Есен вече наближава и МАЙското дете за яслите се стяга

• 16 732
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Хе-хе, то наистина много интересно станало в темата. Така все едно надниквам в дома на всеки какво се случва. В моя дом нищо интересно не се случва, поради липсата на хора из нас, но от работното место имам новини. Вчера кандидатствах за една работа. Пратиха някакъв въпросник, отговарях на въпроси и днес ми заявиха че са впечатлени от мен (то това е шаблонно, да не си помислите че съм голяма работа) и ме канят на интервю. И точно им изпратих потвърдителен имейл , и личен състав влезе при мен и ми връчи заповед за увеличение на заплатата. Все като реша да се махам от тази фирма и ми се случва нещо такова - или увеличение на заплата или някоя и друга привилегия или повишение в длъжност.  Laughing

Вифче, честит ти рожденик, да ти е жив и здрав!   bouquet

Люба, тези курсове дето ги организираш и аз ще се включва в тях!  Mr. Green А днес мъжа ми е на Пловдивския панаир и аз се бях засилила към теб, но той отсече, че пътуването е без детето и аз, за да не го гледат бабите си останах тук.

По малко сълзички на новите ясленчета пожелавам. Мами пишете, интересно ми е как всяко едно дете се адаптира в новата среда. Днес като водих Ивко на ясла и влизат разни дечица и всичките плачат. И Ивко пита на висок глас: "Защо плачат тези деца?" И една леля минава и вика: "Ами, 'айде питай ги защо плачат!"

# 211
  • София
Ани, аз на твое място бих отишла на интервюто, нищо не губиш, поне да видиш как е. Peace

# 212
  • София
Здравейте мами!Пепсън,страхотна новина  HugЛека бременност ти желая и на финала здраво и сладко бебче.Много се радвам,че има оживление в темата ни Сега да се включа в темата за яслите.Ние нашата държавна ясла я отложихме по здравословни причини,надявам се другата седмица да сме добре и да започнем.Иван в неделя вдигна температура,в понеделник сутрин имаше обилно количество ушна кал изтекла,но примесена с кръв.Аз шаш,веднага при докторката.Тя гледа,слуша и вика:"Ами няма нищо страшно,само леко зачервено гърло,дробовете са чисти,а е нормално да му изтече ушна кал"Аз обеснявам ,че има и кръв,ама тя ми вика:"Не е възможно,от ухото тече кръв само ако имало нещо счупено на незнам си къде"Е да ама вчера сутринта отново на калъвката му две капки кръв,температура  няма,но вечерта пак вдигна.И тази сутрин направо при  специалист УНГ.И добре,че съм го завела.Сега ще се лекуваме с АБ и се надявам всичко да се стабилизира.
.
За кърпите-има заповед да не се ползват хавлиени такива,че като са влажни са идеална среда за разпространение на микроорганизми всякакви,та като си мият децата ръцете ги бършат с хартиени/или мокри/ кърпи
В нашата държавна ясла със сигурност не са чували за подобно нещо.В списъка за необходимите  вещите имаше 5 бр кърпи формат А4,накрая стигнах до Пловдив и ги купих оттам.В София като кажех какъв размер търся и само ми се усмихваха и ми казваха,че нямат.
 Дени,чакам да се разпишеш след като си вземеш Марти и да споделиш какви са му впечатленията.
 Аз междувпрочем изобщо не бях впечатлена от госпожите в нашата ясла,като ги посетих в понеделник.Даже много се възмутих,но се надявам Иван да свикне и там бързо,че като слушам на шефа какви идея му се въртят в главата за заплатите,незнам след нова година дали ще можем да плащаме частната ясла.

# 213
Добър ден!
Хайде и аз с отчета за втория ни учебен ден! Това моето дете пак ме остави замислена - днес никакви ревове, сцени и други подобни. Отидохме, седна си сам да го преобувам, влезе си сам, видя няколко деца ревящи, дори не ги погледна, обиколи си всичко, като на своя територия и ние вече си тръгнахме. Отишъл баща му да го взема в 12 и му казали, че не бил плакал, нахранили го, ял от всичко, но по малко. Това е. Ще ми разкаже като се прибера подробности.
Сега ще откриваме и нашата учебна година, така че трябва да свършвам.
Приятен ден на всички!

# 214
  • Варна
Мерси мамчета за поздравите за нашия тати   bouquet

А сега и нашия първи яслен ден:
1. Едвам го събудих това моето дете, каза ми "Няма сега да ходя на динка, като се наспинкам тогава....."  Mr. Green
2. Е станахме някак, облякохме се и ще закусваме /искаха като за 1 ден да е хапнал у дома/ - това моето, дето въобще не яде, или не яде повече от 5 мин - е яде 30 мин, и изяде половин баница  #Crazy да му се неначуди човек!!!
3. Ще тръгваме - на него чорапите не му удобни, якето не искал, нямало да взимате количката, и след 10 крачки, неее, ще си я вземе количката, не искал вече да върви  Twisted Evil Е верно луда станах.... По пътя 100 пъти - айде ходим на децката динка при децата  #Crazy Сякаш не отиваме там!!!!
4. Стигаме, окъсняли от уречения час, обува пантофите, усмихва се и тръгва с желание към лелята! Две деца реват, той ги гледа тъжно. Лелята го набутва през вратата и ..... аз бивам инструктирана да се върна час и половина по-късно.
5. Отивам аз - вътре реват деца, пускат им музика, чувам нещо " Макси..." - явно прави беля.  Звъня и лелята казва, че ще го викне. Излиза човека усмихнат, мята ми се на рамото и почва да реве ама тихичко и ми шепне на ухото че му било мъчно, за мене... /артист от класа/. Аз го питам "ще дойдеш ли утре пак" - и той - Да, утре! и се усмихва....
Плакал бил малко за мене, пишал, отказал да яде и пие сок, не бил от послушните  Rolling Eyes ...

А докато се прибирахме, той се размрънква, и ми казва насълзен "Аз плача тебе, мъчно ми е, ти ходи на работа"... следва разговор, кой къде ходи и защо, съгласява се и потвърждава, че утре пак ще ходи на "динка"  Whistling

Така, понеже ни е първи ден, дадох пълен и подробен отчет  Blush Извинявам се за което, ако е много дълго  Blush ...

Хайде отиваме да спим, че да променяме режима, щото това ранно ставане, хич не ни е в кръвта  Embarassed  Mr. Green Пък дано и утре имаме успех, че госпожата ще е друга, и ако не я хареса, едва ли ще влезе....

# 215
Ани, аз на твое място бих отишла на интервюто, нищо не губиш, поне да видиш как е. Peace
ОО задължително отивам, нищо че ми обещаха само 400лв месечно възнаграждение, което е доста по ниско от това което получавам в момента, но за мен парите не са чак толкова водещи, стига работата да ми дава възможност за развитие.

Имарче, разсмя ме с тоя формат хавлии  Laughing Аз все си мислех че хавлиите са в сантиметри! А това с Иван ме страсна малко, но щом сте установили причината, дано вече всичко да е наред!

# 216
Виф, се извинява за дългия формат.. Незнам какво трябва аз да направя с моите етапи... Бал да организирам?

Етап 3 - пълен крах.

Отивам в 12.00, мирише на храна, дрънкат лъжици. Деца реват (вкл. и моето), лели викат (така ли си говорят, щото са глухи, или викат по специална причина - не разбрах). Сви ми се отвътре, ейй.. Ама викам си- няма да звъня, ще почакам... Чакам и ходя по терасата, чувам туй- онуй, междувременно се обадих на Виктор да му съобщя, че сме оставили детето в Аушвиц, дето е ад и ужас.. Той в знак на успокоение ми казва: Е, ти пък от първия ден ли ще предаваш фронта... Аз отговарям: Утре като дойдеш ти, аз ще те успокоявам.. Мани, мани...
Вадят Мартин разреван, зачервен и разтреперан. Успокояваме се. Питам лелята/сестрата или като там й е малкото име.. "Той спря ли да реве изобщо? Отговорът беше, че бил спрял, да, уплашил се от лелте, разнасящи храната... Не е закусвал, не е обядвал. Кофти. За ящно дете като мойто наистина кофти.

После в колата се опитах да го разпитам, той ми каза за лелята, че я "боляла главата". Аз го питам: "Ти като плачеш, тя какво ти вика?" Отговорът беше "Тихо!".. Да се смея ли, да плача ли.. (на този въпрос Таня Аркова ми каза "Да плачеш, Дени, да плачеш..."). Същата тази Таня ми каза "Чудя ти се на акъла с тия две баби за какво го даваш на ясла.. Да ви кажа в момента точно и аз си се чудя..

Ани, супер емоции, гот е нова работа, гот е да те искат от две места  Simple Smile

Виф, искам и Мартин да реагира на детската градина като Макси.

Та така, с желание да не предавам фронта, след като изчерпах първия ден, свързан с яслата, ви оставям.

П.С. Окрих, че имам 3 бели косъма.. Сигурно са от ей сега...

# 217
  • Варна
П.С. Окрих, че имам 3 бели косъма.. Сигурно са от ей сега...
Моите три бели косъма не са от днес, но са ми от Макси  Confused А това неговото държание днес, не означава, че утре няма да е крив дявол и дори насила няма да мога да го вкарам в яслата. Пък и ние стояхме малко... Но се надявам с много говорене, или по точно уговаряне, да се справим някак си...
Дени на теб много  Hug И се дръж твърдо! Аз днес бях пълен дебил, ама докога ще издържа не знам.... че моя малък артист е много добър в драмите  Confused

# 218
Момичета страхотни сте, чета ви постоянно и мн ме развеселявате/ , както се казва "при вас е весело"/ Peace
Рядко пиша ,защото май няма кой знае какво интересно при нас
Д е н и   гледам ,че се чудиш защо водиш малкия на ясла при наличие на баби, аз пък искам да е на ясла моята госпожица, ама я гледа баба й май угода няма
Ще използвам включването си да честитя на вс бременни мами и да им пожелая леко бременеене и най-хубавите бебчета Hug
Лек и все така забавен ден   bouquet

# 219
  • София
Дени,Таня хубаво ти казала,че е да плачеш,но аз като ти прочетох поста и се развеселих,защото явно ти приемаш всичко откъм комичната му страна.И да знаеш,че ти завидях за двете баби.При такова положение,аз щях направо да го пратя на градина моя.Но уви,той не е случил нито на майка,нито на баби.Сега се гледа с дядо си и са голяма картинка,но друга алтернатива няма.
 Чета,че вашите деца закусват и обядват в яслата.При нас няма такива екстри,или поне няма докато не почне да остава по цял ден.Сутрин се водят закусили в 9.00 и се взимат в 11.30,а обяда им се дава за вкъщи.
 Аркова,моля включете се да споделите вашите виждания по яслените тревоги.Или ти се отказа вече да даваш Никола на ясла.Аз след понеделник и след прочетените разкази и споделеното от други мами почти 98% съм на мнение,че не трябва да местя Иван.Но другите два процента се поддържат от финансовата страна и май,май ще се увеличат.

# 220
Аркова,моля включете се да споделите вашите виждания по яслените тревоги.Или ти се отказа вече да даваш Никола на ясла.
Какво да се включа да коментирам, Имарче? Всички знаете крайно негативното ми мнение за яслите. Хич не ми се дава, ама нямам друг избор. С кьопави баби и изтекло майчинство - накъде???? Крайният вариант е да си остана у дома и да го гледам до градина, но пък вече мнооого ми се работи, едвам издържам с това еднообразие!
Нямат подход към децата, работещите в тези заведения и това си е! Нямат желание да се образоват малко и да знаят как да реагират в определени ситуации, а вЕрвайте ми за самите тях това ще е най-добре, защото като децата са спокойни и тях няма да ги "болят главите"..... НО, мързелът не мори, а мъчи (дето има една приказка). Дени май е пропуснала да ви напише, ама на Марто днес и памперса не му бяха сменили.... що ли пък да си правят труда?????
А какво ли ще го правят моят син като той ходи на тоалетна седалка и за гърне не иска и да чуе - ще си седи насран и напикан и на никой няма да му дреме (освен на кухата му майка, която вече има повече от 3 бели косъма покрай тези мисли за ясла)!!!!!
Днес ходихме с Ники да му вземем направления за изследванията и от утре започваме с предоставянето на телесни течности за обстоен анализ....
Страх ме е и да си помсиля какво ме чака и как и дали въобще ще мога да го приема!

Хайде да ходя да слагам дребосъка да спи, пък като го приспя пак ще цъфна да кажа нещо изключително "умно"!!!!

# 221
  • София
A Танче, недей така. Незнам дали аз случих на ясла, но съм много доволна. Досега няма човек в квартала, който да е изказал негативно мнение за нашата ясла. Ама и директорката е един път, сигурно от там тръгват нещата.
Нашият татко се обадил на обяд, казали му, че слагат Евка да спи и това е. Само ако можем да я вземем по-рано следобяд, ама аз и без това към 5 ще я взема.

# 222
Анни, май ти си попаднала на подходящата ясла и трябва да бъдеш изключително доволна от късмета си!  Peace
Тук в нашия квартал са страшни нещата... Едното ОДЗ си е направо като концлагер. Даже учителки от други детски заведения молят родителите да не си дават децата там.
Очевидно всичко идва от директорката, нейните възгледи, възможности, образование и въобще личността й!
Една от майките, детето на която е дружка на Ники е детска учителка в градина. Тъжно ми става като ми разказва как стоят нещата.

Та, можеш само да се радваш и да си спокойна, че децата ти са гледани и ще се гледат добре!

