Есен вече наближава и МАЙското дете за яслите се стяга

• 16 716
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро!

Хайде да взема да се разпиша докато Ники още спи. Пък и по едно кафе да сложа:

с пожелание за лек и приятен петъчен ден!

Галя, честита книжка! Успешно и безаварийно набиране на шофьорски опит!
Ели, не се притеснявай за стотинката. Наистина често се случва, но за твое успокоение се обади на педиатъра на Криси да ти каже как се процедира в такива случаи.
Руми, не си хаби нервите за такива неща. Подходи малко по-хитро спрямо него. Разбери какво ще го провокира да носи пак гащите с кеф и да пика на гърне или тоалетна чиния.
Никола има слипове с влакчето Томас и много държи да ходи с тях и на всеки се хвали, че гащите са му с влакче. Даже вчера за скоч пробата за глисти го помолих да покажем гащите на докторката колко са красиви, иначе какъв рев и тръшкане ме чакаше..... не е истина!
Като видях, че не иска да чуе за гърне обърнах плочата от другата страна: "вече си голямо дете и можеш да пишкаш като възрастните на тоалетна чиния". Голям кеф му е да пишка на тоалетната седалка и като се изпишка или изака и не слиза веднага ами си седи и се хили. НО всичко това стана когато той се почувства готов и САМ реши, че го иска....
Преди това нали правих опити, но безуспешни. Хем знам, че не бива да се пришпорват нещата, хем го направих. Имаше си и последствия от моя инат - Ники не искаше да обува гащи, защото го беше страх да не се напишка без да иска и да му се разсърдят влакчетата!!!!!
Та, мисълта ми беше да не се тормозиш излишно за това. Изчакай малко, виж как стоят нещата, какво би накарало Коси с кеф да ходи с гащи и да си пишка извън тях! Измисли нещо, с което да го заинтригуваш. Стискам палци бързо да го преодолеете този проблем!  Peace Praynig

Хайде стигат ви толкова "умни мисли"!  Mr. Green Хубав ден и много усмивки!  Hug

# 256
Добро утро,

Руми, ти по кои часове ставаш, бе жена???..

Днес нашата ясла не е потръгнала добре. Марто е ревнал от вкъщи, в градината пристигнал прегракнал. Хвърлял обувки, не желалел да остава и пр. циркове.

И да ви кажа как същия този баща, дето ми обясняваше "Е, ти в началото ли още ще предадеш фронта", та същият този, ми се обажда в 8.05 да ми разкаже за драмата и да ме пита "Да го водя ли при майка?". Къде е фронта сега, питам аз! При Мама Радецки ли се премести? Simple Smile

Питам, ама само тук питам.. Въздържах се да му бодна репликата в окото и го посъветвах да не бърза да го прибира, а да се намесят лелките да го прикоткат нещо.. (Тяхното прикоткане е шумен рев из околията, сякаш гонят глигани от леговищата им, ама късмет, братче, кво да праим...).

Но историята тепърва започва. Нашия татко, засегнат право в сърцето от сърцираздерателния рев на наследника, е решил да пребори присъщата си въздържаност и да го играе Шпионинът (Шпионинът - Любовник, ама това в моя случай). Та планът му включва: вместо обичайното телефонно позвъняване с контролна цел, той ще извърши тайно промъкване в градинката на яслата в 10,30ч. Ще се ослуша известно време зад някой храст/пън или друго укритие дали Мартин реве. Независимо от наличието или липсата на рев, зад същия този храст или пън ще звънне по телефона да види дали информацията на лелята ще съответства на истината.

Кажете ми как да не се радвам, че съм ПРОСТО на работа....

Ох, много са ми милички те и въпреки, че в момента ми е смешно, всъщност ми е тъжно. И да не забравя да номинирам Виктор за Баща на Годината, защото: първо, вчера, при наличието на цял свободен следобед заведе Мартин в Природо - Научния музей, за да видел що е то Баба Меца и приятели на живо (е, почти де..). И второ, сам се сети да ни купи билети за театър за довечера...

