Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 976
  • 578
  •   1
Отговори
# 465
  • густо майна Филибето
Момичета, можете да споделите тук и за нашия първи юни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=401985.0

# 466
Момичета,имам въпрос.От къде мога да закупя проходилка за Мони и някой случайно има ли идея какви са цените на такива помощни средства?Иска ми се да я видя на живо,а не да я поръчвам от сайт.

# 467
  • Бургас
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако ви се стори, че е неподходящо питането ми за тази тема  Peace
Дъщеря ми е с генетично заболяване и проблеми в говора. Нашата логопедка ми препоръча да купим тези масажори, като разбра, че приятели се връщат от Щатите.
Те са по минимум два в опаковка, така че сега имам един излишен. Ако някой се интересува, може да ми пише на лични. Имат и това в допълнение, за по голяма хигиена   http://www.beyondplay.com/ITEMS/T113.HTM
Желая приятен ден на всички и много успехи с дечицата ни  Hug

# 468
  • варна
 Ако може да е за мен.

# 469
  • във фурната
Здравейте,мили мами!Търсех темата за консултация с д-р Чавдаров,но не я открих,а попаднах на вашата.Ако някой знае координати на доктора,ще съм благодарна да ми ги даде.Но да споделя и с вас притесненията си.Синът ми е почти на 6г. и скоро откриха дефект в говора му-дизартрия.Говори накъсано с много  ъ-ъ-ъ-ъ преди почти всяка дума.От 3 седмици ходим на логопед.Толкова ми е мъчно и се обвинявам,че не съм обърнала сериозно внимание на това!Така сме изгубили около 2 години.Обърнах внимание чак когато видях едно дете да му се подиграва.Направо все едно ме заляха с гореща вода.
 Ако някой сподели опит в лечението на дизартрията,ще съм благодарна!

# 470
Здравейте момичета и малки сладурчета! Ние най-после сме у дома. Продължаваме антибиотиците и се налага сериозно пазене на този етап , но поне не сме в болница. След като ви писах за температурата още май на др ден нещата загрубяха и за пореден път заведох габи при джипито и тя чу вече на слушалката за какво става въпрос и след снимка по спешност ни приеха в интензивното. Цялата дясна половина на белия дроб не функционираше, детето направо се мъчеше, натоварват се вътрешни органи и най-вече мозъка. Една седмица гледаше неадекватно успокои се под кислородната палатка. Започнаха преливания на кръв и плазма защото хемоглобина изключително нисък, последва подуване на детето, направо се балонира, преливаха нещо за изхвърляне на течности, абе мн я бяхме окъсали и най-вече още не мога да си простя че се доверих толкова сляпо на джипито. На няколко пъти през ноща ми идваше да ходим на спешен и се спирах , а знам че майката трябва да се доверява на инстинктите си . Изобщо изложих се много. Първия антибиотик не подейства че след пет дена започнаха нов и той вече влезе в действие. Добре че ни приеха и задържаха в детското интензивно - само на тях имам вяра и съм спокойна че се действа адекватно . Оказа се бактериална пневмонията ни и оставя последици по тъканта на белия дроб. Сега ни притеснява едно "мехурче" което не бива да се пука. Ще спрем рехабилитации поне за месец и трябва да я пазя от инфекции и ...абе не мога да я държа в инкубатор ама на планина трябва да я заведа, а започвам и работа и само как се объркаха нещата , но майната му на всичко важното е тя да се закрепи и оправи. Скоро и в центъра няма да я заведа. Искам отново от сърце да ви благодаря че стискахте палци за нас  Heart Eyes. Много съм ви благодарна   bouquet

# 471
  • густо майна Филибето
desina, радвам се , че сте отново в къщи, и за двете ви е било много трудно Sad Целувки на мъничето и сили за мама! Hug Hug Hug

# 472
desina,радвам се,че вече сте у дома.Дано малката Габи се възстанови бързо и всичко да е наред.

# 473
  • София
Desina   Hug, през какви трудности сте преминали само  Cry

Важното е че вече сте вкъщи, че малката Габи е стабилизирана и сега дори стените вкъщи помагат Simple Smile
Пожелавам ви бързо да се възстановите на 100%, да няма проблем с това мехурче и скоро пак да сте на полезната рехабилитация  Praynig