# 223
Я,бели косми ли ще броим Crazy........да видите кой ще поведе първенството/гарантирам,че съм безспорен лидер и без ясли/..........така,че не обвинявайте ДЗ....и вкъщи се побелява успешно.....Макар,че аз също съм се чудила на отношението на персонала в ясли и градини-то е ясно,че там хората работят не за пари/щото такива реално не получават за труа си-само им дават да си покрият режийните по някой лев/,та ако са за удоволствие и самоусъвършенстване,би следвало да имат и повече желание за работа........но,не би-явно причината е някъде другаде/неразгадаема за моите интелектуални възможности/.
Дени,дано днес ,като първи ден да е било по-нервно положението при лелите/това е единственото успокоение което успях да измисля/...и дано утре да е по-леко..........Пък с риск да те объркам съвсем-да питам и аз при две баби-`що го пращаш/`щото съм останала с впечатление,че са и читави/?
Арк-ова,то неведнъж съм ти казвала-работата няма да свърши докато ти си гледаш детето/може и децата/-ако нямаш друга причина да бързаш да строиш капитализма-не препирай,че после ще има да четеш психологическа л-ра и за твоето състояние/пък и ще вземеш да си намериш някоя работа дето ще те обсеби нацяло и ще има да си скучаем тука-това малко егоистично,ама пак е довод Mr. Green/
Имар-че,разсмя ме с тоя формат кърпи/ама при нас поне такива изисквания нямат.......та всеки носи каквото пешкирче се сети...от своя страна пък госпожите хич не се стараят в разпределянето им и редовно Сами ми носи вкъщи чужди кърпи-та ще си говорим пак за хигиената и старанието май/.От друга страна съм впечатлена и от времето което прекарва Иван в яслите-ми то чисто излиза два часа,бе/скато махнеш събуването и събличането и обратния процес на прибиране/...... Thinkingи щом и не ги хранят...........май им е бая лесно на персонала.
Ох,аз май днес се поувлякох/пак/..ама денят наистина е динамичен-реших все пак да се прежаля и да извадя четата на слънце-да,ама не,каза Сами,после понаучи брат сина номера/от тия дето ми изправят и изсветляват косите без химически препарати/,накрая ядоха ориз и успяха да налепят и омажат около 50кв.м. с него...а сега се опитват да ме побъркат правейки си купон в детската,където от около час "уж" ще спят..........а най-лошото е,че гласа още ми го няма и даже немога и да ги навикам като хората......,но усещам как ще бъдат наказани със зелен фасул за вечеря/ама съм гадна и аз/

# 224
  • София
Незнам дали аз случих на ясла, но съм много доволна. Досега няма човек в квартала, който да е изказал негативно мнение за нашата ясла. Ама и директорката е един път, сигурно от там тръгват нещата.
Анна със сигурност си случила на ясла.Сега ще споделя моето мнение за нашата.Отивам в понеделник,влизам и чувам ревове от всякъде.Две госпожи се разхождат по стълбите и ме гледат странно.Влизам при директорката да оставя документите на Иван и да кажа,че по здравословни причини няма да почне тази седмица.Идва една друга госпожа и сяда,в последствие разбирам,че е точно неговата госпожа.Почвам да се чудя,при условие,че има толкова ревящи деца и нямат хора,тя какво прави там в 9.30.Аз стоя 30мин,госпожата остана и след мен.На моя приятелка детето и откакто ходи там,всяка вечер си тръшва ревящата кукла на дивана с думите"СЕДНИ!","МЛЪКНИ!"Тя тези думи преди не ги е употребявала.Една майка помолила ако може да си вземе детето вместо в 11.30 към 12.00,но неможело така,лелката направо изпаднала в ужас.Помолих ги Иван да остава да спи там от първия ден,защото вече ходи в ясли и е свикнал с режима,но пак неможе.Имали си вътрешен правилник,дадоха ми го да си го чета и трябвало да се съобразя с него.Плачещите деца се игнорират докато се нареват,някои ги затваряли и в спалното помещение.По-ранно взимане се има в предвид към 16.00-16.30.И най-късно до 18.00 трябва да съм го взела(това за времето когато ще остава да спи) след този час включвали пречиствателната лампа.И как да го взема до 18.00 като аз съм на работа до 17.00 и после имам да мина 20км. в задръстванията.
 Анна вие в "Таврия" ли сте?
 Вече незнам какви да ги мъдря!Хубаво го каза Таня,толкова ли е трудно да обърнеш внимание на децата,да се заиграят да са спокойни,така и тяхната работа ще е по-лека.И аз крещя понякога,но ако това ми е дейността всеки ден...
 И въпреки всичко гледам да не се настройвам крайно негативно,надявам се Иван като почне да ходи там да свикне бързо с децата и да е спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт