Есен вече наближава и МАЙското дете за яслите се стяга

• 16 738
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Здрасти на всички,

Галя, утре е нашия първи ден. Нямало смисъл да ходи само 2 дни от м.септември.

Бубката, на обяд ли го взехте Тото (ти или някой друг, предвид, че си на работа)?

А пък аз ще съм в отпуск в деня на първото обществено приобщаване на Мартин. То събитие, то чудо..  Simple Smile Шегувам се. Казаха ми, че първите дни трябва да го взимам на обяд, а пък аз работя на разстояние Едно-от-най-задръстените-трасета-в-София от в къщи, та смисълът и бензинът се губят да идвам до работа и да се връщам. Уф, уф, че ми е спечено... Но не чак толкоз, колкото щу ми е утре..

П.С. Руми - радвам се на новото докторско мнение. 

П.П.С. Муцунка, дано скоро намериш работа.

Пепсън, честито и от мен!

# 196
Румииии, бравооо !!!  Hug Много успокоителни новини.  Hug Сега с нови сили напред и подготовка за леко раждане.  Heart Eyes

Бубка, това е нормално, но ще видиш че до една седмица ще се нормализира. При нас с Гери сега е по-трудна адаптацията, защото много беше отсъствала и е отвикнала. Тамън започне да свиква към четвъртия ден и се разболява. После всичко наново.  Tired
Моите съболезнования за баба ти  Sad  Аз мойта баба толкова я обичам, че направо не искам и да си помислям, че ще я загубя някой ден.  Tired

Галюшана, благородно ти завиждам за преживяването. Аз на Лени Кравиц бях и после една седмица не можех да се приземя, беше умопомрачително, та представям и какво е било на Мадона  Flutter

Олче, много е хубаво, че разговаряте, защото само така се чистят проблемите. Конфликтите са също вид чистка, така че е здравословно една двойка и да се кара. Разбира се, не прекалено, де.  Crazy

Ирка, много сте хубави на снимките, бебето е мнооого сладичко. Майка ти наистина изглежда прекрасен човек  Hug

Ние се лекуваме с каквото имаме, лекарката каза, че не сме за АБ, та сега са едни безкрайни сиропи, капки, издухвания, промивки на нос, абе... досадна работа. Днес съм и на родителска среща за Явор, надявам се да не ми се нещо оплачат, че както ми е накипяло от това седене в нас...   #2gunfire
Но той добре си се справя, има браво,печати разни, даже му е кеф да ходи на училище.  Blush

Етова е.

Лек следобед на всички  Hug

# 197
  • София
Руми, страхотна новина!  bouquet Така и на теб ще ти е спокойно накрая, докато чакаш бебка да се появи.
Евка вече 1 месец (с малки прекъсвания) ходи на градина. Почти свикна. От утре минаваме на държавната ясла. За щастие групите не са големи, около 20 деца, така че се надявам шокът да не е голям. Иначе сутрин си помрънква докато отидем, но иначе няма проблем. Пък и толкова време пътуваме, че явно и омръзва в един момент. Сега вече татко и ще я води, пък и е наблизо, така че дано съвсем се успокои.

# 198
Ванче за щастие само веднъж пи АБ миналата зима за гнойна ангина, но имаше сополи и трудно се отървах от тях, но за мене това не е нищо защото зимата беше ужасна с мъгли и много грипове така че я броя че мина супер леко.
Моля се и тази да е така!
Дано скоро оздравеете!

# 199
Дени, в 12 го взе баща му. Лошото е, че малкият твърди, че са го напляскали по дупето, защото е повърнал и затова бил плакъл толкова. Преди това не бил плакъл много само малко защото му било мъчно за нас. Склонна съм да му вярвам - разказва го много цветисто, а и винаги е реагирал много нещастно при посегателства върху личността му дори само да му се скараме и ужасно се обижда и е много чувствителен. Предполагам, че от притеснение, когато е повърнал е проявил характерния си инат и не е искал например да го почистят, а те са го шляпнали по дупето. И сега съм пред дилема да попитам ли утре сестрите какво е станало, ако обаче питам директно те ще отрекат и ще се отнесат зле с него, от друга страна трябва да им кажа, че той си е на мама глезльото и не е свикнал на такова отношение и ще откаже въобще да отиде там. Иначе добре са го гледали, гушкан е много /мирише на парфюм, който не е мой/, разглеждали книжки с животни и ял супа пиле и картофи /по неговите думи, утре ще питам дали е така/. Чудя се как да им кажа да не го пляскат поне в началото за да не се стресира допълнително без това да се отрази на отношението  им към детето. На всичкото отгоре той ми вика че утре иска да ходи пак там! Е, това вече не мога да го разбера!
Но да спирам да ви занимавам с терзанията ми по повод тръгването на детска градина, че то днес ви омръзна от мен и сина ми.
Дени на мен ми е спечено много повече за втория му ден отколкото за днес, поне имах някакви илюзии, а сега само се чудя как ще го прилъжем утре да влезе. Така че утре ще чакаме и вашия отчет за събитието.

# 200
  • Варна
Днеска набързо от тук от там попрочетох....

Руми, радвам се че има прекрасни новини  Hug Накрая и една здрава кукла като ви се роди   bouquet Heart Eyes
Ирка невероятни сте четиримата  Heart Eyes Ехххх, разтопихте ме....
Честита бременност, Пепсън!   bouquet
Сисе, стискай зъби мила - ще премине  Hug
Дано Тото утре се справи с яслата  Peace
И браво на Евка за първия яслен месец  Hug

Сегааа, за това за което влязох да пиша  Blush
Черпя, че нашия тати има рожден ден днес, та който каквото иска

И стискайте ни палци и на нас, за нашия първи яслен ден утре, дано се справи Макс, и дано остане здрав, че да има възможност да посвикне  Praynig
Хайде лека вечер   bouquet

# 201
  • София
galche, ние сме здрави! успокоих се след днешния преглед Praynig

но на ясла ще я пусна в пон. Naughty , има още сополки тук там.

дами, за да не ви е спечено пращайте татковците на яслата , от опит го казвам, е мислих го как ще е, но не се изтормозих, освен това на обед се взима първите дни, така че нищо страшно нямаше при нас Hug

чрд на тони на вифка! да сте все така незаменими един за друг и да се слушате с любов!  bouquet

# 202
Честит рожден ден на таткото на Макси!!!
 Да ви е жив и здрав, Вифче, и по-малко комадировки да има!!!

Бубка, дано утре да мине безпроблемно. Говори с госпожите, макар, че може да не са същите на смяна...

Peace Много добра идея, Ванилка, татковците да водят децата!!!

Марти е по-добре днес. Червенината поизбледня и вече не е толкова поддуто. Та се чудя дали изобщо е ечемик. Може би е било само замърсено...  newsm78

Да споделя и един виц - много се смях  hahaha
Две дами си говорят и едната казала:
"Няма го този моя и ме е много страх да не е отишъл по чуждо"
а другата 
"Стига ма, ти си мислиш за най-лошото, може да е умрял човека
"
  Joy

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 21:04 от *ШУШИ*

# 203
Здравейте и от мен  Party едва днес вече си пуснах компа че бяхме в ремонт и го бях изключила с голямо нетърпение дочаках момента когато малкия ще заспи че да се паркирам тука
докато изчета темите то кое време станало...
лека нощ и до утре Peace

# 204
Честит рожден ден на таткото на Макси-да им е жив и здрав и много да помага/и по-малко да ходи в командировки/!  bouquet
Честито и на Пепсън за хубавата новина-да и е лека бременността и още по-леко раждането/тамън ще е по-близо до бабите тоя път и ще помагат........пък и каката като я гледам каква е пораснала-ще гледа и тя бебето/Пък и ние ще сме насреща за разходките на бебето. GrinningМерси и за разходката из Лондон!
Сисе,Олче,стискам палци да спира вече това гадене......и да се хвалите с безгрижно разхождане на тумбаците Praynig
Руми и за теб се радвам-дано си се успокоила..и дано края на бременността да ти е без притеснения........стискам палци и за раждането...пък таткото го пиши в предродилна треска,та не му обръщай много значение-като родиш ще влезе в час.......а пък ако нямаш нерви да чака-повиквай си-сега поне имаш извинение-хормонално.
Ели честита месечинка на Ема  bouquet
Свате,чакаме ви с отворени обятия/дано остане време и за нас,че доколкото разбирам програмата и ви е динамична и попрепълнена с ангажменти,но ще се радваме да видим докъде се е разхубавила Елла,пък и малката прелест да нагушкаме.
Змейкова,ако ти трябва курс за справяне със свеките-записвам...........особенно в частта дето правят скандали на младите/не,че моята не ги прави,но поне вече не и се отделя необходимото внимание и май не и е интересно/...а ако имате нужда пак от гледачи-ние сме насреща-аз и един брой Иво ще се радваме да споделим компанията на Калинка.
Дени,ти няма ли да инспектирш тая година как са подредили колите на панаира/или ще трепериш/ пред ясленските двери/..........,но ако ти се отвори път насам-аз телефон не съм сменяла/същото се отнася и за друг някой ако реши да прескочи към Есенното излоение-да се обажда/
Галче-мерси за разказа..........предполагах,че ще е страхотно шоуто/и се радвам,че наш човек е бил там....ние като не можем/....пък за къщата -аз тия дни се бях тръшнала болна-без глас,без сили.......два дни ни жива,ни умряла...и нашия тати/нали и той болен го раздаваше/ пое вахтата-ама ако знаеш какво беше накрая...всичко на вили и на могили-но кусури не намирам-нали децата бяха опазени живи и здрави.За утре стискам палци да вземеш изпита...и за пръста-също/аз нали съм ветеран вече в махането на нокти-дето се бъзикаше някой-не ми се дават пари за педикюр,та ходя на хирург да ми ги режат Mr. Green....но ако има начин да мине без рязане-е по-добре,че много боли/
На утрешните ясленчета също стискам палци-дано да мине леко и тихо Praynig/ и да пращайте таковците/баби ,дядовци...който се окаже на линия-но определено така минава по-леко раздялата......и с по-малко драми/
Бубката,като пишеш за Тото и все едно Иво ми описваш-и за деликатността му/тия дни като не можех да говоря и се наложи на няколко пъти след като изсъскам и не реагира,да го пошляпна по памперса...и ако знаеш за какви драматизации ставаше въпрос-сълзи и сополи се ръсеха като на анимационно филмче/,отделно,че и той се записа в историята наскоро с ясно изоворена дума ,която е "бомба"/това по повод пак разтурията в къщи и мамата дето крещи"тука няма къде да се стъпи-все едно бомба е паднала".......и като  заповтаря дИването,та спиране няма...и който дойде-сочи пода и вика бомба........след два дни научи и "бомбон"/разбирайте бонбон/ и даже направи изречение-"Тати дадииииииииии бомбонннн"........а и за животните ме същата история-ама то нали у нас подготвяме палеонтолог,та покрай него по цял ден четем енциклопедии и задълбаваме в дебрите на науката....
За срещата-да знаете,че се спуках от яд...и продължавам да се пукам..........ама пусто живея на майната си Crossing Arms..........,но да питам,дали напомнихте на неразписвалите се да се поразпишат....поне,така,накратичко......
А,сега да се похваля за причината за моето скоропостижно разболяване-ходихме в събота до Ловеч-да разгледаме тамошния зоопарк......и понеже времето не беше много дружелюбно,а и ние тръгнахме от Пловдив със слънчице...и незнам защо реших,че навсякъде ще е така-та умряхме от студ/и мъгла и мъгла имаше зверска из балканите/...ама то човек от главата си пати/лошото е когато в едно семейство няма разумен възрастен и решенията се взимат за около пет минути и м/у другото ooooh!/
Така,май отметнах повечето подхванати теми-другите следващия път,че нещо не ми е до писане/нищо,че не съм говорила няколко дни и съм насъбрала думи/..........но тия дни ми е едно чоглаво-утре става една година откак си отиде и моята мама,та колкото и да ми се иска да съм го преживяла-май не съм......
От мен лека и спокойна,много здраве и късмет и се радвайте на хората около Вас и на живота!

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 00:03 от Анонимен

# 205
Добро утро, дами,

Днес е нашият първи ден на ясла. Очаквайте поетапни репортажи.
Етап 1
Станахме рано без проблеми и в добро настроение (ти да видиш..). И понеже се бях притеснила, че ще се мотаме и закъснеем, се озовахме пред дверите на яслата почти на зазоряване сред първите бройки. Мартин нямаше търпение да влезе и на два пъти се наложи сестрата да го връща с "Чакай малко" да уточним подробностите. Накрая си сложи багажа в шкафа и влезе в стаята без дори да се сети да каже "Чао". Ние, естествено, бяхме в пълен състав: баща + майка и гледахме умилително отрока през вратата как се запътва към играчките и ох-кахме и въздишахме, докато сестрата вътре не ни (почти) изгони със забележката, че като ни види такива и ще ревне.
Уговорката със сестрата гласи: да се обадя в 10,30 да се информирам за физическото и психическото състояние на сина, а в 12,00ч. (без да звъня) да чакам пред същите тези двери, пред които посрещнахме деня.

Както се казва обаче, това беше лесната част.
Моята теория гласи, че първото влизане е лесно, по-важно е на излизане и особено при следващите посещения.
И съгласно мойта теория в комбинация с теорията на Ванила утре ще го води татко му (когато има вероятност да е трудно  Wink).

Нещо, което ме озадачи обаче: не искат хавлия, а мокри кърпи. Това значи ли, че цял ден децата не си мият ръцете, а карат само на мокри кърпи????  Thinking Ще проуча въпроса.

Тук е мястото да благодаря МНОГО на Галя за цялото търпение, с което отговаряше на всеки мой пореден и пореден въпрос и подготовката и съдействието, с което ми помогна.   bouquet  bouquet  bouquet СТискам палци за изпита!

Люба, имах огромно желание за посещение както на панаира, така и на теб, ама заради яслата няма да ми се получи. Нищо, на пролет. Даже може да поема няколко дни, ама тогава ще ти се наложи да дойдеш с мен на вечерна кръчма в Стария град. Ууууу, уплаших те, а?  Grinning

Остават 20мин. до обаждането...

# 206
  • София
Люба, това си го предтавих много образно. Joy PeaceНадявам се да не се засегнеш, ама се вижда, колко старателно чета всичко.
Днес Евка я заведе баща и и каза, че е минало спокойно. Излезли са му с номера, че не познават детето и да се обади на обяд, дали ще спи там. Ама аз му казах да им обясни, че няма кой да я гледа и да я мятат в леглото.
Дени, и ние така, първият ден усмихнати, пък после с рев, надявам се при вас обаче да не е така, дано Марти е по-лесен на свикване.
Честито на всички празнуващи.  bouquet

# 207
Дени, от вълнение си забравила кафето...  Simple Smile Стискаме палци всичко да е наред... Хайде обаждай се и кажи какво са казали...

# 208
Е,Анна,поне добре съм го уцелила Grinning/макар,че и проверка правопис пускам и пак съм го пропуснала....ама всъщност това беше от добавките-имам навика да дописвам N-брой път и накрая все се чудя откъде ми стават постовете по един км.  Thinking/
Дени,стискам палци вестите да са добри..и да няма ексцесии в последващите събития...а ако си мислиш,че ще ме уплашиш-незнам дали знаеш,оная приказка за плашенето на кучето със салам/само дано случиш и един брой баща да е на линия/.За кърпите-има заповед да не се ползват хавлиени такива,че като са влажни са идеална среда за разпространение на микроорганизми всякакви,та като си мият децата ръцете ги бършат с хартиени/или мокри/ кърпи-естествено има и детски заведения дето са над тия неща/например ДГ на Сами,но те там и доста други новости от последните петилетки не са чували-по тоя повод снощи пратих татито на родителска среща,че да не се налага пак да ме гледат озадачено,като зацитирам точки и параграфи от разпоредбите и естествено новостите от нет-а /
А при нас днес е весело от сутринта-тати днес е сефте на работа,по тоя повод се успа/ама качествено/.....пропусна воденето на Сами на градина/той пък сега мрънка яко,че му е мъчничко за децата/,количката е останала в багажника на колата/тя естествено е с татито на работа/.....и сега се чудя накъде да я захващам-че в това хубаво време си беше баш за дълга разходка.........
Шуши,мерси за кафето......тамън се чудех дали да уважа още едно...

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 10:36 от Анонимен

# 209
УУУ, имам си компания. Благодаря много, дами. Вярно забравих кафето, окрилена от идеята за "идеалното" начало в яслата  Grinning

Ами обадих се. 15 мин. след началото е искал да си ходи в къщи и е поплакал. Седял до учителката на столчето, а пък в момента бил спокоен и си играел с децата.
Ей това докато го пиша все едно съм го чела някъде... Май го казват на всеки родител Simple Smile.

Та уговорката за 12 по обяд си остава.   Simple Smile

Анна това "да я мятат в леглото" ме разсмя. Баш-изказване на родител с две деца, твърда ръка и без време за лигавщини.  Simple Smile

Люба, а сутринта във вашата фамилия е като началото на поредна серия на комедиен сериал. Смешно звучи, ама май трябва да ти изкажа съчуствие..

Брехх.. некъв гей в "Часът на мама"(или крайно артистичен, айде да го кажем).. Ква ли е темата? Да бъдем толерантни към индивида от бебе??? Хората имат къде - къде по-наболели теми, а аз за няква ясла се тюхкам..

Общи условия

Активация на акаунт