# 474
Не зная и неумея и да плача и да пиша,не мога да събера и мислите си.Минах през всичките няколко теми,и не четох много но бързо рухнах.Аз съм със здрави деца,но с 2 мътрви раждания между тях,за добро или зло "може би така е трябвало" казват някои........аз нямам думи,и се подтискам да не говоря за това,въпреки че много ми тежи и предполагам ще е така до сетния ми дъх...
В темата ви съм по друг повод.Имам приятелка с детенце в много тежко състояние.Прохождала е и се е опитвала да каже първите си думички когато се е разболяла тежко и до де се усетят лекарите са остановили че е вирусен минингит.Диагнозата на Божидара е менингоенцефалит 100% увредена.Това лято малката става на 6 и е доста едричка.Не може нито главичката да си държи,нищо не може.......До скоро когато излизахме майките с бебетата,и Божидара беше в бебешка количка,но отдавна не се събира в нея(от есена Божидара си седи у дома,и евентуално през 5 месеца в някоя болница защото прави ужасно много гърчове).Вързвахме и крачетата с колани...не мога да опиша картинката и как ни гледаха хората...Майките които се събирахме сме свикнали с Божидара и за нас тя не е поразлична от нашите деца,просто има нужда от поспециални грижи.....пак се отнесох,много ми е трудно.Една подходяща за състоянието на Бужа количка е от порядъка на 3 хиляди лева.Количките които отпускат от социални  не стават изобщо за детето.Те нямат легнало положение...предполагам знаете...Казаха ми да попитам тук,от къде чрез коя фирма могат да се снабдим с поне малко поевтина количка за Бужа.Наистина са непосилни тия 3 хиляди лева за семейството.Въпреки че на там отива работата,смятам да пусна тема в Продавалника и които има на джоб и на сърце и желание да помогне поне малко,за да съберем поне мааалка част от нужната сума.
Мола ви,ако някои ме разбра за каква количка питам и е наясно какво може да се направи нека ми драсне  newsm17

п.п.Съжалявам за правописните си грешки,но това е последната ми грижа cry.
Пожелавам ви много здраве и сили Flowers Four Leaf Clover

# 475
bg mama пощенската ти кутия е пълна, имам да ти кажа нещо.

# 476
  • в полите на Балкана
bg mama пощенската ти кутия е пълна, имам да ти кажа нещо.

Изчисти я, моля те, и аз искам да ти кажа нещо.

# 477
Здравейте на всички,бих искала да ви помоля ако някой има възможност да ми отговори на въртящите ми в главата въпроси...Имам малчо който става на годинка този месец и е със ДЦП,проблемът ни е със дясното краче и повече дясна ръчичка SadИскат да се направи скенер но никой засега не ми обясни как протича изследването при толкова малко дете...Не съм наясно дали трябва да е гладен и колко часа преди това трябва да не му давам нищо?Ние сме от Кърджали а ще правим скенера в Пловдив,на цялата обърквация се опитвам да си направя някакъв график,защото не мога в това топло време да го държа без водичка по пътя.Нямам представа колко време трае скенера,как излизат от упойка и какво трябва да направя аз newsm78Извинявам се за сигурно лаическия въпрос но много ще се радвам ако някоя от вас може да ми помогне с инфо.

# 478
Здравей neli_1212 , аз не позволих да упоят дъщяря ми за двата скенера, които сме правили, помолих радиолога да опитаме без анестезия.
Влязох с нея и тя се справи.
Самото изследване трае 10-ина минути и ако детенце е кротичко може да пробвате ако ли не, никак не е страшно, упойката е слаба, децата се събуждат бързо.
Преди нас имаше едно малко момиченце, което излезе от упойка 5 минути след приключване на изследването.
Не трябва да пие и яде минимум 4 часа преди скенера, поне така обясниха на мен.
Ти не трябва да правиш нищо, анестезиолога ще е до вас докато детето не се свести напълно, възможно е да повърне, но това не е повод за притеснение.
Успех!

# 479
adjeliya, моля те разбрах че се снабдяваш с радедорм от Румъния ... аз също имам връзка там, но ми кажи как става? от там ли вземат зелена рецепта или ти от тук? какво да се пише - нитразепам, нали? Моля те кажи ми бързо .. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт