Моля ,дайте ми съвет.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 19:07 от The_light_2008

# 166
  • София
Здравейте момичета! Четох бая стари теми по въпрос който много ме вълнува! Ще ми правят зъбите-имам кариеси и един счупен зъб! Аг-то ми каза че АРСЕН-ът бил вреден. А зъболекарката ми каза ,че това са пълни глупости и няма никаква опасност!
Моля ,дайте ми съвет.

И моето АГ ми каза, ако ходя на зъболекар да не давам да ми слагат арсен. А и доколкото съм чувала - то си е някаква отрова май...
Според мен по-добре слушай АГ-то, а не зъболекаря.

И аз да питам нещо - някой да страда от болки в ушите?
Вчера ме болеше много лявото ухо, мислех че настивам, или ми е влезнала много солена вода в него(в неделя се върнахме от Халкидики). Но днес ме боли дясното... Много странно  ooooh!

# 167
От това което прочетох аз Арсена е напълно безвреден и действа ЛОКАЛНО! Да той е отрова,но знаеш ли в какви количества е отровен ?Пък и аз няма да го поглъщам.Той ако е отровен смятам ,че няма да се ползва в стоматологията изобщо не само на бременни.
Съдейки по всичко това смятам ,че няма опасност,но все пак се притеснявам като чета тук таме някое различно мнение .
Ако има някоя от вас с предишна бременност на която и е било слагано арсен,да сподели.

# 168
  • Варна
Катерина78 притесних се за теб, вземи да звъннеш на лекаря си и ако трябва бъди легнала и в покой.
The_light_2008 незнам за арсена, но за посещение на зъболекар при бременност препоръчват някъде към 5-6-ти месец. Според мен ако има възможност го отложи за малко по нататък.
За утрогестана честно да ви кажа спазвах написаното в описанието на лекарството, което препоръчва до 3-ти месец. А има ли някоя от вас, която в момента пие магнерот, да ми кажете в каква доза са ви го изписали? Защото имам чувството, че тия лекарства като бонбонки ни ги изписват  ooooh!

# 169
Пак имам проблем.МОЛЯ ВИ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ!!!

Излезоха ми червени петна на бедрото.Отидох на кожен.Каза ми ,че са гъбички от животни,нищо друго не ми обясни.А тази седмица на котето в майка ми му откриха гъбички на опашката,значи е от него.Аз ходя рядко и не го пипам,ама дето съм седнала на дивана и от космите,те имали спори.Изписа ми крем Лорексин,питах става ли за бременни,отговори ми-ами не пречи.А на крема пише макар и малко да прониква през кожата не е препоръчителен при бременни.НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ.Знае ли някой дали гъбичките,точно тези са вредни за бебето и да мажа ли,какво да правя.Утре може и на друг кожен да отида,макар че не знам къде.

Неферити,утре направо пред кафето в 10ч.

# 170
Аз бързах да се похваля, че всичко е наред, но ето че се връщам от тоалетната и видях, че съм прокървила малко  Cry Сега се чудя какво да правя - нали вчера следобед бях на доктор, всичко беше наред, пък и той чак утре следобед е на работа  Rolling Eyes Мислех да ходя на частно към края на месеца, но ако до довечера прокървя още няма да устискам. Sad

От моя лекар и моите кървения знам,че ако е кафява да не се шашкаш,но пак ще се консултираш.Ако е ясна кръв не е добре отивай веднага.
Аз съвсем внезапно прокървих  кафеникаво ,но не малко и беше отлепване.

# 171
Маруся, обяди се и питай Гамишев дали може да се мажеш.
Утре в 10 часа съм там
Катерина78, пий Но-шпа и по възможност да те види лекар

Здравейте момичета! Четох бая стари теми по въпрос който много ме вълнува! Ще ми правят зъбите-имам кариеси и един счупен зъб! Аг-то ми каза че АРСЕН-ът бил вреден. А зъболекарката ми каза ,че това са пълни глупости и няма никаква опасност за бебето!
Моля ,дайте ми съвет.

И мене са ме предупредили, ако се наложи да ходя на зъболекар , никакъв арсен

# 172
  • Стара Загора
Маруся и според мен си питай първо АГ-то и тогава прецени какво да правиш. На мен като ми излезе екземата кожната ми изписа хапчета но след като казах, че съм бременна ми назначи мехлем - намазах се само веднъж и после прочетох, че за бременни не се препоръчва и се обадих на АГ-то. Тя ми каза в никакъв случай да не се мажа а да си купя крем Здраве или Бочко. Купих си и двата и се намазах точно 2-3 пъти с тях и ми изчезна екземата. Пробвай със тях - те поне няма да ти навредят.
Честити хубави новини на всички от прегледите.

# 173
Да ви кажа звънях на личната,тя ще разпита колеги и утре ще ми каже.Звънях на Гамишев каза ,че щом е за мазане може ,да не е за пииене или вагинално,иначе с този вид гъбички не е запознат.

После се сетих и звънях на моя позната,лекар дерматолог и венерически болести,работила е преди години в ХЕИ,обясни ми много подробно.Каза ,че за бебето не са опасни,те не циркулират в кръвта,а са само на повърхността на кожата.Друго каза ,че са много упорити и се мажат 1-2месеца,а 10 дена с нищо няма да ми навреди,и няма лекарство което да пише че става за бременност.Каз ,че най важното е да ги махна,да следя да не излязат другаде и дъжеря ми ,която много го е пипала котето да я следя да не е заразена и тя.А лекаря каза че е от отделението и е специалист и то в тази област за гъбичките, тя му има доверие.Каза ми след 10 дни мазане и още 3 без мазане да отида да направят посявка и да се види дали са махнати.

