АПРИЛ е толкова далече, но вече тупка сърчицето на малкото човече!

• 18 854
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Татковците идват ли с вас на прегледи? Аз мислех моя да идва сега в събота, ама сега като викате, че ще е още с вагинален ехограф май се отказах  Thinking

С мен,до мен е винаги на прегледите  Peace С вагинален ехограф е леко тъпо да те гледат в 12-та седмица/извинявам се ама така ми се струва/,за първи път такова нещо чета  newsm78 Знам,че се  гледа по този начин в мнооого ранен период от  5-та до най много 7-8 седмица  Rolling Eyes

very nice,знам какво ти е ,аз пък съм с мнооого ниско кръвно  Tired Не знам какво да те посъветвам,освен да ти съчувствам.
Аз пък съм със страхотно повръщане,каквото хапна и тичам в банята  Sick Ужас е ,само и течности да пия пак съм  Sick  TiredМоята лекарка ме посъветва да не взимам хапчетата п/в повръщане и аз мисля да я послушам,понеже сега се сформират главните органи,така че ще потрая  Tired

Вчера бях аз на преглед,бебето не спря да се върти  Crazy ,но важното е че е добре.С предната ми бременност бях си 6,нямаше повръщане,много леко гадене,супер,затова и качих явно толкова много  Mr. GreenСега апетит няма особен,но и по добре

# 211
  • Варна
Very Nice, ужасно е това, което си изживяла, надявам се вече да си по-добре и да не се повтаря! Heart Eyes Нямам представа какъв специалист трябва да посетиш, но ще поразпитам. Peace

Дъмпер, съжалявам, мила! Дано скоро пак имаш бебче в коремчето! Praynig

Вие какво ще кажете нормално ли е да е много голям корема в 10-11 г.с.??? newsm78

Ji_Ji_Ji, аз съм още в 9-та седмица, а коремът ми е огромен - предния път така бях в четвъртия месец. Shocked
Ето за какво става въпрос:

http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/IMG_5123.jpg

А това е една снимка точно от преди да разбера, че съм бременна (всъщност съм била от около 2 седмици):

http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/IMG_3452.jpg

Направо не мога да повярвам, че за по-малко от месец мога да направя такова шкембе! Embarassed Иначе съм качила само 2 кг. - забременях 51 кг. сега съм 53 кг.

Дея`, и аз така бях предния път - нито гадене, нито повръщане, а сега -  Sick, особено вечерите съм като парцал, ужасно ми е лошо (не повръщам, слава Богу). Не ми се разхожда, не ми се лежи, и седнала като стоя, пак ми е кофти. Направо място не мога да си намеря. Rolling Eyes

Иначе - казах вчера на шефа си (и на няколко колежки после), та ми олекна. Човекът реагира страхотно, зарадва се. Party

# 212
chockolina,аз имам същото коремче като твоето и не мога вече да се крия.много мразя хората да ме питат бременна ли съм ама явно има много любопитни!Сега четох че много от вас са ви гледали с вагинален ехограф,а мен винаги с а ме гледали от корема,дори не ми е предлагала с вагинален,но за мен е по добре.Нашия татко преди винаги идваше с мен да гледа бебето,но сега не е идвал нито веднъж,защото докато аз съм вътре той гледа малката отвън че тя прави много бели,един път нямаше на кого да я оставя и я взех с мен и тогава й показа докторката бебето и тя много се зарадва въпреки че въобще не се вижда това което тя очакваше!

# 213
Добро утро,момичета,

Мен от 11 седмица ме гледат само с корем ехограф, но пък таткото идва с мен всеки път от самото начало и всеки път се вълнува и се кефи повече и от мен /нали и вижда повече екрана Simple Smile /

# 214
Добро утро и от мен Simple Smile

На следващия преглед мисля вече да помоля лекаря си да пусне и таткото, пък и тогава вече ще се вижда и по-добре бебешока Simple Smile
Иска ми се да го въвлека повече в бременността си. Всичко беше планирано и много се радвахме като видяхме двете чертички, но сега го виждам, че много се страхува от това, което предстои и май още не може да осъзнае че ще става татко, та се надявам като види мъника на екрана да го усети. Интересното е че за всичко ново което имаме се информира и изравя каквото намери в Интернет, а за бременността казва, че колкото по-малко знае, толкова по-малко се притеснява... а аз не спирам да му бъбря за бременността  Blush

При вас как е сега с татковците или ако имате вече детенце как е било първия път?

Лек и успешен ден на всички Hug

# 215
Добро утро и тук  bouquet

Дея - и аз винаги взимам таткото с мен - всъщност той сам иска де  Wink Много му е драго да гледа бебока на ехографа. МОмичета, като идват с вас татковците и стоят отвън, просто питайте внимателно гинеколога може ли и той да влезе с вас - сигурна съм, че няма да ви откаже  Peace

Май-май Дея на момченце ми мяса твоята работа...иначе и аз повръщам все още (а уж скоро влизам в четвъртия месец..) Но специално за хапчета п/в повръщане моята ми изписа едни специално за бременни Peace Emil. Ако положението ти стане по-нетърпимо - по-добре е да ги вземеш, те се смучат и съдържат някакъв витамин, поради липса на който се полуучавало гаденето...

Goldie мила, толкова ми е драго да те видя Heart Eyes Heart Eyes А малкото златце направо е голяма убавица - като майка си естествено  Flutter

# 216
Добро утро на всички мамчета! Hug
Нас до сега са ни гледали два пъти на ехограф и двата пъти таткото беше с мен./Първия път беше седма г.с./Може би си зависи от гинеколога.
Да ви питам нещо/защото ми е 1 бременност/- Вчера бях на първата си ЖК.Назначиха ми изследвания :кръв ,микробиологиии разни,урина ,кръв за определяне на кръвна група/макар, че аз си я знам/.Без цитонамазка.Нея по нататък ли я назначават или мойта док я пропуснала???

# 217
  • Там където има любов
Добро утро момичета
Аз доста отдавна не съм писала но и аз доста работя а в останалото време съм толкова отпаднала че не мога да си събера мислите в главата. Главоболието ми не минава и стомаха също , а за повръщането всеки ден се моля да спре ама не. Момичета я ми кажете вие на колко време ходите на прегледи че аз от както имах отлепване на 13.09 не съм ходила на лекар и нещичко така ме гложди как ли е бебчо. Иначе моя каубойчо пак май се разболява и ще трябва да си седим в къщи направо ще полудеем заедно той от мен аз от него  Laughing .
Айде ще гледам да не се оплаквам повече  Embarassed . Във връзка с присъствието на таткото на прегледа при мен нещата са много различни защото на нашия татко ще му е за трети път и някак вече е претръпнал. Предния път дойде 2 или 3 пъти  Grinning
Rastina - аз не знам да се прави цитонамазка като изследване за бременност.
Искам да ви кажа че всички сте много красиви и си имате много сладки коремчета. Идеята за общ албум е страхотна и ако мога да помогна по някакъв начин за да се осъществи съм насреща (че нещо ме няма по идеите и компютрите  Embarassed )
Иначе на 1.10 съм на изследвания и се надявам да ме видят пак на видеозона. О да ви се похваля остават ми само два дълги работни дни Събота и Понеделник и приключвам за сега с работата после пак ще работя ама друга работа и по по малко
Мале забравих исках да ви питам някой има ли усещането че чувства лекичко бебчо? Или полудявам или наистина понякога го усещам

Нека ви пожелая един спокоен и приятен ден  Hug Бъдете здрави и усмихнати

# 218
Добро утро на всички мамчета! Hug
..............Да ви питам нещо/защото ми е 1 бременност/- Вчера бях на първата си ЖК.Назначиха ми изследвания :кръв ,микробиологиии разни,урина ,кръв за определяне на кръвна група/макар, че аз си я знам/.Без цитонамазка.Нея по нататък ли я назначават или мойта док я пропуснала???
при мен ме питаха дали искам сега цитонамазка, защото задължително се правела в 7-ми месец, а сега по желание. Също ми казаха,че ако съм на хапчета (а аз бях на вагинален Утрогестан) или кървя, в никакъв случай не се взима цитонамазка сега Peace

Добро утро момичета
Аз доста отдавна не съм писала но и аз доста работя а в останалото време съм толкова отпаднала че не мога да си събера мислите в главата. Главоболието ми не минава и стомаха също , а за повръщането всеки ден се моля да спре ама не. Момичета я ми кажете вие на колко време ходите на прегледи че аз от както имах отлепване на 13.09 не съм ходила на лекар и нещичко така ме гложди как ли е бебчо. Иначе моя каубойчо пак май се разболява и ще трябва да си седим в къщи направо ще полудеем заедно той от мен аз от него  Laughing .
.....................
Съни, на мен ми казаха, че след 12-та седмица се ходи 1 път месечно на преглед, ако нямаш оплаквания някакви. После до 7-мия така, и след това пак на 2 седмици. Дано ти мине главоболието, знам колко е ужасно това - аз откакто наблегнах на течностите се пооправих.

# 219
Добро утро и от мен!   bouquet
Благодаря ви за комплиментите, момичета.  Hug Успокоихте ме, че не си внушаваме с таткото за корема. Свекърва ми, като им бяхме на гости преди няколко дни, ми вика, че  много съм се била впрягала,  Crazyхем си ме знае, че преди нямах изобщо. ooooh!
 А иначе и аз съм с дънки за бременни, другите отдавна не мога да ги закопчавам  Laughing
Мъжът ми влиза с мен още от втория преглед, даже и на цитонамазка присъства  Blush При първото влизане беше много смешен като го хвана срам в коридора и се почна да се отказва  hahaha, ама сестрата, явно свикнала на такива ситуации, го подкани с едно "Хайде влизай, влизай" и той се престраши  Joy и от тогава се освобождава от работа, за да идва с мен.  Laughing До сега все с вагинален ехограф са ме гледали.
sashimama ,chockolina, много сладки дечица имате  Heart Eyes
И май цялата темичка все мацки сме се събрали  Heart Eyes
Rastina , за цитонамазката не знам как се процедира в нормалния случай. На мен ми я правят сега на 3 месеца, защото миналата година бях с ПАП 4 и ме оперираха.
Дея, и аз съм с ниско кръвно по принцип, но доколкото знам това е добре за бременността, защото няма опасност от прекалено повишаване  newsm78 Откакто съм бременна е по-добре - около 115/60.
brilliantine, на мен за запека още в началото ми изписаха разтворими таблетки магнезий и подейства. Питай лекаря си за това.

# 220
МОМИЧЕТА, благодаря ви за отговорите.Може би аз съм се заблудила, че трябва да бъде задължително вкл в първите изследвания.
 Приятен ден на всички! Hug

# 221
Това със цитонамазката направо ме срази,аз вече втора бременност си карам без никои да ми спомене че трябва да се направи и цитонамазка.Направо се чудя как може някои лекари така да си претупват работата,те едни спициалисти тука ама пак малко от малко.Иначе аз си ходя на прегледи и тази година съм си правила цитонамазка и изследвания за бактерии.Много ми се иска да отида да видя бебето,но вече 4 пъти са ме гледали на видеозон последния от които беше на 13 09 и се чудя дали няма да вреди на бебето,вие през колко време се преглеждахте.

# 222
Здравейте, мили бъдещи мамчета!Аз съм нова в този форум,но съм щастлива да отбележа,че ще ставам мама през април!Пожелавам всичко най-хубаво на мамите тук и през април да се похвалим със здрави бебчета!

# 223
За цитонамазката сега прочетох, че трябва да се направи през 1-ви триместър, ако не е правена повече от 6 месеца преди бременността.
 desi054224 , моята лекарка аз я подсетих за това, въпреки че знае за конизацията (тогава бях при друга) и би трябвало тя сама да се сети, ама....

За усещането - и аз имах по едно време някакви съмнения, че го усещам, но явно съм си внушила. Вчера на прегледа мърдаше, пак нищо не усетих и гин. ми каза, че най-рано в 14 г.с. можело да се усети бебето  Thinking
kapriz84 , добре дошла!

Някой ще ми каже ли какво точно е БХС?

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 15:35 от Mисис T.

# 224
zdraveite otnovo, na vsi4ki badesti aprilski mami!sled dalgo otsustvie vse pak uspiah da nameria vreme da vi pisha dnes!mnogo sam stastliva, 4e go ima tozi forum!dnes ste hodia na vtori pregled, i tatkoto ste bade s men!ve4e dnes triabva da me  registrirat okon4atelno kato bremenna i da mi nazna4at izsledvania!izobsto ne sam naiasno kakvi sa tezi izsledvania, nadiavam se da ne sa strashni!malko se strahuvam dali vsi4ko ste e nared, tolkova otdavna mi se struva 4e bese 27-mi avgust, kogato otidoh za parvi pat na lekar i vidiah moeto beb4e na ekrana! zasega vsi4ki priznaci na bremennostta sa na lice pri men, i az kato mnogo ot vas imam 4uvstvoto, 4e korem4eto mi e kato v 7-ia mesec, ot neiadene i povrastane kato cialo sam otslabnala, no korem4e imam goliamo!!!stiskaite mi palci vsi4ko da bade nared dove4era pri lekarkata!!!

Общи условия

Активация на акаунт