Scrapbooking - 4 Ново предизвикателство

• 38 096
  • 496
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Аз сега съм харесала едни гумички във форма на цветя и от известно време ги обикалям. Според мен ще станат чудесни печати от тях.
kalaza, едно време режехме линулеум в училище с подобни резци и после отпечатвахме картинка.

# 271
  • Пловдив
Това за изработването на печат не е никак лоша идея. Сега се сещам че за един доста голям печат който ползвам на работа от Офис 1 ни взеха 8 лв. но май имаше нещо допълнително за самата дървена част. Следващия ми въпрос е има ли подходящо мастило - нещо в златисто или сребристо или поне различно от стандартните черно и мастилено и ако да, от къде мога да го купя.
Да си ги правя на принтера също не е лоша идея, но и там стои въпроса с цветовете, че моята цветна глава се спомина много отдавна, а и голямо наместване ще пада  newsm78
Благодарности за идеите.

# 272
Linkata, тук едва ли ще намериш нещо друго освен стандартинете черно, червено, зелено и лилаво. Но можеш да направиш следното, да разпечаташ надписа на принтер, но да ползваш шрифт, на който може да му се задава само контур (в случай че използваш Word, в Corel Draw може на всички, ако не бъркам). И после оцветяваш буквичките с някакъв гел химикал (може и с такъв, който има брокат вътре).

Надписа на тази картичка
http://picasaweb.google.com/V.Alexieva/KoledenBazar2008#5254308721245812738
съм го правила по този начин (не е идеален пример, защото се получи много тъмно, но все пак се вижда долу горе как се получава).

# 273
  • Варна
Добре де така като разпечатвате и после добавяте текста не се получава като, ами и аз не знам като кръпка на мястото.
Аз също съм си го мислила това с разпечатването, ама при нас целият принтер си чака тържественото изпращане към боклука, така че не ми се занимава с него.

# 274
Ами в моя случай не изрязвам само надписа, а по-голям правоъгълник, който ползвам като слой в картичката. Но ако се разпечатва и изрязва надписа, мисля си че задължително трябва да се подчертае ,или като сложим под него цветна хартия
както тук
http://lindaduke.typepad.com/lindas_works_of_heart/images/2008/0 … _you_crafty_s.jpg
или ако потъмним краищата с акрилна (или) друга боя
както тук
http://lindaduke.typepad.com/lindas_works_of_heart/images/2008/0 … rafty_secrets.jpg
и тук
http://lindaduke.typepad.com/lindas_works_of_heart/images/2008/0 … rafty_secrets.jpg

Със сигурност има и други варианти, но само за това се сещам в момента  Grinning

# 275
Linkata, има всякакви мастила, но от електронни магазини трябва да търсиш или от ибей. Аз дори си поръчах златисто, от което не съм във възторг, но става. А за поръчката на печати врънках мъжът ми да ми направи на А4 много неща и после само да си ги изрежа, но той се отнесе много несериозно към въпроса  Laughing.
Момичета, прелестни неща сте направили пак- от доста време ми се искаше да ви кажа, ама не ми се влизаше без да покажа нещо, пък още не съм снимала. Направих две картички за предизвикателството, които обаче ми стоят недовършени и ми се искаше да ви ги покажа да ме посъветвате нещо.
Деспина, от линка, който даваш, доста ме впечатлиха цените на панделките, но пък са в много големи количества.

# 276
  • Варна
chiges, аз за това го пуснах линка тук, защото напримар 9м са едните на 3-4 човека става доста добре. Тук само 1м ми го продават по 1,50-3лв, а там 9 м са за по-малко от 5лв.
Дори и с доставката си струва при повече купувачи.

# 277
  • Пловдив
devilkin, благодаря за съвета, този вариант го бях мислила, май на него ще се спра.

# 278
Момимета, не пиша защото нямам нищо за показване. Тези дни съм се хванала да шия играчки за елха за коледния базар (ботушчета, звездички ...) и не ми остава време за картички. Но ще се опитам събота и неделя да направя нещо по предизвикателството.

И понеже рядко влизам във форума през почивните дни , от сега да го напиша -
Ади, в понеделник очакваме от теб  новото предизвикателство  Heart Eyes

# 279
devilkin   , аз предизвикателство ще измисля , обаче : нали срока за мини албума е до 30  newsm78  . Аз днес смятам да го захвана . Ако мислите , че е п о разумно да дам скица за картичка , задачата за албумчето да остане и примерно предизвикателството да е със срок на изпълнение до 30 . А след това които е на ред да зададе и темичка за страничка  Simple Smile Не знам -вие кажете . Не че всички ще се юрнат да правят и картички и странички , ама все пак .
  Целувки от мен и лек ден   bouquet

# 280
  • Варна
adi_5, за предизвикателствто, каквото ти кажеш, това ще е. Ти си шефа.
Питах за дъските, за които бях писала. За 1 брой ми искаха 6 лири за доставка за 3 бр ми искат 15,50. Излиза по 17,91 лв. на човек при 2,50 за лира. adi_5 и kalaza, ако ви устройва можем да поръчаме. Става въпрос за дъска за рязане размер А3.

# 281
  • Пловдив
Здравейте момичета, включвам се да ви кажа, че по повод на мои проучвания върху темата от къде в Пловдив мога да си купя хартии, основно за квилинг, попаднах на една книжарница която предлага от тия капсички и клещи за тях, които вие ползвате. Клещите струват 35 лв., капсите 7,00 за 250 бр. Загледах се защото напред в темата бях видяла че някой е поръчвал такива от чужбина, бяха един единствен размер и вид обаче. Пълен невежа съм в тая тема, но мога да кажа къде е книжарницата ако има някой заинтересован да мине да ги види. Другото което открих там са перфоратори в комплект 10 или 12 броя, в нещо като малко куфарче но баха на цена от 60 лв. Confused

# 282
Като стана въпрос за предизвикателството - мислите ли, че е добра идея да имаме месечно предизвикателство - такова, което изисква повече работа и време като мини-албум например и седмични такива.
Всъщност не е задължително да са всяка седмица, а в началото и в средата на месеца например. Така е много по-лесно за ориентиране.
На първи всеки месец се поставя предизвикателството за месеца, както и другото, което трябва да се довърши до 15-та дата. А на 15-ти се дава второто "малко" предизвикателство за месеца.
Така ще си имаме голямо и малки предизвикателства Laughing

# 283
От мен нова страница - остава да добавя текста.

по-голям размер

# 284
Тони, страничката е много свежа  Peace Но ми направи впечатление че е квадратна, отказа ли се от идеята за класьора?

А относно предложението ти за предизвикателството - аз съм ЗА.

Общи условия

Активация на акаунт