Мисля ,че за сега няма да се притеснявам ,а то ще покаже дали бързо ще се махнат.
Направо вече ми писна от глупости,от зоомагазин го купих за майка ми това коте ,чисто бяло персийско,300лв дадох.А то е било заразено.Сега пак на мойта глава.

# 174

За утрогестана честно да ви кажа спазвах написаното в описанието на лекарството, което препоръчва до 3-ти месец. А има ли някоя от вас, която в момента пие магнерот, да ми кажете в каква доза са ви го изписали? Защото имам чувството, че тия лекарства като бонбонки ни ги изписват  ooooh!

Аз питах за магнерот,лекаря каза ,че не се започва преди 17 седмица.А утрогестана до трети месец,което и аз не знам коя седмица е.Аз до миналата го слагах вагинално,но ми каза вече да не го употребявам.

# 175
  • в гората

Мамчета, дето пиехте и си слагахте Утрогестан и другите му там прогестеронови препарати - правите ли го още? Да не би от това да ви се спи толкова? На мен като че ли ми мина това, все да ми се спи. Ама аз в неделя хубаво си поспах, заедно с малката следобед 3 часа му дръпнахме. Зарязах домакинската работа и си викам "Ще спя, каквото ще да става", та още ме държи свежа. Освен това Утрогестан-а само дето си го купих, стои си така, ако нямам проблеми няма да го пия  Crossing Arms

И аз това съм се зачудила от 2 дни - кога да го спра тоя прогестерон (слагам Прометриум вагинално, то е аналог на Утрогестана). На лекар съм чак на 29ти, а и единия от ЖК ми казва до 13 седмица, другата - до 14...

На мен доки ми каза да спра всички лекарства като навърша 16г.с., защото дотогава се развива плацентата, а след това да започна витамините.Лекарствата които вземах са: прегнил 5000е-веднъж седмично;утрогестан вагинално 2х2; дуфастон 2х1.Спрях ги в неделя и започнах да пия Hipp Natal.

# 176
  • София
От това което прочетох аз Арсена е напълно безвреден и действа ЛОКАЛНО! Да той е отрова,но знаеш ли в какви количества е отровен ?Пък и аз няма да го поглъщам.Той ако е отровен смятам ,че няма да се ползва в стоматологията изобщо не само на бременни.
Съдейки по всичко това смятам ,че няма опасност,но все пак се притеснявам като чета тук таме някое различно мнение .
Ако има някоя от вас с предишна бременност на която и е било слагано арсен,да сподели.

Явно си достатъчно информирана.
Аз само споделих, какво ми е казала моята лекарка.
Каквото и да решиш - успех   bouquet

# 177
Боже, изписали сте 4 страници от вчера по обед... едва смогвам да ви изчета....

[За матраците - аз си мечтая за латексов матрак на Магнифлекс, хвалят ги че са много удобни. Пък и ми се иска легло с подвижни подматрачни рамки, така че да си надигам главата и краката  Grinning.
Ми ние си купихме нов матрак - латексов на Магнифлекс преди месец и нещо - много е удобен, наистина и беше на много добра цена от Лабиринт 144/190 см (води се малка спалня), но направо ме изкарва извън равновесие от специфичната миризма... още я усещам, а в упътването пише, че до 2 седмици ще изчезне. Сбъркала съм мъжа ми от изнасяне всяка сутрин на матрака на терасата и прибиране вечер, ама го усещам... искрено се надявам след седмица-две вече да не съм така чувствителна към миризмите и да ми мине.
За утрогестана - аз взимах до 13 седмица, след това го спрях. Докторката след първата ми неуспешна бременност миналата година ми го предписа сега за задържане на плода, много ми се спеше - добре, че имам голяма отпуска та някакси се справих с положението. Лошото е, че от понеделник и аз съм на работа и просто не знам как ще изкарвам по цял ден на стол. Сега съм свикнала да спя до 10-11 сутрин, а ще ми се наложи да ставам в 7..Sad
Чай - много обичам, аз кафе по принцип не пия, но и с чая трябва да се внимава, например ментата и всички картариони не са препоръчителни. Зелен и черен - също. Липата и мащерката са ок - стига да не са много концентрирани. Не знаех, че с меда също не трябва да се прекалява, но като се замисля едва ли ям повече от чаена лъжица на ден.
Иначе и аз съм на сок от лимон и вода, айрян и чай, ама гледам все пак да не прекалявам.

Имам да чета още...отивам да прегледам и останалите писанини..Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 22:17 от Tony_st

# 178
Аз да ви кажа че първите ми изследвания вече са готови-ами всичко си е наред.Кръвната ми група е А+, което означавало че и резус фактора бил положителен, а това е добре.Хепапит B отрицателен.Кръвната захар също си е в норма, както 8-те показателя за хематологията.Притеснява ме само че хемоглобина ми е малко нисък-116 от възможни 120 до 160 Rolling Eyes Някой да знае нещо?Всъщност аз ще питам лекарката си следващия път като отида на преглед Peace
Белла, при мен е 109, но като референтни стойности са дадени 110-160. Аз също се притесних, щото моят е 109, но още в лабораторията ми казаха да не се притеснявам, щото е съвсем близо до границата. Мисля, че твоят си е напълно в нормата. Като покажеш резултатите на доктора, той ще прецени.

# 179
Според  мен  за меда единствено защото е алергизиращ продукт и на деца до 2 г. се забранява,друго не може да вреди.А за чай от мента също не съм съгласна,вече прекалявате,скоро пък писахте че риба да не се яде,което е абсолютна глупост.Забранява се маринована и пушена риба ,но другата печена и пържена е изключително полезна.

А за  хемоглобина моя е 119,аг-то ми каза че ако стане под 110  да се пие тотема (ампули желязо)

Общи условия

Активация на акаунт