Сглобяеми къщи 2

• 303 215
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Доколкото и аз съм запозната качествените къщи на финландската Хонка действително биват опорочавани в България от балканския манталитет на фирмата вносител. И сега с мъжа ми дори търсим директен контакт с финландски фирми да си купим дървена къща директно от там. Но трудна работа... newsm78

# 91
  • София
Запис-като крайно нуждаеща се Wink ще следя...........

# 92
Здравейте. Имам няколко въпроса към специалистите по темата.  Дали може да дадете някой чертеж с размер на един външен панел от сглобяема къща. По точно интересувам се с до каква големина се правят отделните панели и какъв е материала на рамките.  Предстои ми да строя къща и искам да си направя ориентировъчна сметка. То без конструктивен проект трудно ще сметна всичко но..

Последна редакция: сб, 27 дек 2008, 17:22 от vvladi21

# 93
  • густо майна Филибето
Аз както си ровичках албумите, попаднах на една сглобяема къща, нямам представа кой и как я е строил, но може би може да се направи връзка с автора на албума и който е заинтересован да попита.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=319995&pid=9468526

# 94
Mimsat, заинтригувана съм от тези "къщи на стъпки, без плоча, с дървена подова конструкция". Моля дай повече инфо. Щом няма плоча, трябват ли всички онези разрешителни документи за строителство... Виждала съм такива къщи в свлачищен район, което ме наведе на тази мисъл... 

# 95
  • густо майна Филибето
Специално за този тип къщи попаднах на някакви разяснения в руски сайтове, че не са пригодни за тяхните (а може би и за нашите) условия, защото в Америка се строят предимно върху камък, а при обичайната почва по-добрия вариант е ивична основа, което гарантирало, че конструкцията няма да се размести (нещо такова... Blush)

# 96
Здравейте, чак сега откривам темата, записвам се да следя Peace
Тук има 5-6 фирми с подробни описания и цени.
http://ekoplanin.bg/services.php?tid=2

дано съм полезна! Hug

# 97
Аз живея в такъв тип къща но не е на панели , сглобена е на място ! Съпруга ми се занимава с такива къщи. мисля че цената им не е по-висока от 350лв на квадрат. Доколкото знам може да се строят със и без основи,става много бързо и много евтино. Нашата къща е 247кв.м на 2 етажа и на третия месец след започването й беше обзаведена и живеем в нея ! Ако някои има желание няма проблем да ми звънне и да я види - 0883377707- Камелия 
 Ако пък нямате възможност да видите на живо, мога да пратя и снимки!

# 98
Mimsat, заинтригувана съм от тези "къщи на стъпки, без плоча, с дървена подова конструкция". Моля дай повече инфо. Щом няма плоча, трябват ли всички онези разрешителни документи за строителство... Виждала съм такива къщи в свлачищен район, което ме наведе на тази мисъл... 

питах съпруга ми и ми каза че има вариянт да се избегнат тези документи,но мисля че е по-добре направо да говорите с него. 0896773235- Тони , ако решите му званнете .

# 99
Здравейте. Имам няколко въпроса към специалистите по темата.  Дали може да дадете някой чертеж с размер на един външен панел от сглобяема къща. По точно интересувам се с до каква големина се правят отделните панели и какъв е материала на рамките.  Предстои ми да строя къща и искам да си направя ориентировъчна сметка. То без конструктивен проект трудно ще сметна всичко но..
външния панел се състои от гипскартон,дървена конструкция,водоустойчив гипскартон,стериопор,мрежа и шпакловка.Ако ми дадеш някакви размери на къщата мога да ти я сметна! Това е телефона ми ако искаш повече информация 0896773235-Тони.

# 100
Здравейте ,мили момичета и момчета.Отдавна ви чета ,препрочитам и доникъде не стигнах.Пред нас стои дилемата сглобяема или нормално построена къща.Ще живеем в нея,така че много се блъскаме с акъл Crazy.Получих оферти от няколко фирми,които не са лоши.За къща на два етажа с обща площ 180 кв.м.  и до ключ излиза 93 000лв.Моля, посъветвайте ме.Фирмата е Екозид ООД.
Може да излезе около 80 000лв а може и по-малко,но ще трябва да се видим за да говорим и да ви покажа такава къща,ние живеем в такава ! 0896773235 - Тони

# 101
galenaa провери тук- 0878 124 188-Слави Славов-фирма "Ericon". Мисля, че точно този предприемач ми обясняваше за това фолио.Знам със сигурност, че продава сандвич-панели , т. е. не се занимава само със строеж на къщи, а и с търговя на отделниете елементи. Ние например , ако се придържаме към последния варианта-да строим сами и ако не правим стените от тухли, ще си купим от него само сандвичите.Та нищо не губиш ако го попиташ за фолиото.
Благодаря ти, цветенце, ще проверим задължително. За готови панели също, но ако знаеш как искам да купим готови от Генерал Тошевската фирма........ Още обаче не смеем да попитаме в прав текст /по ред причини/ и изчакваме да вземем окончателното си решение. Все пак идеята на мъжа ми е да си я прави къщата сам /правил е такава конструкция преди 10 години на вилата на един приятел/. Вдигнаха я сами за един месец, сложиха покрив бетонни керемиди, нямаха проект, изчисления - нищо, само по усет. Стана и все още си стои, а той не сложи стени, така че скелета стърчи самотно и не е мръднал вече толкова време. Та това му дава кураж сега, но ....... newsm78
не се притесняваите и ни си я направихме сами 247кв.м на два етажа за три месеца с обзавеждането и си живеем без проблем.Ако решите се обадете да я видите!

# 102
# 103
Здравейте.. пише, че съм " новак "... ами преди маничко се регистрирах... Laughing... Понеже обиколих няколко фирми - Ерато и разни други... Качеството е отвратително... а се интересувам... И в Хонка влизах - там нещата са други, но и цената е друга... И си ровя постоянно и... попаднах на нещо интересно... В село Душанци се изгражда затворен комплекс от 26 къщи... Охрана, поддръжка...Обадих се, и... отскочих... Стига се за около 45 мин. по подбалканския път... Невероятно място - красиво, чисто и с много хубав язовир. И сега почва интересното - фирмата ( Тоби Фурор ЕООД се казва ) работи по Европейската програма за развитие на селските райони. Къщата е 156 м2, на два етажа и... очите ми останаха... Трябва да се види... С около 300 м2 собствен двор. По програмата се иска 30% собствено участие, а останалите 70% се съфинансират безвъзмездно.  Което преведено значи, че за около 31000 евро човек си купува къщата и земята в комплекс с контролиран достъп... не е ли готино...
Уморих се като за първи път... Laughing
А,... щях да забравя - имам уговорена среща в офиса на фирмата... стискайте палци...

# 104
Като ги гледам тези къщи при първия по-силен вятър ще ги търсите в двора на съседите.
Средно квадратния метър излиза 700 лв.
Успех на мераклиите!

Общи условия

Активация на акаунт