# 257
  • Варна
Добро утро...
За мен не е особено добро де... счупиха ми страничното огледало на колата заради един луд на пътя  #2gunfire Макси се разстрои от едно детенце, което ревеше докато го обличат и се вкопчи в мен и влезе ревящ, неее - дерящ се и насила набутан от госпожата... Болна съм, възпалени са ми синусите пак  Confused Абе сякаш е Петък 13, не 03.....

Руми имаш от нас   Hug, не се отказвай и не влагай лоши емоции към махането на пампата. Явно Коси протестира по този начин за нещо, щом по другия начин тати му е успял да го накара да седне сам... А за карането, и аз по едно време подивявах, вече като го видя как застава пред мен, поглежда ме и в следващия момент пиша на гащите... но сега съжалявам, че съм му викала  Tired просто не е бил готов. Имайте търпение  Peace дано скоро малката му главичка ви изненада  Hug

Галюшанка, честита ти книжка! Да си я ползваш безаварийно и с хубаво возило да се сдобиеш скоро!

Страйпърче, не се безпокой за стотинката... Освен микробчетата дето ще си внесе в стомахчето, друго страшно няма.. Тя е кръгла и не може да има последствия, ще си излезне  Peace И кажи после де.. да не ви мислим... Целувки на Ема  Hug

Бубка, дано вашата баба, бъде перфектната такава, докато ви няма  Peace

# 258
Дени, Дениииии, Виктор трябва паметник да му издигнеш, а не да го номинираш за баща на годината, ами на века!  Mr. Green

Виждам, че хич не ти е весело, но частта с това да го заведе ли Марто при баба му направо ме свали от стола от смях!
Нещо не те виждам в скайпа...
Вчера говорих с една жена дето е работела в 3 ОДЗ и потвърди за въпросните възпитателки, че са си просто такива... Без никаква лоша умисъл викат по децата, та дори и да ги викат да седнат мирно и кротко на гърне или просто да ги забършат или измият.

Виф, стискай зъби за днешния несполучлив ден и не си го слагай много на сърце! Пожелавам ти скорошно оздравяване!  Hug

# 259
  • София
Дени, умрях от смях с вашето шпиониране, а и ти как си го описала, представих си го картинно. Ама как му се занимава на мъжа ти с такива работи, на моя ако му кажа такова нещо да прави, ще ме обяви за луда. Joy

# 260
Дени, 10,30 минава как върви шпионажа....докладвай!  Naughty

Ели, за монетата не се тревожи моя брат има такъв случай майка ми и до днес го разказва как викал Апа тика апа тика и тя се чудела кво му се яде на това дете а то просто е глътнало 5 стотинки. Не излезната няколко дена завела го на ренген и я видели и точно назначили операция и той вечерта я изкарал. Още седи в една негова обувка от тогава тая стотинка защото вида й е много интересен и неузнаваем, но на брат ми нищо му няма и до днес. Спокойно ще излезе рано или късно!

Дени, как се справя бащата на годината! не се прави че си просто на работа ами докладвай! Като си представя само колко е висок Виктор а колко са ниско прозорците как ще заляга само, абе картинка -  и се радвам, че не сте в нашата група защото сме на втория етаж и ако е такъв ентусиаст да види наследника със сигурност можеше да ви пишат по вестниците!  Joy

# 261
Галя, жалко е, че не сме на втория етаж и ние. Ако беше така Виктор просто щеше да надникне.

Шпионажът остана само намерение. Не го е изпълнил. Не могъл да се измъкне от работа. Чуствам се предадена и подведена. Вие също вероятно  Grinning

Но провел тел. разговор. Мартин се бил успокоил, закусил, пишкал на гърне. В момента им свирели на акордеон и той слушал захласнат.

Това последното ме наведе на следната идея.  Ще наема цигански оркестър. Всяка сутрин ще ни придружава до детската градина. Така Марто ще забрави да плаче, ще слуша акордеони, зурли и пр., а ние ще се измъкваме незабелязани.

Съжалявам, че няма пикантерия. Знаете, че ако има, първи ще научите.  Simple Smile

# 262
И при нас има някакъв вирус и Ивко от вчера е със сополки, та днес го оставих на бабите да се полекуват малко. А довечера заминаваме за Емен, Имението. Свекърите черпят. Похвалихме им го доста и сега решиха да отидем групово.

А за новата работа и аз вече взех да се чудя какво да правя. Както казах, винаги след като направя такава крачка и сякаш тук ме усещат (без да съм казала на никого) и се случва нещо интересно. Освен увеличението на заплатата, което не е чак толкова водещо, на дневен ред ми предстои изготвяне на Интернет страница. Не че аз ще я правя, но аз трябва да възложа задачата на специалист и да работя с него, като му подготвям материалите и обсъдим разни идеи. А това го чаках отдавна и сега ми е интересно и това да отметна. Та ако някой има идея какъв бюджет ще ми е необходим, да подскаже, че трябва да се започне от някъде!  Simple Smile

# 263
  • София
Това последното ме наведе на следната идея.  Ще наема цигански оркестър. Всяка сутрин ще ни придружава до детската градина. Така Марто ще забрави да плаче, ще слуша акордеони, зурли и пр., а ние ще се измъкваме незабелязани.

Joy Joy Joy

Дени, разбиваш ме с твоите коментари... Защо не се преквалифицираш в писането на сатира и памфлети? hahaha
Сега сериозно - стискам палци Марто много бързо да свикне и да не ти е тъжно, ами мнооого спокойно и леко на душата. Praynig
За мен във всичко, което описваш относно ясленското битие и премеждия прозира голям напредък и съм сигурна, че скоро ще имаш поводи само да се хвалиш.
Успех и на Тото и на Макси, дано да им бъде интересно и да не боледуват (най - вече)! Praynig
Бубка, да ти е жив и здрав сладура, всеки път се изумявам на апетита му.  Laughing

Руми, аз също съм на мнение, че не бива да си го слагаш заради временното бунтарство на Коси, Вели лятото почти беше свалил пампата, преди месец нещо се изплаши (от банята) и оттогава упорито отказва и се върнахме "из начале"...  Rolling Eyes Ама каквото - такова, ще го чакам пак да му дойде музата.

Момичета, причината да вляза същност е друга...
Сутринта за малко се чух с Пилето по скайпа... Гоги е МНОГО болен... Лежали са в болница. Дано Боби да не ми се разсърди, че го споделям тук, но те имат нужда от нашето палцестискане и мноооооооого положителна енергия, за да оздравее малкия сладур...  Praynig Praynig Praynig

# 264
Лелеее, ядосах се!

Виктор чака пред яслата и е потресен. Каза, че се чуват ревове (не нашето в случая). Каза, че Лелката крещяла като ненормална и говорела на "бе" и на "ма". Виктор каза, че ще ходи при Директорката. Усещате ли, че детето ми в тая ясла няма да ходи.
Посъветвах го да пита дали може да го преместят в друга група. ОООФФФФФФФФФФ...

Не ми е до пмфлет, Олче, хич не ми е... Ще ги избия, еййй!

Я да прочета ти как я караш и да си ходя да забременявам с второ и да си ги гледам всичките! Амаха!

П.С. Ти не пишеш как я караш...
Но стискам палци на Боби. Казвай ако има нужда от още нещо. Чакаме добри новини.

# 265
  • Варна
Охх, Дени, на един хал сме...
Макси е ревал май доста. Като отидох ми казаха, че ревнал, разсърдил се на лелята, ударил я, блъскал децата  Rolling Eyes Скарали му се /той съответно сигурно още повече е ревал предполагам/, но после се бил успокоил. Искаха да го оставя да пробват дали ще обядва с децата и да се върна след 45 мин. Е да ама аз подраних и стоя на вратата и чувам рев, и то на Макси. Не иска да яде явно... След малко го чувам, че казва "Имам пиш", след още рев крещи "Имам пиш", на третия крясък "Имам пиш" едната лелка се развика - Ми като имаш пиш, отивай да пикаеш   Shocked Още малко и щях да вляза вътре да ги  #2gunfire добре, че другата леля явно го заведе, и го успокои щото се върнаха, и ги чувах как Макси нарежда, че ще хапне, ама после мама ще дойде и те му обещаха като хапне, за да има сили да викат "Мама Вилиии" и аз да дойда... Явно хапнаха, щото го чувах като си говорят, и след 10 мин му измиха ръцете и той като разбра, че съм там, и още преди да ме е видял и реееееееееееев... ама ужасен. Целия потен, вода тече от него, а само по блузка - което ме навежда на мисълта, че е ревал сигурно бая и преди това, щото той тогава се поти много  Rolling Eyes
Докато го преобличах му дадох едно Милкинис, и ревовете спряха до шоколада  Crazy А тъкмо беше отвикнал от тия шоколади, ама сега само тях си търси  Confused и ми вика "Аз пача тебе, мене мъчно ми е, ти отиди на работа и купи мене коладче"  Joy към вчерашните примрънквания, вече има и шоколад  Joy
Ох смея се, ама ми се реве и на менееее..... е сутринта се наревах хубаво като се прибрах, ама явно ще трябва да свикваме и двамата  Confused

Хайде стига съм обсебвала темата, няма да се сърдя ако никой не ме чете, поне да си кажа каквото ми е на сърце...
Обичкам ви мамчета, че ви има  Hug

Дано Гоги бързо се възстанови и не тревожи мама повече, имат прегръдки от нас и всичката положителна енергия, която имаме!!!!

# 266
Да, Гоги е зле... И аз не исках да пиша тук, за да не се разсърди Боби, но тъй като Олчето каза, да пожелая и тук много бързо да се оправи миличкият, да разберат какво му е и да не им се налага да стъпват в болница повече!!!  Praynig Praynig Praynig
Преди малко говорих с Боби, тя е много отчаяна... Разплака ме и мен. Момичета, не знам какво да направим, освен всички да се помолим за Гоги! Това, което знам е, че има анемия, не могат да установят какво му е точно, правили са му кръвопреливания и се съмняват за някакво сериозно автоимунно заболяване... Sad Sad Sad

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 14:29 от Daniele

# 267
Виф, кво да кажа... С малки букви ще копна подробния репортаж от друга тема, където пуснах да папитам за мнение
Въпросът е за сестрите, които гледат децата там. Няма да изпадам в подробности, само нещата, които най-силно ме впечатлиха.
Сестрите в нашата 1-ва яслена група викат ужасно много, като казвам викат имам предвид ВИКАТ. Всеки път, когато отидем там ситуацията е като в някаква лудница, където се крещи, врати се тряскат и пр.
После крещят на децата. Това го чуваме като чакаме отпред да вземем нашия син по обяд. Детски рев, придружен с "Отваряй устата, ма!" не ми се струва нормален.
Трето, днес мъжът ми беше потресен, че си крещели една на друга и се обиждали: "Нямаме да ме учиш ти мен, ма, простакеса" (цитат).

Стана ми смешно като прочетох за шоколада на Макси. И Виктор е дал бонбони на Мартин. И аз му викам: ... няма да му лекуваме психичното състояние с бонбони, нали?  Grinning

Плаша се сериозно за Гоги. Моя дайте инфо и как да бъдем полезни.

# 268
  • София
Моля се Гоги да оздравее и всички съмнения на докторите да са напразно  PraynigБоби приеми една силна прегръдка от мен,ако мога да помогна и с друго,съм насреща.
 Дени поради подобно отношение и в нашата ясла почти съм се отказала да пускам Иван там.Ще опитам все пак,може пък и да се оправят нещата,знам ли  newsm78

# 269
Здравейте,

И на мен ми е ужасно тъжно за Пилето, писахме си по скайпа, Гоги е с някаква автоимунна анемия. Аз като чух анемия казвам "е все пак не е левкемия", ама тя ми каза, че имало анемии по-страшни и от левкемията. Тя ми каза да ви разкажа, че на нея не и е до писане.
Питах с какво да помогнем, ама тя казва само с палцестискане, защото приятели помогнали с пари и кръв...  Cry Незнам какво да правим - да вземем да се организираме да и помогнем финансово ли как ли?

А бяха толкова добре като  идваха при мен в края на лятото. Как така стана изведнъж тоя обрат, незнам... Tired

А и аз нали започнах да пиша при вас точно заради нея...   Cry  Cry  Cry

Момичета, молете се всички за тях, аз ще запаля свещичка днес и ще се помоля много  Praynig  Praynig  Praynig

Целувки  Sad

Общи условия

Активация на акаунт